Şimdi Ara

Kış lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, “Ülkemiz karayollarında seyreden yabancı plakalı araçlar da dahil olmak üzere ticari tüm araçlar kış lastiği kullanmak zorunda. Yoğun karlı ve yağmurlu havalarda hayati önem taşıyan kış lastikleri bakanlık kararıyla kullanıma başlıyor. Kullanmayanın cezası da 625 lira olarak açıklandı” diye konuştu.

    Trafik güvenliğini artırmak için ülke genelinde birçok önlem alındığına dikkat çeken Taksi Sahipleri Derneği Başkanı Mustafa Pala, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, kış aylarının yaklaşmasından dolayı sürücülere yönelik kış lastiği kullanımını zorunlu kıldı. Ülkemiz karayollarında seyreden yabancı plakalı araçlar da dahil olmak üzere ticari tüm araçlar kış lastiği kullanmak zorunda. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar kış lastiği kullanmazsa parasal da cezai uygulaması var. 1 Nisan 2017'de Resmi Gazetede yayımlanan, 'Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ' ile Kanun maddesine bağlı olarak usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların, kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme, hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamıyor” diye konuştu.
    ----------------------
    ÖZEL ARAÇLAR UYGULAMA DIŞINDA

    Özel araçların uygulama dışında tutulduğunu ifade eden Pala, “Yolcu ve eşya taşıyan araçlara kış lastiği kullanımının zorunluğu olduğu vurgulanarak hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği kullanımlarının zorunlu olmadığı açıklandı. Kış lastiği kullanımına ilişkin yayımlanan açıklamada ayrıca, farklı şehirlerde ve tarihlerde kış lastiği kullanımına ilişkin valilikler tarafından açıklama yapılacağı bildirildi. Yoğun karlı ve yağmurlu havalarda hayati önem taşıyan kış lastikleri bakanlık kararıyla kullanıma başlıyor. Kış lastiği kullanmayanın Cezası da 625 lira olarak açıklandı” diye konuştu.
    ------------------

    Sivil ve ticari olmayan araç
    Kış lastiği takmadığı için
    Zincirleme kazaya sebebiyet verir ise
    ----------
    Sivil ve ticari olmayan araç sahibi
    Kış lastiği takmadığı için
    Kaza yaptığında Ailesi ile birlikte ise
    Ve Aile bireylerinden biri kaza sebebi ile hayatını kaybeder ise
    Cezai hukuk?
    Ölüme sebeb vermenin en acısı
    ------
    TRAJİK
    Paradigma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 29 Eylül 2017; 0:10:28 >







  • Türkiye'de herkes kendini şoför olarak tanımlar ama en çok kazayı biz türkler yaparız. bazı şeylerde böbürlenmek ölüm getiriyor. kendin ölmesen başkasını öldürüyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.