Şimdi Ara

Kırsal bölgeler neden daha çok evet verdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela bizim köyü örnek göstereyim;

    Camii dışında hiç bir şey yok,ne bakkal ne sağlık ocağı,onlar bile yaklaşık 4-5 km ötedeki köyde.Okul var ama öğrenci 3-5 tane olduğu için yıllardır kapalı.

    Şimdi böyle bir köyden "hayır"çıkmasını beklemek hayalden de öte olur.Kırsal alanlar hep evet verecekti zaten,yada seçim olduğunda yine AKP'ye.Referandumda da oy verdiği parti ne derse onu yapacaktı zaten.

    Çünkü kalkınma köylerden başlamışken en başlarda,daha sonra boşlanarak hatta belki de bilinçli olarak önemsenmeyerek şehirlere yönlendirildi insanlar,eh kalkınma ve aydınlanmayı da doğal olarak şehirde öğrenmeye başladılar.




    Olması gereken şey şuydu aslında;köylü köyde gelişecek,şehirli şehirde.Aslında en başlarda böyledi fakat sonradan yukarda da yazdığım gibi es geçildi,önemsenmedi ve bugünkü noktaya gelindi.

    Mesela yine şehirlerin yapısının bozulması ve gecekondulaşmanın olmasında da bu köylerden şehirlere sürekli olan göçler büyük rol oynuyor.


    Ve yine bir sonraki seçimde de akp ciddi oranda yine oy alacak kırsal alanlardan.







  • Asıl sorunuzada değineceğim ancak öncelikle, Hocam bu beklenilendi zaten. Açıkçası ben yüzde 55 ten aşağı beklemiyordum. Yüksek ihtimal akp seçmeninde bir bölümü sandığa gitmedi zira bu sistem değişimi yani ister istemez insan düşünüyor. Bunun yanında mhp seçmeninin büyük bir bölümünü çekemedi kendine. Bunun yanında hdp den evet diyenlerde oldu. Asıl mesele hani hep koalisyonlara kızıyorduk ya. Aslında tek parti hükümeti koalisyon gruplarının hepsini kendinde topladı. Sonrasında hdp ye kadar ayrılanlar oldu zaman içerisinde akpde biter diye düşünüldü. Ama bunuda Rte kendi etrafında toplayarak halletti. Bunun yanında hayırın başarısız çıkmasının en büyük sebebi ise hdp ile aralarında uçurum olması gerekirken aynı safta yer aldılar gibi gözüktü ki öyleydi. Özgürlük veya eşitlik kavramları sanki hdp gibi söyledi veya tam trsi chp içinde geçerli.

    Kırsal ve iç bölgeler neden daha çok verdi bunda bazı sebeplerde mevcut benim aklıma gelenler ise. büyük şehirlerde suriyelileri herkes görmüştür. Özellikle Ankarada İstanbulda vatandaş bundan rahatsız oldu Mesele İstanbul Fatih gibi bir semtte hayırda çok çıktı zira bu suriyeli meselesi gerçekten göze batan bir mesele idi. Bunun yanında mhp iç çekişmeleri sandığa yansıdı. Ha mhp nin başında başkası olsaydı ever kampanyası yürütseydi daha etkili olabilirdi ama herkesin desteklediği bir isim olamalıydı. Zaman içeriisnde mhp değişecek kanaatindeyim. Ayrıca büyük iç anadolu halkı ve köy kesimleri hala chp ye kapalı zira chp bu kafa ile oralara giremeyecektir. Başka bir sebep ise hayır chp ve hdp gibi algılndı. Böyle olmasaydı bu durum değişebilirdi.

    Bunların yanında hükümetin eline öyle büyük bir koz geçtiki onuda hemen ifade edeyim. Cumhurbaşkanı İdam ile ilgili konuşmayı hemen yaptı chp destek vermez ise referanduma görütürürüm dedi. Mhp den çok büyük destek bulacaktır ki kaçan mhp liler geri dönecektir sağdan yine gidenler dönecektir. Soldan gelirmi bilemem. İşte o zaman birde üstüne ayasofya meselesi açılırsa yani ayasofyayı açarlarsa o zaman Türkiye bu yapının devamı olacaktır. Hayır yakın çıktı diye düşünmeyin zira Evetmi hayırmı daha çabuk dağılır diye bakarsanız Hayırın oyları solun oyları değildir. Zaman değişiyor. Bence herkesin durduğu yer çok önemli. Ayrıca son cümleniz çok önemli. başkanlık gelirde seçime gidersek solun desdteklediği aday gibi lanse edilecek Rte nin krşısında kim var. O zaman insanların çoğu yine sağa oy verecek hemde çok güçlü bir şekilde.




  • 21.yy Türkiyesi aydınlanma haritası:

    Kırsal bölgeler neden daha çok evet verdi.


    Referandum sonuçları:

    Kırsal bölgeler neden daha çok evet verdi.


    İkisi arasında bir bağ olduğu kanaatindeyim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.