Şimdi Ara

Kırklareli Valisi Uğur Turhan: 'Kıymetli CB'mize şükranlarımı sunuyorum, onun atadığı valiyim ben'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metni:
    Kırklareli Valisi Uğur Turhan:
    "Bizim liderimizin adı Recep Tayyip Erdoğan!
    Kıymetli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.
    Onun atadığı bir valiyim ben!!!
    Her birinizi seviyorum. Allah aşkına seviyorum. Muhammed aşkına seviyorum.

x (formerly twitter)
    Dürbün (@durbunhaber) on X
    https://x.com/durbunhaber/status/1966771640202670151

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 14 Eylül 2025; 14:17:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca beni sevme.

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Begenmediginiz her şeyin yegane sebebi din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak tanimladiginiz laikliğin spesifik olarak İslam dininin toplum hayatından silinmesi olarak uygulanmış olması.
    Bunu ne zaman kafaniza kazimayi basarirsaniz o zaman bir seyler değişmeye baslar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunun laiklikle ne alakası var? Siyasettir bu. Osmanlı zamanında padişaha karşı çıkan şeyhülislamların kellesi uçmuyor muydu? O zamanlar kadı, kaymakam atamaları padişah yanlısı olmayanlardan da seçiliyor muydu? Kadıların terfilerinde, medrese mezunlarının atanmalarında torpil yok muydu?

Herşeyin içine din sokuyorsun da bu millet uzaydan gelmedi, eskinin aynısı işte. 100 senede değişmedi.400 sene öncesiyle aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Eylül 2025; 13:15:5 >

Büyük ihtimalle öyle olmuştur. Baktı yağlı ballı koltuk gidiyor sallantıda RTE'ye bi yağcılık yapayım da yerimde kalayım demiştir. Tipik akepeli   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Eylül 2025; 13:36:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

O uygulamaların ne kadar gerekli olduğunu akp bize gösterdi. İslam, uzakdoğu dinleri gibi bireysel olarak tatbik edilen bir din değil. Yayılmacı bir din. Bazı önlemler abartılı olmuş olabilir. Kimsenin alnında yazmıyor niyetinin ne olduğu. Serbest bırakınca neler olduğunu gördük. Devlete hakim olan iki dinci grubun çıkar çatışması sonucu ülke iç savaşa gidiyordu neredeyse.

Bizde olan şeyler yakında Avrupada da olacak. İslamı yeterince tecrübe etmedikleri için şuan mülteci alıyorlar. Eğitip topluma entegre edebileceklerini zannediyorlar. Onlar da yakında mevzuya uyanacaklar. İslam asimile olmaz, entegre olmaz, uyum sağlamaz. Herkesi kendi gibi yapana kadar durmaz. Varoluş amacı tüm dünyayı islamlaştırmaktır. Ama güzellikle ama zorla.

AKP gidecek BKP gelecek. BKP gidecek CKP gelecek ama din düşmanları gelmeyecek. Artik darbe yapacak veya yapmakla tehdit edebilecek bir vesayet de temizlendi ordudan. Bitti kardeş sizinkilerin hükmü.

Her şeyin içinde din var. Yasanan her şeyin içinde din var. İnsanların etin tadını unutmalarina rağmen AKPye destek vermelerinin içerisinde de din var. Karşı tarafın muhalefetinin içerisinde de din var.

Bak AKP olduğunu iddia ettiğiniz her şey olsaydı ama Kemalist olsaydı ölümüne savunurdunuz. İzmir'de sahil şeridi hariç hicbir yere belediye hizmeti yok asla CHP dışında bir belediye çıkmıyor mesela. Bunun bir sebebi var...

• Bir müslümanın bunu anlaması mümkün değil. Anlayan dini terkediyor zaten. Sen istediğin gibi ibadetini yap kimse karışmaz. Ama dini bireysel yaşıyorsan müslüman olmazsın sorun orada. Bu kadar cemaat tarikat diyanet niçin var? Çünkü bu din bireysel değil kitleseldir de ondan. Kitle nedir? Ya bizdensin ya onlardan. Yani biz müslümanız karşı taraf kafir. Peki kafirlere ne yapmak lazım? Önce tebliğ. Kabul etmezlerse?...

Laiklik hangi inançtan olursa olsun insanları eşit sayar. Herkes kendini güvende hisseder. Laiklik kalkarsa toplum dinin tahakkümü altına girer. Bir müslüman için bu adaletli gibi görünebilir ama diğerleri için zulümdür. Dedim ya bulunduğun pozisyon itibariyle olayı anlaman mümkün değil. Bir caminin ezan sesi çok biraz kısın desen dine saldırıyor derler. Halbuki mağdur olanlar o sesten rahatsız olanlardır. Ama kimsenin sözü geçmez. İnat için daha çok açarlar. Bak bu dini baskının en düşük, mikro seviyesi.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Herkes senin gibi dini umursamıyor ki. Eskide kalmışsın. Türbanlısı bile şeklen takıyor uygulamada dinsiz gibi. İnsanlar umursamaz oldu din konusu da farksız. Sandığından çok dini bırakan var sadece açık açık söylemiyorlar.

Ülkede kimin iktidar olduğu da önemsiz. Burası batmış bir yer burada gelecek kurulmaz. Fırsatını bulan kaçmalı ve düzgün bir ülkede düzen kurmalı.

Belediyeye gelince zamanında DYP, ANAP belediye kazandı ama AKP milli görüşçü olduğundan kazanamadı gelecek seçimde kazanır çünkü çöp işinde belediye batırdı.

Gelecek seçimleri de CHP kazanacak. AKPliler AKPye neden oy veriyorsa CHPliler de CHPye o yüzden oy veriyor. Hatta tabanları yüzde olarak mukayese edersen CHPnin dini hassasiyetinden dolayi ne olursa olsun CHPye oy verecek seçmeni daha yüksektir AKPnin ayni durumdaki secmeninden. İki taraf da dini hassasiyetle oy veriyor.

• Tarikat sonradan uydurulan bir sacmalik. Dinin sadece Allah ve kul arasindaki iliskileri duzenlemekle sinirli olmadigini kultur Muslumanlarinin anlamayip ateistlerin anliyor olmasi cagimizi ironisidir.

Kabul etmezlerse ne oluyor bana kaynak bulup gosterir misin? Kendi kendinize sacmaliklar uydurup inaniyorsunuz. Savas durumuyla tebligi birbirine karistirmamak lazim. Sen iyi arastir o meseleleri.

Laiklik bu memlekette son 20 seneye kadar Muslumanlari diger insanlarla esit saymadi. AKP bu yuzden ne olursa olsun arkasindaki destegi bir turlu kaybetmiyor. Sizinkiler halk koyun, halk salak falan diye zugurt tesellisi yaptikca bu durum degismeyecek. Kendinize ceki duzen vermeniz gerekiyor. Halkini sunguyle korkutulmadigi surece Musluman mahallesinde salyangoz satmaniz gordugunuz gibi mumkun olmamakta.

Acik yureklilikle soyluyorum katolik memleketinde yasasam "su kilisenin can sesi beni rahatsiz ediyor" diye aglamazdim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.