Şimdi Ara

Kırık obp ile tıp kazanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
11
Favori
29.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Kırık obp ile tıp kazananlarınız var mı? Olumsuz yorum yapmayın lütfen sadece örnekleri görüp motivasyon kaynağım olsun istiyorum. Olsun diye deneyeceğim sadece, böyle zor bir şeyde iddia olmamalı diye düşünüyorum en azından kendi adıma. Yardım edenleriniz olursa şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vardır ama imkansıza yakın bir şey neredeyse, kırık obp demek obpden sana 50 puan gelecekse 25ini sil at demek, 25 puan demekte lysde 20 net fen farkı atman lazım demek zaten tıp kazanan adamlar çok iyi netler yapıyor, kırık obpyle 5-6k olmak için derece yapman lazım doğuda okurum diyorsan 15k bana yeter diyorsan da 3-4k olman lazım

bu kadar derdi çekmektense bir sene daha denemeyi neden düşünmüyorsunuz?
    3-4 k dan 85 obp ile 13 klara atar demiş atmaz kardeşim o 85 ile 100 obpleri arasında 9 puan var zaten o kadar oynamaz onu demeye çalışıyorum 15 k ile 3 k arasında rahat 40-50 puan oynar ki bu o kadar atamayacaginin gosterir kırık olsa dahi 30-40 puan geriye düşüyor ancak öyle 13 klara atar ama 80+ ile o kadar atamaz maksimum 3k -5k atar son zamanlardaki puan yigilmalarina bakmanızı tavsiye ederim . Neden uzun uzadıya yazıp bunu savunuyorum milleti bozmak ve motivasyon olarak düşürmek isteyen tipler var . Sevmiyorum onları .
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kırık OBP ile Tıp Kazanmak

Kırık bir OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı), tıp fakültesine kabul edilme şansınızı etkileyebilir ancak tamamen imkansız hale getirmez.

Tıp, oldukça rekabetçi bir alandır ve tıp fakülteleri genellikle yüksek OBP'li öğrencilere öncelik verir. Ancak, kırık bir OBP'niz varsa, aşağıdaki stratejileri uygulayarak tıp kazanma şansınızı artırabilirsiniz:

• Yüksek Bir LGS Puanı Hedefleyin: LGS (Lise Giriş Sınavı), tıp fakültelerine kabulde önemli bir rol oynar. Kırık bir OBP'nizi telafi etmek için olabildiğince yüksek bir LGS puanı almak çok önemlidir.
    • Alan Derslerine Odaklanın: Tıp fakülteleri, biyoloji, kimya, fizik ve matematik gibi alan derslerinde yüksek notlar ararlar. Bu derslerde başarılı olmaya odaklanın ve derslere düzenli olarak çalışın.
    • TYT ve AYT Sınavlarında Başarılı Olun: TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi), tıp fakültelerine giriş için gerekli olan sınavlardır. Bu sınavlarda yüksek puanlar almak, kırık bir OBP'yi telafi etmenize yardımcı olabilir.
    • Ekstra Etkinliklere Katılın: Tıp fakülteleri, akademik başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk sahibi ve aktif öğrencileri ararlar. Kulüplere katılmak, gönüllü olmak ve liderlik rolleri almak, tıp fakültesi başvurunuzu güçlendirebilir.
    • İyi Bir Tıp Fakültesi Ön Lisans Programı Seçin: Bazı üniversiteler, kırık OBP'li öğrenciler için özel ön lisans programları sunar. Bu programlar, öğrencilerin tıp fakültesine kabul edilmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

50 OBP ile tıp kazanmak zordur ancak imkansız değildir. Yukarıdaki stratejileri uygulayarak ve sıkı çalışarak, tıp fakültesine kabul edilme şansınızı artırabilirsiniz. Unutmayın, OBP sadece tıp fakültesine kabulde dikkate alınan faktörlerden biridir ve diğer nitelikleriniz de önemli bir rol oynar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vardır ama imkansıza yakın bir şey neredeyse, kırık obp demek obpden sana 50 puan gelecekse 25ini sil at demek, 25 puan demekte lysde 20 net fen farkı atman lazım demek zaten tıp kazanan adamlar çok iyi netler yapıyor, kırık obpyle 5-6k olmak için derece yapman lazım doğuda okurum diyorsan 15k bana yeter diyorsan da 3-4k olman lazım

bu kadar derdi çekmektense bir sene daha denemeyi neden düşünmüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 19 Haziran 2017; 13:47:53 >
  • 15-20 puan geriden başlıyorsun, bu sana bölüm değil şehir değiştirir yani tıp gelmeme ihtimali yok eğer potansiyel varsa

• Hukuk yazip seneye bunun için calisicam zor deselerde pes etmek yok tek sınır kendimiz

• aynı şekilde ben de böyle yapmayı planlıyorum, umarım hedefimize ulaşırız.

• Bütün iş kişide bitiyor.Ben çalışmadığım için yapamamıştım,çalışan arkadaşım kırık puanla Doğu'da tıpa girdi.

• Şöyle ki mezun senem ve birtakım problemlerim var, ailem olsun, psikiyatrik belli durumlar olsun benim bir sene daha evde kalma şansım maalesef ki yok. Belki şehir değiştirirsem bazılarından arınırım diye düşünüyorum. Kendime güvenerek söylemiyorum ama derece için çalışacağım mecburen. Ayrıca cevabın için çok teşekkür ederim.

• Hamda 3-4 bin 85 obp 12-13 e atiyor batida da bazi tiplar gelebiliri diye dusunuyorum balikesir falan

• Kreutz kullanıcısına yanıt
    seneye güzel haberlerini duyarım, güzelce çalışıp istediğimiz yere geliriz umarım
  • Amin kardesim insallah

• Bildiğiniz örnekleri paylaşırsanız çok güzel olur ^-^

• Konuyu aktif olarak güncelleyeceğim, benim gibi deneyecekler varsa yıl boyunca fikir alışverişi yapmak hoş olur.

• Çok zor okul varken çalışılmıyor illaki bir şeyler engelliyor aynı duşunceyle okula gittim birinci sınıf bitti ama lys berbat gecti okul sınavları mattan iki gun once bitti edebiyat coğ icinde bir hafta yetmedi sonucta unutuyorsun her seyi bak ben evimden gidip geldigim halde sinava calısabilme ortami tum yıl kendime hazirlayamadım birde sen yurt-apartta olacaksın seni oyalayan arkadasların ve okul derslerin vs olacak istemeyerek gidiyorsan sırf kendini garantiye almak icin yapma benim gibi cok başın ağrır kırık obp buyuk tehlikeye atmak demek . Misal suanki netlerimle istedigim yer oluyo ama kirik obp ile okudugum bolumun sirasini bile yakalayamayacagim :(

• Mağduru Ygss M kullanıcısına yanıt
    Haklısın gerçekten çok zor olacak ama içimdeki o tıp kazanma isteği de hiç tükenmeyecek biliyorum. O yüzden denemek zorundayım, tekrar mezuna kalamam çünkü ailem artık gitmemi istiyor. Peki bu sene tekrar hazırlanacak mısın, obp kırılmıyor sanırım 2. senede.

• Kaldıki hukuk zor bir bölüm nerde okuyacaksın bilmiyorum ama seni mutlaka engeller sınava calisma konusunda e sınava calışsan bu sefer derslerinden kalabilirsin okula gitceksin devam zorunlulugu varsa belkide haftanin 5 gunu blok dersler falan yorulacaksın beynin gervekten yorulacak 3. Yılıma kalmıs biri olarak söylüyorum bu yıl mezun yıllarimi cok aradım.

• quote:

Orijinalden alıntı: antaresssargas

Şöyle ki mezun senem ve birtakım problemlerim var, ailem olsun, psikiyatrik belli durumlar olsun benim bir sene daha evde kalma şansım maalesef ki yok. Belki şehir değiştirirsem bazılarından arınırım diye düşünüyorum. Kendime güvenerek söylemiyorum ama derece için çalışacağım mecburen. Ayrıca cevabın için çok teşekkür ederim.

netlerniz nasıl hocam? Dişte düşünebilirsiniz, eczacılık da bu iki mesleğe de uzmanlık gelecek hatta dişçiliğe geldi eczacılığa da getireceklermiş sağlık sadece tıptan ibaret değil bu 3 mesleğin çalışma alanları benzer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 19 Haziran 2017; 14:19:18 >
  • Aslında dil de düşünüyorum çünkü dil sıralamam tahminen iyi gelecek, hazırlık süreci hazırlansam diyorum. Ya benim evde annemle ilgili birtakım sorunlarım var o yüzden çok zorluyor ev konusu beni, mecburen başka şehre gideceğim tercih yapıp. :/

• Şöyle ki ygs'de fenden kaydırma yaptım, evet dev bir hata. Sonrasında hiç fene bakmadım o moral bozukluğuyla, sınava girdim fakat kontrol etmedim henüz. Buna rağmen iyi geçti diyebilirim. Nasıl anlatayım bilmiyorum ama doktor olmak benim çocukluk hayalimdi ve hiç vazgeçmedim. O istek hep var olacak sanırım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim ^-^

• eskiden mümkündü ama şişirme notlar artınca artık imkansızlaştı .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısınız tabii, yine de şansımı deneyeceğim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.