Şimdi Ara

Kiracım evimi esir almış durumda ve Çıkmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
5
Favori
9.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2025 Ocağın başında bir ev satın aldım. İçinde kiracı oturuyor. Kiracıyı tanımadığım için alır almaz ihtarname çektim. Kendisiyle de bir kafede oturup konuştuk. Eylülde düğünümün olduğunu düğün öncesi tadilat işleri vesaire olacağı içinde o süreler aralığında müsaade istediğimi , ihtarname süresi 6 ay ama Ağustosa kadar da kendisine süre tanıyabileceğimi belirttim. Bundan 2 ay önce ise apartman grubuna bir kaç ay sonra yokum yazdığını da gördüğümde sevinmiştim. 2 gün önce avukatım kendisini aradığında Ev bulursam çıkarım bulamazsam davanızı açıyorsanız açın beni ilgilendirmez demiş. Şimdi ben Eylülde düğün yapacağım ihtarname süresi dolsa da çıkmıyorum moduna girdi halbuki hiç kötü bir münakaşada bulunmamıştık. Ben şimdi ne yapayım siz söyleyin. Bende misilleme olarak kendisine kira günü 1 gün dahi gecikirse gerekli yasal haklarıma anında başvurmaktan çekinmeyeceğimi söyledim. Kira ayın 1inde bazen 2 veya 3 ünde yatırdığı çok oldu. Bir önceki ev sahibini de fazlasıyla bıktırmış. Bu süreçten sonra ne yapmam gerek ?

12 Haziran 2025 GÜNCELLEME: Avukatımı arayıp ev buldum 70bin TL verirse çıkayım demiş. Bende ev tadilata girecek düğünüm var masraflarım çok 30-35bin TL den fazla veremem dedim. Oda o zaman başka ev bakayım çıkmıyorum demiş. Çıldırmamak elde değil. İş başka yerlere gidiyor.

GÜNCELLEME : 50BİN TL KARŞILIĞINDA ÇIKTI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşbaz -- 7 Ağustos 2025; 2:49:29 >

• Size ait başka ev var mı?
    Tadilat bahanesi mantıklı olmalı,kiracıyı çjkarmak kanunen kolay değil.
    Bir ilimizde Üniversite öğrencisi olan bir yakınımıza 2021 yılında ev tutarken ben yardımcı oldum. Evi beğendim baktım ev sahibinin istediği kira evin değerine göre çok uygun. Ev sahibi paraya sıkışmış,6 ay kirayı peşin ödersen şu fiyat 12 ay peşin ödersen şu fiyat dedi.
    12 ay peşin öderim ama süreli kontrat yapmam,en az 5 yıl ben otururum,tefe tüfeye göre zam uygulanır dedim. Sevindi,hemen kontrat yapalım dedi. Evin onun üstüne olduğuna dair tapuyu da kontrol ettim ve sözleşmeyi yaptım.
    O zaman aynı bina alt kattaki dairenin kirası 1250 TL idi..Ben 800 TL'ye anlaştım,10 ay kirayı peşin ödedim.
    6 ay yada 12 ay peşin kira istediği için kimse evi 1000 TL'ye kiralayamamış.

1 yıl dolarken 12. ayda gelmiş kapıyı çalmış,eğer oturmaya devam edecekseniz yeni kiranız 1800 tl demiş,6 ay kira da peşin ödeyeceksiniz demiş. Kabadayı kafalı,yasa umrunda olmayan biri olduğunu sonra anladım.
    Bana haber verildi. Adamı aradım. Kira kontratımız var,yasalara göre yeni yılda zam 200 TL,zamlı kiran 1000 tl.çocukları bir daha rahatsız etme dedim. Çıldırdı,1600 TL'ye iniyorum,kabul etmezseniz çıkın yoksa şunu yaparım bunu yaparım dedi.
    Biz senle ne konuştuk neye imza attık dedim.. Sen beni korkak köpek mi sandın dedim. Tehdit etti,evi boşaltmayın da görün dedi.
    Tabi ki evden çıkmadık. Zamlı kirayı ödedik günü gününe.
    Hem kapıya gelip tehdit etti,tehdit ederken kayıt alın dedim. Kayıt almış çocuklar.
    Kontrat yaparken evi öğrencilerin üniversitede eğitimi sebebiyle ikamet yazdırıp,evde 4 kişi ikamet edebilir,misafir olarak arkadaşların da gelebilir 1 hafta kalabilir diye özel ayrı madde yazdırıp imzalatmıştım ihtimalleri düşünüp.
    Adamı tehditten savcılığa şikayet ettirdim. Şikayeti geri çekin deyip tehditleri arttırdı. Avukata verip mahkemeye verdik.
    Uzaklaştırma aldırdık.
    Kirayı EFT yaptığımız banka hesabını kapattırmış. Avukatımız adresini buldu,adresine PTT ile kirayı gönderdik. Geri iade etmiş. Bi daha gönderdik,evde yokum yapıp almamış.
    Avukatımız mahkemeye başvurup,ev sahibinin kira ödemesini engellediğini kanıtlayan belgeleri sunup ev sahibi adına kira ödeme hesabı açtırdı.Biz o hesaba kirayı EFT yaptık. Ev sahibi o hesabı kapatamıyor. İster o hesaptan alsın parayı ister almasın,ben ödemiş oluyorum kirayı.
    Tekrar 1 yıl doldu,yani evde 2. yıl doldu,3 yıl da devam edeceğiz.Yine tehditler,kiranız 3000 tl demeler.
    Dedim kira zammı devlet yasasına göre %25 eder yeni kira 1250 tl. Ben sana 1500 tl vereceğim,kavga edersen 1250 tl vereceğim.
    Olmaz dedi yine tehdit. Ben de 1250 TL yatırdım.
    Kapıya gelmiş,çocuklar kapıyı açmış içeri dalmış yakarım bu evi sizi oturtmam demiş çocuklardan o an önünde olana yumruk atmış. Gençlerden biri biraz agresif,buna saydırmış yumruk tekme biraz haşlamış.
    Olay mahkemeye taşındı ev sahibi hapis cezası aldı. 1 ay yattı,çıktı.
    Evden uzaklaştırma 6 ay + 6 ay verildi.
    Adam pes etti,evde kızım oturacak diye bize avukatına yazı yazdırıp imzalatıp pttden göndermiş. Tabi ki yeterli değil.
    Sonra tadilat yapacağım 1 ay müsade diye whatsaptan mesajlar gönderdi. Avukatı whatsapptan haber verdinse telefonda da söyledinse yeterli demiş. Dedim sen seni yanıltmayan avukat bul.
    Bir sabah 2 adam kapıya gelmiş tadilata geldik demişler.
    Çocuklar da akılı. Konuştuğumuz gibi sormuşlar ne tadilatı. Demişler banyoyu değiştireceğiz, 3 + 1 odanın tekinin duvarını kırıp2 + 1 yapacağız,balkonu mutfağa katacağız. Kombiyi değiştirip iyisini takacağız vs.
    Kabul etmiyoruz deyip göndermişler. Ev sahibi gelmiş tadilat hakkım engellemezsiniz demiş. Çocuklar mahkemeden ihtar gönder demişler.
    Neyse.Olay mahkemeye vardı,tadilat kötü niyetli bulundu tadilata gerek durum yoktur kararı verildi.
    Avukatı ev sahibini yanıltmaya devam etti,evi başkasına kiraya veriyorlar evden para kazanıyorlar davası açtı. Onda da kazanamadı. Kira emsal davası açtı,mahkeme söz konusu dairenin kontrat yılı dikkate alındığında kira emsal davası açılamaz dedi. Sanırım 5 yıl dolması gerekiyormuş. Kira yuvarlama gibi bir benzeri dava açtı hemen,o da reddolundu.
    Daha başka bazı şeyler de denedi,boşuna zaman kaybetti.
    Yıl 2025 Haziran. Kira şuan 5000 TL
    O da ağladı sızladı fazladan 1000 tl verdik öyle.
    Burada mesele para değil. İlk yıldan beri tehdit edip hakaretler etmese,kafa tutmasa devletin kira zammını %25 yaptığı yıllarda biz %50 zam yapardık ama ev sahibi %100`den daha fazla zam koymaya çalıştı kafasına göre ve kabadayılık mafyavari tavırlarla istediğim parayı vermezseniz şöyle olur böyle olur gibi tehditler yaptı.
    Ben de kafaya taktım uğraştım.
    Avukat masrafına da girdi,bizim avukatın masraflarını da ödedi.
    En son kafayı yemiş,kalp krizi geçirmiş hastanede 2 ay yattı dediler.
    Kızı aradı,eşi aradı yalvardılar maddi durumumuz iyi değil evi boşaltın diye. Dedim aynı boş şeyleri konuşuyorsunuz. Kira zam zamanı gelmedi ama isterseniz 5000 yapayım,Eylül gelince %70 zam olur 8500 gibi bi rakam olur dedim.Aynı binada başkası yeni daire tutmuş,15 bine tutmuş da. 14 binden aşağı olmazmış da.
    Hadi siz mahkemeden ihtar çekin,tahliye kararı aldırın o zaman söz 2 ay içinde boşaltacağız dedim.
    Hiç acımıyorum çünkü müthiş tehdit etmişlerdi.
    Evet,aynı binada alt kattaki daha kötü dairelerin kirası 13bin-15bin arası ama kafayı taktım,tefe tüfe neyse onu uygulayacağım.
    Ayrıca,aynı ilde adamın 3 tane dairesi varmış,2`si kiradaymış.
    Diğer kiracıyı tehdit ede ede,çirkeflik yapa yapa çıkarmış 2 katı fiyatına yeni kiracı sokmuş.
    Bizim çocuklar da 2026 sonu çıkacak,1yıl daha ucuza oturmaya devam.
    Pandemi yıllarında devletin %25 zam limiti ev sahiplerine zarar ettirdi.
    Şişli`de aynı apartmanda şuan bir dairede 40 bin tl`ye oturan kiracı varken aynı apartmanda aynı katta diğer dairede 17 bine oturan var çünkü 2021 yılında 2000 TL ile giren 2 yıl arka arkaya %25 zam ile oturmaya devam etti. 2 yıl sonunda kirası yasaya göre 3250 oldu.
    Oturan kiracı yasal zamlı kirasını yılda en fazla 2 kere gecikmeli düzenli öderse,apartman yönetimi kurallarına da uyarsa çıkaramıyorsun 10 yıl.
    Tabi bazı bilinmeyen durumlar da var. Kiracı ev sahibine hakaret ederse,tehdit ederse yada ev sahibine fiziki saldırı yaparsa ev sahibi bunu kanıtlarsa kiracı-ev sahibi ilişkisini kiracı bozmuştur gibi bir nedenle mahkeme tahliye verebiliyormuş.
    Kiracı-Ev Sahibi davalarında avukatlar yanlışlıkla yada bilerek taraflarını yanılttığını düşünüyorum.
    Mesela avukat ev sahibine söz veriyor,merak etme boşalttırırız evi diye. Kiracı da işi bilen biri çıkarsa ev sahibi zararlı çıkıyor.

Bence,kiradaki bir evi başkası satın aldığında yeni ev sahibi kiracıyı istemezse kiracının kontratı 1 yıl sonra sonlanmalı. İçindeki kiracı yüzünden evini satamıyor millet.
    Kiracı da mağdur olmaması için yasal olarak ev satın alındıktan sonra en fazla 1 yıl ikamet edebilmeli kiracı.
    Yasalara göre,kontrat süreli değilse 10 yıl ikamet edebiliyor.
    Ev sahibinin ilk yıldan yaptığı %100 den fazla zammı kesinlikle desteklemiyorum ancak bu olayda suçlu %90 sizsiniz.

Bu dediğimi ev sahibi olup aynı şeyleri yaşarsanız anlarsınız. Devlet maaşlara %50-70 arası zam yapıp kiralara %25 dediği dönem tam bir faciaydı. Biz de ilk 1-2 sene düşük zam uyguladık ancak maaş 20000 oldu kira 5000 de kaldı , sizce hak mı?

Yapabileceğin en büyük ve en bariz hatalardan birini yapmışsın. İçinde kiracı olan ev alınmaz, o adamın o evi bu şekilde satma sebebi de bundan kaynaklı. Çıkaramıyor, uğraşamam diyor satıyor senin gibiler de satın alınca adamın ekmeğine yağ sürülüyor mis. Sen uğraşıyorsun şimdi de, uğraşırsın. Senelerce uğraşırsın dava açsan en az 1-2 sene sürer o sürede adam o evde bedava oturur.

Bu tür kiracı, ev sahibi işlerinde boşuna insanlar şiddete başvurmuyor, çünkü seni koruyan yasa yok sana destek olan devlet yok. Kiracı keyfine göre takılabiliyor, geçmiş olsun o iş yatar.

Ev sahibi eşkiya çıkmış ama siz de yasal boşlukları kullanan birisiniz. Kötünün iyisisin adamın hakkına giriyorsun. Korona zamanı devlet işgüzarlığın kralını yaptı devamında da yine ev sahibi aleyhine çalıştı

Çok iyi dümen ...

Doğrusu her sene yarı yarıya zam yapmandı

2025 itibariyle 5000 tl kira nedir

Ben ne kiracıyım ne kiracım var

Benim de böyle kirasını artırmayan bi kiracı vardı. 5 senesi dolar dolmaz "kira tespit davası" açtım. Tabi davalar sürerken halen düşük ödemeye devam etti. İstinaf dahil dava 4 sene sürdü. Süreç 2 hafta önce tamamlandı. Faizleri ile birlikte 1 milyona yakın borcu var. Her gün arayıp özür diliyor. Şimdi bi de 10 yılı doluyor. Çıkış için de ihtar gidecek. Hem evden çıkacak hem de bi ton borçla hayatına devam edecek. Bu işlerin sonu her zaman kiracıya patlar.
  • Yani eğer ki adam kirasını düzenli ödüyorsa, tahliye taahhütnamesi falan da yoksa, kiracıyı öyle kafana göre mahkemeyle, avukatla falan çıkartamazsın. Evinde paşalar gibi oturur. Elinde taahhütname yoksa, adam kirayı da düzenli ödüyorsa, bence kiracı çıkartma sevdandan vazgeç derim. Çıkartamazsın. Ya taahhüt olacak ya da kira düzenli ödenmiyorsa sonuç elde edersin.

Sana ek tavsiye olarak, bunu başka evin yoksa önermem ama birden fazla evin varsa, bir de faiz mevzusuna gir, fakat faizi akıllıca yiyeceksin. Parayı koyuyorlar sonra hepsini yiyorlar "para getti" diyorlar. Paranı koy, bankadan faizi al, az bir kısmını ye, sonra faizle yeniden altın alıp biriktir. Sonra altınlardan oluşan paranı da ileride yine koy, yine altın al biriktir. Faizi ye. Böylelikle minimum zararla yersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mayıs 2025; 8:23:20 >
    Bir ilimizde Üniversite öğrencisi olan bir yakınımıza 2021 yılında ev tutarken ben yardımcı oldum. Evi beğendim baktım ev sahibinin istediği kira evin değerine göre çok uygun. Ev sahibi paraya sıkışmış,6 ay kirayı peşin ödersen şu fiyat 12 ay peşin ödersen şu fiyat dedi.
    12 ay peşin öderim ama süreli kontrat yapmam,en az 5 yıl ben otururum,tefe tüfeye göre zam uygulanır dedim. Sevindi,hemen kontrat yapalım dedi. Evin onun üstüne olduğuna dair tapuyu da kontrol ettim ve sözleşmeyi yaptım.
    O zaman aynı bina alt kattaki dairenin kirası 1250 TL idi..Ben 800 TL'ye anlaştım,10 ay kirayı peşin ödedim.
    6 ay yada 12 ay peşin kira istediği için kimse evi 1000 TL'ye kiralayamamış.

1 yıl dolarken 12. ayda gelmiş kapıyı çalmış,eğer oturmaya devam edecekseniz yeni kiranız 1800 tl demiş,6 ay kira da peşin ödeyeceksiniz demiş. Kabadayı kafalı,yasa umrunda olmayan biri olduğunu sonra anladım.
    Bana haber verildi. Adamı aradım. Kira kontratımız var,yasalara göre yeni yılda zam 200 TL,zamlı kiran 1000 tl.çocukları bir daha rahatsız etme dedim. Çıldırdı,1600 TL'ye iniyorum,kabul etmezseniz çıkın yoksa şunu yaparım bunu yaparım dedi.
    Biz senle ne konuştuk neye imza attık dedim.. Sen beni korkak köpek mi sandın dedim. Tehdit etti,evi boşaltmayın da görün dedi.
    Tabi ki evden çıkmadık. Zamlı kirayı ödedik günü gününe.
    Hem kapıya gelip tehdit etti,tehdit ederken kayıt alın dedim. Kayıt almış çocuklar.
    Kontrat yaparken evi öğrencilerin üniversitede eğitimi sebebiyle ikamet yazdırıp,evde 4 kişi ikamet edebilir,misafir olarak arkadaşların da gelebilir 1 hafta kalabilir diye özel ayrı madde yazdırıp imzalatmıştım ihtimalleri düşünüp.
    Adamı tehditten savcılığa şikayet ettirdim. Şikayeti geri çekin deyip tehditleri arttırdı. Avukata verip mahkemeye verdik.
    Uzaklaştırma aldırdık.
    Kirayı EFT yaptığımız banka hesabını kapattırmış. Avukatımız adresini buldu,adresine PTT ile kirayı gönderdik. Geri iade etmiş. Bi daha gönderdik,evde yokum yapıp almamış.
    Avukatımız mahkemeye başvurup,ev sahibinin kira ödemesini engellediğini kanıtlayan belgeleri sunup ev sahibi adına kira ödeme hesabı açtırdı.Biz o hesaba kirayı EFT yaptık. Ev sahibi o hesabı kapatamıyor. İster o hesaptan alsın parayı ister almasın,ben ödemiş oluyorum kirayı.
    Tekrar 1 yıl doldu,yani evde 2. yıl doldu,3 yıl da devam edeceğiz.Yine tehditler,kiranız 3000 tl demeler.
    Dedim kira zammı devlet yasasına göre %25 eder yeni kira 1250 tl. Ben sana 1500 tl vereceğim,kavga edersen 1250 tl vereceğim.
    Olmaz dedi yine tehdit. Ben de 1250 TL yatırdım.
    Kapıya gelmiş,çocuklar kapıyı açmış içeri dalmış yakarım bu evi sizi oturtmam demiş çocuklardan o an önünde olana yumruk atmış. Gençlerden biri biraz agresif,buna saydırmış yumruk tekme biraz haşlamış.
    Olay mahkemeye taşındı ev sahibi hapis cezası aldı. 1 ay yattı,çıktı.
    Evden uzaklaştırma 6 ay + 6 ay verildi.
    Adam pes etti,evde kızım oturacak diye bize avukatına yazı yazdırıp imzalatıp pttden göndermiş. Tabi ki yeterli değil.
    Sonra tadilat yapacağım 1 ay müsade diye whatsaptan mesajlar gönderdi. Avukatı whatsapptan haber verdinse telefonda da söyledinse yeterli demiş. Dedim sen seni yanıltmayan avukat bul.
    Bir sabah 2 adam kapıya gelmiş tadilata geldik demişler.
    Çocuklar da akılı. Konuştuğumuz gibi sormuşlar ne tadilatı. Demişler banyoyu değiştireceğiz, 3 + 1 odanın tekinin duvarını kırıp2 + 1 yapacağız,balkonu mutfağa katacağız. Kombiyi değiştirip iyisini takacağız vs.
    Kabul etmiyoruz deyip göndermişler. Ev sahibi gelmiş tadilat hakkım engellemezsiniz demiş. Çocuklar mahkemeden ihtar gönder demişler.
    Neyse.Olay mahkemeye vardı,tadilat kötü niyetli bulundu tadilata gerek durum yoktur kararı verildi.
    Avukatı ev sahibini yanıltmaya devam etti,evi başkasına kiraya veriyorlar evden para kazanıyorlar davası açtı. Onda da kazanamadı. Kira emsal davası açtı,mahkeme söz konusu dairenin kontrat yılı dikkate alındığında kira emsal davası açılamaz dedi. Sanırım 5 yıl dolması gerekiyormuş. Kira yuvarlama gibi bir benzeri dava açtı hemen,o da reddolundu.
    Daha başka bazı şeyler de denedi,boşuna zaman kaybetti.
    Yıl 2025 Haziran. Kira şuan 5000 TL
    O da ağladı sızladı fazladan 1000 tl verdik öyle.
    Burada mesele para değil. İlk yıldan beri tehdit edip hakaretler etmese,kafa tutmasa devletin kira zammını %25 yaptığı yıllarda biz %50 zam yapardık ama ev sahibi %100`den daha fazla zam koymaya çalıştı kafasına göre ve kabadayılık mafyavari tavırlarla istediğim parayı vermezseniz şöyle olur böyle olur gibi tehditler yaptı.
    Ben de kafaya taktım uğraştım.
    Avukat masrafına da girdi,bizim avukatın masraflarını da ödedi.
    En son kafayı yemiş,kalp krizi geçirmiş hastanede 2 ay yattı dediler.
    Kızı aradı,eşi aradı yalvardılar maddi durumumuz iyi değil evi boşaltın diye. Dedim aynı boş şeyleri konuşuyorsunuz. Kira zam zamanı gelmedi ama isterseniz 5000 yapayım,Eylül gelince %70 zam olur 8500 gibi bi rakam olur dedim.Aynı binada başkası yeni daire tutmuş,15 bine tutmuş da. 14 binden aşağı olmazmış da.
    Hadi siz mahkemeden ihtar çekin,tahliye kararı aldırın o zaman söz 2 ay içinde boşaltacağız dedim.
    Hiç acımıyorum çünkü müthiş tehdit etmişlerdi.
    Evet,aynı binada alt kattaki daha kötü dairelerin kirası 13bin-15bin arası ama kafayı taktım,tefe tüfe neyse onu uygulayacağım.
    Ayrıca,aynı ilde adamın 3 tane dairesi varmış,2`si kiradaymış.
    Diğer kiracıyı tehdit ede ede,çirkeflik yapa yapa çıkarmış 2 katı fiyatına yeni kiracı sokmuş.
    Bizim çocuklar da 2026 sonu çıkacak,1yıl daha ucuza oturmaya devam.
    Pandemi yıllarında devletin %25 zam limiti ev sahiplerine zarar ettirdi.
    Şişli`de aynı apartmanda şuan bir dairede 40 bin tl`ye oturan kiracı varken aynı apartmanda aynı katta diğer dairede 17 bine oturan var çünkü 2021 yılında 2000 TL ile giren 2 yıl arka arkaya %25 zam ile oturmaya devam etti. 2 yıl sonunda kirası yasaya göre 3250 oldu.
    Oturan kiracı yasal zamlı kirasını yılda en fazla 2 kere gecikmeli düzenli öderse,apartman yönetimi kurallarına da uyarsa çıkaramıyorsun 10 yıl.
    Tabi bazı bilinmeyen durumlar da var. Kiracı ev sahibine hakaret ederse,tehdit ederse yada ev sahibine fiziki saldırı yaparsa ev sahibi bunu kanıtlarsa kiracı-ev sahibi ilişkisini kiracı bozmuştur gibi bir nedenle mahkeme tahliye verebiliyormuş.
    Kiracı-Ev Sahibi davalarında avukatlar yanlışlıkla yada bilerek taraflarını yanılttığını düşünüyorum.
    Mesela avukat ev sahibine söz veriyor,merak etme boşalttırırız evi diye. Kiracı da işi bilen biri çıkarsa ev sahibi zararlı çıkıyor.

Bence,kiradaki bir evi başkası satın aldığında yeni ev sahibi kiracıyı istemezse kiracının kontratı 1 yıl sonra sonlanmalı. İçindeki kiracı yüzünden evini satamıyor millet.
    Kiracı da mağdur olmaması için yasal olarak ev satın alındıktan sonra en fazla 1 yıl ikamet edebilmeli kiracı.
    Yasalara göre,kontrat süreli değilse 10 yıl ikamet edebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 23 Mayıs 2025; 1:22:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• Buradaki trollere uyma. Kendine en kısa sürede sağlam bir avukat bul ona göre hareket et.

Ben kiracı olsaydım böyle bir adamın evinde hır gür oturmazdım. Seninki de fazla olmuş bence. Yumruklaşma falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Mayıs 2025; 8:48:10 >

Yalvardı 1 yıl kirayı peşin ver,1200 tl yerine 900 tl olsun diye.

10 ay peşin verirüm kira 800 TL olur,en az 5 yıl otururuz. Kira her yıl TEFE-TÜFE yıllık kira artış ne yansırsa onu yaparız dedik. Tabi ki,yasalar ne derse ona göre zam olur dedi. 800 TL kira yasal zamla 1000 TL oluyor. Adam alt kattaki daireyi 1500`e tutmuşlar benim dairemde 3 kapalı balkon var,içi yeni içi lüx diye kafasına göre 1800 yapıyprum diyor. Banane alt katı kaçtan tuttuklarından. Ben kontratıma bakarım.

Bak dayı dedim,yasal zamla 1000 TL yapar,ben sana 1200 yapayım diyorum. Ulan ben sana ne diyorum,1800 tl diyorum,veremiyorsan boşalt boşaltnazsan kulağınızdan tutup atarım vs daha ağır sözler burada yazmam uygun olmaz.

Ben de tehdit edilince çıldıran kafa tutan biriyim.

Biz seninle anlaşmadık mı,sen demedin mi devlet,yasalar ne zam derse o olur demedin mi diyorum.

Devlet benim emekli maaşımı çöp etti,ben bu evi taksitle aldım,emekli maaşım aynı kalıyor edeviyatı yapıyor.Evi kredi ile almış,aylık kredi ödemesi 1350 TL idi biz evi tuttuğumuzda. Diyorum bak sen 5 yıl boyunca 1350 TL ödeyeceksin,hiç artmayacak çünkü banka ile anlaşman öyle,banka kafasına göre anlaşmayı değiştirip taksidine zam yapabiliyor mu diyorum. Uzatma,ev benim istersem 2bin tl istersem 3 bin tl isterim diyor. Veremezsen çıkın,çıkmazsanız köpeği çıkarr gibi çıkarırım vb daha kötü sözler.

Ben de tamam görelim ne yapabiliyorsun dedim.

Eve girmiş kilidi söküyormuş. Akrabamın ev arkadaşı dur sökemezsin deyip çekmiş. Elinde tornavida varken çocuğa bir kaç yumruk atmış. Ya tornavida yüze göze batsaydı. Çocuğun gözü morarmış,burnu kanamış.

Tutmuşlar adamı yere yatırmışlar. Yatırmasalar torna vida ile bişeyler yapacak.

Hemen İstanbul`dan 4 arkadaşı alıp gittim. Tutuklandı,ailesi yakvardı şikayetten vazgeçin bir daha kavga olmayacak dediler. Şikayeti geri aldık. Çıktı,pislik yapmaktan vazgeçmedi. Ben o eve o kadar eşya almışım,doldurmuşum. Sözleşme yapmışım. Senin tehditlerinden korkup boşaltırsam adam değilim.

Ben sana yasal zam oranından daha fazla zam yapıyorum,adam %120 zam yapıyor. Nakliye parasını ver,yeni evin ilk kirasını ver çıkalım diye teklif ediyorum.Asla anlaşma konuşnası bile yapmayı kabul etmiyor,direk tehdit.

Tanam bakalım görelim dedim. Hatta kafaya koydum 5 yıl dolunca çocuklar boşaltırsa ben boşaltmayacağım. TEFE-TÜFE ne çıkıyorsa zamlı kirayı mahkemenin açtığı hesaba göndermeye devam edeceğim. Mahkemenin açtığı banka hesabına itiraz etti,itirazı reddedildi. Benim avukatla birlikte 70 bin tl avukat ve mahkeme masrafı yapmış. Sonra kalp krizi geçirdi.O kadar da uyardım bak kontrat var,kabadayılıkla bir yere varamazsın,mahkemeye gitsen de kazanamazsın. Sana %50 zam yapayım dedim. Bağırdı tehdit etti hep. Onun söylediği rakam %120`den fazla zam.

Burada uzun uzun anlattım ki kiracı-ev sahibi sorunu olanlar kazanamayacağı davalar için avukatlara ve mahkemelere para harcamasın.

Eğer kiracı ödemesini 1 gün geciktirirse hemen ertesi gün git noterden ihtar çek yazılı olarak.

2 gecikmede 2 ihtarda tahliye hakkın doğar.

Apartman aidatını ödemezse,kiracı komşuları rahatsız ederse komşular da şahit olursa tahliye sebebi olur.

Evi amacı dışında kullanırsa,bunumahkemeye anlatabilirsen tahliye verilebilir.

Kiracı ev sahibine yada ev sahibi yakınını tehdit ederse,yada hakaret ederse tahliye kararı çıkabilir.

Bunun için şahit gösterilecekse mahkeme ev sahibinin daha önce tanıdığı olan kişilerin şahitliğini dikkate almayabilir.

Tahliye için bir sürü detay var. Dikkatli akıllı bir kiracıyı 10 yıl dolmadan tahliye etnek çok zor.

Belki yasalar değişirse mümkün olabilir.

Süre belirtilmemiş kontratlarda ev sahibi tahliye isteği yaptıktan sonra 2 yıl sonra tahliye bence kiracıyı mağdur etmez.

Ticari amaçlı dükkanlarda ise kontrat izin verdikçe 10 yıl kiracı çıkarılamaması bence doğru.Sen orada dükkan açmışsın,yerin biliniyor,müşterin var.Hop boşalt olmaz.Yasal zamlı kirayı ödedikçe kiracı 10 yıl kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.

• OkumadanAlma kullanıcısına yanıt

Tamam iste pislik adamın evinde oturulmaz demek istedim. Herif silahı alsaydı hepinizi orada vursaydı ne olacaktı? Ev için yumruklayan adam silahla vurabilir de.. Öyle adamın evinde oturulmaz.

• Yapabileceğin en büyük ve en bariz hatalardan birini yapmışsın. İçinde kiracı olan ev alınmaz, o adamın o evi bu şekilde satma sebebi de bundan kaynaklı. Çıkaramıyor, uğraşamam diyor satıyor senin gibiler de satın alınca adamın ekmeğine yağ sürülüyor mis. Sen uğraşıyorsun şimdi de, uğraşırsın. Senelerce uğraşırsın dava açsan en az 1-2 sene sürer o sürede adam o evde bedava oturur.

Bu tür kiracı, ev sahibi işlerinde boşuna insanlar şiddete başvurmuyor, çünkü seni koruyan yasa yok sana destek olan devlet yok. Kiracı keyfine göre takılabiliyor, geçmiş olsun o iş yatar.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Kage. kullanıcısına yanıt

Başka evi yoksa ihtiyaç bahanesiyle başarılı olabilir.

İnşallah, dediğiniz gibi belki arkadaş avukatıyla kanıtlayabilirse evsiz kaldığını, dava süreci çok daha hızlı ilerleyebilir.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Kiracılı ev almakla en başta hata yapmışsınız. Ancak bir avukatla konuşmkata fayda var sonuç ta ev sahbisiniz ve başka eviniz yoksa, kendinizin oturacağını kanıtlarsanız çıkarma ihtimaliniz var.

Oturduğunuz ev hariç başka ev almak çoğu zaman sıkıntı yatartır. Yatırım için illa toprak olacaksa arsa almak daha mantıklı, toprak şartı yoksa altın, faiz, repo, tahvil bir sürü yatırım seçeneği var.

Herkes kiracılı ev almakla hata yapmışsın demiş ama vampir kiracı yüzünden eski ev sahibi evi buna ucuz satmıştır mutlaka.

• Yapabileceğin şey çok basit. Adam'a ev bulacaksın. Taşınma parası ve 2 ay kirasını vereceksin anca adam o zaman çıkar. Adam sen ev aldın diye niye bu kadar masrafın altına giriyor ki durup dururken. Mahkemeler ile uğraşmak istiyorsan adamla normal konuş ve bunu dene. Zamanından ve sinirinden olacağına böyle bir çözüm yapabilirsin.

• İki evimiz kirada, tahliye taahhütnamesi yok diye ikisini de çıkarana kadar canımız çıktı. Üstelik birisi polis diğeri asker kiracıların maddi durumları da iyi yani. Şu %25 zimbirtisi yüzünden alt üst dairelerin dörtte birine oturuyorlardı. Az üstüne gitsen mahkeme orda diyorlar. Kardeşim piyasa 10 bin olmuş sen 1800 ödüyorsun allahtan korkmuyor musun desen de nafile. Onları kavga gürültü çıkartık dairelerden birisini boş bıraktık kiracı oturacağına boş kalsın, diğerine de kıramayacağımız birine kiraya verdik ama bu kez tahliye taahhütnamesi imzalattık. Ben de başka bir ilde kiracıyım bu arada. Tefe tüfe filan bakmam ordaki piyasa neyse aşağı yukarı ev sahibiyle anlaşırım öyle otururum, anlaşamayıp çıktığım da oldu. Demem o ki kiracıların da durumu iyi değil ev sahiplerinin de. Ben iki tarafın da çektiklerini birinci elden bildiğim için iki tarafı da anlıyorum. Ahlaksızlık hangi tarafta varsa o taraf sıkıntı çıkarıyor o kesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kiracılı evi yatırım amaçlı kiraya vermek için aldıysanız fazla sıkıntı olmaz ancak kendiniz oturacaksınız ve kiracı çıkmıyorsa durum kötü
    MART 2022 de İstanbul Şişli de bir daire aldım kiracı da bir iki aya çıkacağını söyledi bizde sıkıntı etmedik ancak yinede ilk ay içerisinde noterden ihtarname çektik 6 ay içinde boşaltmaya için
    Ancak kiracı evi boşaltmadı tahliye davasını da 6 aylık süre sonunda açabiliyorsunuz bu arada. 6 ay süre bittikten sonra mecburen tahliye davasını açtık ihtiyaç nedeniyle bu arada istanbul da başka evimiz yoktu dava sayıları patlamış ilk duruşma günü neredeyse bir sene sonrasına veriliyor vs bizim tahliye davasını 2024 eylülde kazandık sonrada istinaf süresi başladı o da 1-2 sene sürer dediler
    Bu arada kanunlar değişti şuanda 6baylık ihbar süresinden sonra direkt davasını da alamıyorsunuz önce arabulucuya gideceksiniz bir kaç ay da orda kaybedeceksiniz yani kısaca kiracının evden kendi rızasıyla çıkmazsa en az 3-4 yıl uğraşırsın geçmiş olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tahliye tahahhüdü belgesi varsa işin kolay en fazla 1-1,5 senede çıkarırsın, ama yoksa 6 ay sonunda dava açacaksın ve üzerine başka bir taşınmaz olmaması gerekiyor, yoksa çıkaramazsın. Yada kendi gönüllü çıkacak, ama bu ihtimal imkansız görünüyor çünkü çıksa 2 katına yeni ev tutması gerekecek. Ev sahiplerine sesleniyorum, eğer ev kiraya verecekseniz kesinlikle tahliye tahahhüdü almadan kontrat yapmayın, asla yapmayın eviniz elden gider. Bu arada bu işler küçük şehirlerde daha hızlı ilerliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 19 Mayıs 2025; 15:16:28 >

Bişey söyleyeyim mi ?

Keşke ev sahibin ben olsaydım...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.