Şimdi Ara

Kiracı tahliyesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
13
Favori
31.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcelikbilek

    İlk celseden bitse bile yine söylediğim gibi sürecin sonlanması 1 seneyi bulabiliyor. Dava açtığınızda dosyanın hakimin önüne gelmesi ve duruşma gününün belirlenmesi 1-2 ayı bulabiliyor. Duruşma günü de 3-4 ay sonrasına veriliyor. İlk celseden karara çıktığını varsaysak gerekçeli karar duruşma tarihinden 1-2 ay sonra yazılıyor. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra icra aşamasına geçiliyor ki bu sure de yine 2 ayı bulabiliyor.

    Hukuk sistemimizin bu kadar kötü durumda olduğumuzu bilmiyordum. Bitmişiz.

    Teşekkür ederim.

  • Hocam hukuk sistemi bitmiş kiracı kira vermiyor git derse hakkını hukuk yolunda arasan 1 sene sürüyor sonuçta hiç birsey alamıyorsun emlakci ve internet yoluyla kiraya ev filan verilmez bu devirde benim canımı yaktı bir kiraci zor çıkardım bide cebimden para verdim sırf evden çıksın diye ama yaşadığım maddi manevi bıkkınlık tarif edilmiyor ev boş kalsın daha iyi yada çok tanıdık biri vesile veya kefil olursa o şekilde verilmesi gerekiyor özellikle emlakcılara güvenmeyin bir komisyon almak için her onune geleni veriyorlar

    Ülkede kira sözleşmelerinde açığı istismar eden kiraci görünümlü hırsızlar var hukuksal olarak ev sahiplerini zor durumda bırakıyor kiraciyi çıkarmak için cebinden kiraciya para vermek zorunda kalıyorsun çok dikkatli olmak gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baaburcan -- 28 Mayıs 2021; 13:43:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaburcan

    Hocam hukuk sistemi bitmiş kiracı kira vermiyor git derse hakkını hukuk yolunda arasan 1 sene sürüyor sonuçta hiç birsey alamıyorsun emlakci ve internet yoluyla kiraya ev filan verilmez bu devirde benim canımı yaktı bir kiraci zor çıkardım bide cebimden para verdim sırf evden çıksın diye ama yaşadığım maddi manevi bıkkınlık tarif edilmiyor ev boş kalsın daha iyi yada çok tanıdık biri vesile veya kefil olursa o şekilde verilmesi gerekiyor özellikle emlakcılara güvenmeyin bir komisyon almak için her onune geleni veriyorlar

    Ülkede kira sözleşmelerinde açığı istismar eden kiraci görünümlü hırsızlar var hukuksal olarak ev sahiplerini zor durumda bırakıyor kiraciyi çıkarmak için cebinden kiraciya para vermek zorunda kalıyorsun çok dikkatli olmak gerekiyor

    Kirayı geciktirmiyor. Bana para lazım değil oturmak istediğim ev lazım. Kiracım eve aşık olmuş çıkmıyor. Taşınacağım dediğimde anası babası ölse böyle üzülmezdi. Taşınma masraflarını vereyim dedim para da kabul etmedi.





  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    HOcam son durum nedir bendede aynı senin gibi bi sorun var

  • baaburcan kullanıcısına yanıt

    hocam süreci anlatırmısın benimde böle bi olay başımda

  • Bertijk B kullanıcısına yanıt

    Hocam olayı kendim çözdüm evdeki eşyalarını bana sattı.Anahar teslim protokolu imzalattım evi teslim aldım.Avukat ile iş baya uzayacaktı.Kısa yoldan bu şeklide çözebildim.Herifin 36 adet savcılık dosyası vardı başımız belaya girmeden çözebildik.Sizin durumdaki olay nedir.

  • Geçen ay tahliye davası açtık. 5 ay sonrasına gün verdi.

    Evi gösterme davası açtık. 9 ay sonrasına gün verdi.9 ay nedir ya!

    Eksik yapılan zamlardan dolayı icra davası açtık. itiraz etti.


    Yaşasın adalet!

  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    Kiracıdan aldığınız tahliye taahhüdünüz ve teminata aldığınız senet yok muydu? Bunlar ile çok daha hızlı sonuç alınabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E410CB7 -- 26 Ekim 2021; 9:45:27 >
  • alınan senedin ve tahliye tahahütnamesinin üzerinde tarih olmaması sonuç almayı olumsuz etkiler mi?

  • schlesserangel S kullanıcısına yanıt

    Tahliye taahhüdünün düzenlenme tarihi mi boş? Tahliye tarihi mi?

  • her ikisi de

  • schlesserangel S kullanıcısına yanıt

    Düzenlenme tarihine itiraz gelecek, karşı taraf işi biliyorsa. Düzenlenme tarihi dolu olup, tahliye tarihi dolu olsaydı sizin lehinize olurdu. Hatta bu konuda kapı gibi Yargıtay kararı var, ev sahibi lehine.

  • İyi düzenlenmiş tahliye taahhüdü ile iş daha kısa ve kesin sonuçlu. İki yıl önce “ben gayrimenkul avukatıyım. Bu konuda ders veriyorum. Hiçbir şey yapamazsın” diye atıp tutan bir arkadaşı tahliye ettirmiştim.

  • 1 yıldır oturduğum evimden sözleşme bitimine 6 gün kala çıkarılmak isteniyorum.

    *ev sahibi kendim oturacağım diyor ama pek inandırıcı değil. Neden ?

    *cunku beni önce emlakçı aradı ne yapmayı düşünüyorsunuz sözleşme bitiyor dedi, ben kalmaya devam edeceğim diyince “hii bide ev sahibiyle görüşelim” dedi kapattı.

    *2 gün sonra yine emlakçı aradı ev sahibi kendi oturacakmış evde maalesef tahliye etmemiz lazım dedi.

    Sinirden kafayı yedim telefonda, haklarıma bir bakmak istiyorum diyince hemen avukatla ihtar cekelim dedi. isim düzenim vs var neden son 6 gün arıyorsunuz dedim insanız sonuçta biraz zaman veririz size diyorlar.

    lütfen bana bi yol gösterin, tüm planlarımı buraya göre yaptım ve su an mağdur edileceğim sırf emlakçı 3 kuruş daha komisyon kazansın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kısaca bilgi vereceğim. Evi geçen sene Mart ayında aldım.İçinde kiracı vardı.

    Not:Tahliye taahhütnamesi almamış eski ev sahibi.

    Aldığımda söyledim 1-1,5 sene sonra taşınacağım diye.


    Sözleşme bitmeden 9 ay önce arayarak söyledim. Bitince taşınacağım. Kiracı Çıkmayacağım dedi. Sözleşme bitmeden 4-5 ay önce ihtarname gönderdim. Sözleşme tarihinde çıkmadı. Dava açtık onu zaten yukarıya yazmıştım.


    Kiracım evden çıkmadığı için dün akşam 6500 TL 'ye yeni bir ev kiralamak zorunda kaldım.


    Kiracım ise şu an 4+1 dubleks evimde 4000 TL'ye krallar gibi oturuyor. Muadilleri 10.000 TL. yatırım amacıyla almadığım için kaç para olmuş beni ilgilendirmiyor.Ben oturmak için almıştım.


    Kısaca sözleşmenin olması kısa vadede hiç bir şeye yaramıyor. Kiracı çıkmak isterse çıkıyor.Çıkmazsa dava açacaksın 2-3 yıl bekleyeceksin. Bu nasıl bir adalet sistemi anlamadım.





  • Chosen kullanıcısına yanıt

    Çıkmayın hiçbişey yapamazlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,ev sahibimiz kendi oturacağını söyleyerek evi boşaltmamızı istiyor.bunun için yasal süre nedir?

  • diablosvelos D kullanıcısına yanıt
    Sözleşme bitti varsayarak yazıyorum Hukuki boyutunu bilmem ama etik olan ev bulup mümkün olan en kısa sürede boşaltmanız lazım.
    Kendi evinde oturmak istemesi en doğal hakkı, mahkemede haklı çıkarsa tazminat dahi alabilir. Sonuçta kimsenin kimseyi mağdur etme hakkı yok. Süreç iki taraf içinde yorucu olur.


    Sözleşmeniz varsa süre bitimine kadar oturun, kendim oturacağım diyip başkasına daha yüksek fiyatla kiralayabileceğinden şüphe ediyorsanız Tahliye ederken elinden imza alın, kendi oturacağına dair. En azından tazminat hakkınız olur dava açarsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 15 Mart 2022; 0:33:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haciz ve tahliye talebine zamanında itiraz edilmediği için itiraz reddedildi. Bundan sonra ne yapmak gerekiyor? Dava açmadan halledilebilir mi yoksa illa dava açmak mı gerekiyor? Dava açacaksak ne yapmak gerekir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 30 Mart 2022; 7:35:14 >
  • Merhaba,


    Ev sahibi 5-6 senelik kiracısını çıkarmak istiyor bunun için ihtiyaçtan tahliye talebiyle noterden ihtarname göndermiş. Diyelimki kiracı çıkmadı, ev sahibide dava açtı ve kazandı. Geçen sürede kiracı yasal zammın biraz üstünde kirasını her ay ödediğini varsayarsak bu durumda ev sahibinin mahkeme ve avukat masraflarını kiracıdan yani davalıdan alma hakkı varmı? Yaklaşık ne kadar bir masraf ödemek zorunda olur kiracı? Kiracının da tahliye taşınma masraflarını vb. ev sahibinden talep etme hakkı var mı?


    Teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.