Onda bunu anlayacak kapasite var mı sence? Ev fiyatları hükümet yüzünden 3-4 kat arttı çünkü sıfır ev fiyatları 3-4 kat arttı. Sıfır ev fiyatlarının 3-4 kat artmasının tek sebebi bu beceriksiz ve kötü niyetli hükümet. Sıfır ev fiyatları peşinden ikinci el ev fiyatlarını da sürükledi, aynı otomobilde olduğu gibi. Kimse sıfırı 3 milyon olan evin ikinci elini 500 bine satmaz. Evet açgözlü ev sahipleri de var, evet fırsatçı ev sahipleri de var ama asıl suçluyu gözden kaçırmak için bahane olamaz bu. Asıl suçlu, dövizi ve faizi yatırım aracı olmaktan çıkararak ve enflasyon %50 iken kamu bankaları eliyle %25 ev kredisi dağıtarak konuta olan talebi patlatan, yetmezmiş gibi 7 milyon göçmeni ülkeye doldurup konut sıkıntısına yol açan, konut alana vatandaşlık veren, dövizi ve enflasyonu patlatıp konut üretim maliyetlerini uçuran bu beş para etmez hükümeti görmeyip ev sahiplerini suçlamak ancak sığlıkla mümkün olabilecek bir şey. Şimdi ev alan biri en az 1,5-2 milyon lirayı gözden çıkarmak zorunda. Peki 1,5-2 milyon lirayı eve bağlayan adam aylık 1000 liraya kiraya mı verecek? Var mı böyle bir dünya? Ben 2019 yılında evimi 285 bine sattım. İçinde 1200 liraya kiracı oturuyordu. 285000/1200=19,4 yıl yapar. Zaten bu işin tüm dünyada karşılığı da aşağı yukarı budur. Return of Investment - yatırımın geri dönüşü gayrimenkulde 15-20 yıldır tüm dünyada. Şimdi o evin değeri 2,5 milyon oldu. 19 yılda geri dönebilmesi için kiranın da artık 1200 değil, 10-11 bin TL civarında olması gerekiyor ama küçük kafaları buna basmıyor ne yazık ki. Sanıyorlar ki ev sahipleri açgözlülüğünden kiraları yükseltiyor. Hayır yahu, adam yatırımını korumaya çalışıyor. İnşaat malzemelerinin fiyatının %400 arttığı bir ülkede kiraların aynı kalmasını beklemek cehaletle bile açıklanamaz. Bu itiraz edenlerin eline 2 milyon versen, git ev al ve kiraya ver, sana kıyağımız olsun desen, kendileri 7-8 bin liradan aşağıya kiraya vermezler ama burada höykürüyorlar ikiyüzlülüğün daniskasıdır bu. Bu millet çok ikiyüzlü, kendi yapacağı şeyi başkası yapınca hemen cephe alıyorlar, güya mazlumdan yana görünüyorlar. Hakkın, haksızlığın ne olduğunu bile bilmiyorlar. Suflör gibiler, ezberledikleri bir metni tekrar edip duruyorlar. Kafalar komünist ama ölümüne kapitalizmi savunurlar. Hadi komünizme geçelim herşey devletin olsun desen, ona da yanaşmazlar. Kapitalizmden vazgeçmeyen ama kapitalizmi anlamamış komünist kafalar bunlar. Komünist olmak suç değil ama komünist adam kapitalizmi savunmaz, ilkelidir. Ben bunlara yönü, doğrultusu olmayan zavallılar gözüyle bakıyorum. |
Kiracı - Ev sahibi cinayetlerinin artması (5. sayfa)

-
-
Teşekkürler.
Maalesef öyle. Bu milleti uyutmak o kadar kolay ki. Onun için TC tarihinin en kötü iktidarına hala %30 kemiksiz oy desteği var.
Bu millete her musibet müstehak.
-
Aynen oyle hocam, konuyu acan arkadas 13 yasinda herhalde
Olay bildigin devletin oy almak icin azinlik olan sahiplerinden cogunluk olan kiracalara para aktarmasini saglamak
Ulkede eger ev sahipleri cogunlukta olsa onlara kiyak gecilirdi
Orta halli veya iyi halli ama yandas degilsen b*ku yedin memlekette
-
kemik mi kaldı
Bu da KALAN MİKTAR
-
yanlış mahlas seçmişsiniz. "Abdi Ağa" çok daha uygun olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla günümüzde o bile ciddi para ediyor hocam. Çocukluğumda sokak köpekleri yesin diye çöpe atılan et ve kemik artıkları şimdi ciddi paralara satılıyor. Millet n'apsın, et alamyınca kemik suyuna çorba yapıp içiyor.
Düştüğümüz duruma bak, yazık hakketen.
Ama üzülmüyorum, verdiler yetkiyi, aldılar etkiyi.
-
kemik, ceket, ölüsü, don .... kelimelerini çok duydum bugün AKP seçimi kazanacağını bilse hemen seçime gider
kendi seçmeni ekmeğe muhtaç olmuş hala kemik oy demeniz komedi
dikkat edin birbirlerini yiyorlar
ekonomik çöküşe çözüm bulamayan AKP %100 gidicidir
YEREL SEÇİMLERDE NEREDEYSE TÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİ KAYBEDEN AKP NASIL KAZANACAK
ÜSTÜNE BİRDE EKONOMİK ÇÖKÜŞÜ EKLEDİĞİNİZDE KEMİK TOZU OLUR
AYRICA YENİ GENÇ SEÇMENİN RÜZGARI KEMİK TOZUNU HAVADA YOK EDER
2019 Yerel Seçimlerde AKP nin Kaybedeceği İlleri Yazın
https://forum.donanimhaber.com/2019-yerel-secimlerde-akp-nin-kaybedecegi-illeri-yazin--136599047
AKP nin Oyu %25 in Altına İndi ( MHP nin Oyu %5-2= %3 Bahçeli Hesabı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 22 Haziran 2022; 0:9:16 >
-
Ben demiyorum anketler diyor, oturup saymadım herhalde.
-
Bunca yazılandan ne anladın özetler misin desem, yapabilecek misin bilmiyorum. Yapabilecekmiş gibi durmuyorsun.
-
Ülkenin yarısından çoğu kiracı.
Diyelim ki kiracılar tamamen ev sahibi karşısında üstün olsun inan kimse yatırımlık daire elinde tutmaz. Emin ol piyasanın komple dengesi alt üst olur. Yeni konut imkansız yapılmaz. Çünkü müteahhitler konutları kira için yapmaz. Bu iş bildiğin sosyalizme kadar gidip sadece devletin konut yapmasına kalır.
Sana kısacık bir örnek vereyim. Kayınpederim 3 5 bin nüfuslu küçük bir anadolu yerine vakti zamanında tayini çıkıyor. Devletin lojmanıda yok. Kiralık hiç daire yok çünkü yap sat olmadığı için yeni konut arzı sıfır. Ahır gibi ev tutmak zorunda kalmışlar. Yahu diyor ki para verip oturmak istediğim bir ev bile yok. Ve yeni konut arzı olmadığı için çok eski ve bakımsızmış evler.
Şimdi dediğin düşündüğün şey mantıksız. Siz dua edin yeni konut arzı olsun. Yoksa bildiğin ahırı verirler. Çünkü yok yok yok. Burada devreye işte yatırımcı ev sahibi giriyor.
Senin gibi kiracıların ev sahibine olayı yıkması sonucu çevremde çoğu 1 den fazla evi olanlar evini satmaya başladı. Çünkü kiracılı ev adama her konuda full sıkıntı olmaya başladı. Özellikle pandemide kiraların sekteye uğraması da tuzu biberi oldu.
Ve sonuç olarak git piyasaya bak satılık ev çok kiralık çöp bile yok. Ev sahibi tüü kaka dersen piyasanın dengesi ahanda böyle bozulur. Onu boş verin boş daire sayısı az değil ist de. Ancak çoğu yakın zaman da dolacak. Yerüne yenisi çok zor yapılır bu maliyetlerle. Ve yakında satışık dairede azalacak. Ve kiralık için millet emlakçıya komisyon bile verir hale gelecek.
Sana çok kısa bir örnek vereyim. Babamlara daire bakıyıruz satılık. Bir daire beğendik ancak evde kiracı var. Babamlarada acil ev lazım. Şimdi düşün bu adamlar 2 bin den oturuyor ve çıktığı zaman 6 bine ev zor bulacak. Peki bu adam gerçekten bu kiraları verebilir mi hiç sanmıyorum. Yani adam ev satılsada çıkmıyorum diyebilir çünkü çok zor durumda. O yüzden bırak yatırımlığı oturmak için bile kiracılı daire almak büyük sıkıntı. Kimseyi dar boğaz yapmaya gerek yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Söyleyecek çok şeyim var ama neyse. Bir buçuk saattir yazıp yazıp siliyorum.
Her şeyi kapsayacak yazı yazmak çok yorucu, okuyana da acımak lazım.
Arz olsa da o fahiş fiyatlı evleri alacak olan yine ülkenin kaymak kesimi.
Zaten krediyle almaya çalışıyorsun müteahit bozuntusu çıkıp, çok vergi çıkıyor yheaa diyor.
Terastan zeminden su girmiş evin anası daha dakika bir bellenmiş ama çok vergi çıkıyor yheaa.
Krediyle dahi ev alamadım ya, arz olsa ne olur?
Böyle şeyler anca yüz yüze tartışılıp karşılıklı mutabakata varılır zaten. Ben bazı açılardan karşıdakine hak versem de
papağan gibi aynı şeyleri duyuyorum.
Bir noktada insanlar seçime kadar kiracıyı eve alıp fahiş fiyattan kucağa oturtmak istiyor.
Akp kaybedeceği için ya bu tabloda toparlanamayıp yıkılacağız ya da Mansur Yavaş gelirse bir süre olumlu işaretlerden dolayı nefes alacağız.
Ekliyim Tüik'e göre %59 ev sahipliği var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 22 Haziran 2022; 2:46:16 >
-
quote:
Orta halli veya iyi halli ama yandas degilsen b*ku yedin memlekette
Önünüzde eğiliyorum, bu kesimin karakterli dik duruşunun arkasındaki emek, alın terinin yerine hiçbir şey konulamaz. Çıldırttığımızın bir kez saha farkına vardığım gibi ampuller arkasına sığınmış Türk statükosunun ne kadar aşağılık, alçak, alt karakterli olduklarını bir kez daha gördük, biz şok ötesi şoklardayız ailecek
Yasal düzenleme var kimse kafasına göre yüzdesel olarak zam yapamaz ev sahibini kimse savunmasın Burada ben enflasyon oranı kadar yani yüzde 39 yaptım. Tabi bu yasal düzenlemeler fahiş fiyat artışları olan diğer kalemlere yapılmadı anca lafta kaldı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Doğru yazmışsın hocam. Ben kiracıyım evim de yok. 1750tl oturuyorken 2400 yaptık bu ay enflasyon oranında ha benim sözleşmemde yüzde 10 yazıyordu. Yazıktır dedim istesem uğraşırım ama ne gerek var adamda sağolsun çok iyi biri. Devletin yüzde 25 zammı saçma oldu. Ama şu da bir gerçek kimse enflasyon oranından fazla zam yapamaz yapmamalı bu fırsatçılık işte. Kafasına göre yüzde 100 zam yapan var olmaz kardeşim olmaz bunu yapan şerefinden haysiyetinden yoksun insan olmaya çalışan bir canlıdır. Yapamazsın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben 1625 lira kira veriyordum. Ev sahibi bizim evi yıkacaklar dedi. Biz buraya taşınalım veya siz bize 4.000 lira verin biz kiraya çıkalım dediler. Yasal olarak hakkı yok ancak huzursuz olup kavga dövüşle uğraşmaktansa başka yol aradım. 12 ayın 3 ayı 1625 lira 9 ayı 3000 lira dedim. İlk kabul etmediler. Evde en son devrelerim attı başladım saydırmaya insanların nasıl o an gözü birşey görmüyor o an anladım. Sonunda anlaştık 3.000 liraya ev alalım desem 1 milyon heralde oda sancaktepede yani ne yapcaz bilmiyom
-
Enflasyon oranında zamma razı olmayan ev sahibi zaten aç gözlüdür. Ticaret kanununda zaten ev sahibine 5. yıldan sonra kira güncelleme hakkı tanınıyor. Fakat maalesef bu berbat iktidar herşeyi kendi gibi berbat etti. Gerçek enflasyonu açıklamayıp insanları bu hallere düşürdü. İnsanlar gerçek enflasyonun açıklanan enflasyonun çok üstünde olduğunu görüyor ve ona göre zam talep ediyor ama kiracı da ben gerçek enflasyona göre değil, açıklanan enflasyona göre zam alıyorum diyor ve bu berbat hükümet yüzünden kavga başlıyor. Bir iktidar bunu vatandaşına nasıl yapar aklım almıyor.
Bu ülke geçmişte de enflasyon gördü ama böyle bir rezillik görmedi. Hiç kimse açıklanan enflasyonun gerçek enflasyon olduğundan şüphe etmezdi ve çoğunluk enflasyon kadar artışa razı olurdu. Bu iktidar döneminde hiç bir devlet kurumuna güven kalmadı. Ne mahkemelere, ne TUİK'e, ne de GİB'e. Bu iktidar ev sahibi ile kiracıyı birbirine düşürdü.
-
evet, hakaret etme beceriniz ile, yazdıklarımı teyit de etmiş oldunuz. daha yazmayın abdi ağa.
Tabii ya, sen Abdi Ağa derken hakaret etmiş olmuyorsun.
Ben hakaret etmiş oluyorum.
Kayda değer bir karşı argumanın, bu konuda dikkate alınacak bir fikrin olmadığı için Abdi Ağa diyerek güya aklınca beni aşağılamaya çalıştın, farkında değilim sanki.
Blok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 22 Haziran 2022; 14:24:38 > -
mahlasında kullandığı ismi kirleten akıl. asıl sana blok.
1300 liraya oturan kiracım, "Ben başka şehirdeki evimi 1400e verdim sizin artışınızı bundan 1 kuruş fazla yapamam" dedi ve kirayı 100tl arttırdı. O dönem ki tefe/tüfe hesabına göre 1570 lira tutan kirayı 1500 verseniz de olur dedim ki aynı sitede en düşük kira o zaman -yöneticinin söylemesine göre- 2500 lira.
Kabul etmedi tabi ki, istediğiniz yere başvurun dedi.
Avukatı aradım önceki artışları da kavga dövüş hep düşük yaptılar dedim. E siz onu kabul etmişsiniz yapacak bir şey yok dedi. Yalnız bu artış için dava açılabilir dedi.
6000tl avukat ücreti + dosya masrafı + vekalet ücreti vs. Dosya masrafını "belki" kiracıdan alabiliriz dedi. Şimdi küçük bir hesapla sadece avukat ücreti için 6000/12=500 lira aylık bana maliyeti. Artışı %25 yapsak bana 325lira fazla ödemesi gerekiyor. Yani dava açsam ve %25 artış gerçekleşse aylık 175, yıllık 2100lira zarardayım.
Haklıyken haksız duruma düşmek bu olsa gerek.
Ben de uzun yıllar kirada oturdum, sözleşmem bitmeden evden de çıkarıldım. Pek çok zorluk yaşadım. Bir gün ev sahibi olursam asla kiracıma böyle davranmayacağım dedim sürekli. Ama şimdi diyor ki 5 yıl kiramı istediğim gibi artırımım ve beni 10 yıl boyunca çıkaramazsın.
Bunu diyen devlette bir öğretmen. Okulu evimin karşısında, güvenlikli, havuzlu bir sitede. Ben de özelde çalışan bir öğretmenim asgari ücrete zor tamamladılar maaşımı.
Ben afaki bir artış talep etmedim. Hala taksitlerini ödediğim evim için makul olanı bulmaya çalıştığıma inanıyorum.
İnşallah bu kira artış sınırlaması işine olumlu bakanlar neredeyse aldıkları her ürün için yapılan %200lük zamma da karşı çıkıyordur. Aynı mantığın tüm ürünlerde de yapılması gerektiğini de düşünüyordur. Üreticiler ürünlere 1 yılda max. %25 zam yapabilir! Ne güzel bir ütopya değil mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X