Şimdi Ara

Kira Tespit Davası Sonuçlandı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
5
Favori
11.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selamlar, kira tespit davamın sonuçlanmasını bekliyorum, ardından kiracının istinafa götürme hakkı varmış. Bu da süreyi uzatan bir konu. Zamanla tespit edilen kira bedeli karar kesinleşene kadar daha da değersizleşecek, istinaf sonuçlanmadan faiz de işlemiyor. Bu ciddi bir adaletsizlik değil mi? Bir de istinafa götürmenin davalı açısından bir handikapı varmı?
    Yerel mahkemenin tespit kararından sonra ilamsız icra takibi başlatmanın benim lehime bir katkısı var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstinaf mahkemesinin işleyişi ile ilgili bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun kiracım istinaf başvurusunu yapmış dilekçesini uyapta görüntüleyemedim tebliğ ediliyormu belge ve itirazlar yapılıyormuş istinata

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Avukata gonderme diye bir zorunluluk yok

cevap bulabildinizmi bende geçen yıl 5 yıl geçtiği için yeniden değerlemeyi kaybettim davayı farkı vs ödedim bu yıl zam zamanından önce yine ihtar çekmiş noterden 5 yıl sonra bir kezmi yapılabiliyor yoksa her yılmı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Son derece normal kiranızı ve farkları ödeyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin 08.11.2018 tarihli ve E. 2017/5411, K. 2018/11236 sayılı kararına konu olan olayda, kiraya veren ve kiracılar arasında önce 15.08.2009 tarihli, daha sonra da 01.01.2013 tarihli bir kira sözleşmesi imzalanmıştır. Ancak kiraya verenler, ikinci kira sözleşmesinin imza tarihi olan 2013 tarihinden itibaren henüz beş yıl geçmeden, ödenen kira bedelinin emsallerine göre düşük kaldığı ileri sürülerek, kira bedelinin Türk Borçlar Kanunu’nun 344. maddesinin 3. fıkrası uyarınca uygun oranda tespitini istemiştir. Yargıtay’a göre,

Yenileme sözleşmesinde kira bedeli emsal ve rayiçlere uygun değil ise yenileme sözleşmenin imzalanmasından itibaren 5 yıl geçmemiş olsa dahi ilk sözleşmenin başlangıcına göre geçen süre gözetilerek şartları varsa kira parasının hak ve nesafete göre tespiti talep edilebilir”.

Böylece Yargıtay, tarafların yeni bir kira sözleşmesi yapmış olmaları halinde, bu yeni kira sözleşmesinin üzerinden beş yıl geçmemiş olsa dahi, ilk kira sözleşmesinin başlangıcından itibaren beş yıllık süre geçince, Türk Borçlar Kanunu’nun 344. maddesinin 3. fıkrasında öngörülen rayiç bedelin tespiti davasının açılabileceğini kabul etmiştir. Ancak bunun için yeni sözleşme ile kararlaştırılan bedelin rayice uygun olmaması gerekir.

• palermo kullanıcısına yanıt
    İstinaf harcı var vede mahkeme masrafı aynı şekilde yine var ...kaybederse

7 yıllık kiracıyım ve ev sahibi kira tespiti için ara bulucuya başvurmuş durumda.

Şuan 20bin tl olan kiramı ev sahibi 50 yapmak istedi diyelim. Anlaşamadık ve ev sahibi mahkeme yoluna gitti. Ben yeni kira döneminde tefe tüfeden daha fazla yükselterek 40 ödemeye başlasam. Dava sonucu kira tespiti 40 ya da altında karar çıkarsa bana dava masrafı çıkar mı? 40'ın altında çıkarsa da aradaki farkı almam mümkün olur mu?

Bilgili arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

İyi forumlar.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.