Babamdan kalan bir dükkan var içinde kiracı oturuyor piyasaya göre çok az kira veriyor bu kiracıyı nasıl çıkartırım kirayada doğru düzgün zam yapmıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kira hakkında




-
-
Merhabalar,
10 yıldan fazla süredir kiracı ise belirli şartlara uyarak çıkartabilirsiniz. Değil ise özel tahliye sebeplerinden birini kullanarak çıkartabilirsiniz ki buradaki sebeplerin şartlara uygunluğunun bulunması gerekir. Çevredeki muadil yerlere göre az kira ödüyorsa kira tespit davası açabilirsiniz.
-
Teşekkürler
Siz avukatmisiniz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tahliye öncesinde kira tespit davası açın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam biraz geç olacak ama başka okuyan arkadaşlar olabilir eğer tabu el değiştirdiyse kiracı da çıkmak zorundadır. Taşınmaz el değiştirdikten sonra 6 Ay içinde kiracıya ihtar çekerek çıkarabilirler.
-
Yeni mal sahibinin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açılabilir ancak usul yönünden bazı hatalı bilgiler var. Kira sözleşmesi kendiliğinden yeni mülk sahibine devrolur ve kiracı çıkmak zorunda değildir. Taşınmazı satın alan mülk sahibi satın alma tarihinden itibaren (Yerleşik yargıtay içtihatlarında tapuda yer alan satın alma tarihinin dikkate alınması gerektiğini ifade edilir.) 1 aylık süre içerisinde kiracıya tahliye talepli ihtarname gönderip 6 ay içerisinde çıkmasını talep edebilir. Kiracı bu sürenin sonunda tahliye etmez ise yeni mülk sahibinin ihtiyacı sebebiyle tahliye davası açılabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X