Şimdi Ara

Kira Artış Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Şu anda kiracı olarak oturduğumuz evde yaklaşık olarak 15 yıldır ikamet etmekteyiz.Geçtiğimiz günlerde ev sahibi arayarak Ağustos ayından itibaren kiraya 750 TL. lik bir artış yapacağını belirtti.Hali hazırda 1050 TL. verdiğimiz kira bedeli bu durumda 1800 TL. ye yükselmiş olacak.Ancak son getirilen kanun ile bu oran en fazla %25 ile sınırlandırılmıştı.Bu durumda bizim nasıl bir yol izlememiz ve normalde kanuni olarak ne kadarlık bir artış yapılması gerekiyordu.Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim,şimdiden teşekkürler.




  • %25 sınırı 5 sene altındaki kiracılar için geçerli, 5 ve üzeri senelik kiracılar rayiç bedel denilerek piyasa fiyatlarına çekilebiliyor hatta 10 seneden fazla olan kiracılar için tahliye bile isteyebiliyorlar... Üzücü ama gerçek bu, he çirkeflik yapıp hiç kira ödemeyebilirsin ev sahibi de seni mahkemeye verir ve mahkeme de 1-2 sene sürer sonra çıkartırlar..

  • %25

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ben bu durumda ev sahibinin istediği zam oranını kabul etmek zorunda mıyım.Kanunun dışına çıkarak sırf on yıllık kiracıyım diye bu artış oranını bana dayatması kabul edilebilir mi.Bu zamana kadar ne kira ödenmesinde düzensizlik gibi bir durum oluşmuş;ne de elektrik,su,doğalgaz vb. tarafında bir borç yükümlülüğümüz olmuştur.Ben şu anda yasal %25 zammı yapıp oturmaya devam edebilir miyim.Ev sahibi beni yapmış olduğu zam oranını kabul etmediğim için tahliye ettirebilir mi.Bu durumda benim şu anda ne yapmam lazım,nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

  • Achievement Hunter kullanıcısına yanıt

    %25 zamlı halini yatırıp hayatınıza devam edeceksiniz, yapacağınız şey bu

  • 5 yıllık kiracılar için tefe-tüfe oranında artış yapılır. 5 yıl sonrası için rayiç bedel davasıyla evin asıl değeri ortaya çıkar ona göre kira belirlenir. %25 bu sene için tüm kiracıları kapsıyor. 10 yıl sonunda ev sahibinin nedensiz sizinle kontrat imzalamama hakkı var. 10 yıl dolmadıysa ya kendi oturacaksa çıkarabilir ya da birinci derece akrabası. sizi çıkardıktan sonra eğer dediği kişi girmezse ya da boş kalırsa tazminat hakkınız vardır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.