Şimdi Ara

Kioxia PCIe M2 2TB Exceira Heatsink dram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kioxia PCIe M2 2TB Exceira Heatsink 6200/4900

Bu ssd de dram varmıdır
    Bayağı bir gezindim ancak dram ile alakalı birşey bulamadım
    4gamers 官方網站
    鎧俠KIOXIA EXCERIA with Heatsink SSD,高速儲存散熱佳,電腦與PS5玩家的好伙伴
    https://www.4gamers.com.tw/news/detail/66989/kioxia-exceria-with-heatsink-ssd-review

Bunu bulabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktg06 -- 13 Mart 2025; 20:14:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Verdiğin sitede SSD'nin "CrystalDiskInfo" programındaki bilgileri gösteriliyor ve orada "VolatileWriteCache" ibaresi yer alıyor. Resimlere baktığında da üzerinde "SEC" ile başlayan bir çip göreceksin, işte o DRAM oluyor.

DRAM çok da gerekli bir şey değil. Eğer sürekli ardışık büyük boyutlu yazma yapmıyorsan bir işine de yaramaz açıkçası. DRAM olmayan SSD'lerde %5'lik bir kısmı RAW olarak bırakarak diskin orayı DRAM gibi kullanması sağlanabiliyormuş. Yani 2 TB bir diskin varsa takribi 90 GB'a denk gelir. Bu fazla geliyorsa 40-50 GB bir alan bırakabilirsin. Ya da diyelim 100 GB dosya kopyalayacaksın, baktın hız düştü, duraklat kopyalamayı, bekle birkaç saniye, o sürede tamponu boşaltır, sen de eski hızdan kopyalamaya devam edersin. Zaten SSD'leri %100 doldurmak tavsiye edilmiyor, bir miktar boşluk kalması her zaman için iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 26 Mayıs 2025; 7:21:5 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.