Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 3 (2015)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
438
Cevap
24
Favori
27.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gün itibariyle yeni Kindle Paperwhite çıktı.

    2. jenerasyondan şu an için farkları:
    - Üzerinde bence çok düşünülmüş yeni bir yazı yerleştirme motoru (harfler arasındaki boşlukları, en iyi okunacak şekilde, otomatik olarak her harf kombinasyonu için ayrı ayrı ayarlıyor ayrıca satırlar arası boşluk ve genel dizilimi de iyileştirecek bir kaç özelliği varmış.) ve yeni bir font kullanılması (ki bu özelliklerin bir güncelleme ile diğer tüm kindle'lara da önümüzdeki haftalar içinde geleceği söyleniyor.)
    - Eski kindle'lara doğal olarak gelemeyecek olan neredeyse pixel yoğunluğu(300 ppi) ayrıca ekran ışığı da PW2'ye göre daha yüksek olabiliyormuş.
    - Daha hafif: 1 gr daha hafif

    Bu özellikler dışında 1. ve 2. jenerasyon ile tamamen aynı kasayı kullanıyor yani tüm aksesuarlar tamamen uyumlu olacakmış.
    9)

    Fiyatı 2. jenerasyonun $119 ile aynı ancak Türkiye'deki 350-400 TL (kılıfsız) arası fiyat aralığını yine tutturur da 2. jenerasyon ucuzlar mı yoksa 400 üstü mü giriş yapar Amazon kendisi getirip satmadığı için kestirmek güç.
    Kendi görüşüm Ağustos sonu gibi ancak Türkiye'ye gelir. Fiyat da dolar böyle kalırsa 425 olur.

    Ben PW2'yi alalı bir hafta olduğundan 14 günlük süre dolmadan ürünümü iade edip bu yazı da basılı kitap - tabletten gözümü yorarak okuma ile geçirip PW3'ü beklemeye karar verdim ama PW2 sahiplerinin üzülmesine de pek gerek yok bence.

    PW3 amazon sayfası: AmazonKindlePW3

    Basit bir inceleme(ingilizce):http://www.theverge.com/2015/6/23/8830663/amazon-kindle-paperwhite-review-2015

    Fotoğraflar: Yakın çekim -PW2 ile kıyaslamalı- fotoğraflar



  • pw3 ile ilgili güzel bir kritiğin çevirisini yapmak istedim;

    pw3 resmi olarak dün piyasaya sürüldü.yakında onunla ilgili makalemi yayınlayacagım ve uzunda süreceğini zannetmiyorum.çünkü aslında daha önce yazdığım pw2 makalesının aynısı olacak.

    fakat pw3 makalesi yerine pw2 den 3 e geçilip geçilmeyeceğine deyip degmeyeceği konusunda bir makale yazmak istedim.

    eğer bir pw2 niz varsa pw3 e geçmek için hiçbir nedeniniz yok aslında.yalnızca küçük harflerle okumayı seviyorsanız (ki bookery font size ı çok küçük harflerde bile gerekli performansı göstermiyor)

    pw2 ile pw3 arasındaki tek fark ekranı.resolution 212ppi dan 300 e cıkarılmış ki bu iyi birşey.
    fakat normal boyutlarda text fontlu yazıları okumakta çok farkedilebilir bir fark yok.bu çeşit çözünürlük yükseltilmesi sadece tabletlerde ve telefon satışlarında işe yarar(not: ben buna katılmıyorum çünkü eger ağırlıklı olarak pdf okuyacaksanız yüksek çözünürlüklü bir e ink ekran çok yararlı olacaktır)

    eğer kindle in kindle keyboard kindle touch gibi çok eski modellerini kullanıyorsanız pw3 ü alabilirsiniz.çünkü eski modellere gore daha yüksek bir çözünürlük ışıklı bir ekran ve bir kaç çeşit ek software özellikleri buna değer.

    eğer pw3 alacaksanız şunu göz önünde bulundurun.yüksek çözünürlüklü bir ekranda fontlar daha ince daha keskin gözükür.düşük çözünürlüklü bir ekranda ise textler daha kalındır.bazı kişiler bu yeni daha ince yüksek çözünürlüklü fontu tercih eder(ki calibre programını kullanarak custom fontları ebooklarınıza yükleyebilirsiniz.bookerly gibi amazon fontlarına ihtiyacınız yok.)

    pw1 olan biri için bile pw3 e geçmek mantıklı bir seçim değil ki eğer daha iyi bir aydınlatma ve 4 gb lık bir storage space istiyorsanız geçebilirsiniz.

    pw2 nin pw1 e gore hafifçe bir hız yüksekliği vardı fakat pw2 ile pw3 arasında herhangi bir hız değişimi yok.raporlara göre pw3 te RAM 256MB tan 512 MB a yükseltilmiş fakat voyage içinde aynısı söylenmişti fakat pw2 ile voyage arasında herhangi bir hız farkı olmamıstı.

    belki yüksek ram in büyük textbooklarda veya reader a yüzlerce kitap eklerken indexlerken bir faydası olabilir fakat normal e booklarda veya pdflerde gözle görülebilen bir fark yaratmaz

    eğer erken nesil pw iniz varsa ve upgrade etmek için yanıp tutuşuyorsanız pw3 yerine voyage almalısınız.

    şimdi ise amazon sürpriz bir şekilde pw1 in softwareini upgrade etti.şu anda bütün pw nesilleri aynı software özelliklerini kullanıyor fakat tek bir farkla.

    pw3 active content özelliği yok(active content özelliği kindle ınıza bazı softwareleri yüklemenize yardımcı olur)

    pw3 önceki nesillerden ayıran tek özelliği active conteninin olmaması (ki active content teki applicationlar ve oyunlar özellikle e ink için gelistirilmisti fakat talep az olunca amazon resmi olarak pw3 te bu active content özelliğini durdurdu.)

    Format geliştirmesi

    eğer pw3 in yeni typesetting ve layout motorlarını upgrade etmek istiyorsanız bekleyin.henüz daha gelmedi.amazon bunun için yakında bir software update i yayınlayacak.büyük ihtimalle kindle voyage şu anki temel kindle llar ve pw2 de aynı software updatelerini yapacak.amazon bugünlerde pw1 cihazları için çok ender updateler yayınlıyor fakat henüz hangi cihazın yeni laout engine lerini kullanacağı kesinleşmedi.o yüzden eski cihazların(pw1 pw2)yeni format yeniliklerini destekleyip desteklemeyecekleri bilinmiyor.(hyphens, better word spacing, ligatures, kerning, drop caps, etc)

    sonuç:eğer pw2 niz varsa kesinlike pw3 e geçmeyin para israfından başka birsey değildir.çünkü yeni sofware updateleriyle pw3 teki aynı format yeniliklerini kullanma olasılığınız var. eğer henüz bir ereaderınız yoksa kesinlikle pw3 almalısınız.eğer pw2 nizi upgrade etmek istiyorsanız pw3 değil voyage almalısınız.

    umarım bu kritik fikir edinmenizde yardımcı olur
    Selamlar tekrardan.

    bugün ayın 21 i salı.borderlinxten sipariş ettiğim paperwhite3 sonunda geldi.araya bayram girdigi için süre uzadı fakat şöyle söyleyeyim eğer express kargoyla gönderimi seçerseniz gümrük işlemleriyle birlikte cihaz elinize 5 gün gibi bir sürede ulaşıyor.ürünü bir gündür kullanıyorum .e reader larda çok teknolojik cihazlara alşık olmadığım için bu cihaz bana harika geldi.özellikle ekran çözünürlüğü çok keskin.cihazdaki ekran çözünürlüğü çok iyi olduğundan çok küçük fontlarda okumak çok rahat.fakat bu küçük fontlarda okurken esas güzel olan şey dokunmatik ekranın hassaslığı.çünkü ne kadar küçük fontta okursanız okuyun bilmediğiniz kelimenin üstüne bastıgınız anda kelime ne kadar küçük olursa olsun mükemmel bir kesinlikte kelimeyi seçebiliyorsunuz.bunun dışında hightlight özelliğini ; ekranın yapısı itibariyle ve dokunmatik ekranin hassaslığı sayesinde kullnamk çok basit.bookerly fontu çok okunaklı ve güzel bir tasarıma sahip.arka plan aydınlatması çok iyi ve gözü yormayan çok hoş bir tonda.bunun dışındaki özellikler hemen hemen paperwhite 2 ile aynı fakat yine de cihazdaki özelliklerin fotosunu çektim belki yararı olur.telefonumun çözünürlüğü çok iyi olmadığı için çekilen fotolarda paperwhite3 ün ekran çözünürlüğü düşük görünebilir fakat ekran çözünürlük kalitesi çok iyi.bu cihazı çok sevmemin bir diğer nedeni ise bel çantamda taşıyabilecek kadar küçük olmasına rağmen kitap okuma kalitesinin çok yüksek olması.

    https://store.donanimhaber.com/ac/42/71/ac42719f0dec244778d5169bba984a2c.jpg
    kindle paperwhite 3 ün kabı.

    https://store.donanimhaber.com/5c/25/d1/5c25d1113807bf894caeb1cb48d989d0.jpg

    bu da almış olduğum moko vertical cover ın duruş özelliği.bir günden beri kullanmama rağmen çok faydasını gördüm.hem tutuş açısından hemde masada veya bir yüzeyde duruşu acısından çok kullanışlı.

    https://store.donanimhaber.com/27/31/e1/2731e1f151335d78682f5105ba5a436b.jpg

    sayfa genel görünümü(telefonumun kamera çözünürlüğü çok kötü olduğu için foto berbat çıktı fakat ekran kalitesinin yukardaki fotoyla uzaktan yakında alakası yok.pw3 ün ekran kalitesi çok iyi)


    https://store.donanimhaber.com/59/e6/46/59e646d7f651212f5b275a7024cef909.jpg

    bookerly font seçeneği( sayfa genel görünümündeki font tipi bookerly fontudur.)

    https://store.donanimhaber.com/27/59/e0/2759e0300e44157355c77934adc7d24d.jpg

    device options menüsünden sözlük ayarları ve parental kontrol ayarları gibi seçenekleri yönetebiliyorsunuz


    https://store.donanimhaber.com/a6/f5/f5/a6f5f57d67ee9788084dbb18c992fd7a.jpg

    highlight özelliği

    https://store.donanimhaber.com/4c/ee/1a/4cee1a42fd8e05cc150d4288e94f9bf9.jpg

    language learning menüsündeki word wise vew vocabulary building özellikleri


    https://store.donanimhaber.com/00/52/1b/00521b3006ea3f077ce08623b71e60c7.jpg
    türkçe sözlük.

    https://store.donanimhaber.com/76/97/ae/7697ae479d9bad88126e654ae76fa897.jpg

    reading progress menüsünden 4 seçenekten birini seçebilirsiniz.bunlar

    -location in the book :bu seçeneği secerseniz kindle 150 karakter sayı formatına göre kitabı parcalara böler.bir nevi kitap sayfası gibi bir navigasyon ölçüsüdür.

    -page in the book :bu seçenekte kitabın sayfası gösterilir

    -Time left in chapter:bu seçeneği secerseniz okuma hızınıza göre kitabın bölümünü okuma hızınıza göre ne kadar sürede okuyacağınızı görürsünüz.

    -time left in book:bu seçeneği secerseniz kitabı ne kadar sürede okuyacağınızı görürsünüz

    https://store.donanimhaber.com/52/a4/a8/52a4a89c614d13d6b9f93226826e18ca.jpg

    time left in the book seceneğinden bir görünüm

    https://www.youtube.com/watch?v=sZx0PJhI_Ec

    burada da paperwhite 3 ün arka plan ışık denemesi


  • kindle pw3 alan bir kişinin ilk izlenimleri

    enchanced typography özelliği henüz aktif değilmiş

    bookerly font özelliği çok iyi değilmiş çünkü küçük fontlarda çok inceliyormuş ve yeterince kalın değilmiş.

    ışığı voyage dan daha yüksek olmasına rağmen voyage a göre daha çok daha donukmuş fakat işikta herhangi bir heterojenlik yokmuş.ışık ekran yüzeyine eşit olarak dağılıyormuş.

    kontrastlık voyage a göre daha kötüymüş

    hızı voyage kadar iyiymiş

    ve calibre programının henüz pw3 için yeterli bir yazılımı yokmuş bu yüzden fontlarda kaymalar meydana gelebiliyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 1 Temmuz 2015; 15:57:19 >
  • pw3 ile ilgili güzel bir kritiğin çevirisini yapmak istedim;

    pw3 resmi olarak dün piyasaya sürüldü.yakında onunla ilgili makalemi yayınlayacagım ve uzunda süreceğini zannetmiyorum.çünkü aslında daha önce yazdığım pw2 makalesının aynısı olacak.

    fakat pw3 makalesi yerine pw2 den 3 e geçilip geçilmeyeceğine deyip degmeyeceği konusunda bir makale yazmak istedim.

    eğer bir pw2 niz varsa pw3 e geçmek için hiçbir nedeniniz yok aslında.yalnızca küçük harflerle okumayı seviyorsanız (ki bookery font size ı çok küçük harflerde bile gerekli performansı göstermiyor)

    pw2 ile pw3 arasındaki tek fark ekranı.resolution 212ppi dan 300 e cıkarılmış ki bu iyi birşey.
    fakat normal boyutlarda text fontlu yazıları okumakta çok farkedilebilir bir fark yok.bu çeşit çözünürlük yükseltilmesi sadece tabletlerde ve telefon satışlarında işe yarar(not: ben buna katılmıyorum çünkü eger ağırlıklı olarak pdf okuyacaksanız yüksek çözünürlüklü bir e ink ekran çok yararlı olacaktır)

    eğer kindle in kindle keyboard kindle touch gibi çok eski modellerini kullanıyorsanız pw3 ü alabilirsiniz.çünkü eski modellere gore daha yüksek bir çözünürlük ışıklı bir ekran ve bir kaç çeşit ek software özellikleri buna değer.

    eğer pw3 alacaksanız şunu göz önünde bulundurun.yüksek çözünürlüklü bir ekranda fontlar daha ince daha keskin gözükür.düşük çözünürlüklü bir ekranda ise textler daha kalındır.bazı kişiler bu yeni daha ince yüksek çözünürlüklü fontu tercih eder(ki calibre programını kullanarak custom fontları ebooklarınıza yükleyebilirsiniz.bookerly gibi amazon fontlarına ihtiyacınız yok.)

    pw1 olan biri için bile pw3 e geçmek mantıklı bir seçim değil ki eğer daha iyi bir aydınlatma ve 4 gb lık bir storage space istiyorsanız geçebilirsiniz.

    pw2 nin pw1 e gore hafifçe bir hız yüksekliği vardı fakat pw2 ile pw3 arasında herhangi bir hız değişimi yok.raporlara göre pw3 te RAM 256MB tan 512 MB a yükseltilmiş fakat voyage içinde aynısı söylenmişti fakat pw2 ile voyage arasında herhangi bir hız farkı olmamıstı.

    belki yüksek ram in büyük textbooklarda veya reader a yüzlerce kitap eklerken indexlerken bir faydası olabilir fakat normal e booklarda veya pdflerde gözle görülebilen bir fark yaratmaz

    eğer erken nesil pw iniz varsa ve upgrade etmek için yanıp tutuşuyorsanız pw3 yerine voyage almalısınız.

    şimdi ise amazon sürpriz bir şekilde pw1 in softwareini upgrade etti.şu anda bütün pw nesilleri aynı software özelliklerini kullanıyor fakat tek bir farkla.

    pw3 active content özelliği yok(active content özelliği kindle ınıza bazı softwareleri yüklemenize yardımcı olur)

    pw3 önceki nesillerden ayıran tek özelliği active conteninin olmaması (ki active content teki applicationlar ve oyunlar özellikle e ink için gelistirilmisti fakat talep az olunca amazon resmi olarak pw3 te bu active content özelliğini durdurdu.)

    Format geliştirmesi

    eğer pw3 in yeni typesetting ve layout motorlarını upgrade etmek istiyorsanız bekleyin.henüz daha gelmedi.amazon bunun için yakında bir software update i yayınlayacak.büyük ihtimalle kindle voyage şu anki temel kindle llar ve pw2 de aynı software updatelerini yapacak.amazon bugünlerde pw1 cihazları için çok ender updateler yayınlıyor fakat henüz hangi cihazın yeni laout engine lerini kullanacağı kesinleşmedi.o yüzden eski cihazların(pw1 pw2)yeni format yeniliklerini destekleyip desteklemeyecekleri bilinmiyor.(hyphens, better word spacing, ligatures, kerning, drop caps, etc)

    sonuç:eğer pw2 niz varsa kesinlike pw3 e geçmeyin para israfından başka birsey değildir.çünkü yeni sofware updateleriyle pw3 teki aynı format yeniliklerini kullanma olasılığınız var. eğer henüz bir ereaderınız yoksa kesinlikle pw3 almalısınız.eğer pw2 nizi upgrade etmek istiyorsanız pw3 değil voyage almalısınız.

    umarım bu kritik fikir edinmenizde yardımcı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 2 Temmuz 2015; 11:33:12 >
  • teşekkürler, pw2 var 4gb olanı yeterli şimdilik :) çözünürlüğün biraz daha iyi olması pw3 tercihi olabilir ama pw2'den vazgeçirecek kadar değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coni vigo

    teşekkürler, pw2 var 4gb olanı yeterli şimdilik :) çözünürlüğün biraz daha iyi olması pw3 tercihi olabilir ama pw2'den vazgeçirecek kadar değil.

    Aslında tam ebayden kobo glo sipariş etmişken pw3 piyasaya çıkınca tekrar bir inceleme yaptım ve pw3te karar kıldım.çünkü kobo glo 96 dolara geliyordu pdf reflowu berbattı şu anda pw3 300ppi ekranı ve çok iyi pdf perfomansıyla moko kapla birlikte 140dolara gelecek.şu anda uygun package forwarding service arıyorum siparişim için.eğer ayarlayabilirsem iki hafta içinde elimde olacak.o zaman iyi bir değerlendirme yapabilirim cihaz hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 2 Temmuz 2015; 17:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borderlinx'i tavsiye ederim. Kindle'ı Amerika'dan 30-40 dolara getirir diye tahmin ediyorum.(Gümrük vergileri dahil)

    Ben de ülkeye girsin PW3 fiyatını bi göreyim ona göre ya yurtdışı ya buradan alırım diyordum ama elektroniğe ek vergi gelecekse dolar da çok artmadan alıp geçmek lazım.
  • kindle paperwhite 3 türkiye'ye ne zaman gelir, tahmini olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

    Borderlinx'i tavsiye ederim. Kindle'ı Amerika'dan 30-40 dolara getirir diye tahmin ediyorum.(Gümrük vergileri dahil)

    Ben de ülkeye girsin PW3 fiyatını bi göreyim ona göre ya yurtdışı ya buradan alırım diyordum ama elektroniğe ek vergi gelecekse dolar da çok artmadan alıp geçmek lazım.

    biraz önce amazondan sipariş ettim.kindle pw3 ve moko vertical cover 140 dolara geldi.borderlinx i kullandım.şu anda yollandı borderlinx e.benim sorum borderlinxle alışverş yapmış kimse var mı burada.varsa ödemeyi ne zaman yapıyoruz.bilen var mı acaba

    siparişlerim;

    pw3

    http://www.amazon.com/gp/product/B00OQVZDJM?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

    moko cover

    http://www.amazon.com/gp/product/B00B0O14Q4?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00
  • 212 ppi nin 300 e çıkarılması göz Sağlığı açısından daha mı yararlı bunu merak ediyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KontDantes

    212 ppi nin 300 e çıkarılması göz Sağlığı açısından daha mı yararlı bunu merak ediyorum?

    yukardaki çeviride yazdığım gibi 300ppi lık bir ekranda küçük fontlar daha ince ve keskin gözükür.212ppi lik bir ekranda ise harfler daha kalındır.bunun göz sağlığı açısından iyi mi kötü mü olduğunu bilemem fakat bu ekran çözünürlüğü text veya mobi formatı için önemli olmasada küçük harfli büyük boyutlardaki pdf lerde çok önemlidir.bunun dışında resimli pdflerde resimler daha iyi gözükecektir.eğer sadece mobi formatında roman vs. okuyacaksanız pw3 almanıza gerek yok.benim ereaderım çok eski olduğu için pw3 almaya karar verdim.çünkü bazı pdflerde sorun çıkartıyordu sözlüğü ve ışıklı ekranı yoktu ve dokunmatik değildi.o yüzden benim için karlı bir alışveriş oldu.fakat pw2 si olan biri için pw3 para israfıdır.

    Edit: bu mesajı kötü bulan arkadaş acaba neden kötü bulduğuyla ilgili bir yorum yapabilir mi?eğer mesajda teknik bir hata varsa düzeltmemize yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 4 Temmuz 2015; 1:42:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jelly_jam

    kindle paperwhite 3 türkiye'ye ne zaman gelir, tahmini olan var mı?

    pw3 çıkalı bir kaç hafta oldu ve ne yazık ki e reader pazarı türkiyede çok değil.tam olarak ne zaman geleceğini bilemem ancak bence 3-4 ayı bulur fakat fiyatı fazla olur.oyüzden tavsiyem e-bay de satılmasını bekle ve öyle al.türkiyedeki fiyatlar çok yüksek.pw1 in fiyati kindle türkiyede 400 tl.e bayde uygun bir ikinci eli 100 tl ye bile bulabilirsin.görebildiğim kadarıyla pw2yi en uygun satan yer istanbul bilişim fakat onlarda pw2 yi 370 tl den satıyorlar.(ve dipnotlarında ürünlerde çizikler gibi hasar olabileceği yazıyor)ben şu anda amazondan moko kabıyla birlikte 400tl den aldım.fakat borderlinxe 30 dolar daha vereceğim.toplamda 470tl ye gelecek.yani 100 tl farkla aldım.moko vertical cover burada olsa herhalde 150 tl den falan satılırdı.yani benim için karlı bir alışveriş oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ocean Spray -- 4 Temmuz 2015; 10:56:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deep forest

    quote:

    Orijinalden alıntı: KontDantes

    212 ppi nin 300 e çıkarılması göz Sağlığı açısından daha mı yararlı bunu merak ediyorum?

    yukarda yazdığım kritikte söylediğim gibi 300ppi lık bir ekranda küçük fontlar daha ince ve keskin gözükür.212ppi lik bir ekranda ise harfler daha kalındır.bunun göz sağlığı açısından iyi mi kötü mü olduğunu bilemem fakat bu ekran çözünürlüğü text veya mobi formatı için önemli olmasada küçük harfli büyük boyutlardaki pdf lerde çok önemlidir.bunun dışında resimli pdflerde resimler daha iyi gözükecektir.eğer sadece mobi formatında roman vs. okuyacaksanız pw3 almanıza gerek yok.benim ereaderım çok eski olduğu için pw3 almaya karar verdim.çünkü bazı pdflerde sorun çıkartıyordu sözlüğü ve ışıklı ekranı yoktu ve dokunmatik değildi.o yüzden benim için karlı bir alışveriş oldu.fakat pw2 si olan biri için pw3 para israfıdır.

    Elbette israftır, Merak ettiğim için sordum yoksa 6-7 seneden önce pw2 yi bırakmam. Ömrü 7 seneymiş, artık 7 sene sonra 1000 ppi filan çıkar heralde, 2022 de alırım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürün borderlinx e gelince, size yollamadan önce e-posta ile ulaşıp ücret bilgilerini de paylaşacak ve adres isteyecekler. siz ödemeyi yapıp ürünü çekeceksiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: munchausenbyproxy

    ürün borderlinx e gelince, size yollamadan önce e-posta ile ulaşıp ücret bilgilerini de paylaşacak ve adres isteyecekler. siz ödemeyi yapıp ürünü çekeceksiniz.

    teşekkürler cevap için.peki ne kadar sğrer gelmesi bir bilgin var mı ?
  • 6 inçlik bir ekran için bence evet.
    Görüntü netleştikçe ve aydınlık ise koni hücrelerini kullanırız. Görüntü netliği azaldıkça, karanlıkta ve odak noktası dışına bakarken ise basil hücrelerini. Basil hücrelerinin fazla kullanılması (+konilerin kullanılmaması) madencilik gibi mesleklerde ileri zamanlarda görme problemleri oluşturur. Burada da aynı mantık geçerli. Ancak küçük ekran büyük ppi genelde yazı boyutunu da küçültür o zaman göz kasları odaklanmak için daha fazla yorulacaktır(bu da yakını görme bozukluğu yapabilir) ama bu etki 6 inç 300 ppi için geçerli değil bence.
    (bu teorimi denk gelince göz doktoru bir arkadaşıma da sormam lazım atladığım veya bilmediğim ekstra bir mekanizma olabilir.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika için bilmiyorum ben servisi İngiltere'den kullanmıştım 7-10 gün civarı gelmişti.(bir haftasonu geçmişti.) Ama 4 haftayı geçerse şaşırırım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deep forest

    quote:

    Orijinalden alıntı: jelly_jam

    kindle paperwhite 3 türkiye'ye ne zaman gelir, tahmini olan var mı?

    pw3 çıkalı bir kaç hafta oldu ve ne yazık ki e reader pazarı türkiyede çok değil.tam olarak ne zaman geleceğini bilemem ancak bence 3-4 ayı bulur fakat fiyatı fazla olur.oyüzden tavsiyem e-bay de satılmasını bekle ve öyle al.türkiyedeki fiyatlar çok yüksek.pw1 in fiyati kindle türkiyede 400 tl.e bayde uygun bir ikinci eli 100 tl ye bile bulabilirsin.görebildiğim kadarıyla pw2yi en uygun satan yer istanbul bilişim fakat onlarda pw2 yi 370 tl den satıyorlar.(ve dipnotlarında ürünlerde çizikler gibi hasar olabileceği yazıyor)ben şu anda amazondan moko kabıyla birlikte 400tl den aldım.fakat borderlinxe 30 dolar daha vereceğim.toplamda 470tl ye gelecek.yani 100 tl farkla aldım.moko vertical cover burada olsa herhalde 150 tl den falan satılırdı.yani benim için karlı bir alışveriş oldu

    yurtdışından alma işine girmek istemiyorum çünkü kindle problemli bir alet.

    Alıp iade ettiğim kindle'lar oldu, ekranlarında beyaz nokta/siyah nokta gibi problemlerden dolayı.

    O yüzden buradan alıp, beğenmezsem iade ederim.. Yurtdışından aldığımda o iş maalesef meşaketli.
    Bundan dolayı amerika'ya gidip gelenler dahi olsa, aldırmaktan imtina ediyor maalesef.
  • Kindle Paperwhite 3 (300ppi) incelemesi

    https://oceansreader.wordpress.com/2015/07/07/kindle-paperwhite-3/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ay içinde gelse artık türkiye'ye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ocean Spray

    quote:

    Orijinalden alıntı: jelly_jam

    kindle paperwhite 3 türkiye'ye ne zaman gelir, tahmini olan var mı?

    pw3 çıkalı bir kaç hafta oldu ve ne yazık ki e reader pazarı türkiyede çok değil.tam olarak ne zaman geleceğini bilemem ancak bence 3-4 ayı bulur fakat fiyatı fazla olur.oyüzden tavsiyem e-bay de satılmasını bekle ve öyle al.türkiyedeki fiyatlar çok yüksek.pw1 in fiyati kindle türkiyede 400 tl.e bayde uygun bir ikinci eli 100 tl ye bile bulabilirsin.görebildiğim kadarıyla pw2yi en uygun satan yer istanbul bilişim fakat onlarda pw2 yi 370 tl den satıyorlar.(ve dipnotlarında ürünlerde çizikler gibi hasar olabileceği yazıyor)ben şu anda amazondan moko kabıyla birlikte 400tl den aldım.fakat borderlinxe 30 dolar daha vereceğim.toplamda 470tl ye gelecek.yani 100 tl farkla aldım.moko vertical cover burada olsa herhalde 150 tl den falan satılırdı.yani benim için karlı bir alışveriş oldu

    Bugün itibariyle sipariş ettiğim kindle paperwhite 3 borderlinx e ulaştı.19 dolar kargo ve 39 dolar vergiyle toplamda 58dolara geldi kargo ve vergi ücreti.böylelikle almış olduğum kindle paparwhite 3 ve moko kabı 200 dolara yani 540tl ye geldi.express kargoyla standart kargo arasında 4 dolar olduğundan express kargoyu zeçtim.geliş süresini buraya yazacağım.bugünün tarihi 9temmuz2015.ürün geldiğinde söylediğim gebi mesaj atacağım buraya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.