Arkadaşlar ben 3. Sınıf kimya öğrencisiyim. Top tier bi ünide okumuyorum. Ganom 2.95 Normalde 1 senem kaldı. Fakat bi dersin devamsızlığından dolayı 1 dönem uzadı. Her neyse bu bölümü bitirdiğimde işsiz kalacağıma inanıyorum. Sizce bırakmalı mıyım? Bırakıp ne okuyabilirim bi fikrim yok. Diş hekimliği okusam onda da diş hekimi sayısı çok günden güne kötü gidiyor eczacılık aynı şekilde < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kimya'yı bırakmalı mıyım

-
-
Bırakma kimyanın geleceğini kötü görmüyorum sadece kimya bilgisinin nerelerde para ettiğini öngörmen lazım malzeme bilimi ilaç sektörü petrokimya sektörü bir bak kimya alanı çok geniş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Kimya yerine fizik tercih edebilirdin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Diş ve tıp okunur eczacılık çöp bölüm okuma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ilaç sektörünün durumu da çok iyi değil şu sıralar. Ben alacağım maaştan da memnun değilim. Misal ilaç şirketinde aynı pozisyon için bi kimya müh. ya da eczacıya verilen maaşla kimyagere verilen asla bir değil. verdiğin efora değmiyor ki
Dişçiler de memnun değil gibi kime sorsam her yer diş kliniği diyor ama gerçi kimyager olunca da asgari ücretten hallice kazanıyorsun değişen bi şey yok
Ben asgarî kazanan diş hekimi görmedim. Orta üst bir fakülteden mezun olduktan sonra el becerisi iyi bir hekim şuan 80 kağıttan aşağı almıyor aylık. Diş hekimliği taban+prim usulü çoğu yerde o yüzden el becerisi iyi bir hekim primden güzel kazanıyor. Yaşın 21-22 ise bence hiç problem değil yks 2026 için hazırlan diş veya tıp için.
hocam peki mühendislikler hakkında ne düşünüyorsunuz. en azından kimya bilgisi ile daha rahat olabilir. yaşım 25 bu arada.
-
Bu ülkede mühendislik okunmaz bana sorarsan. Ülkede değer ve yatırım olmadığı için İTÜ ODTÜ mezunu bile hak ettiği değeri alamıyor. Tıp ve diş bir nevi hizmet sektörü olduğu için hala iş yapıyor o yüzden bu bölümleri öneriyorum. Bende bu yüzden Kocaeli üniversitesinde bir mühendislik bıraktım şuan gemi makineleri işletme mühendisliği okuyorum. Yapabilirim diyorsan bölümü öneririm iş imkanı çoğu sektöre göre iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X