Şimdi Ara

Kimya Deneyi...:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın okulda kimya deneyi yapacağız.Hoca 10.sınıf kitaplarından bir tane deney bulup getirin dedi ancak baktim bişi bulamadım.Parlak önerisi olan yardımcı olursa sevinirim.Bir kaç şey var aklımda ama sizden de fikirler bekliyorum.

Benim bulabildiklerim:
    http://www.egitimportali.com/yazigoster.php?yazi_no=kimya_superoksit_001
    http://www.egitimportali.com/yazigoster.php?yazi_no=kimyacinin_kibriti_1

• Yok mu yapabileceğiniz bişi geçmişte tanık olduğunuz deneyler.Abim mesela magnezyum patlatın diyor.
  • Amonyum nitratı ısıt.
  • 3 yemek kaşığı diş macunu yut üstüne maden suyu iç.
  • sodyum patlatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Battle.Lord

sodyum patlatın

Ben de onu düşünüyorum ama bakalım hoca izin vericek mi ilk teklifim o olucak .
  • magnezyum patlatamazsınız.Magnezyum şeridini yakarsınız aşırı parlak bi ışık ortaya çıkar.

fışkırmalı bi deney yapıyordum zamanında yaklaşık 4-5metrelik beyaz köpük fışkırıyordu da maddeleri hatırlayamadım şimdi.

Aklıma gelen potasyum permanganat'ı etil alkol döktüğünüz bi pamuk ile maşa yardımıyla yakıp pembeye dönüşmesini izlemek olabilir 2 tane ilginç olay var pamukla kibritsiz çakmaksız ateş yakmak.Pembe alev pembe toz:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    biyoloji solunum sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaMaM MaRiQuAnTe

magnezyum patlatamazsınız.Magnezyum şeridini yakarsınız aşırı parlak bi ışık ortaya çıkar.

fışkırmalı bi deney yapıyordum zamanında yaklaşık 4-5metrelik beyaz köpük fışkırıyordu da maddeleri hatırlayamadım şimdi.

Aklıma gelen potasyum permanganat'ı etil alkol döktüğünüz bi pamuk ile maşa yardımıyla yakıp pembeye dönüşmesini izlemek olabilir 2 tane ilginç olay var pamukla kibritsiz çakmaksız ateş yakmak.Pembe alev pembe toz:)

Verdiğim linklerden birinde de sanırım son anlattığını gösteriyor.
  • http://www.metacafe.com/channels/shootingeggs/

bunlardan birisini yap

1. sayfada pek bir şey yok 2 den itibaren bakmaya bşala
  • bizim okulda yapılan kimya deneyi..

http://gunduzalp.com/haber/galeri.asp?galeriID=11&sayfa=1
  • ya ben sana güzel bir tavsiyede bulunayım kimyadan 100 almamı sağlayan deney CEVAP: (ASPİRİN)
    Evet aynı aspirinden bahsediyoruz, herkesin bildiği, yuttuğu aspirin...

Ana maddelerini söyleyeyim gerisini sen google'dan araştır.

Salisilik Asit
    Asetik Asit
    Sülfirik Asit... Karışımı basit, tadına bakma ama ben salak gibi bakmıştım, birşey felan olur vicdan azabından öldürme beni.
  • http://www.metacafe.com/watch/756135/make_anti_gravity_bubbles/
    Buna bayıldım başka hoşunuza giden varsa bakıp buraya koyarsanız sevinirim videolara pek bakamıyorum kotalıyım.

quote:

Orijinalden alıntı: STVxVTS

ya ben sana güzel bir tavsiyede bulunayım kimyadan 100 almamı sağlayan deney CEVAP: (ASPİRİN)
    Evet aynı aspirinden bahsediyoruz, herkesin bildiği, yuttuğu aspirin...

Ana maddelerini söyleyeyim gerisini sen google'dan araştır.

Salisilik Asit
    Asetik Asit
    Sülfirik Asit... Karışımı basit, tadına bakma ama ben salak gibi bakmıştım, birşey felan olur vicdan azabından öldürme beni.

Teşekkür ederim ama bu deneyi yapmak için bir başkası görevlendirilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_c_g -- 7 Nisan 2010; 19:36:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: m_c_g

quote:

Orijinalden alıntı: TaMaM MaRiQuAnTe

magnezyum patlatamazsınız.Magnezyum şeridini yakarsınız aşırı parlak bi ışık ortaya çıkar.

Verdiğim linklerden birinde de sanırım son anlattığını gösteriyor.

ben etil alkol ile yaptım bunlar gliseril ile yapmış.Aynı şey.Dediğim gibi ben yapalı uzun zaman oldu.Onlarınki daha garantidir:)

http://www.egitimportali.com/yazigoster.php?yazi_no=Volkan%20Deneyi

bu deneyde gayet görsel:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaMaM MaRiQuAnTe -- 7 Nisan 2010; 20:34:01 >

• sodyum patlatırsanız öncelikle sodyuma elinizle dokunmayın, ğer kağıda sarar hava çıkmasını önlerseniz çıkan hidrojen gazını sıkıştırıp daha etkili patlama yapabilirsiniz ve suya attıktan sonra kaptan uzaklaşın etrafa sıçratıkları yanma yapar.ve koycağınız parça baş parmak tırnağınızı çok geçmesin benden tavsiyesi..eğer zaman olursa 10 mg amonyağın içine 3 gr iyot koyup karıştırın sonra süzgeç kağıdıyla süzün, sonra süzdüklerinizi örneğin gaste kağıdı üzerinde gezdirerek kurutun biraz ve hepsini birleştirip bırakın yarım saat falan.yarım saat sonra o birikintiye ufak bir urma ses ombasını patlatmaya yeter, üzerinizde leke yapar ama kuruyunca geçiyor.zamanında çok deney yapardık okulda hatırladıklaım bunlar.
  • Instant Ice olayına bayıldım sanırım onu yapıcam tavsiye için teşekkürler...:)
  • Abi,ciddiyim 1gr Amonyum nitratı ısıt,çok etkili sonuçlar doğurur,ciddiyim.
  • Al.Folyo ile Tuz ruhunu bir şişeye koy içindeki tepkimeyi gör ama polis gelebilir okula bomba patladı diye
  • Artık kimya deneyi mi olur bilmem ama, en basitinden

Bİr bardağı ağzına kadar suyla doldurun, ağzını bir kağıtla kapatın ters çevirin, o kağıt, suyun dökülmesini engelleyecek...
  • Bugün hocaya instant hot ice deneyini anlattım o deneyin amacı ne dedi.Yarın videoyu götürüp izleticem.Başka deney önerisi olan varsa iyi olur çünkü pek beğenmedi gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.