Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
12.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 29 Mart 2019; 1:43:40 >



  • İlk okuldan başlayarak düzenli iş ahlakı dersi verilmeli çocuklara. Dediğin okadar doğruki 2 soru cevaplamaya tahammülü kalmamış kimsenin herkes parayı al ver yapma derdinde. Kamuda aynı, iş bilen eleman kalmamış eskiden bir daireye giderdik 1 insan hallederdi işimizi. Şimdi ondan ona ondan ona yönlendiriyor herkes dönüp kimsede demiyor bu işi bu yapar. Bunu bir nedenide şikayet mekanizmasının çalışmaması gerekli cezaların verilmemesi.
    Bu konuyu açan hep hizmet alımlarında yaşadığı sorunları anlatmış. Acaba kendisi hizmet sunumlarında gerçekten sorun yaratmayan kişilerden biri mi? Bu ülkede herkes başkasından şikayet ediyor. Bu ülkede hep suçlu başkası, kendini suçlayan bir kişi göremezsiniz.

    Örneğin doktora zamanında gittim, doktor geç geldi, sorun doktorda. Başka bir zaman doktora geç gittim diye doktor beni muayene etmedi, yine sorun doktorda. Bende hiç sorun yok, ben hep haklıyım!

    Peki başkasını suçlayacağıma soruna odaklansam daha iyi olmaz mıydı?

    Doktor bey neden geç kaldınız; trafik vardı
    Hasta siz neden geç kaldınız; trafik vardı

    Sonuç; Doktorun ve hastanın suçu yok, suç trafikte. O zaman trafik için çözüm öner, kimseyi suçlama..


    Madem doktordan örnek verdik, devam edelim;
    Muayene olmak için hastaneye gittim, barkod alımından, muayene sırasından taa doktorun odasına girene kadar, millet hep homurdanır, söylenir durur, o an hastaları haklı görürüm, sonra muayene sırası bana geldiğinde doktorun hastalar hakkındaki homurdanmalarını dinler onu da haklı görürüm. Ben sırada beklerken içerdeki hasta çok fazla içerde kalırsa, doktor o hastayı bir an önce şutlamazsa sinirlenir, haksızlık bu diyerek isyan ederim, sonra sıra bana gelip içeri girince doktor beni biran evvel şutlamaya kalkınca yine sinirlenir haksızlık bu diyerek yine isyan ederim. Sanırım bu örnekle ne demek istediğimi anlayan anlamıştır.

    Doktor; günde 200 hastaya bakmak zorundayım,
    Hasta; sadece 100 kişiye baksan olmaz mı
    Doktor günde sadece 100 kişiye bakınca bu sefer aynı hasta 100 kişi içinde olmayınca isyan edip bu sefer de 200 kişiye bakamıyo musunuz diye isyan eder!

    Doktorum, suç hastalarda...
    Hastayım, suç doktorda...
    Hastane görevlisiyim, suç hastalarda
    Ben hastayım, suç hastane görevlisinde..


    Aynı kişi hizmet aldığında mağdur olan, hizmet sunduğunda mağdur eden olduğuna göre suçu kişilerde aramak kadar mantıksız şey olamaz...

    Bu konuyu açanın bir gününü analiz edin, onlarca yanlış bulursunuz. Sorunlara odaklanmayıp kişilere odaklanıp, onları aşağılayıp, küçümseyerek hakaret etmek, kendini yaşamın merkezine alıp diğer insanları onun çeperindeki tali kişilikler olduğu algısı sığ ve sorunlu bir anlayış...
    Oncelikle turkiye gibi bi ulkede bu sekilde duyarli kalabildigin icin seni tebrik ederim. Bu ulke ancak senin gibi sabirli ve duyarli vatandaslari sayesinde gelisecek. Ayiya dayi dedigimiz surece, hakkimizi aramadigimiz surece bunlar daha cok at kostururlar. Comarlar seninle 'cok detaycisin' diyerek dalga bile gecebilir oysa onun hakkini savundugunun farkina bile varmaz. Bu tür insanlarin fazlaligina katlanmak zor olsa da cizgini bozma.

    Turk insaninin genelinde bikkinligin getirdigi bi umursamazlik tavri oldugu icin kendi hakkini bile savunamiyor. Aslinda hakli olarak boyle cunku cogunun sosyal cevresini, hatta kendini dusunecek kadar refah seviyesi yuksek degil. Halkin buyuk bi kismi hala Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisindeki piramidin en alt 'fizyolojik ihtiyaclar' kisminda. Hak vermiyorum fakat bu neden sonuc iliskisini de gozardi etmemek gerekiyor. Hayatlarinda neye onem vermeleri, neye daha az onem vermeleri gerektigi hesabini da tabi tamamen yanlis yapiyorlar. Les gibi bi ortam acikcasi...

    Senin bahsettigin ve olmasi gereken disiplinli bi toplumu ancak gelismis ulkelerde gorebilirsin. Ben almanyadayim ve hayatim buraya gelince muthis bi sekilde duzene girdi anlatsam sayfalara dokemem sanirim. Hem psikolojik hem de bedensel anlamda seviye atladim resmen. Genclestim birkac yil icinde bunu ictenlikle soyluyorum.
    DİSİPLİN diye bir şey yok ki.
    Almanlar yada Amerikalılar neden başarılı sanıyorsunuz.?
    Türk insan yapısı böyle. Zaten yapısı farklı olanlar buralarda durmuyor. Kendilerini yetiştirecek başka ülkelere gidiyorlar.
    Yani bizim ülkemizin adam olması için en az 300 sene var.
    Ülke de o kadar çok cahil var ki insan çoğu zaman hayretler içinde kalıyor.
    İş için çok sık Avrupa'ya gidiyorum. Ve inanır mısınız bilmem ama orada içim huzur doluyor. İşim gücüm burada olmasa basar giderim buralardan.
    Son zamanlarda birkaç olayın üzerine bir de bunu okuyunca moralim bozuldu iyice, ülkece nereye gidiyoruz sonumuz ne olacak cidden bilmiyorum. İnsani tüm değerler kayboluyor, toplumsal hayatımız gittikçe berbatlaşıyor. Bunda en büyük etken cahilliğe bağlı bilinçsizlik ve sonradan görmelik bence. Teknolojiyi, sosyal medyayı, parayı, statüyü her şeyi cahilce kullanıyoruz. Sevgi saygı kayboldu, herkes sidik yarıştırma derdinde. Bu esnada yeni büyüyen nesiller de bu ortamda çok daha vahim kafalarda yetişiyorlar. Sonumuz hayrolsun.
  • evet yaşadıklarınıza ilave edilecek daha çok şey var. son yıllarda Turkiyede çalışanlar işlerini sevmiyorlar,benımsemiyorlar, neredeyse % 95 i sadece aldığı ücreti yada diğer anlatımla maaşını seviyor.
  • ilave olarak çalışanlarda, iş disiplini diye bir şey yok,tabii çalışanları denetleyenlerde aynı.bu anlayış ve zihniyetle Ülkemizin Avrupayı yakalaması mümkun değil.
  • sebebi maaşların duşukluğu tabi nezekatsiz olmaları gerekmiyor ama insanlarda robot değl





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepyekyek -- 18 Şubat 2018; 11:55:58 >
  • İlk okuldan başlayarak düzenli iş ahlakı dersi verilmeli çocuklara. Dediğin okadar doğruki 2 soru cevaplamaya tahammülü kalmamış kimsenin herkes parayı al ver yapma derdinde. Kamuda aynı, iş bilen eleman kalmamış eskiden bir daireye giderdik 1 insan hallederdi işimizi. Şimdi ondan ona ondan ona yönlendiriyor herkes dönüp kimsede demiyor bu işi bu yapar. Bunu bir nedenide şikayet mekanizmasının çalışmaması gerekli cezaların verilmemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dersimli62f -- 20 Şubat 2018; 15:25:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam seni çok iyi anlıyorum da Türkiye'de böyle doğrucu olursan kafayı yersin.Dediğin örneklerden her gün milyonlarca var çünkü ve günlük uyarılarla çözemezsin.
  • Kargoyu şubeden teslim alır mısıniz dendi öğlen gittim şubeye. İsmimi söyledim böyle bir kargo yok dedi ordaki görevli. Beni arayan numarayı aradım yine bulamadı benim ismimle gelen kargoyu. İnternette teslim edilmiş gözüküyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar haklısınız.
    Belki bunu okuyanların çoğuda böyle.
  • Az önce işini düzgün yapmayan bir polisle çok sert şekilde tartıştık, hangi birini vursan hangi birini eksilteceksin o kadar liyakatsız adam var ki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk öncelikle bunun nedeni şuan Türkiyede gördüğün herşeyden kaynaklanıyor. Dinamo taşı etkisini bilir misiniz? Adam iş arıyor bulamıyor aylarca evde huzursuzluk baş gösteriyor sonra mecburen parasızlıktan 1600 liraya 12 saat 6 gün çalıştırılan işlerden birine giriyor ana yetmiyor evde yine tartışmalar çıkıyor huzursuzluk baş gösteriyor adam hem işte üstünün hergün yaptığı azarlamalardan köpek yerine konmasından eşek gibi çalışmasından bunalıyor eşi daha çok şikayet etmeye başlıyor herşeyden daha çok kavga çıkıyor Türkiyedeki kadının sırtından sopayı eksik etmeyeceksin aileden gördüğü kadın ezilmesi eklenince adam patlıyor kadına şiddet ve cinayet olarak dönüyor yukarda saydığım örnekte elbet bir çok değişik etken var ama basitçe nedenini anlatmaya çalıştım



    Alınan maaşlar yetmiyor 1600-1700 liraya 12 saat çalışıp haşatı çıkan adamdan tam kapasite bekleyemezsin bu ülkede en başta eğitime yukarı kesimden başlanması gerekir yabancı avrupalı ülkeler bizden çok daha düşük çalışma saatlerine sahipler ama ihracatları kat kat daha yüksek bizden önemli olan verimdir bizim ülkede ne kadar çok çalışırsa okadar iyi kafası olursa elbette ortaya çıkan ürün hizmet kaliteli olamaz



    Bu ülkenin eğitime ve en çokta adalete ihtiyacı var tepeden tırnağa heryerde adalete ancak ozaman ilerleme kaydedebiliriz. O memurların %95 i hayal ettikleri işlerde değil mehmet amcanın ayşe teyzenin devlete kapağı at salla başı al maaşı kafası yüzünden o işteler ve disiplin yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunu sebebi o işte çalışanların aslında o işi isteyerek yapmamasından kaynaklanıyor.Yani herkes zorunluluktan o işte çalışıyor.Herkes daha iyi şartlarda çalışmak ister ama vasıfsız birinin çalışacağı şartlar belli.Adam işini sevmeyince özende göstermiyor.

    Geçen hastaneye girişte güvenlik görevlisine selam verdim ve hastane girişini sordum.
    Adam selamımı almadı ve surat 5 karış biçimde sadece bir kafa hareketi ile "şurda" diyerek gösterdi.
  • Sizi o kadar iyi anlıyorum ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumdaki çoğu kişi seni anlıyor emin ol. ben işim gereği özel sektörde birçok firmayı gezdiğim ve dolayısıyla gün içerisinde birbirinden farklı birden çok insanla muhatap olduğum için seni daha iyi anlıyorum. Kibar ve nezaketli biri olmak bu toplumun yapısına ters bir durum. Cumhurbaşkanımızı örnek almalıyız bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjack8696 -- 18 Şubat 2018; 20:42:57 >
  • Ülke bu durumu o kadar kabullenmiş ki aksini yapan uzaylı muamelesi görüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hele bir de tersleyenler oluyor,direk tartışıyorum onlarla.
  • Kendini almanyada isviçrede falan yaşıyor sanıyorsun belkide hatırlatayım Türkiye deyiz yani bu yaşadıkların normal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk insanı ve işini düzgün yapmak. Çıldırırcasına gözlemlediğim kronik sorunlu rezil ikili.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bu ülkenin genel kafa yapısından kaynaklanıyor.
  • Valla bende konuyu dikkatlice okudum ve sikayetci oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.