Şimdi Ara

Kim Daha Mutlu Görünüyor Yarışı : Instagram (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
9
Favori
8.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • instagram ruh sağlığı için çok tehlikeli

    özellikler ergenler ve gençler için...

    uzak durulmalı...
  • instagram kadar leş bir yer görmedim desem yeridir sanal alemde telefona her yüklemem de 10 dk bakıp hala aynıymış lan diyip siliyorum 2 ayda 1 yüklüyorum. Resmen iğrenç bir yer her tarafından cahillik şımarıklık gösteriş budalalığı akıyor
  • bir olay fotografsız, sosyal medyaya atılmadan yaşanmamış sayılıyor artık. Çünkü olaylar yayınlamak gösteriş yapmak için yaşanılıyor. mangala gideriz hemen çekelim . doğum günü kutlarız hemen çekelim, geziye gideriz çekelim, okulda çocuklarla etkinlik yaparız hemen çekelim. kayağa gideriz sadece 1 fotograf için takım giyenler. fotograf için okula gelip giden meslektaşlarım olduğunu düşünmeye başladım. yüzleri gülmeyen insanların sırıtmış sahte yüzlere sahip profilleri. yakın zaman olduğu için söylüyorum , üzerine 1 dakika bile konuşabilecek bilgi sahibi olmayan insanların küdüs paylaşımları sanki umurlarındaymış gibi.

    neyse işte kimilerinin yaşatısıda öyle rahat bırakmak lazım. onlar o şekilde mutluluk oyunu oynuyorlar. bugün instagram olur yarın başka birşey. yeni nesilde gümbür gümbür maşallah.
  • Msn den ileriye gitmemeliydi.
  • Bu gibi dangalaklar ayrıca kendileri için bişey istemezler



    Birileri bişey yapmasın isterler kompleksliler



    Bunların egolarını yıkmakta kolaydır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. 3 yıl önce bende aktif olarak kullanıyordum sonra geçenlerde dedim ki bi açayım da bakayım sosyal mecralardan bu kadar uzak olmak belkide iyi değildir diye düşündüm. Ama o da ne herkes bi şuh pozlarda herkes bi yatlarda katlarda rezidanslarda kimi kıyafetini gösterir kimi saçını çeker, gerçekten fiziksel olarak mide bulantısı yaşadım 1 hafta içinde geri sildim çok mutluyum gerçekten herkese tavsiye ediyorum. Yere batsın filtreniz yaşasın filtresiz hayat.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kompleksli insanların toplandığı yerler desek daha doğrusu olur
    normal bir insan ne diye kendi özelini birilerine göstermek için kendini yırtsın ?
    bilmem kim ,bilmem ne restoran da bilmem ne yemiş içmişse bana ne yahu ?
    50-60 yaş üzeri tanıdıklarım var ,bunlar akıllı telefon öncesi teknolojinin T sinden anlamazdı ,şimdi bakıyorum her gün face de foto paylaşıyor ,yemek yerken ,yatarken ,gezerken vs.

    yani bunları yapıp başkasına gösterdiğinde ne oluyor ,bunu bir çözsem belki bende yaparım :)

    eskiden insanlar özelini yabancılardan gizlemeye çalışırdı ,şimdi ise tam tersi tüm dünyaya göstermek için yarışıyor
  • İnsta kullanmama sebebim tiwitir kullanmama sebebim de herkesin bir şey yazarken 10 kere düşünüp en zeki paylaşımı yapmaya çalışması çok itici geliyor benim için herşeyden önce gelen şey doğallık doğal şeyleri sever doğal şeylere gülerim ,herkesin aksine faceyi daha çok seviyorum türlü türlü sayfaların güzel eğlenceli paylaşımları önüme getirmesi daha iyi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 lira verip stada gidiyorum yanda bir adam canlı yayın hevesiyle maçı stadda olduğu halde telefonundan izliyor. 40 liraya nargile 5 liraya çay satılan mekana gidiyorum yanımdaki bağımlı fotoğraf derdinden çayı soğutup nargileyi yakıyor. Bir de güneşli deki mekandayız bakıyorum etiketi Cihangir. Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben nazar değmesin diye hep üzgün hallerimi koyuyorum.. ağlıyorum felan. atayim mi sayfamı :)
  • Zamaninda enine boyuna düşündük bu işi.



    Instagram hesabı acma işine girip o hesabi açtığın anda bu yarışın bir parçasısın. İnsan iletisimsel bir hayvan, toplumsal yasama ayak uydurmak zorunda hisseder. Bu havuza girdiğinde sen de boğulmamak için yüzmeye başlarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Normal insanlar mutlu oldukları ve kendilerini mutlu eden şeyleri paylaşıyorlar.

    2) Dünyanın merkezinde kendisinin olduğunu sanan insanlar ise ilgi peşinde koşuyorlar.

    İki türlü de sosyal medya "mükemmellik algısı" üzerine kurulu. Bunun gerçek olmayan bir dünya olduğunun bilincinde olarak varlığını sürdüreceksin. Bunu beceremiyorsan, sosyal medyadan uzak dur. Üzülürsün.

    Düşünsene, harika bir fotoğraf çekiyor arkadaşın. Yedigöllere gitmiş. Öncesinde çektiği 5 saatlik trafikten haberin oluyor mu? Olmuyor.

    Bir başka arkadaşın birileri ile toplanmış. Eğlenmişler deli gibi. Maaşının yatmadığını, iki aydır kirasını ödeyemediğini, eve gidince makarna gömdüğünü sen biliyorsun. Onu o kadar yakından tanımayanlar bilmiyor.

    İnsanlar mutlu oldukları anları kendileri için de, etraftakiler için de büyütmek istiyorlar. Ona tutunacak, daha çok mutlu olacak... O yüzden o anları paylaşıyorlar. Sonu komik bir yere bağlanmayacaksa patrondan nasıl azar işittiğini, sabah kafasına martının ne kadar büyük bıraktığını, dangalak otomobilin birinin nasıl da su sıçratıp yıkadığını, metrobüste yandaki hıyarağasının nasıl sarımsak koktuğunu falan anlatmazlar. Bu kasti bir şey değil. Hayatta bizi mutlu eden şeylere tutunuruz. Böylece kötü giden şeyler bizi mutsuz etmez pek. Bir kontrol mekanizmasıdır bu.

    Sosyal medyada bu kontrol mekanizması devrede...

    İki numaralı bireyler için söylemeye değer bir şey bulmuyorum. Bu kişileri tespit ettiğinizde hem kendinize hem onlara yapabileceğiniz en büyük iyilik onları takip etmemektir. İlgi çekmeye çalıştıkları ile kalsınlar. Başarısız olurlarsa bir süre sonra bırakırlar. Normallerler... Ancak sen takip ile onu beslersen, canavarı büyütmüş olursun. Kendine de kötülük. Ona da kötülük. O da bir zavallı ruh neticede. Yardım eli uzatsan da, o orada ilgi için debelenirken onu hiç sallamasan ya?

    ----------------------

    Siz deyince kendi sayfama baktım. Benimki de benzer. Siyasi geyikler. Bir grup hıyarla dalga geçmişim. Mutlu anlar, yeni döndüm Hamburg-Bremen gezisinden onun fotoğrafları... O fotoğraflarda ne kadar üşüdüğüm gözükmez. Ayağımdaki su toplaması gözükmez. Dükkanlara girip, iç geçirip çıktığım "Bir kazak 120 Euro muymuş!?
    Hepsinin kazakları mı varmış!? Kaç para uleyn bu kazaklar!!??" dediğim gözükmez. Restoranlar artık hafiften pahalı gelmeye başladığı için sokakta yediğim gözükmez. Paso sıcak şarap içtiğim gözükür. Isınmak için içtiğim bilinmez. Otelin parasını karta denkleştirmek için attığım taklaları bilemezsin sosyal medyadan. Veya param gelmediği için otel dışında kredi kartını açamadığımı, eşimin kartına yüklendiğimizi bilemezsin. Annem para vermeseydi aç kalacakmışız. Bunu göremezsin. Ne oldu? Fotoğraflarıma baktın, "millet yaşıyo beee" dedin. Deme.

    Orası yapay bir dünya. Herkesin en iyisi, en mutlusu var. Bak bak eğlen. Tam olmadığını, hayatın kalan yarısını içermediğini bilerek gezin. Bunu beceremiyorsan uzak dur.

    İnstagram'a ben üye değilim. Eşim üye. Ünlülerin artist fotoğraflarını taklit eden bir abla var. Onu takip ediyor. İnanılmaz gülüyoruz. İşte 2-3 gezgin var. Onları takip ediyoruz. Anadoluyu gezen 2-3 kişi var. Böylece "şurada da şu varmış, bir gidip bakalım" diyebiliyoruz. Hatun kişi makyajla ilgili bir şeyler, bir iki kıyafetçi falan takip ediyor. Onun dışında arkadaşlarımız ekli. Onlar da uçup kaçmıyorlar. Kusmuklu bebelerini dünyanın en güzel şeyi gibi paylaşıp duruyorlar. Eyvallah, beyin ödemi + içgüdüler, biliyorum, dünyanın en güzel şeyi gibi geliyor sana o. Evet, senin için öyle. Saygım sonsuz. Her canlının yavrusu şirin zaten. Ama kendine sakla bebeni. Paylaşma durmadan... Neyse, içimi de döktüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 14 Aralık 2017; 9:46:50 >




  • ınstagram hiç açmmıyorum. hatta telefonumda halen eski logosu ile duruyor. güncelleme gereği duymadım girmediğimden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-714AB4560 -- 14 Aralık 2017; 10:1:52 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 9 Ocak 2021; 9:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • garip karşıladığım bir konu var, insanların ne yaptığı ile sizin ilişkiniz nedir?

    şöyle açayım konuyu: şikayet edilmiş, "instagramda herkes süper yapmacık, bir sidik yarışı gidiyor"... bu kişileri takip eden sizsiniz... çok güzel fotoğrafçıların da instagram sayfaları var, karikatüristlerin de... onları takip edin...

    hani aileniz ile aynı evde yaşarsınız, yada karınız/kocanız hiç sevmeyip saçma bulduğunuz şeyleri TV'de açar mecburen size izletir, o zaman şikayet edilebilir ama sizin kişisel telefonunuzda kimi takip edip, kime bakacağınızı siz seçebiliyorsunuz...

    "ama bilmem nereden arkadaşım, takip etmezsem darılır" diyorsanız da çevrenizde kime nasıl değer verdiğinizi bir düşünün derim...

    mesela çocuk olur, ergen olur anlarım... belli bir özenme yaşar, psikolojisi bozulur ama özellikle şurada olgun bireyler varsayıyorum yazanları... kendinizi mutlu edecek şeyleri yapmayı bilmelisiniz artık...




  • Bence instagramda hayatı lüks gösteren fotoğraflar değilde, yaşam zorluklarını, çilesini gösteren fotoğraflar paylaşılırsa daha aklı başında bir nesile sahip olabiliriz.
  • Artık insanlar eğlenmeye değil fotoğraf çektirip instagrama atmak için dışarı çıkıyor.
  • İnstagram kullanmanın moda olduğu kadar kullananları taşlamakta moda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Instagram hesabım yok. hiç açmadım merakta etmiyorum. Vakit kaybı. Görgüsüzlerin keni egolarını tatmin etmek için yaratılmış bir Platform.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.