Şimdi Ara

Kim biniyor bu araçlara..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu servet düşmanlığı amaçlı bir konu değildir, olsa olsa servetin dağılım adaletsizliğine düşmanlık içeriyor denilebilir . Az önce uçurulan mütahitlerle alakalı bir konuya yazdığım bir mesajın zayi olmaması adına bu konuyu açıyorum. Konunun amacı ülkemizde yaşayan hayatını okumaya vermiş, zeka seviyesi yüksek, ülkenin en iyi üniversitelerinde okumuş, edindiği meslek itibariyle gerçekten yararlı birşeyler üreten veya üretebilme kapasitesine sahip insanların bu özellikleri itibariyle hakettikleri, dünyada gelişmiş ülkelerde aynı işi yapanların aldığı ücretlere yakın kazançlar edinememesine mukabil mütahitlik gibi boşbeleş işlerin(meslek demekten imtina ediyorum) erbablarının zekalarına, ülkeye katkılarına oranla yine dünya standartlarının çok üstünde kazançlar elde edebilmesi hakkında forum ahalisinin görüşlerini almak istememdir. Kısacası kim bu ultra lüks arabalara binen zeka yetmezliği yaşadığı her halinden belli tipler? Bu tiplerin ülkemin servetlerini hile ve desise ile kendilerine akıttıklarını düşünüyor musunuz yoksa hakediyorlar mıdır?

    Not:Irkçılık yapacak kimse varsa lütfen yazmasın konuya, konuyu amacından saptırmayalım.. Bu konu ırk meselesini içermiyor, kazancı haketmeyi içeriyor..

    İşte silinen konudaki mesajım:

    "Mütahitlik gibi boşbeleş bir mesleğin maddi getirisinin bir bilim adamının, bir profesör doktorun ya da bunun gibi topluma gerçekten faydalı bir meslek ama gerçek bir meslek sahibinden daha fazla olması ne acı bir durum.

    Sorsan, bizim iş riskli bilmem ne derler. Ticaret erbabıyız hayat okulunda okuduk vesaire ile kendilerine kılıflar uydururlar ki bunlar yine beyni yetip iki cümle konuşabilenleridir. Risk dediği de nedir ben söyleyeyim, acaba doğru adama mı para yedirdim doğru siyasi görüşten yana mı tavır aldım, kupon arsayı bana sağlarlar mı, verilmemesi gereken izinleri alabilir miyim gibi riskler.. Ha bu her devirde böyleydi ve böyle devam edecek, sadece günümüzden bahsetmiyorum.

    Arsa alıp iki ay sonra satmanın, orjinal bir fikri ticarileştirmekten daha garanti kazanç sağladığı ülkemde böyle hanzoları sıkça heryerde heryerin sahibi gibi geziniyorken görmek normaldir. Maalesef ki biz ilerleme imkanı olmayan geri kalmış bir toplumuz, ne yazık ki üzülsem de kahrolsam da durum budur.. "

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben hakkımı devlete ve işverene helal etmiyorum hele devletin başındakiler 80 milyonun vebalini öbür dünyada nasıl ödeyecekler kıyamet gününü düşünmüyorlar ama hesabımı soracağım.
  • En basitinden başka ülkelerde yaşayan türk bilim adamları,doktorlara bakabilirsin

    Ev sahiplerine baskı yapan evi zorla almaya çalışan müteahhitler var böyle konular gördükçe tanıdığım bir abinin "okumayla bi bk olsa rusyada herkes zengin olurdu" demesi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede adalet diye bir kavram yok ki.

    Şener Şen'in oynadığı 1984 yapımı Namuslu filminde anlatılan olaylardan 31 sene geçmiş olmasına rağmen bizim halkın düşünce ve kafa yapısında 1 gram dahi ilerleme yok çok çok üzücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 4 Eylül 2015; 1:04:49 >
  • Çok boş beleş bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylenecek cok sey var. Ama soylemek hic bir seyi degistirmeyecek. Sadece bu sacma sapan ulke degil her yer muthis adaletsiz. Ve yapacak bir sey yok. İnsanin oldugu her yerde adaletsizlik, haksizlik var. En temizi kopsun kiyamet. Yeter bu kadar gordugumuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine fakir konusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail4444

    Çok boş beleş bir konu olmuş.

    ülkenin nasıl bur girdaba sürüklendiğini görmüyor musunuz,iktidarın gözüyle değil,vicdan gözüyle,iman hakikatleriyle bakin olaylara,belki o zaman allah size acirda oy toplayamadigi kesimlere imansız gözüyle bakan zavallıları görebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari ücretle işçi çalıştıran fabrikatörler
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Mesele tam da zengin-fakir meselesi haklısın. Zeka ve bilgi birikimi olarak FAKİR insanların haktmedikleri ZENGİNliğe sahip olması. Sırf mideleri kaldırıp yapabildikleri düzenbazlıklar sayesinde haksız gelir elde edebilmeleri ve sistemin buna izin vermesi. Yani dediğim zeka seviyesindeki insanlar neden fakir ya da nasıl zenginleşebilir sorusunu sormuyorum, bu insanların aklı yetmiyor mu sizce gidip kupon arazi kovalamaya vs. Bu adamlara(okumuş, zeki, çalışkan olup da ekmolarak ahlaklı olan insnalar) bu işler zul geliyor, boş geliyor ülkemiz için daha ciddi meseleler olduğunun farkındalar ve o meseleler konusunda uzmanlıkları doğrultusunda çalışıyorlar deyim yerindeyse kendilerine parçalıyorlar.

    Ben Türkiye'nin en önemli araştırma kurumlarından birinde çalışıyorum. Çevremde sınavlarda derecelerin birşey ifade ettiği,her sınavdan yüz tane birinci çıkmadığı, dönemlerde Türkiyede ilk bine girmiş onlarca insan var. Zekaları ve kapasiteleri ile bir tanesi Türkiye'deki tüm mütahitlere bedel insanlar.. Ancak bu insanlar zeka ve bilgi birikimi açısından hakettiklerinin çok daha altı koşullarda yaşıyorlar, çoğusu ülkemizi yurt dışında olası düzgün ve yüksek gelirli yaşantılara gerçekten büyük bir vatanseverlikle tercih ediyorlar. Hem de bence bunu hiç haketmeyen, örneğin trafikte yaşayacağı olası bir sürtüşmede konuşarak laf anlatamayacağı insanların hayli fazla olduğu, aslında hiçbir ahlaki değer olmayan ama varmış gibi görünen bir toplumda yapıyorlar bunu. Bu insanlar bu ülke için gerçekten faydalı işler yaparken, buna karşılık hayatının bilmem kaç, belki 5, belki 10, belki daha fazla senesini rantla konulmuş arsaya çakma imar izni ile ev yapmış mütahitin evine, mütahitin fahiş kar etmesine harcıyorlar. Sistem de bunu destekliyor..

    Bu dediklerimi dediğim fahiş gelirli boşbeleş iş erbabı grubuna giren veya girmeye aday insanlar anlayamaz, "ana fakire bak" der. Onun için kimseyi yadırgamam, alıştım artık toplumumuza..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • belki fakirlik daha iyidir,örneğin peygamberlerin büyük çoğunluğu bir kuru ekmeğe muhtaç yaşamıştır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıyas yanlış.Ticaret yapan her zaman daha fazla kazanır.Çünkü maaşlı çalışmıyor.Bilgi birikimi ancak maaşına etki eder.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yanlis dusunuyorsunuz. Size aciklamaya calisayim.
    Oncelikle yasadigim yerde cok fazla mutahit var. Benim de az cok tanidiklarim var. Soyle soyleyeyim size. Adamlar arsayi aliyor, sonra kaba insaatini yapmaya calisiyor. Bu esnada elemani gelmiyor, malzeme yetismiyor, yagmur yagiyor is aksiyor vs.. Ve getirisi buyuk oldugu gibi goturusu de cok fazla. Eger insaati bitirip evleri satmaya baslarsa kendini kurtariyor. Yok satamazsa sayac terse islemeye basliyor. Bir de insaati bitiremeden batanlar var. Batmak dedigimiz de oyle olmadi bu is baska yerde yapalim falan degil , milyon lira olarak batiyorlar.

    En son en zenginleri olarak gosterilen mutahit yasadigim bolgede batti. Onceden X6 lar Porsche lerle dolasan adamin su an milyonlar borcu var ve kaciyor. Yani eger batarsaniz bir daha toparlayamazsiniz.

    Yanlis anlasilmasin kendi meslegim bankacilik babamin meslegi ise pastanecilik. Ailemde de bu isi yapan biri yok ama ic yuzunu anlatmaya calistim.

    En basitinden o araclarin plakasini edevletten sorgulayin ve gorun kac tane haciz var diye ustunde. O araclarin hepsi musteriye guven olusturmak icin aliniyor. Ilk evini satan direk arac alir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Riza zarrab yamyamı benimle aynı gelir vergisini ödüyorsa, ferit şahenk in 767 milyon tl vergi borcu bir kalemde siliniyorsa hırsızın üçkağıtçı, dolandırıcı ve kan emicilerin korunup kollandığı pamuklara sarıldığı bu sistemde mantık aramak yersiz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otosarrafı kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızı okudum ve hepsine de katılıyorum. Yalnız benim de bir sorum var, o müteahhitlerden yaptıkları evleri (ki hele bir parça luks imajı verdiklerini üç misli karla satıyorlar, ben de çalışan olarak sektörün içinde olduğum için biliyorum) kimler alıyor? İşte sizin dediğiniz kurumda çalışan zeki ve kültürlü kişilerin de içinde bulunduğu maaşlı kesim değil mi? 1980 den itibaren değişen ve çarpık şekilde gelişen Türkiye de herkesin Allah ı peygamberi para haline getirilmedi mi bir şekilde? İnsanlar da buna razı gelmediler mi hep birlikte ? Artık sorgulayacak ne kaldı? İnşaatta da ,eğlencede de, dizi filmde de,evlilik programlarında da hemen her kesim ve katmanda çarpık ve dengesiz bir arz ve bunun daha da çarpık ve şuurundan çıkmış bir talebi var..Daha ne olsun? OK JOE Türkiye tamamdır!
  • Aslında bizler o müteahhitlerin yaptırdığı evlerde oturuyoruz. Hepsini aynı kefeye koymamak lazım. Mutlaka aralarında eğitimli, bilgili, namuslu olanları da vardır. Belki meslek denmez ama gerçekten riskli ve zor bir iş. Ayrıca okumuş eğitimli insanlar da müteahitlik yapabilir. Bunun için her hangi bir engel yok.

    Dediğiniz gibi bana da garip geliyor, aşırı kar ile ev satmaları ve belki bir bilim adamının ömür boyu alacağı maaşı 2 senede kazanmaları.

    Düzen böyle kurulmuş. Dünyada böyle, Türkiye'de de böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fabrizo

    asgari ücretle işçi çalıştıran fabrikatörler

    Zorla mi calistiriyor? Bizim fabrikada 2500 aliyo isciler ama o fabrikada asgari ise isci bunu kabul ederek girer. Burda bir sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Efetarikk


    quote:

    Orijinalden alıntı: fabrizo

    asgari ücretle işçi çalıştıran fabrikatörler

    Zorla mi calistiriyor? Bizim fabrikada 2500 aliyo isciler ama o fabrikada asgari ise isci bunu kabul ederek girer. Burda bir sorun yok

    sorun da bu zaten ucuz iş gücü,sömürülen insanlar adam bilerek ama giriyor ama mecburiyetten sence bu devirde 1000-1500 lira reva mı işçiye adam kuru ekmek ile ay sonunu getiriyor,bunlar devlet politikası ile halledilecek bir konu bile olsa işverenler memnun halinde ondan sonra alırsın altına 1 trilyonluk araba
  • Bu ülkede adelet sadece saray ismi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada para kazanmayı pek cok defa anlatmama rağmen pek çok insan anlayamamış. hala okumanın para kazandırdıgına inananlar var. bir de başka kanaldan anlatayım da dinleyin.cok basit bir denklemle anlatacagim

    temel yasa hiçbirşey kaybetmeden hiçbirşey kazanamazsınız. yanı para kazanabilemk için ortaya birşeyler koymalısınız. bunlardan bahsedelim.

    Emek. para kazanmak için ortaya emek koymalısınız. emek dolayısıyla zaman koymanız gerekmektedir.
    Para. para kazanmak için para koymanız gerekmektedir.
    bilgi birikim tecrübe. para kazanmak için ortaya bilgi birikim tecrübe koymalısınız.
    Ortalama bir yatirim yapilan yatirimin 1/100 u kadar gelir getirir
    atladıgım seyler olabilir. özet geçiyorum.

    para kazanmak için sadece emek koyarsanız şayet (garson çaycı inşaatçı vs ) yanı eli kolu ayağı gözü vs gibi normal insan organlarınının %80 ini karşılıyorsanız ve sadece emek koyuyorsanız kazanacağınız para X tir.
    eğer siz sadece para koyarsanız (misal faizde para tutmak, dolar euro kur dalgalanmalarını takip etmek fon almak vs) bu süreçte de kazanacağınız para X tir.
    eğer siz sadece bilgi birikim ve tecrübenizi (bir kısmı okulda bir kısmı hayatta edinilen tecrübeleri) kullanarak çalışan (tercüman, doktor muhendis vs) bir insan iseniz kazanacağınız para 2X tir.
    bir de gereksinim çarpanı var. yanı bu koyabileceğiniz özelliklere koyacağınız yerde ne kadar gereksinim var.

    demekki neymiş okumak para kazandırıyormuş. hemde diğer vasıflardan daha çok.

    şimdi emek veren çaycımız X lira kazanırken ortaya sadece emeğini koyarken bir de emeğinin yanına para koyup para+emek kombinasyonunu yaptı. kendine 100X e çay ocağı açtı kazancı ne oldu ? X+X = 2X. bir de gereksinim çarpanı var. yanı bu çay ocağına ne kadar ihtiyaç duyuldugu. bu çarpanı normal 1 kabul edersek çaycımız 2X yanı , universite mezunu okumuş bir kişi kadar para kazanacaktır. eğer 200X miktarında para koyarsa (lüks bir çay ocağı) X de emeğinden 3X kazanması muhtemeldir.

    2X para kazanan okumus arkadaşımızı ele alırsak zamanla çalışma hayatında bilgi birikim ve tecrübesi atacağından kazandıgı para belki 10 sene sonra 3-4 x olacaktır. sahip oldugu pozisyonun ve işin gerekliliği de bu kazanılan parada etkendir. ama emek de koyacağından ilk etapta 2X okuldan, ve X de koydugu emekten gelecektir.

    bilgi birikim ve tecrübesini, para ile birleştiren kişi , yatırımcılık gibi, şirket ortaklığı hissedarlık, danışmanlık gibi işlere yatirdigi 100X ile 3X para kazanabilir. 2X bilgi birikim tecrübesinden ve ve X de sahip oldugu paradan gelmektedir. bu alanda çok fazla emek sarfetmeye gerek yoktur.

    hem okumuş hem bilgi birikimi olan hem de parası olan , doçent seviyesindeki doktorun. çok emek vererek tüm gün, ve kendi muaynesini açtığını düşünürsek, bilgi birikim tecrübeden (2X doçent oldugu için 3X diyebiliriz),yaptigi 100X paradan (X), ve emekten X oldugu için 5X para kazanması muhtemeldir.

    şimdi eleştirilen muteahite bakalım. adam ne koyuyor. X(emekten), X bilgi birikim tecrübeden (okul okumadıgı ama hayata dair bir tecrübesi oldugundan üniversite mezununun 2X den basladıgı düşünülürse X kabul edelim ), bir de ortaya koydugu para. ama kredi ama nakit büyük bir para bina yapacak kadar büyük bir para (10 daire parası neredeyse). buna da 1000X dersek, ne goruyoruz? muteahit 12X kazanıyor.

    Turkiyede mevcut durumda X degerine 1000 tl dersek taslar biraz daha yerine oturacaktir.

    Ustte cikardigim denklem gercekten hayatin icinden cikardigim denklemdir. Tecrubeyle sabittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 4 Eylül 2015; 16:57:09 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.