Şimdi Ara

Kilo Problemi ve Yeme Bozukluğu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocukluğumdan beri hep kilolu bir çocuktum. Son zamanlarda biraz kendime dikkat edeyim ve biraz kilo vereyim artık diye yaklaşık 4 yıl kadar önce doktor gözetiminde diyete başladım ve taş devri diyetini(zannedersem adı buydu) ve intermitten fasting'i harmanlayarak doktorum bana bir çeşit diyet uygulattırdı. Uyguladığım diyet kabaca şöyle bir şeydi: Abur cubur yok, işlenmiş gıdalar yok, mümkün olduğunca doğal beslenme ve akşamları belli bir saatten sonra hiç bir şey yememe, ve gün içersine yayılmış bir şekilde kahvaltıdan ve akşam yemeklerinden sonra yürüyüş.

    Diyet düzgün gidiyor işe de yarıyor fakat şöyle bir sorun var ki diyetin işleyişine hiç bir şekilde alışamıyorum, yani aylarca yapıp kilo verdikten sonra bir yerden sonra devam ettirmeye gücüm kalmıyor ve diyeti bırakıyorum, eski kilomdan da fazlasına dönüyorum. Hatta rakamları söyleyeyim siz görün durumun ne derece vahim olduğunu.

    91'den başladım 78'e düştüm sonra bozdum 92'e kadar geri geldim.
    92'den başladım 82'ye kadar geldim sonra 94'e çıktım.
    94'den başladım 84'e kadar indim ancak yine aşırı zor şartlara dayanamayarak diyeti boşladım ve şu an 101-102 kiloyum.

    İştahım hiç bir zaman azalmıyor, hiç bir zaman yeme isteğimi durduramıyorum, hatta öyle ki sevdiğim bir yemek olduğu zaman daha fazla yiyemediğim için falan üzülüyorum, midem patlayana kadar yiyorum, yemek hayatımdaki en değerli şey resmen ve ne yaparsam yapayım yemek yemeye verdiğim değeri azaltamıyorum.

    Benimle aynı durumda olan var mı? Ya da bana yardımcı olabilecek olan var mı acaba? Bu hastalığın adına sanırım yeme bozukluğunu deniyormuş, ama ne kadar araştırdıysam kayda değer bir şeyler bulamadım. Lütfen bu işlerden anlayan biri bana yardımcı olsun.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.