Şimdi Ara

Kıl dönmesi ameliyatı oldum. Olacaklar için anlatiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
18.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun suredir bu sıkıntıyı çekiyordum ve epey bı ilerlemiş okul durumu nedeni ile beklmek zorunda kaldım. Ameliyatı Samsun'da özel bı hastanede oldum. Sabahtan gittim kuyruk sokumunu bı traş edip musil enjekte ettiler (makaddan). Hemen etkisini gösteriyor. Tuvaletten sonra serum taktılar ve ameliyatı bekledim aksam üstü yaptılar (ilk defa ameliyat oluyorum) önce ameliyat masasına oturttular içeri doluştular. Etrafımı çevirdiler elektrodlari yapistirdilar küçük bı ine yapicaz dediler sırtımı bı sıvı ile boyadılar kambur çıkar dediler çıkardım bende. Zank bı iğne omuriliğe enjekte eder biraz sancılı oluyor. Ameliyatın en acı verici kısmı buydu hemen yüz üstü uzandım 1dk icinde bacaklar iptal belden aşağı. Flap yöntemi ile yaptılar araştirirsaniz nasıl bı şey olduğunu görürsünüz. 45 dk filan sürdü beni sedyeye çevirdiler bacaklar bana ait değil sanki adam drenaj (yaradaki iltihapli siviyi alan vakkumlu bı sey) taktılar. 1 hafta kalicakmis. toplam 4 serum yedim arada antibiyotik verdiler baciklarim kendine gelmeye basladiginda ağrımaya başladı söyledim Ağrı kesici iğne yaptılar. Ara ara uyanarak sabahladim. Mesanenizi hissetmiyorsunuz benimki sabaha kadar baya dolmuştu söyledim ördek diye bı şey verdiler ona yaptım. Aksam 9 gibi cikmistim ameliyathanede sabah 5 6 gibi bacKlarim tamamen yerine geldi 9 gibi doktor geldi taburcu etti bu sabah. Suan iyiyim Ağrı kesici ve antibiyotik yazdı doktor haftaya Pazartesi tekrar gideceğim arada 2 kere pansuman var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 30 Haziran 2010; 14:54:57 >

• Geçmiş olsun nediyelim, çok oturmayın gençlik :
  • geçmiş olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezing -- 8 Temmuz 2010; 23:43:32 >
  • Çok geçmiş olsun...
    Ne yalan söyliyeyim en büyük korkumdur...
  • off çok kötü bir şeyy yaa hayattta en çokk kortuğum hastalıktır diğeride basür
  • Mart ayında o ameliyattan bende olmuştum, işin ameliyat kısmında hiç bir problem yok önemli olanı ameliyattan sonraki süreci iki günde bir pansumana gitmek o bölgeyi bayan hemşirelere göstermek offf ne kadar gıcık bir durum ben bu yüzden pansuman yapabilecek erkek birisini arıyordum :)

Benimde ameliyatım iyi geçti, ameliyattan sonra ağrı felan hissetmedim özel hastanede ameliyat olmuştum ilk ameliyatımda ameliyattan çok korkuyordum fakat korkumun yersiz olduğunu ameliyattan sonra anladım.

Size geçmiş olsun diyorum, fakat bu hastalığın tekrar nüksetme olasılığı çok fazla, tüy dökücü kullanmanızı tavsiye ederim.
  • Kıl dönmesi ameliyatı tam olarak nereden yapılıyor, makattan mı yoksa popo çizgisinin yukarısından mı?

Tam olarak neresi kesiliyor mu yada kesilmiyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    Ve burun ameliyatı oldum
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kuyruk sokumundan...

kesiliyorda yapılıyor..
  • ilacı cıkmıs diyorlardı
  • teşekkür ederim arkadaşım bende yarın hastaneye yatıyorum ve perşembe olacağım inşallah rahat geçer.Kapalı usul ameliyat olacak.
  • Ben bu sebepden doktora gittim bana ameliyat gerekli değil deyip kurutucu ilaçlar yazmıştı.O bölgeni temiz tut, fazla kilo alma, kaykık oturma, demişti.
    Yani ameliyatsız olarak kontrol altında tutulabiliyor.
  • yaklaşık 12gün önce bende oldum bu ameliyatı ve ilk ameliyatımdı. korkmuyodum ama ilk olduğundan bi heyecan vardı .belden 1 tane uyuşturucu vurdular, acımadı hiç. ameliyattan sonrada bir serum ve bi ağrı kesici verdiler sadece. ameliyatı sabah saat 10 da oldum akşam 5 te taburcu oldum .o günden sonrada hiç acı olmadı .cuma günü dikişleri aldıracağım inşallah. Ameliyatın tekrarlama riski yüksekmiş.bu neden o bölge için tüy dökücü kullanmayı düşünüyorum. ama çok fazla tartışılmış bu krem vb kimyasallar. kimi daha sert çıkarır demiş kimi zarar verir demiş. Ameliyatı olanlara doktorun önerdiği ilaç varmıydı onu sormak istedim . çünkü ameliyat bölgesi olduğu için zarar verebilir. şimdiden ameliyatı olacaklara geçmiş olsun .
  • Arkadaşlar ameliyat sonrası nüks riskleri var en iyisi temiz tutmak ameliyat çünkü oradaki dokuyu ortadan kaldırıyor hayatınız boyunca sıkıntısını çekiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birolayd

Kıl dönmesi ameliyatı tam olarak nereden yapılıyor, makattan mı yoksa popo çizgisinin yukarısından mı?

Tam olarak neresi kesiliyor mu yada kesilmiyor mu?

olduğu yere göre değişir kuyruk sokumundada oluyor makada yakın yerdede oluyor koltuk altındada oluyor göbekdede oluyor ama kıç kısmındaki utangaçlık yüzünden uzun süre bekletiliyor ve diğerlerinden daha büyük oluyor

nüks olayına gelirsek benimki flap yöntemi ile yapıldı flap nüks riski en düşük olandır %4 civarında tabi dikkatli olmanız bu orada dahada düşürür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 24 Temmuz 2010; 18:23:41 >

• bende sizin gibi kıl dönmesi ameliyatı oldum tam kalçamın üst kısmından benimki biraz ilerlemişti baya bi aldılar şuan orayı hissetmiyorum sanırım doku yok ilerde hissedermiyim bilmiyorum ama otururken kalkarken hatta kaşındığında ne oluyor anlamıyorum geç olmadan doktıra bsşvurun
  • Geçmiş olsun Med_Cezir197, umarım tüm derdinden kurtulursun artık!
  • çok geçmiş olsun hocam
  • teşekkürler herkeze . bu durumu yaşayanlar keşke daha önce gitseymişim dememeniz için (gerçi ben okul nedeni ile gitmemiştim) utanmayın gidin genel cerrah için çok normal bir durum utanacak bişey yok günde kaç tane kasa görüyor o adam . ayrıyeten korkacak bi şeyde yok
  • Allahım çok şükür atlattım yarın dikişleri aldırmaya gidiyorum.En zor kısım ameliyattan sonra kıçımda pompayla gezmekti afedersiniz
  • Allah belasıni versin bu doktorların anestezi mahfetti ölüyorum artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.