Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (212. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllarca şu başlığı takip ettim, kah güldüm kah korkudan titredim.

    1.5 ay önce olduğum ameliyat süreci ve sonrası hakkında başımdan geçenleri anlatacağım ki benim gibi korkanlara bir referans olsun. (Spoiler alert! Hikaye gerilim filmi gibi başlıyor, korku filmi gibi devam ediyor ancak bir rahatlama ile bitiyor baştan belirteyim. From Dusk Till Dawn filmi senaryosu misali.)

    Bende bu hastalık 11 yıla yakındır vardı. Evet, yaklaşık 11 yıl boyunca bu şekilde yaşadım. Başlangıç, gelişme, şikayetler süreçlerini anlatmayacağım burada çünkü önceki sayfalarda birçok kişi detaylarıyla vermiş bunları. Dolayısıyla gerilim ve korku kısımlarını hızlıca ileri sarayım. Şişlik, ağrı, apse, kanama, tekrar apse, tekrar kanama, zaman zaman kuyruk sokumu üzerindeki çıkış deliğinden serçe parmağı kalınlığında kıl yumağı çıkması gibi şikayetlerin hepsi vardı. Hastalığı tüm aşamalarıyla hakkını vererek yaşadım yani :) Bu süreç boyunca dönem dönem ameliyat olmayı düşündüm ancak korkumdan hep kaçtım. Doktora dahi gitmedim, bir gün elbet geçecek, bu vücut elbet giderecek o hasarı dedim ancak nafile.

    Bir not vereyim (ameliyat olduğum doktorun bilgilendirmesiyle): hastalıkta kıl giriş ve çıkış delikleri oluyor. Bende bu delikler arası yaklaşık 15 cm kadardı. Yani giriş deliğinden çıkış deliğine kadar olan, vücut içerisinde 15 cm'lik enfekte bir doku vardı ve bu dokunun kendiliğinden iyileşmesi özellikle benimki gibi vakalarda mümkün değil. tek çaresi ameliyat.

    Ameliyat sürecim ve sonrası şöyle oldu:

    Özel bir hastaneye sabah erkenden gittim, kan testi, çeşitli ilaçlar gibi prosedürlerden sonra öğleden önce 11:00 gibi ameliyathaneye alındım ve genel anestezi ile operasyon gerçekleşti. Tahminim 1 saat kadar sürdü. Bu, hayatımda geçirdiğim ilk ciddi ameliyat idi ve belirtmem gerekir ki korktuğum kadar değilmiş. Ameliyat şekli Limberg flap yöntemi ile oldu. Bu yöntemde, popo bölgemden yukarıda bahsettiğim 15x5 boyutlarında bir parça tamamen alındı (enfekte bölgenin tamamı) ve Z plasti denen bir yöntem ile açık bölge dikildi. Eşimle saydığımda 38 tane kadar dikiş vardı :) 1 gece hastanede yattım ve toplamda 22 saat kadar dren takılı idi. Dren, içeride kalan kirli kanın boşaltılması için gerekliydi ancak korkutacak kadar bir süreç yaşamadım. Ameliyat sonrası odaya döndüğümde sırt üstü idim ve yatıp kalkmada herhangi bir kısıtım yoktu. İlk gece ve sonrasındaki günler ciddi bir ağrı hiçbir şekilde yaşamadım. Ameliyat sonrası ilk 2 gün büyük tuvaletime çıkamadım ancak bu zannnediyorum benim stres yapmamdan kaynaklıydı zira doktor tuvalete çıkmamam yönünde bir uyarıda bulunmamıştı bana.

    Ameliyat sonrası 2 hafta boyunca, ilgili bölgede baya bir sargıyla gezdim. (Baticon, gazlı bez) Bunun yanında bir antibiyotik bir de mide ilacı aldım. Mide ilacı zannediyorum ameliyat sonrası anestezi etkisi için veya alınan ilaçların yan etkisi için. Bu noktada doktor illa ki yönlendirecektir. Her gün sabah ve akşam pansuman yaptım. (Bu aşamada, eşinizin, ailenizin, dostunuzun vb. yardımı kesinlikle gerekiyor, kendinizin yapması mümkün değil) Özellikle dikiş olan bölgelerin temiz tutulması önemliydi ancak ağrı veya acı konusunda bir şikayetim olmadı. Banyo yapma konusunda, benim doktorum ameliyattan 3 gün sonra banyo yapabileceğimi söylemişti, ki öyle de yaptım. Yalnız, dikiş olan bölgelere azami özen göstererek banyoya girdim. Ameliyattan 2 hafta sonra dikişlerim alındı (bu süreç biraz acılı oldu onu itiraf etmem gerek) ve 2 günde 1 pansuman yaptırdım.

    Böylesine ağır görünen bir ameliyat sonrası ne sırt üstü yatmamda, ne oturmamda bir kısıtım olmadı. Yalnızca hızlı ve ani hareketlerden kaçındım ve o bölgeye bir darbe gelmemesine azami özen gösterdim. Güncel durumda her gün duş alıyor, ameliyatlı bölgeyi bol suyla ve sabunla yıkıyor, bölgenin temizliğine dikkat ediyorum. Tekrar vurgulamak isterim ki, hastalık süresince çekilen ağrı ve rahatsızlık düşünülünce, ameliyat hiç de korkulacak bir durum değil. Özellikle benimki gibi çok uzun zamandır bu ameliyatı erteleyenlere ve korkanlara duyurulur.

    Özet geç: Ameliyat olun ve kurtulun. Çekilen çileye değmez, ameliyat ve sonrası korkulduğu gibi zor değil.
  • FED4 F kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı yazdığımda direkt genel cerrahiden randevu almıştım bu pazartesiye. Bugün aynada detaylı inceledim net olarak kıl dönmesi. Şişlik akıntı vs yok ama 2 kıl girişi gördüm net olarak. 2 sertliği de elimle hissedebiliyorum ancak dışarıdan bir şey belli olmuyor. Pazartesi muhtemelen bi ameliyat günü verecek genel cerrah. Üzücü olan kısmı randevumdan 1 hafta sonra okul başlıyor ama olan bi arkadaşım 2 hafta hiçbi yere gidemezsin dedi. Okul başka şehirde zira. Yani daha şuandan *ok etmiş durumda. Tekrar ihtimali yüksek ama beni daha çabuk ayağa kaldıracak bir yöntem varsa kabul edeceğim. Yaza kadar idare etsin de yazın ne gerekiyorsa çekeriz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Hocam ben mikrosinusektomi yöntemiyle olmuştum ilkini ameliyat sonrası eve bile yürüyerek dönebildim herhangi bir kısıtlamada yaşamadım ama maalesef tekrar nüks etti. İstersen birde o yöntemi araştır ama mutlaka iyi bir cerrahda gerçekleştir ameliyatını yoksa kist tam alınıp temizlenmediğinden benim gibi nüks durumu yaşaya bilirsin şimdiden geçmiş olsun. 🙏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FED4 F kullanıcısına yanıt
    Valla yönteme doktor karar verecek galiba. Şuan buna özelde para bayılacak durumum yok. Devletten aldım randevuyu. Pazartesi görecek bakalım ne diyor. Ne yapacaksa hemen yapsa keşke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Umarım en iyisi olur senin için dostum bakalım bende pazartesi gideceğim bir an önce olup kurtulsak keşke

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Kısa zamanda okulun açılacaksa ameliyatı şu an için olma bence.En iyi ihtimal iyileşmesi üç hafta sürüyor.Akıntı falan da olursa süre uzuyor,kötü tarafı dikişli olduğu için oturamazsın,dikişler alındıktan sonrada dikkat etmen lazım.Ondan dolayı yaza bırak,o bölgedeki tüyleri(göbek hizasından bacak bölgesine kadar)geniş bir şekilde düzenli al.Her banyoda iyice sabunla ve dik otur.Yaza kadar problem çıkarmaz,yazın da ameliyatını olur rahatça yatarsın.Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Öncelikle şunu belirtmek isterim her hastanın yaşadığı süreç farklı oluyor arkadaşlar.

    İnternette yazılan çoğu şeyi okudum, işim gereği çok yatış almadan bu işi atlatmam gerektiği için doktoru bunaltacak kadar çok soru sordum. Sonuç olarak dün ameliyat oldum, 30 dakika sürdü. Peşine taburcu edildim ve doktor sırt üstü yatabileceğimi, çok zorlamadan oturabileceğimi söyledi. Maksimum 4 gün sonrada normal yaşamına dönersin ama sert zeminlere oturma dedi.

    Genel olarak okuduklarımdan çıkardığım sonuç iltihaplandırmadan veya iltihabı büyütmeden ameliyat olursanız sonraki süreç çok sancılı olmuyor. Bende iltihap şişlik vs yoktu, kıl dönmesi de hocanın beklediğinden büyük çıktı şaşırdı hatta ameliyatta ama yinede daha 24 saat geçmemesine ciddi ağrım yok, hiç yüz üstü yatmadım sırt üstü yan yattım hep umarım bundan sonrasında da bir sorun çıkmaz ve 3-4 gün sonra normal yaşantıma dönerim.

    Kıl dönmesi şüpheniz varsa hiç ertelemeden hemen muayene olun, hızlı iyileşmek için bu şart.

    Not: ben hastalığı çok az bir akıntı ile fark ettim, hiç oturamayacak kadar ağrım, sızım olmadı. Şişlik, apse de hiç yaşamadım. Az biraz akıntım oldu hemen doktorun yolunu tuttum, erken giderseniz çok avantaj sağlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknes1905

    Kısa zamanda okulun açılacaksa ameliyatı şu an için olma bence.En iyi ihtimal iyileşmesi üç hafta sürüyor.Akıntı falan da olursa süre uzuyor,kötü tarafı dikişli olduğu için oturamazsın,dikişler alındıktan sonrada dikkat etmen lazım.Ondan dolayı yaza bırak,o bölgedeki tüyleri(göbek hizasından bacak bölgesine kadar)geniş bir şekilde düzenli al.Her banyoda iyice sabunla ve dik otur.Yaza kadar problem çıkarmaz,yazın da ameliyatını olur rahatça yatarsın.Geçmiş olsun.
    Doktor sizin söylediklerinizin aynısını söyledi. Sende iltihap vs yok bu kalıtsal bir şey ve ilk tedavisi de düzenli kıl temizliği dedi. Okullar kapanana kadar 15 günde bir bi şort giydiğinde değdiği her yerin kıllarını al yazın da kolay bir operasyon yaparız 1 haftaya ayağa kalkarsın dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam,dikkatli bakarsanız yaza kadar sıkıntı yaşamazsınız,yazın da ameliyat ile kurtulursunuz.
  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Tüyleri alıcam temiz tutucam bi sorun çıkacağını sanmıyorum. Doktor bugün zaten cımbızıyla temizledi şuan rahatım baya. Bu kadar rahatlatacağını tahmin etmemiştim böyle bir şeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun. Bende ameliyat oldum 2 ay falan oldu yalnız 2 kere tuvalete gidince kanamam oldu benim ilk kanamam olduğunda korktum doktora gittim doktor normal falan dedi tekrar fitil ve pansuman yaptı devlet hastanesi doktoru olduğu için ordan oraya koşuyor adam adam akıllı merakımı gidermedi belki siz bilirsiniz size sorayım sizde de kanama falan oluyor mu normal mi bugün 2.kanama oldu başka bir doktora hatta özele gitmeyi düşünüyorum birde ameliyat olduk ama hala ufak bir ağrı var ve o bölgeye dokunamıyorum tırsıyorum sizdede var mı
  • ben bu siteyi bilgi almak için ve konuları okumak için kullanıyorum. konuya denk gelince tedavimi de gördüğüm için zor bir hastalık olduğundan dolayı yazmak istedim.yardımdamı etmeyelim kimseye anlamadım ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    1.5 yıl önce ameliyat oldum. Dikiş olan yer çok hissiz hala, sizlerde de durum bu şekilde mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hanımefendilere ithafen yazayım madem. Kadınlarda da az rastlanan bir durum değil artık bu rahatsızlık. Ben de 2017nin sonlarına doğru ağrı ile fark ettim sivilce sandım, birkaç gün içinde iltihap patladı ve hastaneye zor yetiştim. Sınav yılım olduğu için erteledim. Daha sonra da bahanelerle ameliyat olmadım, hatta bir ara ameliyat olmadan yaşayabileceğime inancım tamdı. Fakat o bölgeyi aylarca gazlı bez ve batikonla temizledim. Her ağrı hissettiğimde birkaç hafta gazlı bezle gezdim :) Sonuç olarak iltihap tekrarlamadı ama tatile gireceğim sırada bir iki damla kan geldiğini gördüm. Tatile girer girmez de doktora gittim. Günlerce git gel yaparak aneliyat günü aldıktan sonra ameliyat gününden birkaç gün önce soğuk algınlığı geçirdim ve iptal oldu. Zaten doktorun kıl dönmesi için verdiği antibiyotiği bitirmiştim bir de hasta olduğum için antibiyotik kullandım. Bir de üstüne antibiyotik kullandığım için regl tarihim gecikti. Kızlara tavsiyem o tarihi özenle seçmeleri. Bir de onun stresini yaşadım. Neyse ki geciktirici kullanmaya gerek kalmadan atlattım. Bu hafta başında ameliyat oldum sonunda.

    Ameliyata gelecek olursak, sabah erkenden cagirmislardi zaten. Bir gün once temizliğimi yaptım, duşumu aldım ve gittim. Doktor o bölgeyi çizdi dışarıdan. Sonra direkt önlüğü giydirip ameliyathaneye indirdiler. Spinal anestezi ile oldum. Belden yapılan iğne sanki iki kez girmiş gibi oldu ama gram acımadı. Cimcik atılmasından daha az bir acı. Ki benim canım tatlıdır. Sakinleştirici de verdikleri için kafam güzelleşti. Ameliyat cidden güle oynaya geçti diyebilirim :) doktorlar hemşireler müthiş sıcakkanlıydı. Ameliyat süresince aralıklarla güldüm desem yeridir:))

    Ameliyat yarım saat civarı sürdü. Beni herkes çok korkuttu ama gereksizmiş. Kalçamın yarısını gözden çıkararak gitmiştim. 6 dikiş atmışlar ama bölge küçük. Her gelen de küçük dedi zaten. Yani kendinizi korkutmayin. Ameliyat dönüşü tuvalete sıkışmış gibi kasıklarım sancılandı fakat yapamadım. Birkaç saat sonra topuklarımı hissedince gidebildim ancak. Zaten o saatten sonra 7-8 kere tuvalete gitmişimdir. Yeme içme yasak olmasına rağmen mütemadiyen tuvaletiniz geliyor. Normalde çok çok az tuvalete giden birisi olarak söylüyorum. Ben ilk akşamdan büyük tuvaletimi yaptım. Çok da rahattı fakat ıkınma durumu olmadığı için genel konuşmayacağım. Ameliyattan önceki birkaç gün yemenize icmenize dikkat edin ki zorluk yaşamayın. Evet buraya kadar her şey güzel ama ilk gün hiç uyuyamadım ve dik yatmama rağmen baş ağrıları o gece başladı. Bugün 4. Güne gireceğim ama doğru düzgün uyuyamiyorum baş ağrısından kola, su, kahve, bitter çikolata, ağrı kesici kâr etmiyor. Yürüyemiyorum ağrıdan. Bilemiyorum ne zaman geçer bu baş ağrısı.
    Velhasılı siz uzatmayın, fark edince ilk fırsatta olun. Psikolojik zorluğu yeter. Surada sıkıntı çekeceğim birkaç gün. Geç kaldım diye streslenmeyin. Sadece gidin ve olun. Beklemek yalnızca sizin aleyhinize. Şimdiden ameliyat olacak arkadaşlara sabır diliyorum. Pansuman falan gayet kolay. Sadece anestezinin etkileri can sıkıcı. Bu da bünyeye bağlı bir mesele. Umarım en kısa sürede rahata kavusurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam gencler, 34 Yasimda ve 17 yil sonra bu meret yine geldi beni buldu sanirim, kuyruk sokumunda kapali bir apse var bugun Izmir de Dr. Altan Karan`in ofisine gittim kendisi mikros. ile islem yapiyor bolgede apse olmasina ragmen `nuks etmis hemen alalim 3650Tl` dedi . hocam dedim dusuneyim bana bak daha erken donemdesin hemen alalim karta boleriz falan dedi acikcasi bu durum bana kuskulu geldi ve ofisten ayrildim. Yarin devlet hastanesine bir genel cerraha gidip antibiotik talep edicem ve sonrasinda mikrosinus ile Ekol veya Medicalpark hastanesinde operasyon olmayi planliyorum .Izmir icerisnde tavsiye edebileceginiz bir yer ve doktor var mi? Tesekkurler.
  • Hocam gecmis olsun ben de size benzer bir durum var acaba nasil bir yontem izlediniz sorunu cozmek icin ?
  • Ben 2018 yılının agustos ameliyat oldum. Özel hastanede 1500 TL idi o zamanlar. Belden uyuşturup mikrosinusektomi yöntemiyle çok ufak bir kesiyle aldılar. Gram ağrı hissetmedim zaten kesi o kadar ufak ki 3. günden sonra banyo bile yapıyorsunuz. Kıl kapsülüyle birlikte alındığı için nüks etme oranıda çok düşük. Şu an sorunum yok. Doktorun önerdiği ameliyattan sonra lazer epilasyonla ordaki kılları tamamen aldırmanız henüz epilasyon yaptırmamama rağmen sıkıntı olmadı ama yaptirirsanız nük etme ihtimalini baya azaltırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AcetoBalsamico

    Hocam gecmis olsun ben de size benzer bir durum var acaba nasil bir yontem izlediniz sorunu cozmek icin ?
    Henüz elletmedim fenol deniycem antibiyotik kullandım 1 2 ay akmaz sızmaz ama illa patlak verecek ozaman fenol yaptıracam sonra ameliyat geçmezsse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun devlette bir g. cerraha gittim Infex 200Mg antib. verdi dun iyiydim ama bugun belime baya bir agri yapti bilemiyorum antibiotik ile mi alakali pzts. ye kadar gecmezse Ekol Hastanesine gitmeyi dusunuyorum devlette adam yuzune bile bakmiyor resmen fenol flalan uygulayacaklarini hic sanmiyorum. Eger uygun gorurse fenol denerim ama bende acik bir yara-sinus yok , gecenlerde bel MR i cektirmistim olmasi o bolgede bir ultrason ile bakar durum nedir diye. Maalesef iyi Dr. bulmak zor duruyor bilemiyorum acaba Izmir de bu isin ustasi. 45 gune kadar is basi yapicam pek bir vaktim yok acikcasi..
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    Selam acaba hangi il ve hastanede operasyin gecirdiniz ? Mevcut durum degismezse bende o sekilde ufak capli bir operasyon olmayi dusunuyorum. Web de bir ton ingilizce makale okudum artik hepsi mikro-cerrahi gibi ufak capli mudehaleleri savunuyor. bizdeki kasapligi degil ancak bu isi bilen uygulayan Dr. ve hastane bulmak mesele. Tekrar gecmis olsun .. Evet epilasyon sart bu gibi durumlarda..
  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.