Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (198. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
864.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fatih Bey, bende hala almıyorum kılları ama gene acıma başladı, benden size öneri en zararsız yöntemle kılları almanız, lazer epilasyonu sağlıklı bulmuyorum, hamam otu içeriğinde arsenik var diye yazmışlar bazı yerlerde gördüm hatta zehirlenip ölenler olmuş (biraz daha inceleyeceğim), SIR ağda bayağı acı veriyor, tüy dökücü kremler denenebilir birçok uyarı var onlarında üzerinde.Daha tecrübeli olanlar ne ile kılları aldıklarını yazarlarsa iyi olur.
  • Şurada genel cerrahi uzmanı gayet net anlatıyor. Kıl dönmesi ameliyatlarında her yöntemde nüksetme riski vardır. Ameliyat sonrası kendinize gösterdiğiniz özen burada belirleyici.

    Mikrosinüsektomi ve kristalize fenol yöntemleri uygun hastalarda uygulanabilir. Yani hangi yöntemle ameliyat olacağınıza siz değil doktorunuz karar vermelidir.
  • 2 hafta antibiyotik kullandım bitti. Devam etmeliyi miyim? Herhangi bir iltihap yok ameliyat bölgesinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalık rüyalarıma giriyor artık



    Kıl dönmesi öldürmez ama süründürür, yaklaşık 1 sene oluyor ikinci ameliyatı olalı. Hala o donu kontrol etme devam ediyor kan var mı diye. Zaten ara sıra rüyamda kıl dönmesi olduğunu öğreniyor ve büyük bir şok ile uyandığımda gerçek olmadığını anlayıp şükrediyordum.



    Az önce yine aynısı oldu



    Psikolojik boyutu da var artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poljak50 kullanıcısına yanıt
    Spinal anestezi yüzünden sanırım hocam, iğneyi belli bir pozisyonda vurmadıklarında öyle yan etki yapabiliyor geçen sayfalarda da aynı şikayetten yakınmalar oluyordu. Sıvı tüketin bol bol yakında geçer merak etmeyin geçmiş olsun bu arada :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rahatsız edecem sizi ama bir sey sormam lazım.



    Doktor 2 ay boyunca o bölgedeki kılları temizlememi söyledi tüy dökücüyle, dikişlerim yeni alındı, yaraya zarar vermez mi ya da tahriş etmez mi tüy dökücü? Siz ameliyattan ne kadar sonra nasıl temizlediniz ameliyatlı bölgeyi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljak50

    Hocam rahatsız edecem sizi ama bir sey sormam lazım.



    Doktor 2 ay boyunca o bölgedeki kılları temizlememi söyledi tüy dökücüyle, dikişlerim yeni alındı, yaraya zarar vermez mi ya da tahriş etmez mi tüy dökücü? Siz ameliyattan ne kadar sonra nasıl temizlediniz ameliyatlı bölgeyi?
    Mümkünse lazer epilasyon yaptırın, biraz bekleyin isterseniz bir kaç hafta sonra yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün oldum ameliyatı 4 tane spinal için iğne vurdular sırtından tik yok etki etmedi sonra boyle olmaz uyutuyoruz dediler genel anestezi oldum .Ameliyat sonrası tek sorunum uyandirdiklari an sanki boğuyorlarmış beni gibi çırpınmaya başladım sakin ol sakin ol dediklerini hatırlıyorum sonra tekrar daldim ağrı vs olmadı ameliyat sonrası tek sorun yatakta yatarken işemek oldu tam 5 saat işemeye çalıştım en son yataktan kalktım da işedim

    Bu arada benim dönme çok kötüydü doktora göre en az 5 yillikmis kuyruk sokumundan makata kadar parca alınmış normal kıl dönmesi ameliyatına göre daha büyük.Simdi evde yatıyorum ameliyat yeri kesinlikle acımıyor ama belimle drenin çıktığı delik beni öldürecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ornapsen

    quote:

    Orjinalden alıntı: Businesss

    valla cerrah orta seviyede bir kıl dönmesi dedi.Flap yöntemiyle ameliyat yapacam dedi.

    Am şu kesinki local anestezi değil direk narkoz isteyecem yoksa dayanamam

    ameliyat esnasında bir ağrı olmazki. zaten o bölge uyuşuyor. ağrısı lokal anestezik maddenin etkisi geçince çıkıyor. ha bir de tatilin falan olacaksa o zaman denk getir..
    Flap yöñtemiyle olacağım diyor. O yöntem de başka bölgeden (genelde kalçadan) deri alıp o bölge kapatılıyor. Bu işlem sırasın da canı yanabilir. O sebeple arkadaş uyutulmak istiyor. Zaten doktor işi bilen biriyse genel anestezi yapacağını söyleyecektir. Ben 3 defa oldum. Sonuncu flap yöntemiyle olacaktı ve doktor genel anestezi yapacağım dedi. İstemem dediğim de canın yanabilir o sebeple böyle uygun görüyorum dedi.



    O şekil de oldum ama doktor ameliyat sırasın da flap işlemine gerek olmadığını görmüş ve flap işlemi yapmadı. Son olduğum da 4 gün hastanede tuttu. Tuvalete çıkmadan göndermem dedi. Dikişlerin patlamasına karşı. Ama çıkamadım. 5 gün onay verdi taburcu oldum. 1 ay oturmak yasak demişti. Üniversite de okuyordum. Sınavım vardı 1 hafta sonra. Bölüm başkanını aradım durumu bildirdim. Sağolsunlar sınavı oturmadan ayakta durarak girmeme izin verdiler. Hocanın kursusin de sınava girdim. Okula taksi ile gitmiştim. Ön yolcu koltuğunu arkaya yatırmıştı taksi sürücüsü. Yüz üstü uzanmıştım. Babam benle gelmişti ben sınavdayken kantin de beklemişti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok soru oluşmuş özetle bildiklerimi aktarayım:

    1-) mikrosinusektomi yöntemi ile olursanız, dikiş vs olmadığından ve kesi küçük olduğundan en gec 2 gün sonra ise baslarsınız. Agır spor vs de 3-4 gün içinde baslayabilirseniz dese de doktorum ben 1 hafta kadar beklemiştim.

    2-) ameliyattan 2 hafta sonra tüy dökücü krem ile ameliyat bölgesini temizlemeye basladım.

    3-) Bu rahatsızlığın oluşmaması için düzenli olarak tüylerinizi tüy dökücü krem ile alın veya Lazer epilasyon yaptırın.

    4-) 30'lu yaslardan sonra görülme sıklığı azalıyor zira o bölgedeki deri artık kalınlastığından tüy vs. nin girmesi daha zorlasıyormuş.

    5-) Ameliyat olmadıkca bu rahatsızlıktan kurtulma sansiniz yoktur. (Deri altında kıl yumağı olduğundan çıkarılması gerek)

    6-) Birkac doktordan görüş alıp içlerinden size en çok güven verenini ve yöntemini tercih ediniz.

    Geçmiş olsun.
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Söz ettiğiniz 3 seçenek de dikkatli olunması lazım. Doktor tavsiyesi olmadan tüy dökücü krem kullanmamak gerekiyor. Kısaca tüy dökücü kullanın dememek lazım. Ben 3 defa oldum ve son olduğum da iyleştikten sonra o bölgeyi belli aralıklarla temizledim ve doktorum krem kesinlikle kullanma dedi. Tüy dökücü krem önermedi. Bir yakınımın zorlamasıyla kullanmak gibi hata yaptım ve o bölge kızardı. Doktor gittim hata yapmışsınız bir daha sakın kullanma dedi.



    Tüy dökücü kremlerin kutusundan çıkan kitapçıklar da zaten uyarı var. Kuyruk sokumu ve etrafın da kesinlikle kullanmayın şeklinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarım kendi fikrim değil, görüştüğüm birçok doktor bu sekilde yönlendirdi.

    Kuyruk sokumunun tüysüz kalması için iki yol var ya tüy dökücü krem ya da lazer epilasyon. Tüy dökücüne karsı alerjiniz olabilir bu yüzden kızarmıs olabilir. Ama bu tüyleri dökmek lazım. Tüy dökücü kullanmayacaksan o bölgedeki tüylenmeyi nasıl önleyeceksin?

    Genel cerrahlar yani bu ameliyatı yapan doktorlardan edindiğim teori: Kuyruk sokumu bölgesi tüylü olduğu sürece vucuttan kopan tüyler kuyruk sokumunda daha kolay tutunup zamanla deri altına gecmeleri

    Ameliyatı olduktan iki hafta sonra ilk kontrole gittiğimde doktorum neden tüy dökücü kullanmadın, tüyleri almalısın seklinde uyarmıştı.

    Doktor bu hata yapmıssınız demis, peki bu hatanın çözümü için ne önerdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 19 Ağustos 2018; 20:42:46 >
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Ağda, lazer, dikkatli şekilde traş bıçağı ve traş makinasi ile alınması şeklin de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    traş bıçağı traş makinesi ise benim görüstügüm doktorlar asla tavsiye etmedi. Kuyruk sokumu derisinde tıraş makinesi çok tahriş edecektir ve tam olarak tüyleri alamayabilirsiniz. Hem de ameliyat sonrası ameliyat bölgesine tıraş bıçağı vs. kullanamayacaksınız. Ağdayı bence ilk önce doktor bir denemeli bakalım kuyruk sokumu ağdalanınca nasıl hissediliyormuş. Ben lazer yaptırıyorum şuanda her bir atışı hissediyorum lanet ederek..

    Görüştüğüm doktorlardan aklıma yatan görüşleri paylasıyorum. Burada herhangi bir yöntemle sorun yasayan olursa sizin belirttiğinizi de uygulamayı düsünebilirler. Alerjiniz yoksa tüy dökücü krem varsa da biraz daha paraya kıyıp lazer epilasyon.

    sağlıklı günler.
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Anladım. Ben son ameliyattan sonra ilk yıllar 2 ayda bir o bölgeyi kıllardan arındırıyordum ama son bir kaç yıldır yapmadım. Ama hergün sabah ve akşam siliyorum o bölgeyi. Lazer düşündüm ama bir kaç sene sık sık seans tekrarı gerekiyormuş. Maliyetten dolayı vazgeçtim. Bu arada bölgenin tek başına temizlenmesi yetmiyor. Sırt ve ense kısmından dökülebilecek kıllar bile hasta edebiliyormuş. O sebeple oralarada çözüm lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1-1.5 aydır fazla oturduğumda kuyruksokumumda bir acı hissediyordum fazla önemsemedim daha sonra çok hafif kokulu akıntılar olmaya başladı onları da önemsemedim sivilce falan olabilir diye 18 Ağustos 2018 günü akıntı daha şiddetli oldu ve iç çamaşırımda hissettim internetten baktım kıl dönmesi çıktı direk hemen özel bir hastaneye gittim şansıma bayram tatili çoktan başlamış hastanede kimse kalmamış.

    O günden beri oturamıyorum hep yüzüstü yattım ve gerçekten hayat kalitesini aşırı düşüren bir hastalıkmış.

    Antibakteriyel ıslak mendille gün içinde akıntıları temizliyorum.Geceleri batikon sürüyorum.Fakat bugün temizlerken hafif şiştiğini farkettim acaba apseleşiyor mu?

    Doktorlar şuan bayram tatilindeler mesaiye 27 Ağustos pazartesi günü başlayacaklar galiba ben de o günü bekliyorum mecbur.

    Mikrosinuzektomi yöntemi benim için tek çare gibi gözüküyor çünkü 20 Eylül gibi üniversite okuduğum şehre gideceğim. Ayrıca Eylülün başında direksiyon sınavım da var.

    Mikrosinuzektomi yöntemini deneyen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    Umarım benimki mikrosinuzektomi yöntemine uygundur çünkü diğer yöntemler için yeterli zamanım yok ve kaç gündür oturamıyorum.



    EDIT: Bugün özel bir hastanede muayene oldum ve doktor kıl dönmen var dedi. Mikrosinusektomi yöntemine uygunsun dedi. Birkaç tetkik yapıldıktan sonra yarın sabaha ameliyatı ayarladık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varun55 -- 28 Ağustos 2018; 12:25:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta olacak ameliyat olali benim iyileşme ilk hafta çok iyiyken bu hafta çok kötüyüm dünden beri ne zaman tuvalete otursam sarıl sarıl iltihap kan şu akıyor. Gittim doktora sıktı boşalttı iltihabı akşam oldu oturdum klozete yine aynı 2 gün daha bekliycem 2 tane antibiyotik verdi belki etki ederde iltihap oluşmaz.Korkum yarayı tekrar açıp iltihabı boşaltıp tekrar dikiş atmaları boyle tedavi yöntemi varsa eğer acısını düşünmek bile istemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün mikrosinüsektomi yöntemiyle ameliyatımı oldum beklediğimden rahat geçti şuan eve geldim. Doktor 2 antibiyotik 1 ağrı kesici yazdı, sadece yarın pansumanım varmış şuana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım fakat tamamen rahat değilim yürürken temkinli yürüyorum. Doktor her ne kadar oturabilirsin dese de riske atmak istemiyorum birkaç gün daha yüzüstü yatacağım. Umarım bir an önce iyileşip kurtulurum. Tabii ki hijyene çok dikkat etmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük olarak kullanayim bare burayı

    Bir kez daha kontrole gittim doktor ilk dikisi gördüğünde iyileşmiş desede bir sıktı kalçamı garip seslerle iltihap boşalttı adamın yüzü düştü vücut yarada ki boşluğu daha doldurmamış dedi epey uzun sürecek dedi iyileşmen 24 unde de üniversite açılıyor napacam bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: camel paketindeki camel

    Günlük olarak kullanayim bare burayı

    Bir kez daha kontrole gittim doktor ilk dikisi gördüğünde iyileşmiş desede bir sıktı kalçamı garip seslerle iltihap boşalttı adamın yüzü düştü vücut yarada ki boşluğu daha doldurmamış dedi epey uzun sürecek dedi iyileşmen 24 unde de üniversite açılıyor napacam bilmiyorum
    Geçmiş olsun hocam hangi yöntemle ameliyat oldunuz?
  • 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.