Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (196. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt
    Ben ameliyat olalı 7 sene olmuş. Hala o tuhaf his devam ediyor.

    Bilginiz olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu zamana kadar bu illet hiç başıma gelmedi ama okuduğum ve araştırdığım kadarıyla baya kötü bir şeymiş. beni korkutan da sebeplerinden birinin bilgisayar başı işlerde çalışmak olduğu. 7 yıldır sürekli pc başındayım. yarın bir gün başıma gelecek diye ödüm kopuyor. netten resimlerine, ameliyat videolarına falan baktım da iyice tırstım.

    sabahtan beri sanki kıl dönmesi olmuşum gibi delice araştırıyorum. daha hastalık gelmeden psikolojik olarak hastalanmaya başladım. sonum hayrolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okangibi -- 18 Haziran 2018; 14:27:20 >
  • okangibi O kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu yaşayanların büyük bölümü masa başı iş yapan daha doğrusu uzun süre masada kuyruk sokumuna doğru yayılarak oturan kişilerdir diye tahmin ediyorum (bunlardan birisi de benim). Öncelikle o bölgede uzun süren bir baskı oluşturmamak önemli, dik bir oturuş şeklimiz olmalı geriye doğru yayılarak değil. Bu yüzden bazen ara vermeniz faydanıza olur, zira uzun süre çalıştığımızdan oturuş şeklimizi değiştirme ihtiyacı duyabiliyoruz. Günlük duş aldığınızda o bölgeyi iyice temizleyin. Terli ve ıslak olmaması gerekiyor. 15 günde bir tüy dökücü krem ile tüylerden arındırın. Bunları yaparsanız oluşma ihtimallerinin önüne geçersiniz ve endişelenecek bir durum kalmaz.

    Benim yaptığım araştırmalarda en önemli unsur, o bölgenin tüylü olması ve terlediğimizde vücudumuzdan kopan tüylerin kuruk sokumundaki tüylere takılarak orada kalmasıdır. Sonrasında gün içinde uzun süreli oturuşlarda, oturuş şeklimizi değiştirirken yaptığımız hareketler ile bir nevi vidalama gibi o tüyler kuyruk sokumundaki ince ve esnek deri altına girebiliyorlar. Günlük duş alımlarında o bölgeyi yıkamadığımızda tüylerin deri içine girmesi devam ediyor ve derinin altına yerleştiğinde de nur topu gibi bir şişlik, apse ve beraberinde ağrı oluşuyor. Sonrasında o iğrenç iltihap akıyor zamanla da bir kaç damla kan akıntıya dahil oluyor... O yüzden bu belirtiler varsa ameliyat olmayı düşünebilirsiniz yoksa da hijyene dikkat edin, tüylerden arındırın kafanıza da çok takmayın.

    Ameliyat olmazsak nolur sorusuna da araştırmalara hayati bir risk oluşturacak bir durum teşkil etmediğini görüyorum. Aksini bulanlar burada bizlerle de paylaşsınlar. Tabi ki zaman zaman yapan apse nedeniyle oluşan ağrıya, bunun sonucu olarak kokulu ve kanamalı akıntıya tahammül edebiliyorsanız... Ameliyat olmayı ertelememiz tüylerin deri altına girmeye devam etmesiyle ileride olacğaımız ameliyatın boyutunu etkileyecektir. 2cm lik kesi ile ameliyat olmak varken 20cm'lik bir dikiş iziniz olabilir, sonra da yıllarca o bölgede elinize gelen dikiş izleri.
  • Arkadaşlar kıl dönmesi kendiliğinden düzelen bir hastalık mı? yaklaşık 3-4 sene önce kuyruk sokumumda sürekli ağrı ve akıntı şikayetlerimden dolayı doktora gitmiştim ve kıl dönmesi olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. O dönem ameliyat olmadım ve kıl dönmesinin olduğu bölgeye çok iyi baktım, temiz tuttum ve bir süre sonra ağrı, akıntı geçti ve yara kapandı, şu an hiçbir şikayetim yok, hastalık kendiliğinden mi geçti sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendiliğinden geçmez, kıl dönmesinden kurtulmanın tek yolu ameliyat. Şuan o bölgeye iyi baktığından yeni yeni sinusler (kıl girişleri) olmadığından bir ağrın veya akıntın olmaması normal; fakat mevcut kıl dönmesi deri altında iltihaplanmaya devam ediyordur ve birgün yine kendini gösterebilir. Bir genel cerrah uzmanına görün ve ondan görüş al, yanlış yönlendirmeyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electro_Magnetic


    kendiliğinden geçmez, kıl dönmesinden kurtulmanın tek yolu ameliyat. Şuan o bölgeye iyi baktığından yeni yeni sinusler (kıl girişleri) olmadığından bir ağrın veya akıntın olmaması normal; fakat mevcut kıl dönmesi deri altında iltihaplanmaya devam ediyordur ve birgün yine kendini gösterebilir. Bir genel cerrah uzmanına görün ve ondan görüş al, yanlış yönlendirmeyelim.


    Yani yara kapanıp akıntı vs dursa dahi içeride kıl kalma ihtimali var öyle mi? Doktor bunu görebilir bir şekilde sanırım. Ben de kendiliğinden geçmiştir düşüncesiyle epeydir üstüne düşmemiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet, bir kere o akıntılara denk gelmişsen. Deri altında kapsullenmiş bir doku ve içerisinde de kıllar duruyor demektir... iyi bakarsan belki akıntılar tekrarlamayabilir; fakat o kist hep orada duracaktır ve iltihaplı doku büyüyebilir akıntı olmasa bile.

    doktor cerrahi işlem yapmadan durumun ciddiyetini bilemez. Yıllarca sessiz de kalabilir hastalığınız; fakat sonrasında büyük bir kist cıkarılması gerektiğinden ameliyatınızda mikro cerrahi teknikleri uygulanmayabilir. O yüzden bence doktorunuza 4-5 yil önceki şikayetinizi ve şuanda da tekrarlayan birşey olmadığını belirtin ve kararını bekleyin. Bu arada devlet ve özel iki hastaneden görüş alın derim. Bazı devlet doktorları sizin iltihabınız kurumuş bişey yok diye sallıyorlar zira..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 2 Şubat 2018; 18:51:19 >
  • Arkadaşlar herkese merhaba ben de tecrübemden bahsedeyim belki işine yarayacak arkadaşlar vardır aramızda.
    Şu an 26 yaşında olmakla beraber 18 yaşından 25 yaşına kadar çektim ben bu lanet şeyi. Zaman zaman akıntılar oldu, bir kere dayanılamayacak seviyeye geldi iltihabı boşalttılar, antibiyotikler falan derken en sonunda ameliyat olmak zorunda kaldım. Dayanacak gücüm kalmadı hayat standardım düştü. Devlet hastanelerinde olan klasik açık ameliyat ve diğer bol dikişli olan dışında (galiba flap yöntemi) ameliyat arayışlarına girdim. En sonunda İzmir'de bir klinikte mikro sinüsektomi yöntemiyle operasyon geçirdim. Önce bölgenin kılını temizleyip lazer epilasyon yaptılar, 10 dk lokal anestezi sürdü, 15 dk'da operasyon sürdü. Muhabbet ederek acısız bir şekilde operasyonumu geçirdim. Yürüyerek eve gittim, ertesi gün duşumu aldım, 2-3 gün ağrı oldu, 10. gün dikişlerimi aldırdım ve çok memnun kaldım. İş kaybı olmadı, 1 yılı geçti herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Şeytan kulağına kurşun çok memnunum ve hayat standardım yükseldi resmen. Merak ettikleriniz varsa dm'den yürüyebilirsiniz cevaplarım seve seve, saygılar.
  • Arkadaşlar istanbul/avrupa yakasında mikrosinusektomi şeklinde operasyon için önerebileceğiniz özel bir yer var mı?

    Durum biraz acil (boş otobüste ayakta gidiyorum)
  • xiskorpitx kullanıcısına yanıt
    internetten araştırdığımda İstanbul - Avrupa yakası için Atilla Kaya hoca çıkıyor özel bir klinikte çalışıyormuş; fakat ona gitmiş bir tanıdığım yok.

    Benzer klinikler başka şehirlerde de mevcut, ben şahsen hastanede olmak istedim (istanbul dışında özel bir hastanede ameliyat oldum.)
  • Ne lanet şeymiş bu meret. Bizde düştük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gecen haziran ve kasim aylarinda 2 kere micro sin. Yontemiyle ameliyat oldum ama bir turlu o kucuk delik kapanmiyor ve zamanla akinti kan geliyor.Ameliyat sonrasi kapansa 2-3ay sonra akinti olsa dicem nüks etti ama ameliyatlardan sonra hic kapanmadi doktorda anlamadi nedenini deliricem.Baska doktora gitmeyi dusunuyorum izmirde tavsiye edebileceginiz birileri varmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikrosinusektomi ile ameliyat olalı, yaklasık 2 ay oluyor. Ameliyat bölgesine dikiş atılmamıştı ve nasıl kapanır bu alan diye düsünürken, 2 ay sonra kapandı ve şuan ne bir akıntı ne de en ufak bir kanama söz konusu. Ameliyattan itibaren o bölgeye çok dikkat ettim. İçerisine herhangi bir kıl tüy, yabanci cisim kaçmaması için günde 2-3 kez duş aldığım oldu. Şuan tüy dökücü krem uyguluyorum 15-20 günde bir. Yakında lazer epilasyona gideceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electro_Magnetic

    Mikrosinusektomi ile ameliyat olalı, yaklasık 2 ay oluyor. Ameliyat bölgesine dikiş atılmamıştı ve nasıl kapanır bu alan diye düsünürken, 2 ay sonra kapandı ve şuan ne bir akıntı ne de en ufak bir kanama söz konusu. Ameliyattan itibaren o bölgeye çok dikkat ettim. İçerisine herhangi bir kıl tüy, yabanci cisim kaçmaması için günde 2-3 kez duş aldığım oldu. Şuan tüy dökücü krem uyguluyorum 15-20 günde bir. Yakında lazer epilasyona gideceğim.

    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olası ameliyati bende 01.03.2018 günü canakkale mehmet akif ersoy devlet hastanesinde bende oldum. Ameliyat iyi gecti arkdaslar korkulacak hicbir sey yok ve benim olay 3-4 yıllık bir olaymış nasıl farkina varmadın dedi doktor her neyse doktorun dedigine gore orayi temizledi makata yakin oldugu icin dikti kapattı geçen gun pansumanci pansuman yaparken fark ettim daha dogrusu arkadasim fotografini cekti kuyruk sokumunun baslangicinda pipet gibi bir kamış vardi (sanirim dren oluyor) onu pis kan aksin diye koyduk dedi her neyse o pipet gibi olan dalganin ordan benim makata doğru dikis vardi sanirim primer kapatma yapti ki arastirmalarima gore tekrar riski cokmus (deneyip gorcez) asker olduğum icin ve hava degisimine gidecegim icin on gun hastanede yatmami onerdi doktor (bu on gun askerlikten sayildi tabi on gun snra dreni aliriz dedi yan yatabilirsin gezebilirsin dedi yuz ustu yatiyorum ama arada doktorum sirt ustu de yat dedi dikislerle ilgili birşey demedi su an agri sizi birşey yok hemsireler stajerler benim icin seferber oldular suyumu ilacimi eksik etmiyorlar ameliyat olduğum gunden beri sulu yiyecekler tuketiyorum bugün 4 uncu gun buyuk tuvalete cikamadim cesaret edip de insallah kabız olmayız kayisili meyve suyu tuketiyoruz bol bol bakalım neler olcak ilerleyen gunlerde hepinize gecmis olsun arkdaslar korkulcak sıkılacak birşey yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hard78

    Lanet olası ameliyati bende 01.03.2018 günü canakkale mehmet akif ersoy devlet hastanesinde bende oldum. Ameliyat iyi gecti arkdaslar korkulacak hicbir sey yok ve benim olay 3-4 yıllık bir olaymış nasıl farkina varmadın dedi doktor her neyse doktorun dedigine gore orayi temizledi makata yakin oldugu icin dikti kapattı geçen gun pansumanci pansuman yaparken fark ettim daha dogrusu arkadasim fotografini cekti kuyruk sokumunun baslangicinda pipet gibi bir kamış vardi (sanirim dren oluyor) onu pis kan aksin diye koyduk dedi her neyse o pipet gibi olan dalganin ordan benim makata doğru dikis vardi sanirim primer kapatma yapti ki arastirmalarima gore tekrar riski cokmus (deneyip gorcez) asker olduğum icin ve hava degisimine gidecegim icin on gun hastanede yatmami onerdi doktor (bu on gun askerlikten sayildi tabi on gun snra dreni aliriz dedi yan yatabilirsin gezebilirsin dedi yuz ustu yatiyorum ama arada doktorum sirt ustu de yat dedi dikislerle ilgili birşey demedi su an agri sizi birşey yok hemsireler stajerler benim icin seferber oldular suyumu ilacimi eksik etmiyorlar ameliyat olduğum gunden beri sulu yiyecekler tuketiyorum bugün 4 uncu gun buyuk tuvalete cikamadim cesaret edip de insallah kabız olmayız kayisili meyve suyu tuketiyoruz bol bol bakalım neler olcak ilerleyen gunlerde hepinize gecmis olsun arkdaslar korkulcak sıkılacak birşey yok...

    Geçmiş olsun. Ben de 1.5 sene önce primer yöntemle ameliyat olmuştum. Bir sıkıntı çıkmadı o günden beri çok şükür. Dikişler alındıktan sonra lazer epilasyona başladım doktor tavsiyesiyle. Sana da öneririm. Tekrar riskini minimuma indir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cdaking


    quote:

    Orijinalden alıntı: hard78

    Lanet olası ameliyati bende 01.03.2018 günü canakkale mehmet akif ersoy devlet hastanesinde bende oldum. Ameliyat iyi gecti arkdaslar korkulacak hicbir sey yok ve benim olay 3-4 yıllık bir olaymış nasıl farkina varmadın dedi doktor her neyse doktorun dedigine gore orayi temizledi makata yakin oldugu icin dikti kapattı geçen gun pansumanci pansuman yaparken fark ettim daha dogrusu arkadasim fotografini cekti kuyruk sokumunun baslangicinda pipet gibi bir kamış vardi (sanirim dren oluyor) onu pis kan aksin diye koyduk dedi her neyse o pipet gibi olan dalganin ordan benim makata doğru dikis vardi sanirim primer kapatma yapti ki arastirmalarima gore tekrar riski cokmus (deneyip gorcez) asker olduğum icin ve hava degisimine gidecegim icin on gun hastanede yatmami onerdi doktor (bu on gun askerlikten sayildi tabi on gun snra dreni aliriz dedi yan yatabilirsin gezebilirsin dedi yuz ustu yatiyorum ama arada doktorum sirt ustu de yat dedi dikislerle ilgili birşey demedi su an agri sizi birşey yok hemsireler stajerler benim icin seferber oldular suyumu ilacimi eksik etmiyorlar ameliyat olduğum gunden beri sulu yiyecekler tuketiyorum bugün 4 uncu gun buyuk tuvalete cikamadim cesaret edip de insallah kabız olmayız kayisili meyve suyu tuketiyoruz bol bol bakalım neler olcak ilerleyen gunlerde hepinize gecmis olsun arkdaslar korkulcak sıkılacak birşey yok...

    Geçmiş olsun. Ben de 1.5 sene önce primer yöntemle ameliyat olmuştum. Bir sıkıntı çıkmadı o günden beri çok şükür. Dikişler alındıktan sonra lazer epilasyona başladım doktor tavsiyesiyle. Sana da öneririm. Tekrar riskini minimuma indir

    Hocam primer yontemle oldum demissin dikisleri alirken canin yanmadi mi vala hastanedeyim hala daha buyuk tuvalate de cikamadim dikislere sikinti olur die su an tek sorunum bunlar dikis aldırmaktan korkmak ve buyuk tuvalete cikmaktan korkmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hard78


    quote:

    Orijinalden alıntı: cdaking


    quote:

    Orijinalden alıntı: hard78

    Lanet olası ameliyati bende 01.03.2018 günü canakkale mehmet akif ersoy devlet hastanesinde bende oldum. Ameliyat iyi gecti arkdaslar korkulacak hicbir sey yok ve benim olay 3-4 yıllık bir olaymış nasıl farkina varmadın dedi doktor her neyse doktorun dedigine gore orayi temizledi makata yakin oldugu icin dikti kapattı geçen gun pansumanci pansuman yaparken fark ettim daha dogrusu arkadasim fotografini cekti kuyruk sokumunun baslangicinda pipet gibi bir kamış vardi (sanirim dren oluyor) onu pis kan aksin diye koyduk dedi her neyse o pipet gibi olan dalganin ordan benim makata doğru dikis vardi sanirim primer kapatma yapti ki arastirmalarima gore tekrar riski cokmus (deneyip gorcez) asker olduğum icin ve hava degisimine gidecegim icin on gun hastanede yatmami onerdi doktor (bu on gun askerlikten sayildi tabi on gun snra dreni aliriz dedi yan yatabilirsin gezebilirsin dedi yuz ustu yatiyorum ama arada doktorum sirt ustu de yat dedi dikislerle ilgili birşey demedi su an agri sizi birşey yok hemsireler stajerler benim icin seferber oldular suyumu ilacimi eksik etmiyorlar ameliyat olduğum gunden beri sulu yiyecekler tuketiyorum bugün 4 uncu gun buyuk tuvalete cikamadim cesaret edip de insallah kabız olmayız kayisili meyve suyu tuketiyoruz bol bol bakalım neler olcak ilerleyen gunlerde hepinize gecmis olsun arkdaslar korkulcak sıkılacak birşey yok...

    Geçmiş olsun. Ben de 1.5 sene önce primer yöntemle ameliyat olmuştum. Bir sıkıntı çıkmadı o günden beri çok şükür. Dikişler alındıktan sonra lazer epilasyona başladım doktor tavsiyesiyle. Sana da öneririm. Tekrar riskini minimuma indir

    Hocam primer yontemle oldum demissin dikisleri alirken canin yanmadi mi vala hastanedeyim hala daha buyuk tuvalate de cikamadim dikislere sikinti olur die su an tek sorunum bunlar dikis aldırmaktan korkmak ve buyuk tuvalete cikmaktan korkmak

    Yok gayet ikinci gün çıkmıştım tuvalete. Kısa süreli oturarak bir sıkıntı olmuyor. Dikişlerin alınırken de ufak bir sinek ısırığı gibi hissedersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cdaking


    quote:

    Orijinalden alıntı: hard78


    quote:

    Orijinalden alıntı: cdaking


    quote:

    Orijinalden alıntı: hard78

    Lanet olası ameliyati bende 01.03.2018 günü canakkale mehmet akif ersoy devlet hastanesinde bende oldum. Ameliyat iyi gecti arkdaslar korkulacak hicbir sey yok ve benim olay 3-4 yıllık bir olaymış nasıl farkina varmadın dedi doktor her neyse doktorun dedigine gore orayi temizledi makata yakin oldugu icin dikti kapattı geçen gun pansumanci pansuman yaparken fark ettim daha dogrusu arkadasim fotografini cekti kuyruk sokumunun baslangicinda pipet gibi bir kamış vardi (sanirim dren oluyor) onu pis kan aksin diye koyduk dedi her neyse o pipet gibi olan dalganin ordan benim makata doğru dikis vardi sanirim primer kapatma yapti ki arastirmalarima gore tekrar riski cokmus (deneyip gorcez) asker olduğum icin ve hava degisimine gidecegim icin on gun hastanede yatmami onerdi doktor (bu on gun askerlikten sayildi tabi on gun snra dreni aliriz dedi yan yatabilirsin gezebilirsin dedi yuz ustu yatiyorum ama arada doktorum sirt ustu de yat dedi dikislerle ilgili birşey demedi su an agri sizi birşey yok hemsireler stajerler benim icin seferber oldular suyumu ilacimi eksik etmiyorlar ameliyat olduğum gunden beri sulu yiyecekler tuketiyorum bugün 4 uncu gun buyuk tuvalete cikamadim cesaret edip de insallah kabız olmayız kayisili meyve suyu tuketiyoruz bol bol bakalım neler olcak ilerleyen gunlerde hepinize gecmis olsun arkdaslar korkulcak sıkılacak birşey yok...

    Geçmiş olsun. Ben de 1.5 sene önce primer yöntemle ameliyat olmuştum. Bir sıkıntı çıkmadı o günden beri çok şükür. Dikişler alındıktan sonra lazer epilasyona başladım doktor tavsiyesiyle. Sana da öneririm. Tekrar riskini minimuma indir

    Hocam primer yontemle oldum demissin dikisleri alirken canin yanmadi mi vala hastanedeyim hala daha buyuk tuvalate de cikamadim dikislere sikinti olur die su an tek sorunum bunlar dikis aldırmaktan korkmak ve buyuk tuvalete cikmaktan korkmak

    Yok gayet ikinci gün çıkmıştım tuvalete. Kısa süreli oturarak bir sıkıntı olmuyor. Dikişlerin alınırken de ufak bir sinek ısırığı gibi hissedersin

    Vala hocam bende 4 uncu gun çıktım tuvalate herhangi bir sikinti olmadı dikişlerin alinmasini bekliyorum iyiye gidiyor dedi doktor ben goremedigim icin bisi diyemiyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuyruk sokumunda Delik yok terleme ağrı ve hafif koku var

    Nüks var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.