Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (138. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • naberabi N kullanıcısına yanıt
    Resim yüklersen olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşır ama bence ilerlemeden bir kaç genel cerraha muayene ol. Bi bak doktorlar ortak olarak ne diyor ona göre karar ver. Tavsiyem flep yöntemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaslar ameliyat olali 1 ay oldu flep yöntemi ile fakat alt tarafdaki yer açık halen birlesmedi sorun mu var yoksa zamanla mi kapanır eşim içinden kil çıktığını söyledi tereddütlerdeyim su an var mı benim gibi bu durumda olan? ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekiozalp

    Herkese merhaba
    Ben dün flap yöntemiyle ameliyatımı oldum. İstanbul florance nightingale gayrettepede yatıyorum. Full bayıltılarak yapıldı ameliyat. 15 gün rapor aldım korkmayın acımıyor sadece beliniz ağrıyor oda yatamamaktan resimlerimi koyuyorum merak edenler için benim biraz ilerlediği için buyuk ameliyat oldu sizin ki bu kadar olmayabilir.

     **KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR**

    Dostum maalesef siz çok geç kalmışsınız. Bu yaranın bu kadar büyük olmasının sebebi o.
    Ben 10 gün önce flap yöntemi ile ameliyat oldum ve yaram ufak. Ama yalan söylemeyeceğim bildiğin popomun yarısı yok gibi :D
    Sizinkisi bel tarafına doğru üstten kesilmiş, benimkisi ise tam kuyruk sokumundan alınmış ve hiç yukarı doğru gitmeden yana doğru devam edilmiş. Doktor zaten çok ilgili birisiydi. Sağolsun dikişleri de estetik atmış. Sanırım sendeki dikiş sayısı 10 dan fazladır. Bende 1 tane yara üstüne 1 tane de kaydırma bölgesine atılmıştı.

    Ben ilk o bölgede kaşınma olduğunda hiç öyle bir şey olacağını tahmin etmemiştim. Aslında apse vücut dışında gözüktükten 3 gün sonra doktora gittim fakat çok önce de anlayabilirmişim. Belirtiler; ufak bir sivilce hissi veren popo sağı veya solunda şişlik. Sivilce gibi gözükmüyor sadece el ile dokunulduğunda çok ufak bir şişlik anlaşılıyor. İNANILMAZ KAŞINIYOR. Her gün duş alan birisi olmama rağmen o bölgenin neden bu kadar kaşındığını anlayamıyordum. Meğerse durum bundan ibaretmiş.

    Benden şüphelenen herkese tavsiyem eğer ki kuyruk sokumunda aşırı, abartı bir kaşınma varsa ve genel olarak sağ/sol popoda ufak da olsa bir şişlik mevcutsa doktora gözükün!!! Yaranızın ufak olması her açıdan iyidir. Benim yaram ufak olduğu için 20 günlük rapor yetti. Dren 1 günde çıkartıldı ve hastanede sadece 24 saat yattım. 3. gününden itibaren bilgisayar başında oturmaya başladım. 8. günden sonra koşabilecek, eğilebilecek kadar aktif olmaya başladım fakat tabii zorlamamak lazım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alsancak

    Ya arkadaslar ameliyat olali 1 ay oldu flep yöntemi ile fakat alt tarafdaki yer açık halen birlesmedi sorun mu var yoksa zamanla mi kapanır eşim içinden kil çıktığını söyledi tereddütlerdeyim su an var mı benim gibi bu durumda olan? ??


    Fito krem ile o bölgedeki iyileşmeyi hızlandırabilirsin. Tabii öncelikle doktoruna başvur. Doktor benim yaramın henüz kapanmadığını, bunun normal olduğunu söyledi. Kremi günlük sürecekmişim. Dediğine göre kapanmasını hızlandırıyormuş. Sana da öyle bir şeyler verebilir doktorun. Git mutlaka..

    Bu arada o bölgeyi temizlemelisin. Bu da bana doktorun bir şartıydı. O bölge açık olduğu için içine kıl kaçabileceğini, mutlaka temizlemem gerektiğini söylemişti.
  • Bnm de ameliyat sonrası 10. Gün bitti bugün doktor pansuman yaptı iyi gidiyor iltihap yok gibi dedi.

    30 nisanda dikişler alınacak sonrası malum temiz bakmak gerekiyor. Bundan önce veet normal cilt için tüy dökücü krem kullanıyordum herhangi sıkıntı yok. Şimdi köpük olanı kullanmayı düşünüyorum bu konuda başka önerisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forevergs1313

    Bnm de ameliyat sonrası 10. Gün bitti bugün doktor pansuman yaptı iyi gidiyor iltihap yok gibi dedi.

    30 nisanda dikişler alınacak sonrası malum temiz bakmak gerekiyor. Bundan önce veet normal cilt için tüy dökücü krem kullanıyordum herhangi sıkıntı yok. Şimdi köpük olanı kullanmayı düşünüyorum bu konuda başka önerisi olan var mı?

    köpük kullanman daha iyi olacaktır. tüy dökücülerin bir zararı yokmuş sormuştum.

    Dikişleri aldıkları zaman kuyruk sokumundan makata kadar olan kısımda açık kalan bir alan olabiliyor. Bende açık bırakılmış bir alan var yani. Fito krem sürüyorum ve gazlı bez ile üstünü kapatıyorum. Çünkü krem ister istemez kıyafetinize bulaşabiliyor ve yaraya olan etkisi azalıyor. Bu şekilde yaraya müdahele edince kısa sürede kapanacağını doktor söylemişti.

    Bilmiyorum %100 sağlığıma henüz kavuşmadım fakat şaşırtıcı bir biçimde ameliyat olmaya karar verdiğimden beri bir kez olsun ağrım olmadı. İyi ki erken gitmişim. Dikiş yerlerini yıkadıktan sonra detaylıca inceleme fırsatım oldu ve yaranın boyutu düşündüğümden ufakmış

    kuyruk sokumundan sağa doğru 2 cm ve aşağı doğru 3 cm dikiş izi mevcut. Ayrıca tabii ki kuyruk sokumunda da mevcut olmayan doku var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forevergs1313

    Hocam son durum nedir sende acaba? Neler etmiş ne kadar gereksiz doktorlara denk gelmişsin böyle. Ameliyatı konusunda özel doktorlara hiç güvenemiyorum devlet doktoru ilgisiz gibi görünsede işin olması gibi olanı uyguluyor. Sakarya da sana bu işin uzmanı bir doktor söyleyebilirim Sakarya eğitim ve araştırma hastanesi..

    Gerçekten de öyle. Devlet hastanesine gitmekten çekinen bir milletiz sağlığımızı para ile satın almaya çalışıyoruz fakat çok yanlış.

    Ben özel hastaneye gittim beni muayne eden doktordan bilgi aldım. Kendisi açık bırakacağını söyleyip detaylıca anlattığı zaman aklıma yatmıştı fakat anlattığı yöntemin bana devlet hastanesinde söylenenden iyi olduğunu bir türlü ağzından çıkaramıyordu. Yani konuşmalarında beni orada ameliyat yapmak istiyor fakat sağlığımı önemsiyor gibi değildi.

    Devlet hastanesine gittiğim zaman doktor o kadar iyi anlattı ki durumu içim rahatlamıştı. Devlet hastanesindeki doktor sizi bir an önce iyileştirmeye bakar, özel hastanedekiler ise tabii ki iyileştirir fakat bunu biraz daha uzun süreli ve zahmetli yapmaya özen gösterir. Hepsi diyemem fakat çoğu böyle para için çalışırlar..

    Devlet hastanesinde 6 nisanda ameliyat oldum, 19 nisan oldu sağlığıma %90 kavuştum... eğilme kalkma oturma yürüme koşma hiçbir problem yok.
  • Bende 10 nisanda oldum şuan iyi gidiyor gibi oturmuyorum sadece yatıyorum ve kısa süreli kalkıyorum. Bu 2. Ameliyat olduğu için daha çok özen ggöstermeye çalışıyorum. Umarım 30 nisandan sonrada iyi gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forevergs1313

    Bende 10 nisanda oldum şuan iyi gidiyor gibi oturmuyorum sadece yatıyorum ve kısa süreli kalkıyorum. Bu 2. Ameliyat olduğu için daha çok özen ggöstermeye çalışıyorum. Umarım 30 nisandan sonrada iyi gider

    umarım dostum, ilk mesajıma eklemeyi unutmuşum; Geçmiş olsun.. ilk ameliyattan sonra ikincisini olmak biraz psikoloji bozar
  • Eyvallah umarım seninde bundan sonrası için tekrar etmez rahat devam edersin hayatına. Tekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kısaca bahsetmek istedim arkadaşlar başımdan geçen ameliyatı.
    Ben hastalığımı askerde öğrendim ama askerde ameliyat olmak kısmet olmadı sıra gelmedi ankara da askerlik yaptığım için hastane çok yoğundu bide kısa dönem olduğumuz için şafağımız yetersiz kaldı velahısıl kelam askerlik bitti eve geldik amelyat olmaya karar verdik herkes gibi hastanenin yolunu tuttuk randevumuzu alıp doktara direk dümdük amelyat olmak istiyorum dedimaç bi bakalım dedi sonra rutin işler tahil falan filan 10 gün sonra yatış.
    Yatış için çantamızı hazırladık geldik hastaneye oturun biraz bekleyin odalar boşalsın dediler (bu arada büyükçekmece devlet hastanesinde oluyorum amelyatı çok küçük biyer 10 oda yok galiba toplamda ama sakin güzel biryer kalabalık değil ve iyi ilgileniyor hemşireler) neyse odalar boşaldı odamıza geçtik malum o arkası açık yeşil elbiseyi verdiler sayun ve giy dediler. Yarım saat sonra bir ergen geldi 16-17 yaşlarında stajer mi ne aç bakalım traşı iyi olmuş mu diye baktı iyi temiz dedi be tabi 1 gün önceden onların eline kalmayayım diye malum bölgeyi yaklaşık 1 saat de traş ettim.Tek doktor var sırayla doğruyor hastaları sıramız geldi bi tekerlekli sandelyeye oturduk asansörle üst kata ameliyathaneye çıktık atla dedi indik sandelyeden jeneratör odası gibi bir odaya girdik şurda biraz otur dedi oturduk bekledik daha sonra gel bakalım dedi tekniker yürüdük bide ne göreyim anadan doğma insanlar sedyelerde oturuyorlar(testere filmi geldi aklıma ) Bana dediler geç otur şu sedyeye oturduk tabi memleket nere falan filan muhabbet , kan tutarmı dedi yok etkilenmem dedim sonra kamburumu çıkararak oturmamı istediler ve omurilikden bi iğne yaptılar hiç acımadı daha sonra yat dedi yattık. belden aşağısı gitti ama uyanığım hala Amelyat başladı 6-7 kişi vardı tepemde mangal muhabbeti yapıyorlardı hafta sonu şuraya gidelim buraya gidelim o iyi pişirir mangalalı bu iyi pişirir derken 20 dakikada bitti ameliyat.Çıktık amelyattan yatağımıza getirip attılar bizi bide baktım peşime birde hortum takmışlar saat 14 de çıkdım 18 e kadar ayaklarımı hissetmedim akşam 18 de ayaklar geldi yavaş yavaş bi tuvalete gittik işedik rahat bi şekilde zorluk çekmedim hiç . Yatağımıza gelip yüzüstü uzandık daha sonra serum falan 2 gün yattım hastanede hiç ağrım olmadı ne baş ağrısı ne de neşter ağrısı. Bol bol gez dediler elimde hortum(diren) ile birlikde hastanenin içinde 2 gün gezdim daha sonra hortumu çıkardılar taburcu doğru eve 10 gün boyunca hergün pansuman daha sonra herhalde dikişleri alacaklar bugün 3. gün sağlık ocağında pansumanımızı yaptırıyoruz bakalım kaç güne iyileşeceğiz iyice. Arkadaşlar şu ana kadar çok şükür hiç ağrı sızı çekmedim hastalığınız varsa ilerlemeden korkmadan hemen gidin olun amelyatınızı ilerleyince zor oluyormuş galiba ama yine de çok zor değil tabi allah dermansız dert vermesin inşallah şükretmek lazım. Biraz uzun oldu ama kalın sağlıcakla..
  • kırmızıkavun kullanıcısına yanıt
    Dren takmışlar demek Ki flep yöntemi ile ameliyat olmuşsun dostum. Bnm 12 gün oldu şuan 2 antibiyotik kullanıyorum iyi gidiyor gibi. Daha 2 var dikişleri aldırmaya ama yarının kapandığını görüyorum net iyileşme var hareketler de daha iyiye gidiyor hiç oturmadım dikişleri germek istemiyorum çünkü 2. Ameliyat sanada tavsiyem iltihap kalmasını önlemeye çalış ilk hafta çok hareket etme antibiyotik kullanmayı unutma zaten doktorun vermiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuyruk sokumumda bi şişlik var aslında haftalardır var bi ara indi şimdi yine çıktı kıl dönmesi olabilir mi arkadaşlar ? Kanama vs. bi şeyler olmadı şu ana kadar ama nohut benzeri şişlik var. Parmakla temas ve direk kuyruk sokumunun üstüne oturmadığım sürece acımıyor.

    Edit : Kuyruk dönmesi yazmışım onu düzelttim

    Edit 2 : Grip olmuştum bide geçen haftalarda doktorun verdiği antibiyotik sonucu geçmiş olabilir mi ? Yine tekrar ediyor filan demişlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansi Salvo -- 28 Nisan 2015; 22:44:49 >
  • Sansi Salvo kullanıcısına yanıt
    %90 kıl dönmesi.

    gidip baktırın , çok basit bi ameliyatla hallederler.

    geçmiş olsun.
  • last_uk kullanıcısına yanıt
    Haftasonu yol gözüktü o zaman hocam inşallah kıl dönmesi değildir. Bu kıl dönmesinde ameliyatında penise boru sokuyorlarmış hocam doğru mu idrar boşaltımı için
  • Sansi Salvo kullanıcısına yanıt
    ameliyattan sonra aletini hissetmiyosun 2-3 saat. idrar da fena sıkıştırıyo serum verdikleri için.

    biraz oynar kendine getirirsen verdikleri ördeğe yapıyosun yattığın yerden , eğer hissetmezsen sonda taktırıyosun.ama alet uyuşuk olduğu için acı hissetmessin.

    ben zar zor yaptım , sonda için çağırdım çünkü dayanılmaz bi idrar oluyo , tam doktorlar gelirken ördeğe yaptım , tamam gerek kalmadı dedim, ucuz atlattım
  • last_uk kullanıcısına yanıt
    Sansi Salvo kullanıcısına yanıt
    tecrübeli biri olarak hemen muayene ol derim hocam. ayrıca ameliyat sonrası sıcak su torbasını karnın altına koy emin ol sondaya gerek kalmadan ördeği fullersin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forevergs1313 -- 29 Nisan 2015; 18:17:23 >
  • forevergs1313 kullanıcısına yanıt
    Hocam doktara gitmeden önce tüy dökücü filan sürsem o bölgeye zararı olur mu
  • Merhaba beyler nasılsınız 6 ay önce bende geçirdim bu ameliyatı bi selam vereyim dedim ne var ne yok

    Yukarıda bir arkadaş sormuş cevaplamak istedim bünyeye ve anestezi miktarına göre değişir tabi ama 4-5 saat sonra malafatı hissetmeye başlıyorsun tuvaletin geldiysede yapıyon ördeğe zaten sıkıntı yok rahat olabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgilendirmek istedim. Bugün ayın 30 u 28 inde sabah saat 10 da oldum bu ameliyatı ameliyatından asla korkmayın aksine eglenceli geçiyor muhabbet sohpetle konuştuğum abiyle abi ne zaman başlanacak diye sordugumda bitti bile şuan dikiş atılıyor dedi :) götürüyorlar odana 3 4 saate bacakların açılınca agrı başlıyor ama öyle çekilmeyecek bir agrı değil ilk 1 saati öyle zaten sonraki 2 3 saattede yürümeye başladım ben korkmayın arkadaşlar sağlık bu yapacak birşey yok şuan hala yüz üstü yatıyorum 8 9 gü sonra dikişlerimi aldıracağım sonrasındada 3 4 gün içinde istediğin herşeyi çok rahat bir şekilde yapabiliyormuşsun bilgi almak isteyen arkadaş varsa bilgilendirmekten asla çekinmem varsa kafasında soru işareti olan sorsun 2 3 gün oldu ameliyatı rahatım sadece büyük tuvalete geçmeye korkuyorum sızı olur diye bu aralar :)
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.