Şimdi Ara

**KIL DÖNMESİ AMELİYATI OLANLAR** (137. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.441
Cevap
68
Favori
865.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler sizede geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR BEN 4 YIL BEKLEDİKTEN SONRA AMELİYET OLDUM. İLK BAŞLARDA AMELİYAT OLUNCA BİDE ÇOK UZUN ZAMAN TEDAVİ DİYE İNTERNETTE OKUDUGUM İÇİN ERTELEDİM EN BÜYÜK YANLIŞIM OZELLİKLE BU OLDU. ÖZELLİKLE 15 DAKİKADA AMELİYAT FALAN İNANMAYIN COK SAĞLIKLI OLMUYOR BİDE O SİTELERDE Kİ YORUMLAR FENA KORKUTUYOR YOK ŞU YOK BU OLDU AMELİYATTAN SONRA DİYE. BEN İKİ AY ÖNCE FLAP YONTEMİYLE AMELİYAT OLDUM Bİ GUN KONTROL ERTESİ GUN ALDILAR SPINAL ANESTEZİ YAPTILAR KESİNLİKLE Bİ ACI FALAN OLMUYOR SONRASIDA RAHAT DÖRT GÜN KALDIM BEN YARA BÜYÜK OLDUGU İÇİN DİĞER HASTALAR İKİ GÜNDE CIKTI ON GÜN PANSUMAN YAPTIRDIM BU SÜREDE COK UZUN OLMAMAK SARTIYLA OTURABİLİYORSUNUZ TUVALET FALAN SIKINTI OLMUYOR. ON GUN SONRA DİKİŞİLERİN YARISI ON DÖRDÜNCÜ GÜN TAMAMINI ALDILAR. COK SÜKÜR RAHATIM BU SÜRECTE Bİ AGRI SIZI OLMADI İNŞALLAH SİZLERDE HEMEN KURTULURSUN NE YAPARSANIZ YAPIN BEKLETMEYİN COK FAZLA İNANMAYIN SİTELERDEKİ YORUMLARA ALLAH(C C)ŞİFA VERSİN GEÇMİŞ OLSUN...
  • Herkese acil şifalar allah bi daha tekrarlatmaz bende kil donmesinden ameliyat oldum baştan anlatmaya başlıyim bendeki 4 senelik olay erteleye erteleye bu zamana geldi 26 martta ameliyat oldum suan 6 gun olcak ameliyati flep kaydırmasiyla oldum hayatimdaki cok kotu ameliyatti cunku daha önce den de ameliyat olmuştum hastahane den cikarken 1 aylik rapor aldim 10 gun sonra da dikişler alincak hastahane sureci herkesle ayniydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ameliyat fotoğrafını atan arkadaşlar, belinizde kıl var, aman diyeyim alın onları.

    @zekiozalp , @uzunluk_olcus

    bana gelirsek, 28 kasım günü kapalı yöntemle bir sürü para vererek adını anmak istemeyeceğim bir doktora ameliyat oldum. adam dikişleri aldıktan 2-3 hafta sonra kanama şikayetiyle tekrar gittim, ters konuşan, hastasıyla iletişimi kötü olan bir doktor olduğu için kavga edip geldim. temiz tut bölgeyi dedi yani sonuç olarak.

    şikayetlerim geçmediği için 19 martta başka bir doktora gittim. nüksettiğini söyledi. ayın 26'sında ameliyat tarihi verdi. hayatı sorgulayarak "tamam olacağım ameliyat" dedim. çünkü bütün planlarını zaten kasım ayındaki ameliyat ile 6-7 ay erteleyen ben, şimdi tekrar 6-7 ay ertelemek zorunda kaldım ve basit bir kıl dönmesi sebebiyle hayatımı 1-2 sene erteledim. ertesi gün tahlil, anestezi soruları vs. falan hallettim. 26 sında sabah 7.30 da yattım. 10'a doğru beni aldılar. önceki ameliyatımda 1 tane iğneyle uyuşturulmuştu belden aşağım. çok bir şey hissetmemiştim. bu sefer 3 iğne ile uyuşturuldum, ikisi farklı yöntemler sanırım. 3 iğneli olan fenaydı. acı çok hissetmiyorsunuz ancak aç karna geliyorsunuz ameliyata ve 3 iğnede de içinize bir şey enjekte ettiklerini son damlasına kadar hissediyorsunuz. midemi bir değişik yaptı bu 3 iğne ve midemin bulandığını söyleyerek biraz uzandım. zaten o esnada da bacaklar uyuşmuştu. ameliyat sırasında zaten en ufak bir şey hissetmiyorsunuz.

    ameliyat 20-25 dk kadar sürüyor. ameliyat sonrası beni bir odaya aldılar sıcak bir hortumdan çıkan sıcak havayı üzerime tuttular, bir 15 dk kadar orada durdum ısınmak için ardından odaya çıkardılar beni. sırt üstü yatırdılar. ameliyat yöntemim açık yöntem. önceki ameliyatımda gece çok kötü geçmişti, sabaha kadar yatamamıştım. bu seferki hiç öyle olmadı, neredeyse hiç acı çekmedim ilk gece. serumu da iyice kıstım hemen bitip alt tarafı zorlamasın diye. alt taraf yavaş yavaş açılınca ördeğe bıraktım. sonra rahat rahat uyudum sayılır 1-2 kez uyanma haricinde. sabah olunca pansuman için doktor geldi. ilk pansumanı yaptık. açık konuşayım ilk pansuman biraz acılı geçti. açık yaraya kanla yapışmış sargı bezlerini çıkarıyorlar çünkü. pansuman bitince eve geldim. doloreks ağrı kesici vermişti. onu içtim. onu içince bir şeyiniz kalmıyor en ufak acı hissetmiyorsunuz. 1 haftadır eve ücretle hemşire geliyor pansumanı yapıyor 2 günde 1. bugün de ben gittim hastaneye. pansumanda artık sargı bezini çekmeden önce batticon la veya alkolle ıslatıp öyle çekiyorlar, böylece acı da çekmiyorum artık.

    kısaca dikişli kapalı ameliyat mı yoksa açık ameliyat mı diye sorsanız açık ameliyat derim herhalde, tabi bölgenin kapanma hızına göre bir süre sonra inşallah burada kapanmıyor diye isyan etmem. dikişli ameliyatta hareketler kısıtlı, açıkçası daha çok acı çektim, doktor da hiç ağrı kesici yazmamıştı bana. hakkım, param, zamanım haram zıkkım olsun ona. tam olarak iyileşince bir ziyaret edeceğim kendisini.
  • Dikişler alındıktan sonra tüy Dökücü krem kullanmaya baslicam oneribileceginiz krem var mi arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzunluk_olcus -- 2 Nisan 2015; 21:30:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flap yöntemiyle ameliyat olan arkadaşlar dikisler alındıktan sonra hemen oturmaya basladilar mi? Yardımcı olabilecek varmı acaba .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar genel olarak herkes kendi ameliyatından bahsetmiş LUTFEN KILDONMESİ AMELİYATI OLACAKLARA biraz tavsiyede bulunurmusunuz ? ? yani bu korkulacak bişeymi ben çok korkuyorum 3-4 senedir var ve son zamanlarda artık iiyice rahatsızlık verıyor oturmakta falan. önereceginiz hastane falan varmı yada ameliyat şekli ? kapalı, açık vs ? lütfen bi cevap verin ameliyat olan arkadaslar ..
  • reaList89 R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. İyi bir doktor ise bence normal ameliyat daha iyi. 15 gün yatabilirsen iyi olur. Ortalama bir ayda büyük oranda iyileşir. Korkulacak birşey yok. İlk 3-5 günü atlattınmı gerisi kolay. Mümkün olan en kısa sürede ameliyat ol. Çünkü bekleme psikolojisi ameliyattan daha zor. Ameliyattan sonra çok sıkışık olacaksın. Mide ağrısı olur. Gaz filan sanma. İdrar o uyuşma hafif geçince hemen yap idrarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya siz ne saçma insanlarsınız

    donanımhaberin bu tip konuları olduğunu biliyordum. Dedik mi ameliyat olmadan önce "bi bakalım millet neler saçmalamış" Hakikatten düşündüğüm kadar varmış

    kıl dönmesi ameliyatı dişe yapılan kanal tedavisinden daha az zahmet içeren bir ameliyattır. Kendim oldum pazartesi günü. Ertesi gün taburcu oldum ve şu an çok sağlıklıyım. Flep yöntemi ile oldum ki kendisi en ilkel yöntemdir, ona rağmen en ufak bir acı hissetmedim.

    bu yorumu belki birileri okur onlara kısaca özetleyeceğim,
    eğer olacaksanız KESİNLİKLE DOKU KAYDIRMASI İLE OLUN. Nüks ihtimali %5' ten daha az. Dolayısı ile eğer doğru şekilde tedavi sürecinde davranırsanız ve daha sonra o bölgeyi temiz tutarsanız hastalığın tekrarlama olasılığı diğerlerine göre çok düşük.
    Ayrıca hastaneye girdiğim andan çıktığım ana kadar bir kez olsun acı hissetmedim. Damar yolum açıldı, anestezi bölümüne indim ve orada "iğneyi belime sokarken ani hareket etmekten korkuyorum" dedim. Sakinleştirici yaptılar damar yolundan ve serumumu taktılar. Ardından yaptıkları iğneyi hissettim fakat acı diye bir şey hissetmedim. Hatta doktor 3 kerede tutturmuş fakat ben eliyle doğru bölgeyi arıyor sanıyordum.

    10 saniye geçmedi ki alt bölge komple gitti ve hepsi bu. Sakinleştiricinin de etkisi ile odamda tekrar hissetmeye başlayana kadar hiçbir acı duymadım. Tekrar hissedince, yan tarafıma yatmaya başladım ve yine aynı şekilde acı duymadım. Tabi bu dediklerim hemşirelerin damar yolundan verdiği ağrı kesiciler ile olmaktaydı. Fakat neticede taburcu olduğumdan beri çok rahatım.

    Önemli olan, o bölgede kaşınma, hafif şilik gibi bir şey oluştuğu anda gitmek. Çünkü iltihap dışarıya çıkmadan, yani apse oluşturmadan giderseniz ameliyat süreci cok hızlı ilerliyor ve en önemlisi iyileşme süreciniz 1-2 hafta oluyor. İnanın, ameliyata karar verdiğim andan itibaren şu forumlarda yazan her şeyin saçma olduğunu biliyordum ama bu kadar abartacaklarını bilmiyordum. Lan bildiğiniz 1 saatlik bir şey için acı çekiyorsunuz :D Gidin ve halledin.
  • Ameliyattan bende korkuyordum lakin sıkıntı yok ilk 3 gün cok önemli sonrası rahat geçiyor.

    Benim burdan son 2~3 ay icinde ameliyat arkadaslara sorum var.

    Dikisleri aaldirdiktan ne kadar süre sonra alt taraf tamamıyle kapandi. Ne kadar süre sonra tüy dökucu kullanmaya başladınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba 23 Mart günü bende Kayseri Memorial Hastanesinde kıl dönmesi ameliyatı oldum. Kayseri de bu ameliyatı olan birisi olarak daha sonra olabilecek arkadaşlara yardımcı olmak adına yazıyorum. Şuan 20 gün geçti ve 3 gündür işe düzenli olarak geliyorum çok şükür bir sorunum kalmadı. Öncelikle 4 doktor gezdim ve en son Alper hocaya yaptırmaya karar verdim. Diğer doktorlar farklı yöntemler önerdi Dünyam Hastanesinden Mehmet Ali Deneme flap önerdi Devlet hastanesi karşılıklı kapama önerdi Magnet Hastanesinden ismini vermeyeyim bu doktoru hiç tavsiye etmiyorum bi yöntem bile söylemedi operasyon esnasında karar veriyoruz dedi hiç ilgilenmedi muayenem toplam 1 dakika sürdü. Neyse Memorial Hastanesine 23 Mart Pazartesi günü yatışım yapıldı ve ameliyat saatini beklemeye başladım çok heyecanlıydım, ameliyat işleri vs. bana göre değilmiş. Ama ameliyat önlüğünü giydiğim anda heyecan falan kalmadı acayip rahattım. Ameliyat genel anestezi ile yapıldı açıkçası ben istedim bel altı çok cazip gelmedi doktorum da geneli önerdi. Uyanma konusunda bi sıkıntı olmadı gayet sakin bi şekilde uyandım ve annemle babamı gördüm ameliyathane kapısında şakalaştık bile :) Ameliyatım içerden flap dışardan karşılıklı kapama ile yapıldı 6 tane dikişim vardı ilk gün hastanede yattım bir gece sürekli serum verdiler ama çok şükür hiç ağrım sızım olmadı gayet rahattım kolumdaki damar yolu dışında :) Neyse ertesi gün çıktık hastaneden arabanın arka koltuğuna yattım yüz üstü bi şekilde sıkıntısız vardık eve. 10 gün boyunca yan, yüz üstü yattım kalkıp geri yatmakta bi sıkıntı yaşamadım tuvalet konusu da çok rahattı sadece sürekli yatmak biraz sıkıcı ama bunu çalışıyorsanız dinlenme zamanı olarak düşünebilirsiniz. 2 Nisan perşembe günü ilk kontrole gittim ve 3 dikişim alındı kalan 3 dikişde 6 Nisan Pazartesi alındı ve normal bi şekilde yürümeye oturmaya başladım çok şükür atlattım ve doktoruma minnettarım ellerine sağlık gerçekten çok iyi bir insan ve hekim. Biraz uzun oldu ama yardımım dokunursa ne mutlu, ameliyat olacak arkadaşlar için sorularınız olursa yardımcı olurum. Ameliyat sonrası görünüm için bi resim yükledim. Herkese sağlıklı günler iyi forumlar.
  • İyi günler arkadaşlar. Bu ameliyatı 1 yıl içinde iki kere ve iki farklı yöntemle olarak tecrübeli biri olarak ilk olarak diyebilirim ki en önemlisi cerrahınızdır.şuan 2. Ameliyatı olalı 5 gün oluyor ilkine göre ağrı sızı Daha az. İlk ameliyat 7 ay önce 2 bölgeden dokuların karşılıklı dikilmesi gibi kolay ve tekrar etme oranı yüksek bir ameliyattı. Ki bir bölge tekrar etti ve şuan flep yöntemi ile olmuş bulunuyorum. flep yöntemi için henüz bşr şey demek için erken ancak araştırmalarım nüks ihtimali en az olarak bunu gösteriyor. Ayrıca doktor da aile dostumuz olduğu için onun görüşlerinede inanıyorum. kısaca tavsiyem kil dönmesi şüpheniz olur olmaz bir genel cerraha görünmeniz korkmadan ameliyatınizi olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve son olarak şunu da belirteyim 30 dk lık bir ameliyat için uzun uzun düşünerek hem hayat standardınızı düşürüyor hemde hastalığın ilerlemesine neden oluyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Hocam son durum nedir sende acaba? Neler etmiş ne kadar gereksiz doktorlara denk gelmişsin böyle. Ameliyatı konusunda özel doktorlara hiç güvenemiyorum devlet doktoru ilgisiz gibi görünsede işin olması gibi olanı uyguluyor. Sakarya da sana bu işin uzmanı bir doktor söyleyebilirim Sakarya eğitim ve araştırma hastanesi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forevergs1313

    Hocam son durum nedir sende acaba? Neler etmiş ne kadar gereksiz doktorlara denk gelmişsin böyle. Ameliyatı konusunda özel doktorlara hiç güvenemiyorum devlet doktoru ilgisiz gibi görünsede işin olması gibi olanı uyguluyor. Sakarya da sana bu işin uzmanı bir doktor söyleyebilirim Sakarya eğitim ve araştırma hastanesi..

    sorma valla hocam. 2 sene olacak neredeyse bunun yüzünden çekmediğim dert kalmadı. biri anlamadı, öteki oyaladı, bir diğeri paracı çıktı maddi durumumuzu alt üst etti, üstüne iyileşemedim de. önceki sayfalarda okumuşsunuzdur muhtemelen durumumu da.

    şuan açık ameliyat olalı tam 3 hafta oldu. ağrım sızım yok, gayet rahatım. haftada 3 kez pansumana gidiyorum. arada pansumancı eve geliyor. şuanki sıkıntılarım, öncelikle yaraya gümüş nitrat döküyorlar, epey yakıyor o. sonrasında da bandaj çok büyük, bilmiyorum o bir şekilde düzeltilip küçültülür mü ama pantolonlarım üzerime olmuyor, sokağa çıkmıyorum zaten işsizim ancak sokağa çıkmak istesem şuan çıkamam.

    yaza kadar bir düzeleyim şu lanet hastalıktan bir kurtulayım başka bir şey istemiyorum. ufacık önemsiz bir hastalık insanın hayatını bu kadar mı etkiler yahu.

    okuyan, bakan varsa kuyruk sokumunu, daha alt tarafını her gün silsin, orada kıl, tüy kalmasın. 4 ayda 2 ameliyat geçirdim, hem fiziksel hem psikolojik olarak çöktüm. insana "keşke daha kötü bir hastalık olsaydı da tek ameliyatla ya ölseydik ya da kalsaydık" dedirtiyor bu hastalık.
  • Eyvallah kullanıcısına yanıt
    Bende 7 ayda iki ameliyat oldum ama ilk ameliyat biraz aceleye geldi ve çok ilerlemiş 4 kanaldan 2 ayrı noktada oluşmuştu bir nokta çok güzel iyileşti ama diğeri tek kanal olarak nüks etti onu da flep ile cuma günü oldum ve şuan antibiyotikler ile iltihap kapmasını engellemeye çalışıyorum. Eğer bundan da kurtulursam başarılı bir yıl geçmiş olacak bnm için.
    Sizin durumunuza üzüldüm iyi doktora denk gelememiş oolmanız sonucu hayatınızdan 1 yıl çalınmış. Ameliyat olduğum aile tanıdığı genel cerrah bana en iyi yöntem flep ve en kötüsü ve zahmetlisi açık ameliyat dedi biraz eskide kaldı açık ameliyat dedi. Ayrıca tanıdık doktordan önce istanbulda 2 genel cerraha muayene oldum ikiside flep yöntemi demişti. Bunların hepsi devlet doktoru özel hastane doktoruna bu konuda zerre güvenmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fotodan kıl dönmesinin derinliği anlaşılabilir mi?lütfen yardım.
  • naberabi N kullanıcısına yanıt
    Doktor olmaz demişti kesinlikle muayene olması gerek. Ama özel doktora sorarsan sana para kazanabilmek için tahmin yapacağını düşünüyorum. Çok araştırdım yaraya göre tedavi seçmen en önemlisi doktorunu iyi belirlemen gerek. Senin nasıl apse durumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda ameliyat sonrası 5 GUN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forevergs1313 kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi benim yara uzunluğu 3 cm.ltihap kurumuş tekrar foto mu göndereyim?
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.