Şimdi Ara

Kiğı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) 140 MW.elektrik Üretimine Başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kiğı Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Perisuyu Çayı üzerindedir. Kamuya ait olan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 140,01 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 106. Bingöl'ün ise 2. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 35. büyük Hidroelektrik Santrali'dir. Kiğı Barajı ve HES ortalama 450.000.000 kilovatsaat elektrik üretimi ile 135.952 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Kiğı Barajı ve HES sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 142.857 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.

    Tunceli il sınırında bulunan Kiğı ilçesindeki Kiğı Barajı, bir bakıma Tunceli ve Bingöl illerinin ihtiyacı olan elektrik enerjisini tek başına karşılayabilmektedir.

    Peri Çayı üzerindeki HES projeleri için Peri Çayı sayfasını inceleyebilirsiniz.

    5 Ocak 2016'da su tutulmaya başlanan Kiğı Barajı'nda su seviyesi 27 Ocak günü 1252,5 metre kotuna ulaştı.http://www.enerjiatlasi.com/hidroelektrik/kigi-baraji.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.