Şimdi Ara

Kıbrıs Türkiye çifte vatandaş askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kıbrısta doğdum annem babam türk vatandaşı. 19-20 yaşında kıbrıs çifte vatandaşlığa başvurdum. 22.08.2024te diş hekimliği 5 yıllık bölümden mezun oldum okurken baktığımda 2026 ya kadar tecilli görünüyordum fakat şu an askerlik kısmında çifte vatandaş olduğunuz için en yakın askerlik şubesine müracat edin yazıyor.

yaklaşık 2 yaşımdan beri türkiyede yaşıyorum. Kıbrıs bedellisine hak kazanmak için okuldan sonra 4 yıl çalışmış görünmem gerekiyormuş. Fakat her yıl asal üzerinden tecil yapılması gerekir diyor. Ben işte çalışmıyorum ama tecil edebileceksem işe girerim. 1 yılım henüz dolmadı mezuniyetimden. Benim şu an nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• An itibariyle msb sitesine girilemiyor ama açılınca şuraya bakarsınız. Dövizle askerlik şartlarına bakabilirsiniz.
    https://msb.gov.tr/Askeralma/
    Ya askeralma kanununu inceleyebilirsiniz, madde 39 dövizle askerlik şartları mevcut. (Yasanın güncel haline yukarıdaki linkten bakabilirsiniz)

Yurt dışında çalışma izniyle 1095 günü (3 yıl) dolduran Türk vatandaşlarına dövizle askerlik hakkı tanınıyor.

KKTC yasalarına göre askerlik şartları durumları neler bilmiyorum. Askeralma kanunda madde 44'e bakabilirsiniz.

En iyisi yakınınızda şubeden bilgi alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.