Şimdi Ara

KİA VENGA CLUB (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
627
Cevap
7
Favori
125.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim vengada 1.6 olan genelde şehir içi kullanıyorum ankara trafiğinde 6,5 lt yakıyo gayet memnunum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti77

    quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca


    quote:

    Orijinalden alıntı: CBR-RR

    Arkadaşlar,bugün akşam arabamı teslim aldım.Sadece 40 km lik bir yol yapabildim.Bu yola bakarak diyebileceğim,yüksek oturumu,bedeni saran koltukları,geniş görüş açısıyla,baya konforlu araç.Sun roof u açıp 80-100 gibi hızlara çıkılırsa baya gürültü oluyor.Sun roof u,düşük hızlarda kullanmak en iyisi.Motor ilk çalıştırmada ve 1.viteste,2.viteste biraz gürültülü.Yol adıktan ve ısındıktan sonra radyoda açıksa motor sesi gelmiyor.Vites yükseltmemizi söyleyen ekran,cidden baya düşük devirde rakam yazıyor,1500 devir gibi.ona uyarsak düşük yakıt tüketimi sağlanacağı aracı tanıtan arkadaş tarafından belirtildi.Bir şeye kafam takıldı yalnız.Bilgisayar,bu 40 km lik mesafe sonunda(tamamı şehir içi)4.7 ortalama gösterdi.80 tl lik yakıt aldım,yakıt almadan önce,60 felan gider gösteriyordu.şimdi 376 km gider gösteriyor.Ben yarın Ankara'ya gideceğim inşaallah.80 tl yeter diye düşünmüştüm ama yetmiycek.Zira ankara yaklaşık 400 km.Şöyle dersek,litresi 3.61 liradan,80/3,61=22,160 litre yapıyor.100 Kmde 4.7 litre yaksa,4,7x4=18,8 litre yakması lazım.Aldığım yakıtın bu değere göre götürmesi lazım ama,gidilebilecek mesafe 376 km gösteriyor.Acaba yola çıkıp biraz gidince bu mesafe değeri artarmı bakacaz yarın artık.Yakıtı aldığım yerden eve kadar olan mesafe yaklaşık 26 km.bunuda eklesek 402km yapar.İçindede vardı 60 km lik felan.Rahat götürmesi lazım ama,denemeden anlaşılmıycak sanırım.Eğer bilgisayarın yazdığı gibi,100 km ortalama 4,7 litre yakıyorsa çok çok iyi yani şehir içi.Acaba uzun yolda 4 dün altına düşermi.Düşerse eğer mükemmel olur,hatta tadından yenmez.Araba tam bir şehir içi arabası.Dıştan ufak,ama içten ferah ve geniş.İnsan daha ne ister.Allah hayrını göstersin herkese arabalarımızın.Güle güle ,ağız tadıyla kullanmak nasib olur inşaallah.
    Ankara dönüşü izlanimlerimi sizlerle paylaşırım,şimdilik kalın sağlıcakla.


    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Ben de ceratomu sattıktan sonra araç arayışına girdim. Güçlü bir dizel motoru olmalı idi. Kia markasını iyi tanıdığımdan venga aldım.
    10 gün oldu alalı. Henüz 350 km de.Tamamem şehiriçi kullandım . Ortalama 6.8 lt/100km.
    Bu değer ilk önce yüksek gelse de kullandığım şartlar da çok değil. Ama daha da düşeceğini düşünüyorum.
    Ceratomda aynısı oldu. 2000km den sonra tüketim azaldı. Özellikle 15.000 bakımında bor power eklenmişti. Ondan sonra daha da düştü.
    Vengadaki motor biraz daha geliştirilmiş daha güçlü bir motor. İç hacmi dediğiniz gibi gayet geniş.
    Ben memnunum. Tercihimde hata yapmadığımı düşünüyorum.
    Sizin söylediğiniz gibi ortalama 4.7 tüketim çok zor. Sadece Venga için değil bu bütün araçlar için geçerli.
    Aracın katalog değerlerini tutturmak biraz zor.
    Ve sizin bahsettiğiniz birim fiyat ( 3.61 tl) nerden alıyorsunuz? Bence ucuz yakıt kullanmayın.
    Uzun yolda anlık 4 ün altında rakam görebilirsiniz. Ortalama ( uzun yolda) 4.5 gibi bir tüketim olacağını düşünüyorum.
    Aracınızı kaça aldınız?
    Ben park sensörü hediyeli 41.000 tl ye aldım (1.6 dizel panorama).
    Şehir dışı yol izlenimlerinizi ve yakıt tüketimini paylaşırsanız sevinirim.
    Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin.

    Kia Venga 1.4 crdi Active ile 100 km de 4,5 lt yakalayabiliyorum hız ortalaması 80 - 90 km/saat hatta yol durumunuza bağlı olarak biraz daha düşebilir. örnek hendek sakarya arası 35 km, giderken tüm verileri (araç boş ve yalnız olduğumda) sıfırlıyorum 4 lt ortalama gösteriyor yol bilgisayarı, aynı hızlarda dönüşte 4,8 lt yakıyor sebebi giderken rakım düşüyor yani tabiri caiz ise bayır aşağı gidiyorsunuz dönüşte de bayır yukarı çıkmış oluyorsunuz. düz yolda 4,5 ortalama yaktırabilirsiniz bu araca. 1,6 crdi venga'da bu değerleri yakalamak biraz daha zor çok hızlı tepki verdiği için araç yakıtıda o denli fazla olmakta.

    İstanbul'a gittim otoyolda ortalama 100-120 km arası hızlarda 4,8 ortalama yaktırmayı başardım araca aynı koşullarda 1,6 vengayı 5,2 lt altına düşüremedim. yüksek hızlarda Ordu'ya gittim sakaryadan toplam 725 km ortalama 5.6 lt yaktım fakat bagaj ve araçtaki kişi sayısı fazlaydı, bence bu araç için çok ideal bir yakıt durumu.

    ben aracı herkese tavsiye ediyorum memnunum fakat son zamlardan sonra fiyatının çok çıktığını belirteyim.

    Tekrar merhaba.Öncelikle sorunuza cevap vereyim.Bilgisayarda 4.7 gördüğüm doğru.Yakıtıda Full den alıyorum.%7 indirimle,hatta pazarları saat 14 de kadar %10 indirimli.Kalitede sorun yok.Aracımı biraz pahalıya aldım.44500tl anahtar teslim fiyatına ek olarak,250 tl verdim arka park sensörü takıldı,trafik sigortası yaptırıldı.30 bin peşin verdim,gerisini krediyle aldım.Araç bana yaklaşık 47 binliraya geldi.
    Daha öncede belirttiğim gibi,arabayı alır almaz Ankara'ya gittim geldim.İstanbul'dan depoyu fulledim,Ankara'ya vardığımda yarım depo artı,çeyreğin yarısını yakmıştı.400 km mesafede.Biraz fazla geldi tabii.Araçta iki yetişkin birde çocukla.Hafif bagajla.Hızım 100-110 arasıydı.Çok dikkatli kullandım.Hem araç yeni,hemde az yaksın diye.Neyse ankaradada baya yol yaptık.Ankara şehir içide baya az yaktı.Ortalamam 5.7-6 arası değişiyordu.Ankara'danda depoyu fulleyip döndüm.Hızım yine aynı 100-120 arasıydı.Gelirkende bir ara biraz 130 140 arası kullanırken,bilgisayarda anlık yakıtın 3,5 4 ler civarına düşebildiğini farkettim.Aracı hızlandırırken biraz artıyor sonra düşüyor.Eğer rüzgarda arkadan esiyorsa,rahat 5 litrenin altında yakıyor.İstanbula geleli 3 gün oldu,şehir içi kullanıyorum ve ilk gün 5.7 olan ortalama yakıt,ilk gün sonunda 5 litreye düştü ve hala 5 litre gösteriyorhiç değişmedi.Bi anomallik mi var yoksa benmi devamlı aynı şekilde kullanıyorum anlamadımBu değere bakarsak araç şehir içinde uzun yoldan daha az yakıyor.Bu da benim işime gelir.Senede bir sefer bilemedin iki sefer uzun yol yapacağım,gerisi hep şehir içi.Yakıt konusunda,kullanmış olduğum diğer araçlarla kıyaslıyorum:opel corsa cdti 5,5 litre hesap ediyorduk ve şehir içi ben bir depoyla 900 km yaptığımı bilirim.citroen c3 5,7 5,8 gibi yakıyordu,yine onlada 900 km yapılabiliyordu.fiat grande punto multijet 5,7 ortalama veriyordu.Ben şimdi şehir içi vengayla 5 litre ortalama görüyorumAllah'tan başka ne isterim.Ankaradan gelirken 1,5 çeyrek depo harcadım400 km ye.sanki gitgide azalıyor yakıt harcaması.
    Arabanın bu süre zarfında gidişini pek seri bulmadım bunuda belirteyim.Hızlanması yavaş bir araç.Benim önceki aracım focus dizel bundan daha seriydi,hali hazırda kullandığım şirket aracı rio da bundan seri.Bir ara 140 a çıktığım oldu ama daha fazla çıkmadım araç yeni diye,daha ne kadar gider bilemiyorum.Araç ruhsatında 1400 kg boş ağırlığı yazıyor.Bunun tartışmasını yapmıştım satan firmayla.Bize fabrika ne değer verirse onu yazmak zorundayız demişlerdi.Oysaki teknik verilerinde 1280 le 1380 arası kg veriyor.Hoş bu aralıkta neye göre değişiyor anlamış değilimya.Bir ara kantara çıkartıp tarttıracağım.Aracın performansı hakkında yukarılarda uzun çocuk isimli bir arkadaş baya hoş şeyler yazmış bazı arabaları nasıl morattığını felan.Ben arabada şahsen bu performansı göremedim.Ama olsun,konfor yerinde,ekonomik,geniş.Görüntüsü şahane.Araba acaba biraz daha km yaptıkça açılırmı,performansı artarmı bilmiyorum.Şu an depoda çeyrekten çok az bir miktar fazla yakıt var,bilgisayar 360 gider diyor.Biara ankaradada bunu teyit eder değer vardı.Yani 180 km yi çeyreğin yarısında yapmıştım.Yakıtından memnunun hamdolsun.Birazda performansı artarsa ballı kaymak olur velhasıl.Arkadaşlara hatta bayiyede sormuştum,araç yanlışlıkla 1.4 gelmiş olabilirmi diye.Yahu olurmu öyle şey dediler arkadaşlar.Ankarada servise sordum araba iyi gitmiyo bana 1.4 mü verildi yoksa diye
    ,şasi nodan baktırdım,1,6 abi dediler.Performans artarmı zamanla dedim,yok abi pek bişey değişmez dediler,keşke ceed alsaydın onlar iyi gidiyo 220 görüyoz dediler,ben boş ver dedim bu daha konforlu ben onuda kullandım dedim.Arkadaşlardan performans artarmı sorusunu bien varsa cevaplayıversinler bi zahmet.Herkese iyi akşamlar.




  • İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Aracı biraz pahalı almışsınız ama değer, şimdi 46.000 tl.
    Çekişi konusunda ben de daha atik bir araç bekliyordum. Ama kötü değil.
    Bu aracı almadan önce Cerato 1.6 crdi 115 ps kullanıyordum. Ondan performans olarak bir fark göremedim.
    Siz iyi tüketim değerleri yakalıyorsunuz, benim tamamen şehir içi 6.6- 6.8 arası ve araç 560 km de.
    Yakında şehir dışı bir yolculuk yapacağım. Bakalım orda ne yakacak. Onu da yazacağım.
  • arkadaşlar dizeli opetten alıyorum ve full şehir içi kullanımı ankarada yokuşlu yollar yoğunlukta 290 kuruş yakıyor 1.6 panorama acaba sizlerin yakıt tüketimi ne alemde 8000 km deyim daha.
  • 1.6 venga da aracın girtmemesi ve arada birde araç gücü kesmesi sebebi ile servise gittik araç EGR valfinin geç tepki göstermesi sonucu performans kaybı yaşıyordu. değiştirdiler ve sorun çözüldü ama maalesef şimdi klima gazı ayda bir bitiyor ve kaçağı bulamıyorlar. ne alaka diyeceklere değişim yapılırken sanırım bir şeye zarar verdiler.
  • çok enteresan bir arıza silsilesi olmuş aracın kaç km acaba birde yakıtı nereden alıyordun bilgi verirsen sevinirim kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    arkadaşlar dizeli opetten alıyorum ve full şehir içi kullanımı ankarada yokuşlu yollar yoğunlukta 290 kuruş yakıyor 1.6 panorama acaba sizlerin yakıt tüketimi ne alemde 8000 km deyim daha.



    Yakıt tüketimlerimiz birbirine yakın. Yani şu an tamamen şehiriçi 7 lt/ 100km üzerinde. Ben bu kadar tüketim beklemiyordum.
    Şehiriçi katalog değeri 5.8 lt. Bu değer % 10 sapsa; 6.4 lt eder. Ben venga dan önce cerato kullanıyordum. Cerato bundan daha az tüketiyordu.
    Özellikle 15.000km bakımından sonra. Bu değerlerin biraz olsun düşeceği kanaatindeyim.
  • yakıt Opet veya Shell kullanıyoruz araçlarımızda. 1.4 crdi motor şu an daha stabil arkadaşlar tüketimleri de daha iyi gidişi yavaş kalıyor fakat çokta kötü değil ben bizzat 1.4 crdi venga ile 210 km hız yaptım. daha güçlü rio ile 200 üzerine çıkamamıştım.
  • gerçi ben günlük 10 km yol yapıyorum standart + üstüde var tabi. ayda 1000 km üstünde yol yapıyorum çoğunlu şehir içi ve yoku tepe. bakalım giderek düşer yakıt inş. ama şimdi bile son zamla birlikte yine az yakıyo şehir içinde :))
  • hafta sonu otoyolda venga 1.6 crdi yi hız testi yaptım garip bir şekilde aracı 190 km üzerine çıkaramadım. 1.4 crdi venga ile 210 km hız yapmıştım bir saçmalık var ama çözemedim.
  • Merhaba Dostlar,
    Bir getz kullanicisiyim ve yaklasik 3 aydir yeni arac bakiyorum kendime.. Bu sürecte i20, corsa, i30 ve auris gibi modellere yogunlastim. Hicbiriyle test sürüsü yapmadim. Son olarak kia venga ya da bakip öne cikan modellerle test sürüsü yapmayi arzuluyordum. Vengayi gördukten sonra diger modellerle test sürüsü yapmaktan vazgectim. Zira venga ya asik oldum. Son kararim venga oldu. fakat son zamlardan sonra fiyatlar ucmus gitmis.. 1.4 dizel bile 41.500 lira.. Cok para.. Gerci bayiler 1500-2000 lira civari indirim yapiyorlar ama yine fazla.. Yilbasi gibi kampanya indirimi yapilirsa alabilirim ancak. Olmadi ikinci ellerine bakacagim artik.

    Yorumlara bakilirsa genel anlamda herkes aracindan memnun.. Sizlerin yorumlari da yeni arac alacaklar icin belirleyici oluyor inanin.

    Basligi ilgi ve merakla takip ediyorum.. Araciniza dair olumlu-olumsuz yasadiginiz hadiseleri, begendiginiz-begenmediginiz her nevi özelligini yazmaya devam etmeniz dilegiyle..

    Saygilarla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CBR-RR

    quote:

    Orijinalden alıntı: musti77

    quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca


    quote:

    Orijinalden alıntı: CBR-RR

    Arkadaşlar,bugün akşam arabamı teslim aldım.Sadece 40 km lik bir yol yapabildim.Bu yola bakarak diyebileceğim,yüksek oturumu,bedeni saran koltukları,geniş görüş açısıyla,baya konforlu araç.Sun roof u açıp 80-100 gibi hızlara çıkılırsa baya gürültü oluyor.Sun roof u,düşük hızlarda kullanmak en iyisi.Motor ilk çalıştırmada ve 1.viteste,2.viteste biraz gürültülü.Yol adıktan ve ısındıktan sonra radyoda açıksa motor sesi gelmiyor.Vites yükseltmemizi söyleyen ekran,cidden baya düşük devirde rakam yazıyor,1500 devir gibi.ona uyarsak düşük yakıt tüketimi sağlanacağı aracı tanıtan arkadaş tarafından belirtildi.Bir şeye kafam takıldı yalnız.Bilgisayar,bu 40 km lik mesafe sonunda(tamamı şehir içi)4.7 ortalama gösterdi.80 tl lik yakıt aldım,yakıt almadan önce,60 felan gider gösteriyordu.şimdi 376 km gider gösteriyor.Ben yarın Ankara'ya gideceğim inşaallah.80 tl yeter diye düşünmüştüm ama yetmiycek.Zira ankara yaklaşık 400 km.Şöyle dersek,litresi 3.61 liradan,80/3,61=22,160 litre yapıyor.100 Kmde 4.7 litre yaksa,4,7x4=18,8 litre yakması lazım.Aldığım yakıtın bu değere göre götürmesi lazım ama,gidilebilecek mesafe 376 km gösteriyor.Acaba yola çıkıp biraz gidince bu mesafe değeri artarmı bakacaz yarın artık.Yakıtı aldığım yerden eve kadar olan mesafe yaklaşık 26 km.bunuda eklesek 402km yapar.İçindede vardı 60 km lik felan.Rahat götürmesi lazım ama,denemeden anlaşılmıycak sanırım.Eğer bilgisayarın yazdığı gibi,100 km ortalama 4,7 litre yakıyorsa çok çok iyi yani şehir içi.Acaba uzun yolda 4 dün altına düşermi.Düşerse eğer mükemmel olur,hatta tadından yenmez.Araba tam bir şehir içi arabası.Dıştan ufak,ama içten ferah ve geniş.İnsan daha ne ister.Allah hayrını göstersin herkese arabalarımızın.Güle güle ,ağız tadıyla kullanmak nasib olur inşaallah.
    Ankara dönüşü izlanimlerimi sizlerle paylaşırım,şimdilik kalın sağlıcakla.


    Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    Ben de ceratomu sattıktan sonra araç arayışına girdim. Güçlü bir dizel motoru olmalı idi. Kia markasını iyi tanıdığımdan venga aldım.
    10 gün oldu alalı. Henüz 350 km de.Tamamem şehiriçi kullandım . Ortalama 6.8 lt/100km.
    Bu değer ilk önce yüksek gelse de kullandığım şartlar da çok değil. Ama daha da düşeceğini düşünüyorum.
    Ceratomda aynısı oldu. 2000km den sonra tüketim azaldı. Özellikle 15.000 bakımında bor power eklenmişti. Ondan sonra daha da düştü.
    Vengadaki motor biraz daha geliştirilmiş daha güçlü bir motor. İç hacmi dediğiniz gibi gayet geniş.
    Ben memnunum. Tercihimde hata yapmadığımı düşünüyorum.
    Sizin söylediğiniz gibi ortalama 4.7 tüketim çok zor. Sadece Venga için değil bu bütün araçlar için geçerli.
    Aracın katalog değerlerini tutturmak biraz zor.
    Ve sizin bahsettiğiniz birim fiyat ( 3.61 tl) nerden alıyorsunuz? Bence ucuz yakıt kullanmayın.
    Uzun yolda anlık 4 ün altında rakam görebilirsiniz. Ortalama ( uzun yolda) 4.5 gibi bir tüketim olacağını düşünüyorum.
    Aracınızı kaça aldınız?
    Ben park sensörü hediyeli 41.000 tl ye aldım (1.6 dizel panorama).
    Şehir dışı yol izlenimlerinizi ve yakıt tüketimini paylaşırsanız sevinirim.
    Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin.

    Kia Venga 1.4 crdi Active ile 100 km de 4,5 lt yakalayabiliyorum hız ortalaması 80 - 90 km/saat hatta yol durumunuza bağlı olarak biraz daha düşebilir. örnek hendek sakarya arası 35 km, giderken tüm verileri (araç boş ve yalnız olduğumda) sıfırlıyorum 4 lt ortalama gösteriyor yol bilgisayarı, aynı hızlarda dönüşte 4,8 lt yakıyor sebebi giderken rakım düşüyor yani tabiri caiz ise bayır aşağı gidiyorsunuz dönüşte de bayır yukarı çıkmış oluyorsunuz. düz yolda 4,5 ortalama yaktırabilirsiniz bu araca. 1,6 crdi venga'da bu değerleri yakalamak biraz daha zor çok hızlı tepki verdiği için araç yakıtıda o denli fazla olmakta.

    İstanbul'a gittim otoyolda ortalama 100-120 km arası hızlarda 4,8 ortalama yaktırmayı başardım araca aynı koşullarda 1,6 vengayı 5,2 lt altına düşüremedim. yüksek hızlarda Ordu'ya gittim sakaryadan toplam 725 km ortalama 5.6 lt yaktım fakat bagaj ve araçtaki kişi sayısı fazlaydı, bence bu araç için çok ideal bir yakıt durumu.

    ben aracı herkese tavsiye ediyorum memnunum fakat son zamlardan sonra fiyatının çok çıktığını belirteyim.

    Tekrar merhaba.Öncelikle sorunuza cevap vereyim.Bilgisayarda 4.7 gördüğüm doğru.Yakıtıda Full den alıyorum.%7 indirimle,hatta pazarları saat 14 de kadar %10 indirimli.Kalitede sorun yok.Aracımı biraz pahalıya aldım.44500tl anahtar teslim fiyatına ek olarak,250 tl verdim arka park sensörü takıldı,trafik sigortası yaptırıldı.30 bin peşin verdim,gerisini krediyle aldım.Araç bana yaklaşık 47 binliraya geldi.
    Daha öncede belirttiğim gibi,arabayı alır almaz Ankara'ya gittim geldim.İstanbul'dan depoyu fulledim,Ankara'ya vardığımda yarım depo artı,çeyreğin yarısını yakmıştı.400 km mesafede.Biraz fazla geldi ta

    Performans arttirmak icin tek care chip tuning.... Baska yolu yok.... Arac 155 hp gibi bir rakkama ulasiyor ve muhtesem oluyor diyebilirim.....




  • Bayramın ikinci günü 250 km lik şehir dışı yolculuk yaptım vengamla. Ortalama 120-130 km hızla gittim. Daha 1000km olduğu için biraz da motorun açılması için araca biraz yüklenmek istedim. Sonuçta 5.8 lt /100km yakıt yaktı. Yola çıkarken bütün değerleri sıfırlamıştım.
    Yol tutuşu yüksek yapısına rağmen iyi sayılır. Daha önce de yazdığım gibi bundan önceki aracım cerato dizel 1.6 115 ps idi.
    Ara hızlanmalarda 128 ps olmasına rağmen ceratoyu arattı bana. Motor ilerde açılır, performans artarmı onu bilmiyorum. Gaz pedalı sonuna geldiğimi sandım basınca yanıldığımı anladım. Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Bunu bana daha önce bir venga kullanıcısı söylemişti. Gaz pedalını mı doğru kullanamadım ama performans daha iyi olmalı. Ya da aracın yüksek yapısı sebebiyle yüksek hızları sınırlandırmak için 128 ps motor dizginlenmiş olabilir mi?
  • arkadaşlar araba ilanlarına bakınca venga alanların tekrar sattığını görüyorum. acaba neden. bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
  • satılan bütün 0 arabaların satıldığı gibi venga da satılabilir. aracın hemen 2 ele düşmesi o arac hakkında yorum yapmak için doğru bir gösterge değildir. insanların ihtiyaçları anlık değişebilir kimi ihtiyaçtan kimii keyfinden satar. onuda satana sormak lağzım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca

    Bayramın ikinci günü 250 km lik şehir dışı yolculuk yaptım vengamla. Ortalama 120-130 km hızla gittim. Daha 1000km olduğu için biraz da motorun açılması için araca biraz yüklenmek istedim. Sonuçta 5.8 lt /100km yakıt yaktı. Yola çıkarken bütün değerleri sıfırlamıştım.
    Yol tutuşu yüksek yapısına rağmen iyi sayılır. Daha önce de yazdığım gibi bundan önceki aracım cerato dizel 1.6 115 ps idi.
    Ara hızlanmalarda 128 ps olmasına rağmen ceratoyu arattı bana. Motor ilerde açılır, performans artarmı onu bilmiyorum. Gaz pedalı sonuna geldiğimi sandım basınca yanıldığımı anladım. Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Bunu bana daha önce bir venga kullanıcısı söylemişti. Gaz pedalını mı doğru kullanamadım ama performans daha iyi olmalı. Ya da aracın yüksek yapısı sebebiyle yüksek hızları sınırlandırmak için 128 ps motor dizginlenmiş olabilir mi?


    motorun tam performans vermesi için 10.000 km lik bir zaman lağzım birazda devirli kullanmak faydalı olur. ayrıca mpv tipi yüksek yapılı araçlar yüksek hızlara çıkar ama sürekli o şekilde kullanılmaz tavsiye edilmez karesörü yüksek olması yana yatmalara meyilli olduğu için zaten kitapçığındada yazar. bu tip araçların tümü için geçerlidir sadece venga için değil. eğer performans odaklı ve sürat yapma ihtiyacı varsa bu araçlar pek uygun değildir. motor gücü ve performansı araç sollamalrında ve rampa tırmanışlarında büyük avantaj sağlıyor vengaya ama sürat yapmak için uygun değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca

    Bayramın ikinci günü 250 km lik şehir dışı yolculuk yaptım vengamla. Ortalama 120-130 km hızla gittim. Daha 1000km olduğu için biraz da motorun açılması için araca biraz yüklenmek istedim. Sonuçta 5.8 lt /100km yakıt yaktı. Yola çıkarken bütün değerleri sıfırlamıştım.
    Yol tutuşu yüksek yapısına rağmen iyi sayılır. Daha önce de yazdığım gibi bundan önceki aracım cerato dizel 1.6 115 ps idi.
    Ara hızlanmalarda 128 ps olmasına rağmen ceratoyu arattı bana. Motor ilerde açılır, performans artarmı onu bilmiyorum. Gaz pedalı sonuna geldiğimi sandım basınca yanıldığımı anladım. Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Bunu bana daha önce bir venga kullanıcısı söylemişti. Gaz pedalını mı doğru kullanamadım ama performans daha iyi olmalı. Ya da aracın yüksek yapısı sebebiyle yüksek hızları sınırlandırmak için 128 ps motor dizginlenmiş olabilir mi?


    motorun tam performans vermesi için 10.000 km lik bir zaman lağzım birazda devirli kullanmak faydalı olur. ayrıca mpv tipi yüksek yapılı araçlar yüksek hızlara çıkar ama sürekli o şekilde kullanılmaz tavsiye edilmez karesörü yüksek olması yana yatmalara meyilli olduğu için zaten kitapçığındada yazar. bu tip araçların tümü için geçerlidir sadece venga için değil. eğer performans odaklı ve sürat yapma ihtiyacı varsa bu araçlar pek uygun değildir. motor gücü ve performansı araç sollamalrında ve rampa tırmanışlarında büyük avantaj sağlıyor vengaya ama sürat yapmak için uygun değil.

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kasislerde yüksek hızda seyrederken sizin dediklerinizi yaşadım.
    Aracın iç genişliği tasarımı çok hoş beğenerek aldım.Motor gayet güçlü ama 128 ps olunca beklenti de o oranda yüksek oluyor.
    Bakalım motor kullandıkça daha performanslı olacak mı? Bugün servise gittim. Aracı bilgisayara bağlattım. Bir sorun yok.
    Zaten sorun var denecek kadar çekişte bir sıkıntı yok. Sadece beklentimi biraz daha fazla idi performans konusunda.
    Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Siz de farkettiniz mi?
    Sizin araç kaç km de? Yakıt şehir içi ne durumda?
    Bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca

    quote:

    Orijinalden alıntı: achilesos

    quote:

    Orijinalden alıntı: ismail hoca

    Bayramın ikinci günü 250 km lik şehir dışı yolculuk yaptım vengamla. Ortalama 120-130 km hızla gittim. Daha 1000km olduğu için biraz da motorun açılması için araca biraz yüklenmek istedim. Sonuçta 5.8 lt /100km yakıt yaktı. Yola çıkarken bütün değerleri sıfırlamıştım.
    Yol tutuşu yüksek yapısına rağmen iyi sayılır. Daha önce de yazdığım gibi bundan önceki aracım cerato dizel 1.6 115 ps idi.
    Ara hızlanmalarda 128 ps olmasına rağmen ceratoyu arattı bana. Motor ilerde açılır, performans artarmı onu bilmiyorum. Gaz pedalı sonuna geldiğimi sandım basınca yanıldığımı anladım. Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Bunu bana daha önce bir venga kullanıcısı söylemişti. Gaz pedalını mı doğru kullanamadım ama performans daha iyi olmalı. Ya da aracın yüksek yapısı sebebiyle yüksek hızları sınırlandırmak için 128 ps motor dizginlenmiş olabilir mi?


    motorun tam performans vermesi için 10.000 km lik bir zaman lağzım birazda devirli kullanmak faydalı olur. ayrıca mpv tipi yüksek yapılı araçlar yüksek hızlara çıkar ama sürekli o şekilde kullanılmaz tavsiye edilmez karesörü yüksek olması yana yatmalara meyilli olduğu için zaten kitapçığındada yazar. bu tip araçların tümü için geçerlidir sadece venga için değil. eğer performans odaklı ve sürat yapma ihtiyacı varsa bu araçlar pek uygun değildir. motor gücü ve performansı araç sollamalrında ve rampa tırmanışlarında büyük avantaj sağlıyor vengaya ama sürat yapmak için uygun değil.

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Kasislerde yüksek hızda seyrederken sizin dediklerinizi yaşadım.
    Aracın iç genişliği tasarımı çok hoş beğenerek aldım.Motor gayet güçlü ama 128 ps olunca beklenti de o oranda yüksek oluyor.
    Bakalım motor kullandıkça daha performanslı olacak mı? Bugün servise gittim. Aracı bilgisayara bağlattım. Bir sorun yok.
    Zaten sorun var denecek kadar çekişte bir sıkıntı yok. Sadece beklentimi biraz daha fazla idi performans konusunda.
    Gaz pedalı hızlandıkça sertleşiyor. Siz de farkettiniz mi?
    Sizin araç kaç km de? Yakıt şehir içi ne durumda?
    Bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşalım

    hızlandıkca gaz pedalı ve direksiyon sertleşiyor. araç yükünü aldıkça salınımı daha az oluyo boşken biraz fazla tabi. benim araç 11.000 km oldu bp kullanıyorum genelde dizeli 26 kuruş yakıyor full şehir içi dur kalk. venga verdiğimiz her kuruş paranın karşılığını veriyo vermeyede devam eder inş. satarken diğer markalara nazaran dezavantajlı ama venga kullanırken yakıt ve bakım masraflarındaki ekonomisi ile karşılığını veriyo fazlasıyla.




  • Merhaba,

    Yakında 1.4 Dizel 90 HP Venga ile aranıza katılacağım bi aksilik olmazsa... Bayiyle anlaştım, kaporamı bıraktım, lakin Getz'i satmam lazım öncelikle.. Peşinatı o şekilde ödeyeceğim çünkü.. 1.4 dizel kullananlar aracın performansı hakkında yorumda bulunurlarsa sevinirim.
  • Şimdiden hayırlı olsun. Aracınızı kaça aldınız?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.