Şimdi Ara

*KİA SPORTAGE,SOUL VE SORENTO KULÜBÜ* (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.339
Cevap
14
Favori
356.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yasin GENCAN Y kullanıcısına yanıt
    öncelikle merhaba,

    kararan dikiz aynası uygulamasını yetkili servis ile görüşmeni tavsiye ederim ...bu nun dışında mevcut aynanın sadece ayna kısmını değiştirebilecek oto cam ayna işi yapanlarla görüşebilirsin .

    Navigasyonun kullanılabilmesi için navigasyonun yüklü olduğu bir havıza kartı cihaza takılı olması gerekiyor sol üst köşeden usp kapağını aç orada takma yeri var takılı mı diye bir bak şayet takılı değilse herhangi bir oto görüntü sistemleri ilgilenen biri halledebilir diye düşünüyorum...

    keyifli sürüşler
  • arkadaşlar merhaba,

    2007 Model Kia Sportage otomatik vites, dizel kullanıcısıyım. (4WD)..

    Araç 11.9 lt / 100 km yakıyor gibi gösteriyor. Bu rakam doğru mudur? Kullanan varsa bu modeli/aracı, yorumunu söyleyebilr mi?

    Teşekkürler,
  • BENDE 2010 KİA SORENTO EX KULLANICISIYIM OTOMATİK VİTES 2500 CC 170 HP ŞEHİR İÇİ KULLANIMDA 100 KM 10 LT YAKIT YAKIYOR YANİ 42 KR CİVARI ŞEHİR DIŞI 90-100 KM SABİT HIZLARDA 35 KR YAKIYOR ŞEHİR İÇİ DIŞI KARIŞIK 38 KR YAKIYOR .11,5 LT SENİN ARACIN İÇİN BİRAZ FAZLA BİR TÜKETİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.DEPOYU FULLE DAHA SONRA YAKIT ALDIĞINDA ALDIĞIN TUTARI YAPTIĞIN KM BÖL DOĞRU OLUP OLMADIĞINI KIYASLARSIN..
  • sorento için bir tv navigasyon cihazı önerebilirminiz
  • ilandaki aracımı satıyorum. yazdığım gibidir. fiyatı biraz yüksek kabul etmek gerek. forum üyelerine özel bir indirim yaparım. ilgilenen olursa.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-okumadan-gecmeyin.kusursuz.hata-bulana-10-bin-indirim-yaparim-214146124/detay/
  • ben yeni taktırdım aracıma necvox marka arka kafalıklarıda değiştiridim KDV dahil 1300 TL ödedim .Gayet güzel bir cihaz aracada tam uyumludur. tavsiye ederim .aracımın üzerindeki eski cihazımda aynı markaydı.
  • desperado3306 D kullanıcısına yanıt
    hangi modeli necvox markanın model de yazarsanız araştırırım
  • emreyilik E kullanıcısına yanıt
    45 bin tlye aldym 118 bindeydi aldy?ymda.
  • Önceki versiyonu sevmediğimi ilgimi çekmeyen bir araçtı SOUL'ün.

    Ama taki yenisini showroomda görene kadar.

    Bence mutlaka gidip inceleyin, hak vericeksiniz.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • +1

    Ayrıca DCT şanzımanda gelmiş ki tadından yenmez:) Tek handikapı yüksek yakıt tüketimiydi. Bunu da DCT şanzımanla bertaraf etmiş oldular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar sportage çok beğeniyorum ve bu aralar bir araç almam gerekiyor elimdekini sattığım için. 2011 veya12 lpg li bir model düşünüyorum ama kararsızım gdı ve gsl modelleri arasında kısaca neler fark eder ve neden qashqai değilde sportage almalıyım ya da aynı paralara daha kolay satılır diye bir jetta mı almalıyım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim bir de lpg uyumu nasıl ve yakışı gerçekten lpg ile 20 -25 krşlara kadar düşüyor mu ? bilgi verebilecek olanlara şimdiden teşekkürler
  • NEDEN BRC LDI ?
    BRC LDI kısaca aracın kendi benzin enjektörlerini kullanarak yanma odasına LPG'yi sıvı olarak gönderen yeni bir teknolojidir.. Yanma odasına sıvı olarak gönderilen LPG nedeniyle devamlı bir soğutma meydana gelmekte ve böylece benzine göre tork ve güç artışı sağlanmaktadır..
    BRC LDI sistemi mantıksal bir hafızaya sahip olup, araç hangi yakıtla stop edildiyse, tekrar çalışmayı yine o yakıtla yapmaktadır.Güncel benzin -lpg fiyatları dikkate alındığında yaklaşık %50 yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Ayrıca %5 güç artışı BRC LDI sisteminin ekstra bir özelliğidir.
    BRC LDI'nin Farkı Nedir?
    Sıvı LPG Kitlerinin sorunlarını araştırdığınızda karşınıza bir kaç temel sorun çıkar. Bunlardan birincisi aracın orjinal benzin pompasının yanması , diğeri LPG'den benzine geçiş anında stop etme ve çalışmama . Bu sorunun temeline inildiğinde karşınıza benzin pompasının geçiş anında tam yükte çalışması çıkar. Bunu biraz detaylandıralım.
    Aracınızda x marka sıvı sistem kullanıyorsunuz , araç %100 LPG ile çalışıyor , depodaki gaz basıncı düştü ya da siz aracınızı benzinde kullanmak istediniz , bu durumda LPG deposundaki pompa gaz akışını keser ve hatta benzin pompalanmaya başlar.Aracın benzin pompasına bağlanan role aracın orjinal benzin pompasını tam yükte çalıştırmaya başlar ve benzin pompasının basıncı ile hattaki lpg itilir ve araç benzine geçer . Muadil ürünlerde bu geçiş 10 dakikaya kadar sürebilir çünkü orjinal benzin pompasının basıncı yakıt hattını kısa sürede dolduramaz .Bu şekildeki geçişler aracın (OEM) benzin pompasını zamanla yorar ve biraz araştırılırsa benzin pompasının bozulması (yanması) gibi sorunlar yaşanır.Bu durumda araç stop eder ve benzinde çalışmaz.
    Bu durumun ikinci be daha büyük sorunu ise geçişin tamamlanamamasıdır . Örnekle devam edecek olursak araçta lpg bitti , aracın benzin pompası devreye girdi ve hattaki gazı yitmeye başladı ve yine basınç yetersizliğinden dolayı hattı benzin ile dolduramadı ve bu durumda yine araçstop eder ne benzin ile ne de lpg ile çalışır. Bu durumda servise kurtarıcı ile gitmek zorunda kalırsınız.
    BRC BU SORUN İÇİN NE YAPMIŞ?
    BRC LDI bu sorun için sisteme ikinci benzin pompasını koymuş. Geçiş anında hem aracın benzin pompası hem de ikinci LDI benzin pompası devreye girer muadil ürünün 10 dakikada sağladığı geçişi 1 dakika gibi kısa sürede tamamlar ve aracı sorunsuz benzine geçiş yaptırır. Bu sayade geçiş sorunları olmadığı gibi aracın OEM benzin pompası da sürekli tam yükte çalışmadığı için zarar görmez.
    Sıvı kitlerde bir diğer sorun ise sigorta tablasının yanmasıdır. Bunun nedeni ise aracın çalışmaz durumda iken belirli periotlarda devreye girmesini sağlamak yani HPP (high pressure pomp) yüksek basınç pompasındaki sıvı halden gaz fazına geçmiş lpg yi yenilemek için yani aracın geç çalışmasını engellemek için sistemin devreye girmesidir. Aracın orjinal sigorta tablasından alınan yanlış bağlantılar bu tablanın yanmasına neden olabilir. Lakin BRC LDI de böyle bir bağlantı bulunmamaktadır. Böyle bir sorun da yaşanmamaktadır. (https://www.youtube.com/watch?v=S3V055WGjjk )
    BRC LDI'nin bir diğer ekstrası ise sessiz lpg pompasıdır. Muadil üründe yaşanan ses şikayeti BRC LDI 'de yaşanmaz , lpg pompasının sesini kesinlikle duyamazsınız.
    Ayrıca araca özel gelen izalasyon ise hem görüntü hem de ses izalasyonu için özel tasarlanmıştır.Bu nedenlerden dolayı BRC LDI'nin fiyatı da muadil ürünlere göre biraz yüksektir ama kalite hiç bir zaman ucuz olmamıştır.
    Sonuç olarak BRC LDI gerek ürün kalitesi , gerek ekstra donanım ve özellikleri ile piyasadaki en gelişmiş ve en iyi sıvı lpg kitidir. Araçlarında sıvı sistem tercih edecek kullanıcıları BRC LDI'yi gönül rahatlığıyla tercih edebilir . Ürün seçimi tamamlandıktan sonra yapılması gereken tek şey bu ürünü doğru yerde montajını yaptırmasıdır.Ürün her ne kadar son teknoloji olsada doğru bir işçilik ile monte edilmelidir. ÖZENÇLER OTOGAZ olarak 100 'e yakın GDI motoru bugüne kadar BRC'li yapmış bulunmaktayız. Gerek İtalya'da aldığımız eğitimler gerek bölgede verdiğimiz BRC LDI eğitimleri ile bu işi layıkıyla yapmaya çalışan bir firmayız.Firmamızda gönül rahatlığıyla BRC LDI montajı yaptırabilirsiniz. Herkese iyi forumlar. (https://www.youtube.com/results… )
    Mehmet ÖZENÇ
    BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi
    www.ozenclerotogaz.com.tr
    364-213-5173





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilgizmo

    selamlar sportage çok beğeniyorum ve bu aralar bir araç almam gerekiyor elimdekini sattığım için. 2011 veya12 lpg li bir model düşünüyorum ama kararsızım gdı ve gsl modelleri arasında kısaca neler fark eder ve neden qashqai değilde sportage almalıyım ya da aynı paralara daha kolay satılır diye bir jetta mı almalıyım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim bir de lpg uyumu nasıl ve yakışı gerçekten lpg ile 20 -25 krşlara kadar düşüyor mu ? bilgi verebilecek olanlara şimdiden teşekkürler

    bu konuda kimse yok mu ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DOĞUŞTAN ŞANSLI - 0 KM HYUNDAİ IX35 BRC LDI MONTAJI

    Bazı araçlar doğuştan şanlıdır , bazıları bu şansa daha sonra sahip olurlar. Zararın neresinden dönerseniz kardır. Bu nedenle ÖZENÇLER'e gelin BRC ile performans ve ekonominin tadını çıkarın.

    Özençler Otogaz
    BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi
    LPG'li Değil BRC'li




  • BRC LDI Hyundai İX35 - KİA SPORTAGE .
    Yahya CİĞER'e ve Bahadır SOYLU'ya BRC LDI dönüşümünde firmamızı tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz.

    Özençler Otogaz
    BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi
    www.ozenclerotogaz.com.tr





  • herkese selamlar, birkaç hafta önce 2007 sorento aldım, almadan detaylı expertiz yaptırdım.Üzerinde gram boya çıkmadı, motor % 70 e yakın dendi, vs.. vs.. sonuca bakarak almaya karar verdim..138000 km idi aldığımda, birkaç gün çnce yetkili servise götürdüm, bakım amaçlı..yağı suyu filtreleri vs. değişti.araç daha servisteyken beni aradılar, ve turbonun vakumunun arızalı olduğunu tesbit ettiklrerini, değişmesi gerektiğini 825 tl parça fiyatı verdiler.Sonra biz sizi bir saat sonra tekrar arayalım, turbonun içine millerine de bakalım madem dediler, eğer oda sıkıntılı ise turbonun hepten değişimi gerekir dediler.1 saat sonra millerde boşluk olduğunu değişim gerektiğini sadace parçanın 5250 tl olduğunu bu işlemlerin yanında bazı diğer parça ve takımların da değişeceğini ve yağında yenileceğini 6500 tl civarında biteceğini söylediler.Ani bir baygınlık geçirmişim:):)
    Araç ilk 4*4 üm.ilk defa otomatik ve bu sınıf bir araca binidiğim için çekiş ve hızlanma konusunda durumu yorumlayamıyorum.ancak araç da duman atma ve bayılma yok gibi.
    Usta gaza dokunur dokunmaz aracın fırlaması gerektiğini bunun ise yavaş yavaş hızlandığını ve çekişin çok düştüğünü söylüyor.Tabi panikle ankara da iyi turbo cu arayışına girdim.bir kaç yeri aradım, turbonun içinin sıfır parçalarla değişmişini takıp ve ek masraflarla en fazla 1500 e bitebildiğini, 1 sene de garantili olduğunu öğrendim.
    NE DERSİNİZ?
    herkese iyi sohbetler...




  • Hayırlı olsun ve geçmiş olsun hocam,bende 2007 sorento alma arifesindeyim,ne kadara aldınız acaba?

    Ve birde şu araç 170hp lik x-force modellerindenmidir?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-zabunoglu-peugeot-bayi-den-2007-mod-kia-sorento-2.5-crdi-ex-4x4-228221574/detay/
  • teşekkür ederim araç xforce 170 beygir..42000 e aldım..
    link teki aracı tavsiye etmiyorum, ben de almadan önce görmüştüm onu, bu araçlar da deri koltuksuz bir kaç defa rastladım buda onlardan biri.
    ön konsol değişik ekranın hemen altında 3 değil 5 düğme olması lazım.hatta 2008 lerde bir düğme daha var(ön cam buğu çözücü)tahminim bu ve benzeri araçlar çelik motor çıkışlı değil, dışardan getirilmiş araçlar, ilk bakışta gözüme takılanlar bunlar..
  • 2007 Sportage aldım araba 120.000km'deydi. İki gün önce jantları değiştirirken usta sol tekerin 2 bijon saplamasını kopardı. Sağ tekerin iki bijon saplamasını'da balataları değişen usta kopardı. Baktım saplamalar tutanın elinde kalıyor (Önceki usta vidaları yıpratmış sanırım) hepsini sıfır taktırayım dedim. Olay orda başladı, yaparım diyen usta bilyeler dağılır diye dokunmak istemedi, bilyeler dağılırsa bilyenin tanesi 150tl deniyor, eski ustama anlattım bilyeler elle çıkarılabiliyormuş dağıtmak ne demek gel yaparız dedi ama oda bayramdan sonraya kaldı yatıyo araba. Tavsiyem lastikleriniz sökülüp takılırken bijon kafalarına dikkat edin/ettirin bulması'da bazen imkansız olabiliyor.
  • Merhabalar bundan 2 ay önce 2006 Kia sportage 2.0 dizel araç aldım 65.000 km deydi şimdi 67.000 km de araç da şöyle bir sıkıntım var otomatik vites yokuş aşağı giderken ani fren yaptığım da stop ediyor. çeyrek depo mazot oluyor. ya da biraz altın da olduğu zamanlar da oluyor. Bu neden kaynaklıdır. Ustaya sordum yakıtı anlık yetiştiremediği için stop etmiş olabilir diyor. Ama çok tehlikeli birden stop etmesi. Böyle bir durumla karşılaşan varmıdır? Kimileri de mazot pompası yada filtresinden de olabilir. Bi baktır diyorlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.