Şimdi Ara

KIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
20.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımı alalı 5 ay oldu, takip edenler için izlenimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle araçtan oldukça memnunum, gerek sessizliği gerekse konforu ile beklentilerimi karşılıyor. Uzun yıllar beraberiz gibi görünüyor.

    Tüketim değerim 9,5lt olarak oturdu, %60 Şehiriçi % 40 Şehirdışı olarak değerlendirebilirim. Subaru Outbackle aynı kullanım tarzı ile 7,2 lt yakıyordum. Aradaki 450kg fark ve otomatik vites farkı ile durum mazur görünebilir, gerçi tüketimi çok önemsemiyorum. 10-11 lt zaten benim için makul değerler.

    Sevmediğim özelliği farlar yanarken cam sileceğine dokundugunuzda far yıkamada çalısıyor. Buda tüm kaputun ıslanmasına neden oluyor, aslında 2sn gecikme sonrasında farlara püskürtse olsa ne güzel olurdu. Biraz temiz gezmeyi sevenler illet olabilir bu duruma. Adaptif cruise control normal olarakta kullanılabiliyormuş onuda öğrendim bu arada, sağolsun sistemin bıraktığı güvenlik mesafesine araya girenler nedeniyle bu memlekette adaptif hız sabitleme kullanmak neredeyse imkansız.

    Şimdilik bukadar..
  • Kia Sorento Geyik testini bir hayli aramıştım, bu videoda burada bulunsun...

  • erceerce kullanıcısına yanıt
    İnceleme çok başarılı olmuş. Benzer araçları ben de araştırdım. En mantıklısı Sorento gibi. Gerçi 1-2 sene erteleyeceğim muhtemelen ama bu konuyu takip edeceğim.



    YouTube'da diğer videolarınızda aşağıdakini gördüm. Sorento saplandı mı burada, sadece deneme amaçlı mı yaptınız? Birebir aynı karın içine Subaru girdi mi? Öyle ise onda durum nedir?



    https://m.youtube.com/watch?v=VUK4478Xw0M

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    Bazı ailevi işler yüzünden uzun süredir girmedim foruma, anca cevap verebiliyorum. Orada değişik bir durum oldu arkadaşın sağından geçmek istedim ancak kardan dolayı yolun eğimini fark etmedim, altıda çamur olunca gaz verdikçe sağa doğru kaydım, gazla zorlayıp çıkardım belki ama sağ tarafta ağaçlar olunca riske etmenin manasız olduğunu karar verdim, gereksiz macera sonu boyanan kapılar olmasını istemedim açıkçası Aynı yere arkadaş girmedi, girseydi bilmiyorum çıkarmıydı ama sağa eğim olması nedeniyle zor bence. O gün beraber gezdik subarularla, onların geçtiği her yerden geçtim, ancak daha extreme yerlerde ne olur emin değilim. Bu biraz fiziklede alakalı, yani tutunmanın olmadığı yerde unimog getirseniz oda çıkamaz. Subarunun 4 çeker sistemi tartışılmaz ve özellikle son kasalar oldukça iyi. Ancak ben Sorentoyu tercih ederken genel değerlendirme üzerinden karar verdim, sadece 4 çeker sistemi üzerinden konuşmak biraz manasız olur çünkü.
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bir Kia bayisiyle mesajlaştım sahibinden.com'da. 2016 modellerde Prestige paketi var, 2015'lerdeki Exclusive daha düşük paket diyor. İnternette böyle birşey bulamadım. Bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    Paket olarak bilmiyorum ve hatirladigim sadece tek paket olarak geliyordu ve 2016larda 2015lere ek olarak, navigasyon,360 derece kamera, şerit takip sistemi, kör bölge uyari sistemi mevcut. Diger ekstralar ayni. Kahverengi döşemeler çok şik duruyor, ayrica bunlarin orta panel piano blacktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    KIA Sorento 2015 için hazırladığımız inceleme videosunu aşağıdaki linkden seyredebilirsiniz.

    https://youtu.be/LQUSGlMEAko

    İyi seyirler.
  • 1962rustu 1 kullanıcısına yanıt
    Videoda daha ilk başlarda önden çekişli ve araziye gitmez diyorsunuz. Araba 4x4 ve hardcore olmasa da araziye sokanlar var, hem YouTube'da hem de burda konu sahibi arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1962rustu 1 kullanıcısına yanıt
    Arka diz mesafesi yeterli diyorsunuz, yanlış değil ama doğru da değil. Arka diz mesafesi oldukça fazla. 189'um ve arka koltukta muadillerinde olmadığı kadar rahat ayaklarımı uzatabiliyorum. Sınıfında bu kadar geniş araç yoktur muhtemelen veya Ssanyong olabilir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1962rustu 1 kullanıcısına yanıt
    Elektronik el freni olmasaydı diyorsunuz, neden ki? Bu devirde mekanik el freni mi kaldı. Yakıt tüketimi ve otomatik parkı henüz test edemedik diyorsunuz, neden? Özellikle yakıt tüketimi oldukça önemli bir başlık bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD de ailem ile tatil yapmaktayım. Avisten ford edge kiralamıştım ama avise gidince bana kia sorento verdiler ve daha üst bir araç olduğunu belirttiler. Araç 3.3 V6 290 beygirlik bir motora sahip. Gaza basınca kalkışlarda yapıştırıyor. Uzun yolda 7.4 lt benzin yaktı. 130 km cıvarı hız ile kullandım hatta bir ara 160 km hıza kadar çıktım. Yakıt aldıktan sonra şehir içi bir miktar yol yaptım şu an yakıt tüketimi 11.9 lt ama kullandıkça düşüyor belki 11 lt ye düşebilir. Aracın konforunu beğendim, ne sert ne yumuşak bence ideal. İçi geniş ve bagajı büyük tam bize lazım olan şey. Yoksa spor araçta kiralayabilirdim ama işimizi görmezdi. Ailem ve ben bu aracı çok beğendik. Burada 25.000 usd civarı başlangıç fiyatı ile satılıyor. Yalnız kiralık araç olduğu için düşük donanımlı. En düşük donanımın bir üstü olan LX donanımlı. 17 lik jant ve kumaş koltuklar var. Bunun yanında manuel klima, manuel koltuklar, cc, otomatik far var. Otomatik silecek yok mesela. Gerçi benim önemsediğim donanımlar değil ama alacak olsam daha donanımlısını alırım. Bu arada en yüksek donanımlısı 39.000 usd burada. Amerikada 3 farklı motorla satılıyor. 2 lt turbo, 2.4 lt atmosferik ve 3.3 V6 atmosferik. Bu araç V6 ile çok keyifli ve tercih edilesi bir seçenek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 6 Ağustos 2017; 8:47:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir foruma giremediğim için yorumları kaçırmışım. Rüstü bey inceleme videonuz hızlı bir şekilde bakabildim, lakin gayet güzel olmuş emeğiniz için teşekkür ederiz. 4x4 hard offroad (Yani bir land cruiser olmasada) oldukça yeterli, özellikle diagonaldeki başarısını test ettim ve memnun kaldım. Ben 192cm boyundayım ve iç hacim olarak oldukça başarılıdır, ben araç kullanırken benim arkamda hatta onun arkasında 3cu sırada sorunsuzca seyahat edebiliyorsunuz, bu şekilde 2000km yok kat ettik.

    KIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı???

    Sorentonun önden çekişli olması bence eksi değil bir artıdır, arkadan itişli özellikle 4WD araçların ıslak ve kaygan zeminlerde kullanımları riskli durumlar yaratmaktadır ki bu şekilde uzun ve yüksek bir araç tedirgin edebilirdi. Ayrıca Drive modu ECO seçerseniz neredeyse önden çekişli bir araç gibi davranıp yakıt optimizasyonu odaklı sürüş sağlıyor, NORMAL modda viraj ve çekiş ihtiyacında tork vectoring devreye giriyor, SPORT modda gücün bir kısmını arka tekerleklere aktrarak farklı bir kullanım sağlıyor. Bunu özellikle denedim (Yabancı bir sitede okumuştum Dynmaxla ilgili) sport mod ile Normal mod arasında çok farklı bir hissiyatı mevcut anca bu keskin durum ECO ile NORMAL mod arasında pek yok sadece gaz tepkisi diyebilirim.


    Agustos ayında istanbuldan çıkıp Bulgaristan, Romanya ve Moldovaya seyahat ettik, Üzerine perflexten aldığım bir port bagaj koyduk.7 kişi olmasakta 6 kişi çok rahat bir yolculuk yaptık. Genelde otoban sürüşü olmadığı için yaklaşık 1500 km yol sınır geçişleriyle beraber 19 saat sürdü. Sorento gerçekten çok konforlu bir araç, beni oldukça mutlu etti. Ağır olmamıza, portbagaj olmasına ve tek gidiş geliş yollar olmasına karşın tek depo ile 900km menzili her depoda zorladık. Motorun ve aracın sessizliği hakikaten beklentilerin üzerinde, bundan önceki tüm araçlarıma ses yalıtım yaptırmış olmama rağmen bu araçta ihtiyaç duymadım.

    Yaklaşık bir yıldır aracımı kullanıyorum ve oldukça memnunum hatta fazlasıyla memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erceerce -- 19 Mart 2019; 7:47:44 >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    Arazi veya offroad beklentisi kişiye ve tecrübeye göre değişiyor, eğer kayaların üzerinde gitmekse Sorento böyle bir araç değil. (Belki ilk kasası yükseltme kiti, LSD vs ile hard corea biraz yaklaştırılabilir) ancak çamurlu, karlı ve bozuk yollarda beklentinizi fazlasıyla karşılayacaktır.
  • Bu başlığı açtığımda sene 2016 idi, 2017 JD powers kalite indexsinde açık ara önde, 1 yıllık Sorento tecrübem bu indexi teyid eder nitelikte. KIA yı tebrik etmek lazım gerçekten iyi işler çıkartıyor.Linkte farklı modeller ve dereceler mevcut. Sorento segment averajının neredeyse yarısı kadar bir istatistik değeri mevcut.

    KIA SORENTO (2015- ...) Kullanıcı Uzun Dönem Testi// Alınırmı Alınmazmı???

    Kaynak;

    https://www.kia.com/us/k3/content/media/downloads/jdp-iqs/kia_2017iqs.pdf

    https://www.kia.com/us/en/content/why-kia/ratings-and-reviews/jdpower-circle-ratings/2017-sorento
  • Selamlar bir sorum olucak eski kasa hakkında



    2007-2010 Sorento almaya karar verdik, önünde kia yazan tek parça ızgaralık ile bmw'yi anımsatan 2 parça ızgaralığın farkı nedir ? Aynı model ikisi de x-force yazıyor ama önleri değişik. Neye göre değişiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski kasa Sorentolar hakkında pek bir bilgim yok açıkçası, ancak yine burada konuyla ilgili başlık bulacağınızı düşünüyorum.
  • Kia websitesinde satışı yok görünüyor su an. 2019 yeni kasası mi gelecek acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gün bende sorentoma kavuştum. 2016 model 29000km de içi taba rengi dışı füme. 20km kullandım . kale gibi geldi .çok konforlu geldi. hemen iki şey hoşuma gitmedi.bir kol dayamanın bir yükseklik ve öne arkaya hareketi yok. ikinci olarak park esnasında ilk öne yanaşmada ön park sensörü devreye girmiyor . geriye gidip öne gidersen devreye giriyor.bunun bir ayarı varmıdır bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Kia websitesinde satışı yok görünüyor su an. 2019 yeni kasası mi gelecek acaba?
    2017 ve 2018 de gelmedi 2019 da gene bir makyaj durumu var . ama sıfırın fiyatı 400.000 leri bulabilir
  • dtvolkanozbay kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle gule kullanın. Ne kadara aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.