Şimdi Ara

Kia Pro'ceed Gt vs. Bmw e90 3.20D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. aracımız ; Kia Pro'ceed Gt 1.6 T-GDİ 204 HP (Çift turbo - manuel şanzıman)

Araç kırmızı yada siyah renkte olacaktır.
    Ankara şaşmaz'da lambo door (kapıların havaya açılması) uygulaması yapılacaktır.
    Eski aracımdan kalma sprint booster uyumlu olup montajı yapılacaktır.
    Chip ile 255hpye kadar güçlendirilebiliyor.
    Önden çekiş.
    0 alınacaktır.

2. aracımız ; Bmw 2009-2010 E90 3.20D 177 HP (turbo dizel - otomatik şanzıman)

Diğer araç coupe'ken bunun sedan olması e92 coupelara bütçemin yetmemesidir. Bütçeme yeten e92'lerde benim bineceğim değil bana binecek araçlar :) hep sorunlu o yüzden sedan bakıyorum.

Araç her ne renk olursa olsun alıp imola kırmızı kaplatıcam.
    Sprint Booster uygulaması bundada mevcut olucak.
    Chip ile forumdaki arkadaşların elde ettiği gibi 220 hp civarlarında bir güç üretiliyor.
    Arkadan itiş.
    2. el alınacaktır. (100 binin üzerinde kmsi olmayacaktır).

Sizce hangisini neden almalıyım?
    Nedenlerinizide belirtirseniz teşekkürler.

• Zor bir karar ancak sonunu düşünen Kahraman olamaz

Ben 0 Pro ceed i tercih ederim . 100 bin km ye kadar neler olmuştur bir araca hani bütçem de yetiyorsa 0 aracı tercih ederim

Burada kafa karıştıran sey BMW olması ama ne yazikki coupe veya cabrio degil o yüzden yine Kıa diyorum

He aileniz kalabaliktir veya cogu zaman 4 kapili sedan arac lazım oluyorsa bilemem bizde oyle degil o yüzden ileride aracımı da tek kapili düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 2 Ocak 2014; 16:46:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Zor bir karar ancak sonunu düşünen Kahraman olamaz

Ben 0 Pro ceed i tercih ederim . 100 bin km ye kadar neler olmuştur bir araca hani bütçem de yetiyorsa 0 aracı tercih ederim

Burada kafa karıştıran sey BMW olması ama ne yazikki coupe veya cabrio degil o yüzden yine Kıa diyorum

He aileniz kalabaliktir veya cogu zaman 4 kapili sedan arac lazım oluyorsa bilemem bizde oyle degil o yüzden ileride aracımı da tek kapili düşünüyorum

bmwde beni cazip eden tek şey arkadan itiş olması.

6 kişilik bir aileyiz fakat babamda sedan araç var o ihtiyacı karşılıyo coupe için bir engelim yok yani.

Orijinalden alıntı: ART Concept

Ne e90'lar var e92'ye taş çıkartır. Yapmasını bilmeli.

Size katılıyorum kafamda planladığım bazı görsel modifiyeler war zaten onun dışında bmw forumuda araştırıyorum.
    Zamanla tamamlayabileceğim şeyler.

M body kit
    M aynalar
    Çamurluklar içim M ızgaralar
    4 Çıkışlı egzoz ve difüzör
    Uygun jant seçimi
    CIC navigasyon yükseltme seti
    Krom cam eşikleri
    Bmw kapı altı logo aydınlatma

vs.vs. bunun dışındada önerileriniz varsa çok memnun olurum.

Makyajlı kasa e90 bütçenizi aşıyor mu ?

10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Birde yay işte.

Makyajlı kasa e90 bütçenizi aşıyor mu ?

2009-2010 model makyajlı e90 değilmi zaten yanılıyormuyum hocam?

2009-2010 bakıyorum çünkü

Şimdi gelelim tercihe,

BMW az yakar diye düşünmeyin, MTV ile birleştirirsek KİA çok daha öne geçecektir. MTV zamlandı şimdiki fiyatları pek bilmiyorum ama.

Şöyle bakalım,

2009-10 bmw'nin mtv'si 1.839,00 TL

2009 alırsanız seneye 7 yaş dilimine girecek 1.080,00 TL olacak.

Kia'nın ise 859,00 TL

İlk sene 1.000 TL fark ediyor.

Yani KİA'ya vereceğiniz benzinle, BMW'nin mazotu nötürler gibi.

Gelelim güç mevzusuna, stok kia'da stok 3.20d'de yeterli güce sahip. Ben bu iki araç için chip önermiyorum. Nedenini açıklayayım, bu araçları düşündüğünüze göre sizde benim gibi spor kullanımı, gazla frenle haşır neşir olmayı seviyorsunuz diye anlıyorum. Chip bu tarz kullanım için pek uygun değil. Özellikle duman atmayla başlarsınız ve başınıza bir çok iş açarsınız.

1.6 motor twinturbo bir araçtan bahsediyoruz. Yeteri gücü sunuyor gözünüzde küçültmeyin.
    2.0d motor ise torku sayesinde keyifli bir kullanımı zaten size sunuyor.

.... Aklınıza takılanları sorsanız aslında, çünkü yazarımda yazarım böyle.

• 320 dururken Ceed'i tercih etmek petk mantıklı olmayacaktır, temiz 320 iş görür.

Evet makyajlı, stoplardan anlarsınız en rahat. Makyaj e90'a çok yaradı aklınızda bulunsun.

Şimdi gelelim tercihe,

BMW az yakar diye düşünmeyin, MTV ile birleştirirsek KİA çok daha öne geçecektir. MTV zamlandı şimdiki fiyatları pek bilmiyorum ama.

Şöyle bakalım,

2009-10 bmw'nin mtv'si 1.839,00 TL

2009 alırsanız seneye 7 yaş dilimine girecek 1.080,00 TL olacak.

Kia'nın ise 859,00 TL

İlk sene 1.000 TL fark ediyor.

Yani KİA'ya vereceğiniz benzinle, BMW'nin mazotu nötürler gibi.

Gelelim güç mevzusuna, stok kia'da stok 3.20d'de yeterli güce sahip. Ben bu iki araç için chip önermiyorum. Nedenini açıklayayım, bu araçları düşündüğünüze göre sizde benim gibi spor kullanımı, gazla frenle haşır neşir olmayı seviyorsunuz diye anlıyorum. Chip bu tarz kullanım için pek uygun değil. Özellikle duman atmayla başlarsınız ve başınıza bir çok iş açarsınız.

1.6 motor twinturbo bir araçtan bahsediyoruz. Yeteri gücü sunuyor gözünüzde küçültmeyin.
    2.0d motor ise torku sayesinde keyifli bir kullanımı zaten size sunuyor.

.... Aklınıza takılanları sorsanız aslında, çünkü yazarımda yazarım böyle.

Beni gerçekten aydınlattınız çünkü aşırı muammada kalmıştım.

Yakıt mtv hesaplarınıza dikkat ettim benzerlerini bende yapmıştım sizle aynı sonuca varıyorum o yüzden gözardı ediyorum onu.

Chip konusundaki tavsiyelerinizide dikkate alıcam eski aracım 1.6 180hp insigniaya ankara boosterperformance'da chip uygulatmıştım 20000 de iken sattığım aracımda bir problem yaşamadım o yüzden yazıp durdum. Farkınıda gerçekten hissediyordum.

Gaz-Frenle bahsettiğiniz gibi çok haşır neşirim doğru olmadığını bildiğim haldede bir aralık görünce makas atmakdan aracı biraz devirli kullanmaktan vazgeçemiyorum.

Asıl arkadan itiş istememin sebebide 2009-2011 yılları arasında e46 3.25ci sahibiydim. Onda yaptığım burnout yada driftleri hala unutamadığım için bmw biraz sıcak bakıyorum. Üstelik 3.20d nin torku tüm bu olaylarada olanak sağlıyor. Halbuki proceed gt'de önden çekiş üstelik dijital el freni bulunuyor.

• araçkıyasla A kullanıcısına yanıt
    Şu konuda hemfikiriz ki ceed size hem daha sorunsuz hemde daha temiz bir sürüş ve kullanım ömrü sunuyor.

Arkadaş itiş pahabiçilemez bir sürüş keyfi sunuyor gerçekten ve esp'yi açtığınızda ceed kadar stabil oluyor. Üstelik kontrolden çıktığında toparlayabiliyorsunuz.

Hepsini geçtimde ceed B sınıfı, 3 serisi D sınıfı.

3 serisi daha konforlu,

Ustası çok daha fazla,

İkinci eli çok daha hızlı,

Arkadan itiş avantajı var,

İlerleyen km'ler için düşük yakıt tüketimi artısı var,

Marka algısı var,

Kişiselleştirmeye çok daha açık ve çeşitli. (jant yay vb)

4 kapı avantajı var ve daha aklıma gelmeyen bir çok yönden artısı çok fazla.

Ceed'inde artıları var tabi, fakat oyuncak gibi kalıyor 320d nin yanında. Üstelik asıl oyuncaklığı 320d sunuyor.

Bence bu şartlar altında temiz kullanılmış tamamen stok ve az km'li bir 320d bulunur alınır.

Daha sonra yavaş yavaş ağız tadıyla modifiye edilir.

• Ben de oyumu Cee'd ten yana kullanıyorum
  • Ceed'in tek avantajı sıfır olması başka bir avantajı yok..Madem yakıtı, vergiyi düşünüyorsunuz ceedi direkt eleyin zaten satana kadar akla karayı seçersiniz ciddi zararla satarsınız.Sınıf farkından bahsetmiyorum bile.Teknik verilere baktığımızda BMW'nin yine geri kalır yanı yok ki yazılımla daha ağır bir araç olan 320 daha iyi bir performansa sahip olacaktır.Yazılımlı 184'lük 320'ler 204'lük 330'larla yürüyor Ceed'in stock halde performans olarak da pek bir farkı yok ki yazılımda güç kaybı da çok olacaktır önden tahrikli olması dolayısıyla.BMW'nin vergisini de iki sene fazla ödersin dört sene aynı vergiyi ödersin.Ceed basmadığın zaman iki-üç lt kadar yakıt farkı olacak 100km'de.Yine aradaki vergi farkını kapatıp seni kara geçiriyor mazot power.Hele bastığın zaman neredeyse iki katı daha fazla yakacaktır Ceed.

BMW,aktarması,kalitesi,motor ve performansı keza marka değeri ile kia ceed pro gt ile mukayesesi olanaksızdır.

Bu olay,lg-samsung vs sharp-sony kore-japon kıyaslamalarına döner.

Bir'i alman teknolojisi diğeri kore teknolojisi.Yukarı da eşleştirmelere örnek verdiğim kore ve japon teknolojisi.

Bir'i teknoloji'yi bulalı ve keşif edeli tabir'i caiz ise ''at'ı alan üsküdar'ı geçmiş'' meselesi diğeri ise o atlı'nın izini kore'den takip eden bir toy üreticimi dersin,binek mi dersin,savacı mı dersin,taklit'ci mi dersin orası sana kalmış bir hadise..

Karşılıklı oynanan her oyunda,her zaman bir rakip birde kurban vardır.Mesele ilki olabilmek için ne zaman ikincisi olduğunuzu bilmektir..
  • Ceed alırım 320lerin ceddini tokatlarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.