Şimdi Ara

KIA PICANTO NASIL BİR ARABA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
4
Favori
221.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • toyota yaris dizeli bazı 30.000 ytl ama picanto full 28.000 ytl arada yine 2000 fark var
    tabi 2 arabada çok güzel 2sinide tercih ederdim
  • dizelini kullanıyorum herşey hoş güzelde müthiş gürültülü.resmen baş ağrısı yapıyor.acaba bizimkinde sorun mu var?bundan evvel dizel getz vardı gayet sessizdi.dizelini kullananlar yorum yapar mı gerçekten diğer araçlara göre sesli mi?
  • arabayı alalı yaklaşık 2 ay oldu. benzinli ex modeli 62 binde. araba dışarıdan çok kucuk gorunsede içerisi o kadar kucuk değil.çünkü araçta bagaj denen bişi yok.gerçekten çok kucuk bi bagajı var.arka koltuklar tekli ve ikili olarak ayrı ayrı katlanabiliyor.bagajda yer olmadığından mı koyacak yer mi bulamadılar nedenini tam olarak kavrayamadım ama araçta kesinlikle stepne yok.:) tamir kiti oluyormuş orjinalinde tabi ben aldığımda hiç bişi yoktu. olası lastik patlamasına karşılık lastik tamir eden basınçlı tupler var ben onlardan aldım. internette okuduğum kadarı ile işe yarıyormuş. umarım denemek zorunda kalmam . garanti olsun diye de çin malı çakmaktan enerji alan kompresor aldım.kompresoru denedim lastik havasını 80 gosteriyor.(lastikçide hepsini 32 basmıştım) neyse lastiği biraz indirdim çalıştırdım pek bi işe yaramıyor.sonra baya bi indirdim lastiği sanki şişirir gibi yaptı.yani pek bi işe yaramıyor gibi geldi geri iade ettim.arkadaş bende var çok guzel çalışıyo dedi ona da baktım o da şişirmiyor. en garantisi tamir spreyi (lastikte sıfır hava olsa bile 20psi ye kadar şişiriyormuş ve baya bi idare ediyormuş ) ben yine her ihtimale karşı bi ayak pompası almayı duşunuyourm.

    araba şehir içi kullanımı için çok guzel.istanbulda yaşıyanlar park problemi ne demektir çok iyi anlarlar.arabayı park etmek için çok fazla yer aramaya gerek kalmıyor. performans olarak fena değil. kalkış gidiş gayet hoş. yaklaşık olarak 2000 km yaptım galiba. şehir dışı kullanımına gelince yan ruzgarlarden etkileniyorsunuz tabiki 403 lerden de. 160 bastım fazla bi titreşim olmuyor. ama ben genel olarak 90 sbt hızda kullanırım arabayı.

    birazda yakıt tuketiminden bahsetmek istiyorum.tam depo doldurup ışık yanında tekrardan doldurdum.75 liralık benzin aldı :D tam dolduruş için biraz az gorunuyor ama genelde 80 civarı alıyor. 75 liralık benzin ile 450 km neredeyse tamamı şehir içi yol yaptım. daha onceki yaptığım testlerde uzun yolda nedense arabaya az yaktıramıyourm. :S ağarlıklı şehirler arası yol yaptığımda da buna yakın benzin yakmıştı. bi sonraki denememde 80 de giderek deneyecem.

    arabanın yol tutuşu gerçekten çok başarılı. kucuk goruntusunun ozunde 950 kg lık kasa yatıyor. arabanın amortisorleri bi hayli sert.bu konforu biraz etkiliyor. ama yol tutuşunu da bi o kadar iyileştiriyor. frenler çok başarılı.gayet guzel yavaşlıyor ve duruyor.

    arabada orginal olarak cd çalar bulunmuyor. radyosu iii çekiyor. istediğim muzikleri dinleyebilmek için fm bandından yayın yapan (fm transmiter) ufak aletlerden aldım. istanbulda çok fazla radyo kanalı olduğu için (cızırtılı kesinlikle dinleyemem ) kendimce verim alamadım. yarım frekans değişince bile bi radyo istasyonu değişiyor.boş frenkans olmadan da ses cızırtılı geliyor. izmitte kullanırken verim daha yuksekti.
    ama benim işimi gormedi bi akrabaya aldığım fiyata sattım. 4 kolonda kapılarda ,ses kalitesi fena değil gibi.

    ben araba alırken ilk once ihtiyaclarıma baktım .birinci oncelik arabanın az yakması (ki az yakıyor,neredeyse dizel kadar).ikici oncelik arabanın kucuk olmas (park avantajı), üçüncü oncelik arabanın yeni olması (2005 ) ve uygun fiyatlı olması (11bin lira civarı)yaptığım araştırmalar sonucu bu kriterleri sağlıyan en uygun arabanın bu araba olduğuna kara verdim ve aldım . çok memnunum.

    arabayı almadan once de bu sayfayı okumuştum .bi arkadaş şöyle bişi yazmıştı "almanızı kesinlikle tavsiye ederim pişman olmassınız" ben bu sozu dikkate alarak arabayı alma hevesim arttı. bu arabayı almak isteyipte aklında soru işareti kalan arkadaşlarıma şunu soylemek isterim. bu arabayı almanızı kesinlikle tavsiye ederim.pişman olmazsınız. :) kargakovar@hotmail.com adresinden sormak istediğiniz bişi varsa yardımcı olabilirm.







  • picanto 1.1 benzinliyi bende incelemiştim, daha sonra 3 bin ytl fazla verip yaris 1.0 aldım şehir içi şehir dışı heryerde gönül rahatlığı ile kullanıyorum. Hem az yakıyor hem yüksek hızda savrulmuyor hemde ncap 5 yıldız Tavsiye ederim
  • uno bile picantodan iyidir çoook küçük arabayı sürüp incelemeye gerek yok!!!
    tekerlekli tabut ölüm makinası çizgi filmden kopmuş gelmiş araba
  • yaw resime bakarak yok bayan arabası bınılmez 3-5 daha koy şunu al bunu al dıyen arkdşlar war ayar oldum sırf bu yuzden uye oldum cvp verebılmek ıcın araba 1.100 motor yakkıtta cok ekonomık ufak araba olması ve kazalara karşıda daha guvenlı olması sızce guzel dıılmı bınıcıler yorum yazsın sadece şuraya... ayrıca 2. el picatolar 10.000 den başlıyor arkdş sormuştu yukarda (pazarlık payı yapılınca 9 a felan bulunur)
  • DİZEL ARABALAR GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞIR SENIN ARABANDA PROBLEM YOK.
  • ARABANIN KAC MOTOR OLMASI ONEMLI DIIL 1.100 yada 1.600 olabılır aynı fıyat ödersenız şaşırmayın sılındır sayısına göre fiyat degişiyor cünki 4 sılındır bı araca harcanan malzeme 4 sılındırden fazla bı araca harcanan malzeme sayısı artıyor malum..
  • ikinci elde 9milyara picanto bulursam alcam
    ama nerdeee bulamıyoruz
  • İllahi cvp yazmak Zorunda Diilsiniz Arabayı Kullananlar Yorumlasın buraya Muhabbet Icın gelmıyoruz araba Hakkında Kullananlardan Bilgi Alıyoruz... Ona göre arabayı Alıcaz boş yorum yapanlara
  • altarnetif olarak c1 öneririm bizde var c1 vve memnunuz her türlü uzun yolumuzada gideriz yani şehiriçi arabası değil sadece bilindiği gibi ibre 170 + bi 10-20 kmlik km dahilinde boşluk var biz onu sonuna kadar vurdurduk . bence bu arabaya az yakar çok kaçar demek uygun olur
  • arkadaşlar
    2008 honda civic ve
    2006 kia picanto sahibiyim iki araç arasında tabi ki mukayese yaplımaz ama araç
    tam şehir içi arabası (eşimin arabası) istediğiniz bütün özelliklere sahip bana çok sevimli geliyor açıkçası
    yorumları okudum sanırım çoğu kişi kia adından sanırım önyargılı, açıkçası ben de kia adına pek de sıcak
    bakmazdım ama bu araç tüm düşüncelerimi değiştirdi.
  • en son mesaj geleli uzun zaman olmus gerçi ama bende esime almayı düşünüyorum 1.0 otomatigini kullanan var mı sadece sehir içi işe geliş gidiş için kullanacak fiyatı da uygun geldi onun fiyatına 2000 ya da 1999 model corsa ya da 206 lar var onlarda da ne ABS nede klima kullanan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.....
  • selamlar,
    bende şehir içi kullanımı için kucuk ve dizel bir arac arıyorum. Ayda sadece iş için 3000 km yapan birisi olarak citroen c1, picanto,corsa ve getz bakıyorum.
    Şuana kadar inceleyip baktığım araçlar için şöyle bir yorum yapabilirim, getz + corsa daha geniş ve sağlam gibi gözüksede , daha az yakan + daha az kilometre yapmış ve aynı fiyata 2-3 yaş daha genç alınabilecek c1 ve picanto almak daha mantıklı geldi.
    Örneğin 2005 model 100.000 km Getz fiyatına , 2007 model 50.000 km de boyasız kazasız hemde daha az yakan ve aynı performansı veren Picanto alabiliyorsunuz. Tabii tercihler herkese göre değişir.
    Picantoya çok ön yargılı yaklaşmışım şimdiye kadar, bu kadar geniş ve şirin olabileceğini tahmin etmemiştim . En kötü yanı amortisörleri + süspansiyon.. bu sertlikteki süspansiyonların arabayı erken yıpratıp, 5-6 sene sonra aracın içinde takırtı ve sesten geçilmeyeceğini düşünüyorum. Süspansiyonlara çözüm bulabilirsem Picantoya yönelicem iyice.




  • bu aracı kullanıpta memnun olmayan yok galiba banada uzaktan çok sevimli geliyor ama kullanmadan tam anlaşılmaz
  • bu picantonun vergisi ne kadar arkadaşlar
  • Vergisi 274 lira.

    Ben bu arabayi kullanip da olumsuz yorum yapan gormedim. Kotu yorumlar, arabayi birak binmeyi daha gormemis olanlardan. Gercekten komik. Baska bir konuya yazdigimi yaziyorum, selamlar:

    --
    -------------------------------------------------------
    Arkadaslar selam,

    Yeni konu acmaktansa buraya yazmayi uygun gordum.

    1 aydir falan elimdeki 12.000 liraya uygun araba ariyorum sahibinden.com'da. Lada'lar, taksi cikmasi albea'lar, 10 yasinda kilometre gostergesi 5 digit oldugundan 68.000 de diye yutturulan KA'lar vs geliyordu hep.

    Bir de 10.250 liraya bir Kia Picanto geliyordu. Ben 193 boyunda 110 kilo izbandut gibi :-) adamim. Direk pas geciyordum Picanto'lari. Muadilleri 12.500 den baslarken bu 10.250 TL idi.

    Bugun sahibiyle gorustuk, gercekten cok olumlu ve duzgun bir insanmis kendisi, Picanto'ya bindim esimle, bir tur attim.

    Simdilik izlenimlerim:

    1) Arac babamlarin 2000 model symbol'unden daha genis. En azindan sofor mahalli. Symbol'de kafam tavana deger, omzum tutulur, bunda cok rahat.

    2) 1.1 motor ama cok verimli gordum attigim kisa turda.

    3) ABS yokmus ama fren gayet saglam

    4) Arac mavi-beyaz, bazi rio'lar gibi. Kia distiributoru ile Efes Pilsen'in sahibi aynı oldugundan, Efes personeline, satiscilarina bu mavi-beyaz araclari veriyorlarmis. Bu renkler benim hosuma gitti.

    5) Aracta bagaj namina birsey yok :-) 2 laptop anca sıgar. Ama ben ve esim 2 kisiyiz, arka koltuklar yatinca genis bir bagaj oluyor.

    Arac 2005 model ve 48.000 km de. Cift airbag ve klima mevcut.

    Sahibinden.com'daki cift hava yastigi, klimasi olan, 2005 ve ustu model, 50.000 km altindaki en ucuz arac. 9900 lira. Almaya karar verdik.

    Ilk izlenimim, ucuz arabalarda begendigim ve takip ettigim 10 yasindaki Renault Coupe 'lerden yas avantaji, KA'lardan da ic hacim avantaji var. Kucuk arac deyip gecmemeli.

    Hayirlisiyla Pazartesi satis gerceklesince, kullandikca buraya yorum yazarim, tabii merak eden olursa.

    Sifirini bilemem ama 12.000 liraya kadar ikinci elini tavsiye ederim.
    -------------------------------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakohako -- 25 Ekim 2009; 12:17:58 >




  • merhabalar

    ehliyetimi yeni aldım henüz çokda iyi bir sürücü sayılmam ilk arabam olucak ve olursa picantoda öğrenicem... 13.500 tl ye buldum bir araç 22.000 kilomtrede ve 2006 model 1.1 ex comfort ne dersiniz bu rakama almalımıyım yoksa araştırmaya devammı etmeliyim?

    http://www.sahibinden.com/22_000km_de_2006_model_kia_picanto_acil_satilik-45WQQaXQQ17975825WQQpXQQdisplayitem
  • Aldınız mı arabayı?
    quote:

    Orijinalden alıntı: hakohako

    Vergisi 274 lira.

    Ben bu arabayi kullanip da olumsuz yorum yapan gormedim. Kotu yorumlar, arabayi birak binmeyi daha gormemis olanlardan. Gercekten komik. Baska bir konuya yazdigimi yaziyorum, selamlar:

    --
    -------------------------------------------------------
    Arkadaslar selam,

    Yeni konu acmaktansa buraya yazmayi uygun gordum.

    1 aydir falan elimdeki 12.000 liraya uygun araba ariyorum sahibinden.com'da. Lada'lar, taksi cikmasi albea'lar, 10 yasinda kilometre gostergesi 5 digit oldugundan 68.000 de diye yutturulan KA'lar vs geliyordu hep.

    Bir de 10.250 liraya bir Kia Picanto geliyordu. Ben 193 boyunda 110 kilo izbandut gibi :-) adamim. Direk pas geciyordum Picanto'lari. Muadilleri 12.500 den baslarken bu 10.250 TL idi.

    Bugun sahibiyle gorustuk, gercekten cok olumlu ve duzgun bir insanmis kendisi, Picanto'ya bindim esimle, bir tur attim.

    Simdilik izlenimlerim:

    1) Arac babamlarin 2000 model symbol'unden daha genis. En azindan sofor mahalli. Symbol'de kafam tavana deger, omzum tutulur, bunda cok rahat.

    2) 1.1 motor ama cok verimli gordum attigim kisa turda.

    3) ABS yokmus ama fren gayet saglam

    4) Arac mavi-beyaz, bazi rio'lar gibi. Kia distiributoru ile Efes Pilsen'in sahibi aynı oldugundan, Efes personeline, satiscilarina bu mavi-beyaz araclari veriyorlarmis. Bu renkler benim hosuma gitti.

    5) Aracta bagaj namina birsey yok :-) 2 laptop anca sıgar. Ama ben ve esim 2 kisiyiz, arka koltuklar yatinca genis bir bagaj oluyor.

    Arac 2005 model ve 48.000 km de. Cift airbag ve klima mevcut.

    Sahibinden.com'daki cift hava yastigi, klimasi olan, 2005 ve ustu model, 50.000 km altindaki en ucuz arac. 9900 lira. Almaya karar verdik.

    Ilk izlenimim, ucuz arabalarda begendigim ve takip ettigim 10 yasindaki Renault Coupe 'lerden yas avantaji, KA'lardan da ic hacim avantaji var. Kucuk arac deyip gecmemeli.

    Hayirlisiyla Pazartesi satis gerceklesince, kullandikca buraya yorum yazarim, tabii merak eden olursa.

    Sifirini bilemem ama 12.000 liraya kadar ikinci elini tavsiye ederim.
    -------------------------------------------------------




  • hayır yarın servise götürücez baktırcaz ama fiyat konusunda kararsız kaldım istanbulda 12.000 izmirde 13.500 bu arabanın kilomtresi güzel 22.000 ner dersiniz almalımıyım ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.