Şimdi Ara

Kia Ceed aracım hızlanma sırasında 70-100 km arasında aşırı titriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kia Ceed aracım hızlanma sırasında 70-100 km arasında aşırı titriyor.Dip gaz yapınca daha da belirgin bir şekilde sağ sol şekilnde yapıyor.Bu hızların altında ve üstünde enteresan bir şekilde en ufak bir titreme, sıkıntı yok..2 ay önce burçlar değişmişti, onlarla alakası varmı bilmiyorum. Şehir içinde ani hızlanmalar yapmadıgım için çok anlaşılmıyor.,bayramda uzun yolda farkettim bu durumu..

• Hocam sadece bu hızlarda yapıyor ise şanzımandan dolayı yapıyor olabilir.Mesela 70'den 100 e 4. viteste çıkıyorsanız 3.vitesde yapıp titreme var mı kontrol edin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 4 ileri otomatik, bahsettiğiniz konuyu deneyeceğim, 2 de ve 3 te..teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainTeeemo

Hocam sadece bu hızlarda yapıyor ise şanzımandan dolayı yapıyor olabilir.Mesela 70'den 100 e 4. viteste çıkıyorsanız 3.vitesde yapıp titreme var mı kontrol edin derim.
    Kardeşim %95 ihtimalle lastiklerindeki balans ayarından olabilir. Bir lastikçiye götür balans yapsınlar. Benim 1.2 i20 mpi model aracım 90-100 km hız arasında yapıyordu bunu balans ayarı yaptırdım düzeldi suan 130 km hıza kadar denedim sorun yok. Son zamanlarda lastikleri sök tak yaptırdıysan o yüzden olmuştur. Ya da fazla bozuk yola mağruz kaldıysan balans ayarı işini çözecektir.
  • Şanzımanı bilmem de bende de vardı balans tan sonra 170e kadar çıktım tık yok maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorun kuzenimin fiesta aracında vardı bir ara. Balans ayarı bozukmuş, sonrasında düzeldi.
  • Sadece hızlanmada ise balansta sorun olacağını sanmıyorum, o hızlarda sabit giderken varsa balans diyebiliriz. Salıncak burçlarına tekrar kontrol ettirin, belki boşluk olabilir.

• Manuel aracımda benzer sorun vardı.
    Şanzıman takozu bozukmus tamirden sonra düzeldi.
    Çok para da değildi. Aklınızda bulunsun.
    Ama bendeki titreme motordan geliyordu barizdi.

• Evet sadece hızlanmada, yakın zamanda balans yaptırdım zaten, bahsettiğiniz takoz ve burç olayını bi kontrol ettireyim. Bakınca anlaşılırmı, yoksa bi yerleri sökceklermi acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • disklerinizde yamukluk soz konusu ise araç hızlanırken direksiyonda titreme olur.bence disklerinizide kontrol ediniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun Akslarmış;
    yan sanayi 4000, orjinal 10000 diyor servis..
    Tamiri olabiliyormuş, 200-500 Tl arası bir rakam dediler ona da.
    Tamir sıkıntı çıkarırmı bilginiz varmı bu konuda?
  • yuh aks fiyatları o kadar uçuk mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluENight

yuh aks fiyatları o kadar uçuk mu ?
    2015 525 xdrive 'ın 25 bin tutmuştu. Parçası ucuz araba kalmadı artık

• Hocam SA. aynı problem benim Kia ceed aracımda da var ama yaptıracak usta bulamadım sen nerde yaptırdın?

• Merhaba.. Sorun sol aks taymış..

Gittiğim farklı ustalar farklı farklı çözümler üretince,rahatsız oldum,aracın güvenlik çaısından hayati parçalarından biri sonuçta, işim garanti olsun diye riske hiç girmeden, yetkili servisten yüzde 25 indirimle 4100 tl ye orjinal sol aks taktırdım..Bu arada diğer ustaların farklı çözümleri şu şekildeydi:

Aks başlarını kesip yeni orjinal Hyundai aks başları kaynak yapalım,2 aks için 1750 tl..

Aksları tamir edelim, içine birşey dolduruyorlarmış..2 aks için 1000 tl

Yan sanayi aks takalım, kendileri de çok garanti vermediler, düzen tutmaz diye.1750 tl..

Bu fiyatlar geçen senenin fiyatları bu arada..7-8 ay oldu yaptıralı..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.