Şimdi Ara

Keyfi keder kesilmiş ceza olmadığım bir şehirde olmadığım zamana ait ceza kesilmiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her kese öncelikle kolay gelsin. Saçma sapan cezalara duymuştum ama böyle bir cezayı yaşayacağım aklıma gelmemişti.

    15 Mayıs 2012 tarihinde 22:50 de İstanbul Kenndy caddesi üzerinde arabama ceza kesilmiş. Ceza yeri olarak Sahil Kenndy Caddesi Taşhan Köprü giriş bisiklet yolu üzeri denmiş. Ayrıca Not: Kısmında da 5542 Yol üzerine park asıklık yoluna yazılmış. Bilgisayar sorgusuyla plakamın tüm detayları çıkarılıp bir güzel tutanağa işlenmiş.

    Buraya kada herşey normal bir ceza olarak görülebilir ama tuaflık buradan sonra başlıyor.

    Fakat ben o tarihte İstanbulda olmadığım gibi Ankara' da 14:00-22:00 arasında kamuya ait bir yerde görevde etrafımda kameralarla ile çalışıyordum. Aracım ise yine bu kamuya ait otoparkda kameralar eşliğinde duruyordu. Yani bu saat ve tarihte benim istanbulda olmamın imkanı yok. Keza ceza bana kesildikten 1-2 ay içinde ulaşsaydı. Kamera kayıtlarınıda ulaşabilirdim.

    Bende bana 4 eylülde posta yoluyla ulaşmış bu cezayı yargıya götürme kararı aldım. Bugün mahkemeye gidip başvuruda bulundum. Ceza Ankarada kesilmediği için 1 hafta içinde istanbula göndereceklerini ve incelemeye alınacağını açıkladılar. 4-5 ay sürer dediler.

    Dilekçemde o saat ve günde ankarada çalışıtığıma dair bir yazı ekledim. Ayrıca o trafik tutanağındaki ceza yeri ilgili tutarsızlığa vurgu yaptım. Bunun yanında bu cezayı kesen görevlilerin gerçekten o gün ve saatte görev yapıp yapmadığını o gün ve saatte kestikleri ceza makbuzların uyuşup uyuşmadığının araştırılması talebinden bulundum.

    Dediğim gibi kesildikten 1-2 ay içerisinde gelseydi. Kamera kayıtlarınıda ekleyebilirdim. Bu durumada vurgu yaparak bu kadar geç gelmesinin sonucunda daha fazla delil sunmak istediğimi fakat 5 ay geçtiği için delil bulmamın zorlaştığını belirttim. Yine ayrıca bu tarihler arasında istanbulla giriş çıkış ve suçun işlendiği yerdeki mobesa kameraları incelendiğinde benim aracımın orada olmadığını çok rahat anlaşılacağını belirttim.

    Uzun bir yazı oldu ama keyfi keder kesilmiş bu cezanın sizce iptal olma olasılığı varmıdır? Başka neler yapmamı önerirsiniz?



    _____________________________
    Telif Hakları Blue_brownie v3.7.0 Release Candidate 1 © 1981-2021, ve
    Laumexs&Brownie Ltd.
    Integrated by BBrownie Team 1998 :: jvbPlugin R1012.366.1 'e Aittir.
  • Sahte plaka durumu ihtimali var mıdır acep?
    _____________________________
  • Aracinizin o gun o saatteistanbulda olmadigini bir sekilde kanitlamaniz gerekli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Onlarından benim orada olduğumu kanıtlamaları gerekmiyormu? 5 ay sonra gelen bir cezayı kurumun otopark kameralarından kanıtlamam zor 2 ayda bir siliniyor Genellikle kapalı devre kameralar bu prensiple çalışıyor. Benim bildiğim bu cezaların kesildikten sonra en kısa zamanda gönderilmesi yasal bir zorunluluk değilmidir? 15 Mayıs kesilen bir cezayı 4 Eylülde tebliğ ettiğinizde delil toplamanız ispatlamanız giderek zorlaşıyor.
  • Burası Türkiye. Burada masum olduğu ispatlanana kadar herkes suçludur.
    _____________________________
  • hocam ben polisim trafikçi değilim ama bilidiğim kadarıyla hatalı parkta fotograf şart foto yoksa ceza iptal olabilir
    _____________________________
  • Ogs kayıtları var ise onların da faydası olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_brownie

    Uzun bir yazı oldu ama keyfi keder kesilmiş bu cezanın sizce iptal olma olasılığı varmıdır? Başka neler yapmamı önerirsiniz?

    Başlıkta da yazmışsınız keyfe keder ceza diye ama trafik polisinin sizinle ne alıp veremediği olabilir ki böyle bir şey yapsın.

    Belli ki ortada bir hata var ve bu hata sizden kaynaklanmıyor.
    Ama hatayı yapan cezayı düzenleyen görevli polis mi (plakayı yanlış okumuş vs olabilir)
    yoksa cezayı sisteme işleyen memur mu (o da plaka işlerken hata yapmış veya belge el ile düzenlendiği için doğru okuyamamış olabilir)
    ya da aynı plakayı kullanmaya çalışan başka bir araç mı var (köprüden geçiş amcıyla vs) belli değil...

    Ama verilen dilekçede idari cezayı düzenleyen memurun görevli olup olmadığını dahi sorgulamak biraz peşin hüküm olmuş.

    Bu tip işleri düzeltmek pek kolay olmuyor biliyorum, Allah kolaylık versin size
    _____________________________




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.