Şimdi Ara

Kenwood KMM BT306 Teyp Ayarı İle İlgili Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
5.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Aracım tofaş şahin 89 model 90 trafiğe çıkışlı ve üzerinde pioneer deh1701ub teyp ve pandizotta sony 6941 4 Yollu 650w 100w RMS 4 adet 6x9 hoparlör ön kapılarda ise sony xs-gtf1639 16cm 270 w 45w RMS hoparlörler bulunmakta amfi olarak birbirine köprülü 2 adet amfi bulunmakta bunlardan birisi Qline 2000w 4x60w ve hoparlörler buna bağlı bagajda da 1000w jbl cs1214 subwoofer bulunmakta ve bu subwoofer ikinci amfi olan soundmax sx3000 4000w 4x80w amfi. Teypte bluetooth olmadığı için gidip kmm bt306 satın alma kararı aldım. Gönlüm aslında pioneer sph-c10bt tarafındaydı fakat arada 170 tl gibi bir fiyat farkı vardı ve nedense kenwood kullanmak istedim. İyi mi kötü mü bilmiyorum fakat şu an ki durumdan çok memnun değilim.

    Amfileri teybi almadan önce köprülettiğim için ayıramıyorum. KMM BT306 da ise 3 rca çıkışı var fakat benim amfilerim köprülü olduğundan orta bölümdekileri kullanabiliyorum. En üste takılırsa sadece ön kapılardan en alta takılırsa sadece subwoofer dan ses geliyor. Teyp 2 way olarak çalışıyor. 3 way açmadım ve nereden açıldığını bilmiyorum fakat açınca bu durumu çözebileceğimden emin değilim.

    Bu durum dediğim olay ise şudur ki:

    Yolda giderken ses düşük seviyedeyken sadece bass sesi duyuluyor. Ses seviyesini yükselttiğimde ise yoğun bass sesinin altında düşük seste boğulan bir müzik geliyor fakat bu sesi sadece pandizottaki dörtlü veriyor.Ön kapılardan ses geliyor fakat duyabilmem için eğilip kapıya kulağımı dayamam gerekiyor.

    İnternette 2 yol 3 yol ayarları diye bir ton ayar var ve ben bu ayarları yapıp iyi bir ses deneyimi alamadım.

    Deh 1701ub teybimde equalizer tarafında sadece superbass açıp sla değerini +4 yapıyordum. Bundan 1 yıl önce pandizotumdaki 2 adet sony 6941 ve 2 adet pioneer 6996s hırsızlar tarafından çalınmadan önce müthiş ses performansı alıyordum ve amfim sadece Qline amfiydi 2. soundmax amfiyi sonradan aldım ön kapılardaki 16 cm sony hoparlörler yerine 13cm xs fb1330 hoparlörler vardı.

    Hırsızlar girince pioneer 6996slerin fiyatları epey uçuk ve piyasadaki çoğu 6996s ler çakma olduğu için ben de sony 6941 i 4 lü şekilde alıp yeni pandizot alıp ve kapılara da 16cm e uygun ceplik alıp (en başta anlattığım şekilde) değişime gittim.

    KMM BT306 üzerindeki ayarları kurcaladım x over ayarlarını ayarladım equalizer ayarlarını yaptım offset +6 ya çektim kompakt olarak araç tipini ve araç üzerindeki hoparlör boyutlarını 16cm 6x9 30cm tweeter hz değerini 25 te tuttum fakat ben anlamadım bagajdaki subwoofer arabayı ele geçiriyor resmen.

    Subwoofer kullanma diyebilirsiniz fakat ben basslı müzik dinleyen birisiyim. Aslında bass anlamında tam istediğim gibi. Ama sadece bass dinleyince kuru gürültü olunca onun da anlamı kalmıyor.

    Amfideki gain ayarları normalden biraz düşük tutuldu çünkü aracı götürdüğüm ses sistemci bağlantıları yaptı fakat parazit sesi aşırı fazla geliyordu müzik durduğunda amfiye parazit düşürücü takıp parazit çözmeyi denediler fakat nafile. Gain kısılarak parazit sesi bir nebze olsun kısıldı.

    Acaba gain ayarını yükseltmem mi gerekiyor bilmiyorum fakat tek emin olmadığım şey bu teybin ayarları. Aşırı detay var çoğu kullanan kişilere bakarak kendime göre ayarlıyorum fakat ben nedense herkesin övüp bitiremediği kalitedeki sesi alamadım.

    Amacım kötülemek değil aksine içinde bulunduğum bu durumu düzeltmeye çalışmak.Nasıl yaparım bilemiyorum fakat bilgisi olan arkadaşların konuya el atmasını rica ediyorum. Teypte max ses seviyesi 35 ve ben 10 un altında müzik dinlediğim zaman dinlediğim müzik müzik değil sadece bass 10 üzerine çıktığımda da arabada yoğun bir bass sesi ve bass altında ezilen bir müzik sesi olduğundan nasıl çözeceğim hiç bir fikrim yok.

    Biraz uzun yazı oldu fakat yardımcı olmanızı rica edeceğim yazıyı tamamen okursanız sevirim teşekkürler.







  • Teypte hpf lpf ayarlara girince çok karışır bilmeyince,,
    Benim size önerim, ne yapın ne edin en azından 3 çift RCA kullanmasaniz bile front ve rear olarak 2 çift RCA kullanın.
    Front RCA yı, mid hoparlörler için, rear RCA ise woofer için bağlı olsun.
    Bu şekilde teypte el yakından Fader front rear ayarından bass sesi araç içi ses dengesi kolayca ayarlanır.

    Diğer önerim ise, arka iki sağ oval anfinin bir çıkışına seri, diğer sol çift ise diğer sol çıkışa seri. Bu şekilde anfi az ısınır ve baskın ses biraz azalır.
    Ön hoparlörler ise anfinin diğer sağ sol çıkışına tek tek bağlı olsun.
    Woofer ve arka hoparlörlerin ve ön hoparlörlerin gain ayarını eksi son yapın, yani en düşük.
    Teybin ses ayarları normal olsun, normal bildiğiniz bir müzikte teybin sesini 30 ise 26-27 açın, önce frontlara sesi bozmayacak şekilde gain verin, .... , Ses son bozar gibi olduğu anda ayarı bırakın.
    Aynı işlemi arka hoparlörler için yapın ama önlere göre dengeleyin,, sonra bu ses durumuna göre wooferin gain gerekirse açın,,,
    Sorununuz düzelir umarım,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.