Şimdi Ara

KENTSEL DÖNÜŞÜM nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KENTSEL DÖNÜŞÜM nasıl olmalı?
    01 04 2017
    Toplu konutda 1 yıl oturdum sıkıntıları anlatalım, daha önce müstakil gecekonduda büyümüş biri olarak, tek katda 4 daire olan 10 katlı bir sitenin 6. altıncı katında oturdum.
    1. Yan daire ile yatak odaları birbirine bitişikti, yandaki yatak odasındaki sevişmeler ve cinsel faaliyetler aynen bizim tarafımızdan duyuluyordu rahatsız ediciydi uyuyamazdık, bizimde sesimiz oraya gider endişesi ile kendi cinsel faalliyetimizi askıya almak zorunda kaldık, aslında bu konudan dolayı bir çok insan sağlıklı cinsel hayat yaşayamaz, nedeni dinlenme komşunu rahatsız etme gibi tedirginliktir, hassas ince fikirli insanlar için geçerli. Yatak odasını değiştirmenin imkanıda yoktu, çünki yanındaki çocuk odası daha küçük olduğundan yatak odası mobilyaları sığmaz, hem çocuklarında o sesleri duyması olmazdı, diğer salon yatak odasına çevrilemezdi, açıkcası değişmeninde imkanı yok.
    2. Stenin 10. katda bikaç günde bir çıldırıp bağıran dairesinde duvarlarını yumruklayan bir deli kadın vardı tüm site rahatsız olurdu, kimsede bişey yapamazdı.
    3. Site yönecisi seçimi aidat toplanması gibi durumlardan bir yönetici öldürüldü.
    4. Asansörde sigara içerler bizde gidip geldikce dumanından zehirlenirdik.
    5. Köpek fare yılan gibi hayvanları besleyerek rahatsızlık veriliyor
    6. Havuz var kimse yüzmez içine çocuk düştü boğuldu.
    7. Sitenin 6. katdayız insanın kanını ayaklarından çekip çıkartıyor gibi aşırı bir yer çekimi mevcut, damalarından kanın çekilip tükendiği hissini veriyor. basınç sıkıntısı, yere inince rahatlıyorsun. Daha yüksek binalarda durum daha vahimdir.
    8. Alt kattan şikayet gelir üstümüze su damlatıyorsunuz şikayeti duyduk.
    9. Üst katda çocuklar koşsa altta biz duyuyoruz, üstteki faaliyetlerden seslerden rahatsız oluyoruz.
    10. Ne idiğü belirsiz kimi terörist, fuhuş, vs. vs. olabilir insanlarla aynı kapıdan girip çıkıyorsun.
    11. Ortak uydu canakdan bağlı tv çok daireye bölündüğünden kanalların yayını parazitli oluyor. çanak tv yayın kalitesi kötü.
    12. Bütün bu sıkıntıları yaşayabilmek için 400 TL yi bulabilen bir site aidatı ödeme zorunluluğu var, ödemezsen evine haciz gelir eşyalarını toplar götürür.
    13. Kirlenmeyen su deposu yoktur, kimisi pas yapar daha zararlıdır, sitenin çatısındaki depodan su kullanımı yapılır sağlığa zararlıdır, üst katlara bazen depoya dahi su çıkmakda zorlanabilir.
    14. Aileden biri aşağı atlayıp düşebilir kaza veya intihar endişesi her zaman insanın içini kemiriyor, intiharı kolaylaştırmak bu.
    şuan aklıma gelenler bunlar, gelmeyenlerde vardır.

    80 Bin TL olan 1 dairenin maliyeti var bu daire o yerde 800 bin TL piyasası varsa 1 kat maliyeti dönüşümcü alsın 9 kat rantı mülk sahibine ait olmalıdır. Devlet şirket sadece 80 bin TL maliyetini almalıdır. kaç kat yaparsan yap her kat mülk sahibinin hakkıdır, Dönüşümcü olarak inşaat maliyetini alırsın malzeme + işcilik dahil. Cadde üzeri ticari değeri var diye arsayı alıken içerdeki bir arsaya göre 30 kat fazla ödeme yaparak alınmış, şimdi yeni inşaat yaparken ister gökdelen dik, caddeye cephe düz giriş dükkan işyerleri cadde cephe arsa sahibinin hakkıdır ve tüm bina arsa sahibinin hakkıdır, devlet veya şirket yapım maliyetini alabilirsin, amacınız millete hizmet ya, ancak mülk sahibi, inşaat maliyetini karşılamak için yapan şirkete yapılmış yapıdan son piyasa değerinden hür iradesi ile satış yaparak borcunu karşılayabilir borcunu kapatabilir. Aksi zulümdür. Arsanın rantı (yükselmiş piyasa değeri, kaarı) ne devlete nede inşaat şirketine ait olamaz, arsa sahibine aitdir. aksi zulümdür.
    Dikey toplu konut sitelerine gökdelenlere dönüşmek istemiyoruz, isteyen mülk sahipleride istiyorsa yapsın, şehir merkezindeki evimizi arsamızı 50 yıldır muhafaza etmiş vergisini ödemiş trilyonluk değere ulaşmış, sen gel bu milleti yerindan kaldırıp şehir dışına daha değersiz yerlere sürerek veya bikaç daire vererek kovamazsın.
    Mülk sahibi dönüşümü kendisi yapmalı, veya gücü yetmiyorsa devlet mütahit yapacaksa taksitlerle yeni yapısı ödettirilebilir ancak yerinden edilemez. Aski zulümdür. Toplu konutları şehir merkezlerine toplamakda trafik çıkmazı sorununuda beraberinde getirir. KENTSEL DÖNÜŞÜM değeri artmış arsalara evlere göz diken şirketlerin rant kar aşırı zenginleşme aracı olmamalı olamaz, ama bu gün bu oluyor, fakir fukaranın arsası evi elinden alınmamalı, veya yerine zoraki daire vereceğiz yapı ücreti hariç ayrıca kapıcı hizmet parası diye aylıkda 400 TL aidat ödeyerek bu sitede oturursun diyemezsin, o fakir o aidatı ödemez ödeyemez zulüm bu, git siteni başka yere kur. İyilikmi yapmak istiyosun vatandaş kaç kat isterse tek kat istiyosa tek kat, 5 kat isterse 5 kat, 15 kat isterse 15 kat yaparsın dönüşümü teslim edersin ekonomik yapı masrafınıda uzun vadeyle öder, ozaman size teşekkür ederiz
    Bunu yapmıyomusun, arsamın rantını başkalarına yediriyosun bana vermiyomusun, binlerce milleti benim tepeme toplayıp dikme kardeşim bırak ben bir kaç katlı evimde mutlu mesut yaşayım,, toplu konutunu başka müsait arsalara veya boş satılık arsalar var alır yaparsın.
    Amerikanın gökdelen şehrini örnek almayın, avrupada geleneksel geçmişden gelen az katlı yapısını koruyor. imarda bir Amerikanlaşma görüyorum bundan vazgeçilmelidir.
    Yapılan toplu konutların çok sağlam olduğuna inanmıyorum, ne kadar az kat okadar depreme direniş artar.

    www.7ls.org/makale

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.