Şimdi Ara

KENDİNİ GELİŞTİR YAZILIM 2. 3. DİL ÖĞREN FALAN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese selam. kısa ve net özet geçiyorum biliyorsunuz son dönemin modası da bu. '' kendini geliştir. '' kişisel gelişim kitabı al, yazılım öğren, girişimci ol, oku ama çok çok oku. doktora falan yap gerekirse. hatta dil öğren ama tek ingilizce yetmez artık 2. 3. dili falan öğren. tarzında aptallıklar sürüyor. son zamanlar da da herkesin dilinde bir elon musk. yok elon öyle girişimciymiş, böyle zekası varmış falan. ulan adam girişimci zeki falan ama kimse elon musk'ın babasının elmas madenleri oldugunu konuşmuyor? elon'un girişimciliğini konuşuyorlar. burada bu yazıyı okuyanların falan bir çoğu orta, normal seviyede 2800-5000 arası maaş ile geçinen aileler. genellikle. şimdi böyle bir aileden gelen biri üç aşağı beş yukarı yine ailesi gibi hayat yaşayacak. adamın babası fabrikatör ise oğlu da fabrikatör olacak. hayatınızda mucizeler, piyangolar falan olmadığı sürece 3 aşağı 5 yukarı böyle olacak. hayatımızı bir nevi belirleyen bizler değiliz zaten. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fechken34 -- 21 Şubat 2021; 19:31:29 >



  • Bu cümleler tam işsiz birinin kullanarak yaşam koçu vb. meslekler adı altında insanlara umut satması için kullanılan cümleler. Üniversitelerde bol bol konferanslar var ayda bir yaşam koçu, girişimci bilmem ne getiriyorlar hepsi bunlardan söyleyip gidiyor. Yok efendim kendinizi geliştirin, an yaşayın, dil öğrenin deyip duruyorlar. Bu yoldan para kazanıyorlar. Doğumdan ölene kadar herkes bize hayal satıyor.
    Kendinizi geliştirin ama mutlu olmak için geliştirin sevdiğiniz alanda illa iş yada para pul için değil.

    Ama son zamanlarda tüm sosyal medyalar da bir girişimcilik türküsü tutturulmuş gidiyor. En büyük argümanları da 3 -5-10 sene önce şuna şu kadar yatırım yapsaydın şimdi şu kadar paran olurdu. İyide bu fırsat şimdi gözüküyor zamanında bu riski almak mesele. Herkes girişimci olursa çalışan kim olacak ?

    Kendini geliştirmeyip ne yapacak ? Tüm gün oyun oynayıp dizi mi izleyecek ? Elon Musk'ın babası zengin olabilir. Baba parası yiyen zenginlerden olsa zaten öyle biri olduğundan haberin olmazdı. Adam çocukken neredeyse tüm gününü kitap okuyarak, kitapçılarda geçiriyor. Hayvan gibi çalışıyor. Defalarca başarısız oluyor, neredeyse parasının hepsini riske atıyor ama sonunda başarıyor. Sandığın gibi baba parası yiyen yatan biri değil yani. O adamın babası zengin olmasa yine de başarılı olurdu

    Aptallıklar sürüyor diye saydığın şeyler niye seni rahatsız etti anlamıyorum. İngilizceyi adam gibi öğrenmek, yazılım dili öğrenmek, okuduğun bölüm varsa orada kendini geliştirmek neden aptallık olsun.

    Elon musk uçuk örnek ama neden büyük dağa bakıp küçük dağa tırmanmaktan vazgeçiyorsun.
    Insanlar şuan sosyal medya ve internet çaginda oldugundan dolayi yariş atı gibi birbirini geçme derdinde önceden mahalledeki aynur teyzenin oğlunu gecmeye calisiyordun şuan globalde geçmeye çalişmak zorundasin niye?Sistem çevre öyle istiyor.Herkes elon musk olamaz herkes girişimci olamaz herkes zengin olamaz.10 yillik yazilim tecrubesi olan bile ülkemizde 9 10 bin tl aliyor ne yazilimi bahsediyor millet.Hintliler sinekten yağ çikariyor adamlar birakir mi sana:D kendi işini yapmadan yazilim para kazandirmaz ki eğer oyun şirketi gibi büyuk bir işe başlamiyorsan örnek olarak zengin olamazsin orta seviye olursun zengin derken ne kadar zengin 10 trilyon zenginlik göstergesi mi? Hayir değil en az 100 trilyon tl paran varsa gercek zenginsindir.100 ü birak 10 trilyon kazanma ihtimalin %0.1 Hayirli sabahlar.
  • Kendinizi geliştirin ama mutlu olmak için geliştirin sevdiğiniz alanda illa iş yada para pul için değil.

    Ama son zamanlarda tüm sosyal medyalar da bir girişimcilik türküsü tutturulmuş gidiyor. En büyük argümanları da 3 -5-10 sene önce şuna şu kadar yatırım yapsaydın şimdi şu kadar paran olurdu. İyide bu fırsat şimdi gözüküyor zamanında bu riski almak mesele. Herkes girişimci olursa çalışan kim olacak ?
  • Aptallıklar sürüyor diye saydığın şeyler niye seni rahatsız etti anlamıyorum. İngilizceyi adam gibi öğrenmek, yazılım dili öğrenmek, okuduğun bölüm varsa orada kendini geliştirmek neden aptallık olsun.

    Elon musk uçuk örnek ama neden büyük dağa bakıp küçük dağa tırmanmaktan vazgeçiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 yaşındayım iyi bir işim var ama şuan deli gibi dil öğrenmeye çalışıyorum. Bir yandan ingilizcemi geliştiriyorum bir yandan almanca öğrenmeye çalışıyorum. Dil bilmek ve birden fazla dil bilmek bu devirde şart.

  • Adama neden laf söylüyorsunuz? Kendinizi geliştirmenizde bir sorun yok sadece istediğiniz kadar kendinizi geliştirin hiçbir zaman Elon musk kadar zengin olamayacaksınız demek istiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 yıldır Rusçaya devam ediyorum. 


    Bundan sonra İngilizce çocuk oyuncağı gibi geliyor.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ _ _FAST_ _ _ -- 22 Şubat 2021; 0:14:35 >
  • Bu cümleler tam işsiz birinin kullanarak yaşam koçu vb. meslekler adı altında insanlara umut satması için kullanılan cümleler. Üniversitelerde bol bol konferanslar var ayda bir yaşam koçu, girişimci bilmem ne getiriyorlar hepsi bunlardan söyleyip gidiyor. Yok efendim kendinizi geliştirin, an yaşayın, dil öğrenin deyip duruyorlar. Bu yoldan para kazanıyorlar. Doğumdan ölene kadar herkes bize hayal satıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 22 Şubat 2021; 0:19:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini geliştir argümanı bazen sosyal adaletsizliği ört pas etmek için kullanılıyor. Bunu eleştirmekte haklısın ancak her insan belli düzeyde eğitim ve yeteneklere sahip olması gerekir çünkü dünya globalleşti ve pandemiyle beraber işgücü resmen ülkeler arası çaprazlandı. En basitten internette etkili araştırma yapmak için İngilizce bilmek gerekiyor. Yabancı bir müşteriden mail ya da telefon geldiğinde azami düzeyde destek sağlamak gerekir. Peki kaç kişi iyi düzeyde İngilizce biliyor? Çoğu üniversite mezununu bırak koskoca doktorası olan bireyler bile düzgün İngilizce konuşmaktan aciz. Matematik bilmeyen mühendis, biyoloji bilmeyen hemşire, proje yönetimi bilmeyen işletmecileri saymıyorum bile.


    Dört beş farklı firmada çalıştım ama gözlemim o ki Türk çalışanları kendilerini pek geliştirmiyor. Tembel demiyorum. Çok çalışıyorlar ama kendini geliştirmiyorlar. Garip geliyor değil mi? Mesela işte bir arkadaşım ısrarla orta ya da ileri derecede Excel öğrenmiyordu. Onun yerine formülsüz, kodsuz bir şekilde 3 saat uğraşıyordu bir raporu hazırlamak için. Aynı raporu ben 10 dakikada çıkarıyordum. Çünkü zamanında Excel çalışıp öğrendim.

  • Kendini geliştirmeyip ne yapacak ? Tüm gün oyun oynayıp dizi mi izleyecek ? Elon Musk'ın babası zengin olabilir. Baba parası yiyen zenginlerden olsa zaten öyle biri olduğundan haberin olmazdı. Adam çocukken neredeyse tüm gününü kitap okuyarak, kitapçılarda geçiriyor. Hayvan gibi çalışıyor. Defalarca başarısız oluyor, neredeyse parasının hepsini riske atıyor ama sonunda başarıyor. Sandığın gibi baba parası yiyen yatan biri değil yani. O adamın babası zengin olmasa yine de başarılı olurdu

  • Insanlar şuan sosyal medya ve internet çaginda oldugundan dolayi yariş atı gibi birbirini geçme derdinde önceden mahalledeki aynur teyzenin oğlunu gecmeye calisiyordun şuan globalde geçmeye çalişmak zorundasin niye?Sistem çevre öyle istiyor.Herkes elon musk olamaz herkes girişimci olamaz herkes zengin olamaz.10 yillik yazilim tecrubesi olan bile ülkemizde 9 10 bin tl aliyor ne yazilimi bahsediyor millet.Hintliler sinekten yağ çikariyor adamlar birakir mi sana:D kendi işini yapmadan yazilim para kazandirmaz ki eğer oyun şirketi gibi büyuk bir işe başlamiyorsan örnek olarak zengin olamazsin orta seviye olursun zengin derken ne kadar zengin 10 trilyon zenginlik göstergesi mi? Hayir değil en az 100 trilyon tl paran varsa gercek zenginsindir.100 ü birak 10 trilyon kazanma ihtimalin %0.1 Hayirli sabahlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okumadım fakat,
    Sadece başlığa bakarak konuşuyorum. Öncelikle, ülkemizdeki liyakatsizliği bir tarafa koyalım. Elbet vakti zamanı geldiğinde ilgili kişi olması gerektiği yerde olacağı günler gelecek. Yoksa bu şekilde ülkenin sonu aydınlık değil.

    Konumuza dönersek, bir işveren gözüyle bakarsan, nüfus fazla ve alternatif çok. Böylelikle işsiz kalmamak için.
    KENDİNİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN KENDİNİ GELİŞTİRMEK ZORUNDASIN.
    Bunun başka yolu yok, amcan dayın vardır bilemiyorum.
    Fakat söyle bir gerçek var, gelecek daha fazla beceri - yetenek sahibi olan- ve bunları yaratıcılığıyla birleştiren insanın olacak.

    Önemli olan nokta bu, yine maalesef ezbere dayatan eğitim sistemi, yaratıcılığımızı öldürüyor, öğrendiklerimizi hayatta kullanmak için öğrenmiyoruz. Sınavı geçiyoruz ve o bilgiyi unutuyoruz. Elbette o bilginin ne kadar gerekli olduğu da tartışılır.
    Bu yüzden birey olarak, günümüzün politik çöplüğünde boğulmak yerine, bilgine ve vasfına vasıf katarak güncel kalıp değişen dünyaya uyum sağlamalıyız.

    Elon Musk konusuna gelirsek, ne alaka len babasının elmas madeni zengini olmasının?
    Bugün ilgili partilerinin yediği gibi babasının parasını yer geçirdi bu hayatı,https://mobile.twitter.com/AkpCocuklari
    Araplarda da para bok gibi adamlarda yıllardır petrol var. Fakat elon musk'I bunlardan ayıran şey, YARATICILIK. Para değil veya babasının zengin olması değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 22 Şubat 2021; 5:24:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon musk konusunda şunu söylemek istiyorum . Tamam adam girişimci , biraz çılgın , farklı hadi kimine göre zeki falan ama arkasında binlerce kişiden oluşan dünyanın en iyi mühendis ordusu olmasa bu yaptıklarını babayı yapardı . Soru şu : bu mühendisler nerden geldi ?
    Cevap zaten sende vermişsin hocam . Ayrıca hiç yoktan bi adam gelecek girişimciyim diyecek bam diye dünyanın en zengin insanı olacak . Oldu canım . Herkes de alkış tutardı . O adama sunulan imkanları ve desteği ( global çapta ) yoldan geçen vatandaşa ver . Min 50-60 milyar dolar servet yapar zaten
  • Konu tanıdık geldi  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhmlpy

    Bu cümleler tam işsiz birinin kullanarak yaşam koçu vb. meslekler adı altında insanlara umut satması için kullanılan cümleler. Üniversitelerde bol bol konferanslar var ayda bir yaşam koçu, girişimci bilmem ne getiriyorlar hepsi bunlardan söyleyip gidiyor. Yok efendim kendinizi geliştirin, an yaşayın, dil öğrenin deyip duruyorlar. Bu yoldan para kazanıyorlar. Doğumdan ölene kadar herkes bize hayal satıyor.

    hayal satıyorsa Googlenin tek başına abd ekonomisini döndürecek seviyeye gelmesi de mi yalan, mark zuckerbergte mi yalan, instagramın whatsappın kurucularıda mı yalan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecziligni

    Elon musk konusunda şunu söylemek istiyorum . Tamam adam girişimci , biraz çılgın , farklı hadi kimine göre zeki falan ama arkasında binlerce kişiden oluşan dünyanın en iyi mühendis ordusu olmasa bu yaptıklarını babayı yapardı . Soru şu : bu mühendisler nerden geldi ?
    Cevap zaten sende vermişsin hocam . Ayrıca hiç yoktan bi adam gelecek girişimciyim diyecek bam diye dünyanın en zengin insanı olacak . Oldu canım . Herkes de alkış tutardı . O adama sunulan imkanları ve desteği ( global çapta ) yoldan geçen vatandaşa ver . Min 50-60 milyar dolar servet yapar zaten

    sorun da bu zaten. bunu anladığında gelişeceksin. yoldan geçen adama neden versinler babasının oğlu mu da o kadar dediğin mühendis ordusunu topladı hayır. adam yetenekliymiş başarmış. yoksa şuna verseler yapardı buna verseler yapardı demek saçma. şunu unutma kimse kimseye potansiyeli olmayan adama durduk yere imkan destek sunmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Keşke ironiyi anlasaydın da bana laf anlatmaya çalışmasaydın . Türkçe kursu almanı tavsiye ederim
  • Her derste kitap okuyun kitap okuyun surekli okuyun durmadan okuyun yatın kalkın okuyun diyen bi hocam vardı. Evet kitap okuyalım ama ilahi bi güç atfetmenin de anlamı yoktu. Bu hocayı sürekli sıkıştirmaya başlamıştım. Hocam kampa gidelim hocam doğa yürüyüşleri yapalım hocam spor yapalım enstrüman çalalım falan... Söylediklerimin hepsi zihinsel ve fiziksel gelişim açısından en az kitap okumak kadar faydalı fakat adam ben bunları her teklif ettigimde kibarca konuyu değiştirip meseleyi yine kitap okumaya getiriyordu. İste orada anladım ki insanlar kendileri hangi konuda iyiyse diğerlerinin de o konulara ilgi duyup onun bi adım gerisinde kalmasını istiyor. Nasıl ki sinemaya gitmeyen bi insanı sinamaya gitmeye zorlayıp gitmeyenlerin ikinci sınıf cahil bir insan olduğuna inandırmaya çalışamayacaginiz gibi çok da okumayla arası iyi olmayan birine de aptal yaftasi yapistiramazsiniz...


    Birakin insanlar kendilerini nası geliştirmek isterse oyle gelistirsin. Kimi kendini sarımsak yetiştirirken iyi hisseder kimi füzyon reaksiyonu başlatırken. İkisi de bir değerdir ikisi de kendi çapında değerlidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar beni anlamamis. Elbette önce sağlık daha sonra eğitim önemli su kısacık hayatta. Ama benim demek istediğim zengin bir baba, dayı, amcaniz yoksa yapacağınız şeyler sınırlı. Bunları ogrenseniz de bentley ile gezmeyeceksiniz. Bu dünyanın her yerinde boyle sadece bizim ülkemiz için geçerli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kendini geliştir." goygoyu önceden de vardı ancak şimdilerde "yazılım öğren" goygoyu da eklenmiş demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam. Kendinizi geliştirin ve nerede sizin ederinizi vericeklerde orada çalışın başka şehirde olur başka ülkede olur. Yapamam edemem demeyin. Araştırın  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.