Şimdi Ara

Kendime özel bir vücut geliştirme programını nasıl edinebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben bir eski yüzücü olarak uzun yıllardır spor yapmıyorum ve bu nedenle daha 21 yaşımda olmama rağmen kendimi 40 yaşında gibi hissetmeye başladım ki bu beni rahatsız etmeye başladı baya. Bunun yanında birde kendimi aşırı güçsüz hissediyorum ve özellikle kollarım olması gerekenden çok daha zayıf kaldı.
    Bu bağlamda vücudumu doğal yollardan, egzersizler yardımıyla geliştirmek ve kuvvetlendirmek istiyorum ama bulunduğum yerdeki spor salonuna pek kimse uğramadığı ve antrenör de olmadığı için ilk 6 ay için nasıl bir düzen izleyebileceğimi bilmiyorum.
    Bu açıdan sormam gerekirse, internetten kendim için işe yarayabilecek bir plan edinebilir miyim yoksa sadece gerçek hayatta görüşeceğim bir antrenör mü yardımcı olabilir bu konuda?
    son olarak birde kendimi betimleyerek sormam gerekirse, 21 yaşında, 1.84 boyunda, 79 kilo, endomorf ile mezomorf arası bir vücut yapısına ve yüzde 17 civarı bir yağ oranına sahip eski bir yüzücü, haftada 5 gün, günde 1 ile 2 saat ayırarak 6 ay içerisinde, doğal yollarla, internet üzerinden edineceği bir plan ile gözle görülür bir değişim yakalayabilir mi?







  • Bu sporda ileri seviye değilseniz özelleştirilmiş bir programa pek ihtiyacınız yok açıkçası. 1.5-2 sene tamamen düzenli gittikten sonra belki dediğiniz durum söz konusu olabilir. Standart 5x5 programıyla başlamalısınız, bir güç rutinidir. Telefonda çok kullanışlı bir takip uygulaması var Stronglifts 5x5 adıyla. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey programda bulunan hareketlerin formunu mükemmel derecede yapmaya odaklanmak. YouTube'da bu programı anlatan bir çok içerik var sanıyorum, ayrıca programda bulunan hareketleri yine youtube üzerinden öğrenin. 6 ay içinde gözle görülür bir değişim olur ama çok büyük bir şey beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 23 Mart 2019; 12:50:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.