Şimdi Ara

Kemal Okuyan: Türkiye’de ilk defa açlık baş gösterecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
12.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OZ44 kullanıcısına yanıt

    Dost yayinevinden cikan ve her konuda bilgiler veren bir cep kitabi serisi vardir. Bu kitaplardan bir tanesi de Avrupa Birligi adini tasir ve bu birligi gecmisini, orgutlenmesini ve felecegini kisaca tanitir.


    Orada kitabi acip ( zaten kisa bir kitap) okursan. Avrupa birliginin su an makamini hatirlamadigim onemli bir burokrati artik Avrupa'nin reel ekonomik rekabete yanit veremez hale geldiginden ve yeni rakiplere karsi surekli alan kaybettiginden bahseder. Biz yeni teknolojilere uyum saglayamiyoruz , yeni alanlarda sirketler cikaramiyor ve Avrupa'nin gecmisinden gelen buyuk sirketlere bagli kaliyoruz diyordu. Avrupa dinamizmini yitirdiginden ve bunu nasil geri kazanacagindan dert yaniyordu.


    Evet Avrupa bugun dinamizmini cogu ulkede yitirdi ve yeni tekonojilere yeni sektorlere Avrupa ekonomisi adapte olmakta gucluk yasiyor.Avrupa bugun harika giden ekonomilerle parmakla gosterilecek basari hikayeleri yazamiyor mlsf ve siz aslinda bu cozumsuz bataga suruklenen Avrupa',nin neden bu hale geldigini bize anlatiyorsunuz.


    Bugun Avrupa Abd ve Cinli sirketlerin rekabet alanina dondu.


    Halkin 3te 1inin memur olmasi ovunulecek birsey midir ?

    Devlet sirketlerinin olmasi ovunulecek birsey midir ? Turkiye de kar elde eden devlet sirketlerinin tekel oldugunu ve rekabete kapali bir sistemde istedikleri fiyati halka dayadiklarini bilmeden bu sirketler kar elde ediyordu demek ne kadar dogrudur ?


    Devlet sirketlerinin oldugu ve serbest piyasada rekabeti denetleyenin devlet oldugu bir ortamda yani oyuncu ve hakemin ayni oldugu bir sistemde serbest rekabetin nadil bir risk altina girdigini gercekten goremiyor musumuz ?


    Turkiye memur saysini calisan sayisinin 3te 1ine cikarsin. Memur maaslarina zam ustune zam yapsin, ustune devlet her yere fabrikalar ve kuruluslar acsin ve bunlari kar rlde etmeye zorlasin. Evet o sirketlerin kar elde etmesini saglar veya memur sayidini artirip o memurlara piyasanin cok ustunde para verir fakat bu neye neden olur biliyor musun ,?


    1 - Asiri yuksek vergi oranlari.

    2 - Devletin tejel yaptigi sirketin aybi mzmulu yuksek fiyattan uretmesi sonucu hayat pahaliligi

    3 - insanlarin memur olabilmek icin devlet kapisina yigildigi ve memurlar fisinda herkesin insanlikdisi sartlarda yasadigi yeni duzen. Cunku memurlara birinin bakmasi gerekiyor ? Kim bakacak ?

    4 - Devlet sirletlerini ulke icinde tekel yapip halkin sirtina koyabilirdin fskat yurtdisinda bunu yapamazsin sonuc olarak icine kapali bir rkonomi insa edilir

    5 - Sirket kurmak, risk almak, girisimcilik kavramlari onemini yiyirir. Kendi ayaklarinin uzerinde duracak insan fikri devletin besledigi insan fikrine evrilir ve insanlar pasiflesir , rekabet gucu duser ve bu Avrupa gibi gecmisten gelen bir sermayesi olmayan yani yiyecegimiz hazir para da olmadigi icin oradan cok faha siddetli etkilerle bunu hussedecegimiz bir duruma rvrilir.



    Bugun Avrupa dunya ekonomisi icinde ivme kazanan degil tersine her gecen gun yavas yavas yerini yitiren bir bolgedir ve bunun yaratacagi yogun bir degisimi cok degil birkac 10 yil icinde gorecegiz diye dusunuyorum. Avrupa surdurulebilir bir sistem yurutmuyor cunku.

    Thetcher oncesi uzun sure Usci partisi iktidarinda kalan İngiliz ekonomisindeki cokusu arastirmanizi oneririm veya Japin , Kore veya Cin'in ekonomik yukselisini devlet sirketlwrinin mi yoksa izel sirketlerin mi yarattigini da arastirmanizi siddetle onerurim. Bu ulkeler nufusun 3te birini memur yaoarak mi kalkindilar ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Ekim 2020; 6:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OZ44

    Verilerini işine gelince okuyorsun, olumsuz veriler yalan, uydurma, işine gelen veriler doğru, gerçek. Türkiye'de her yıl doğurganlık düşüyor, nüfus artış hızı azalıyor. Kaldı ki çok çocuk yapan aileler genelde kırsal hayatta yaşayan aileler, tarım ya hayvancılık yaparken çocukları bir nevi işçi olarak kullanıyor. Ayrıca hadi Türkiye verisi öyle, dünya verisinin nüfusla ne alakası var, dünyada da benzer eğilimler var.


    Hangi siyasetçinin zenginlere düşman olduğunu sanıyorsun sen? Siyasetçilerin büyük bölümü siyasete girmeden patron ve zengin zaten. Koç ve Sabancı'yla şu an bütün grubu olan partilerin arası iyi, görüşmek için, birlikte poz vermek için fırsat arıyorlar adeta.


    Dediğim gibi kafanda hayali bir Türkiye yaratmışsın, gerçeklikle hiçbir ilgin yok.



    Alıntıları Göster
    Verileri yalan ve uydurma demedim bunlar bilinen ve sol propagandanın devamlı kullandığı şeyler. En zengin %20 ile en fakir %20 arasında 7.5 kat olması çok normal istanbul olsun Türkiye'nin çoğu yerine git her ilçede birçok Roman mah. Kürt mahallesi var bir evde en az 5 çocuk var eskiden 10du bu rakam .5 çocuktan gidersek seyyar satıcılık yada kağıt toplayıcılık yaparak eve 2100 lira girerse kişi başı 300 lira ediyor 7500lira gelirli biri evlenmişse kişi başı 3750 eder ve diğer ailenin 12.5 katı kişi başı geliri olur evlenen kişinin çocuğu olunca 8.3 katı olur .Böyle 7.5 kat rakamlarını görüp Türkiye'de zengin-yoksul uçurumu var demek asıl saçmalık

    Avrupa ülkelerinde düşük çünkü orda doğum dengesi var... Farklı olan dünya ülkeleri olabilir bu ya hızlı sanayileşmeyle olabilir ya da bir şekilde sınıf farkı oluşmuş olabilir. Farkın nedenini anlamadan zenginden en alt tabakaya gelir aktarımının mantığı yok 7500 lira alan doktor niye kontrolsüz sex yapan (veya örgüte eleman kazandırmak isteyen )kağıt toplayıcının çocuklarına baksın çocuk bakmak istese kendisi yapar zaten ( Zaten %70 vergili sosyalist sistemle o çocuklara bakıyor da zaten)

    Siyasetçiler zenginlere düşman da demedim halkın fabrikalara,işverene ,zenginlere düşmanlığını oya dönüştürmek daha kolaylarına geliyor dedim ( Nasıl olduğunu da söyledim zengin -fakir arasında 7.5 kat olduğunu söylüyorlar ama o zenginlerin içinde kendileri olduğunu söylemiyorlar) Asıl kendi hayal dünyan cümleleri bile farklı anlamana neden oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Ekim 2020; 15:55:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • hard kapitalizm var bu ülkede. low level hayat yaşamaya devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teamwork -- 11 Ekim 2020; 6:30:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke büyük bir sıkıntı içinde bu yüzden oylarınız bize verin , Biz bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkaracağız evet bunu ancak Chp ve Tkp yapabilir..(Yersen )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Saçmalık. Türkiye kamu çalışanı açısından dünaydaki en düşük ülkelerden biridir. İstediğiniz ülkeyle karşılaştırın. Eğer örnek aldığımız avrupa diyorsanız orada da böyle bir şey yok. Türkiyede kamu çalışan fazlalığı yok hatta azlığı var. Türkiye de torpilli yatan memurlar gerçeği var. . Kamunun memura verdiği üç kuruş maaşa dahi göz diken patronlar ağzının suyunu akıtan siyasiler var. İkide bir memurun maaşı memurun sayısı diye algı yapılmasının asıl nedeni bu. Yoksa ne memur fazla ülkede nede maaşları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt
    Sen Venezuela demişsin. Acaba onu yazan arkadaşın oralar hakkında bilgisi varmı ? Oralarda ne olup bittiği veya hatta oda haritada nerde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten açız amk. Bir düşün bakalım, haftada kaç porsiyon meyve tüketebiliyorsunuz, ayda kaç kilo et kaç kilo balık yiyebiliyorsunuz? Kuru ekmek, bakliyat ve çorbadan başka sofrada ne var? Biz zaten açız!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HugenkuL7

    Hep aynı nane yıllardır formda birbirinizi gazlıyorsunuz. Hayat devam ediyor.

    Zaten o noktaya bır anda gelınmıyor. Bız yavas, yavas emın adımlarla hiperenflasyona dogru ılerlıyoruz. Umarım bu gerceklesmez. Ama gerceklesırse olacaklara sızın zekanız yetmez..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teramycin

    Aglama memur cucuu

    Ben seni bloklamıştım . Hani bloklanan cevap veremiyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acr

    Saçmalık. Türkiye kamu çalışanı açısından dünaydaki en düşük ülkelerden biridir. İstediğiniz ülkeyle karşılaştırın. Eğer örnek aldığımız avrupa diyorsanız orada da böyle bir şey yok. Türkiyede kamu çalışan fazlalığı yok hatta azlığı var. Türkiye de torpilli yatan memurlar gerçeği var. . Kamunun memura verdiği üç kuruş maaşa dahi göz diken patronlar ağzının suyunu akıtan siyasiler var. İkide bir memurun maaşı memurun sayısı diye algı yapılmasının asıl nedeni bu. Yoksa ne memur fazla ülkede nede maaşları.

    Sorun çalışanda değil.Sorun bütçeye verdiği zararda.


    100 kişi çalışıyor görülüyor ama verdiği külfet 100 e karşı 100 değil 100 e karşı 500 anlayana.Yurt dışında böyle değil.


    Ha birde şu var toplanan vergi halka hizmet olarak dönmüyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: OZ44

    Memur değilim, alakam yok. Gelecekte çoluk çocuk bol bol memurlara anacaksanız size bu günler müstehak bile, akıllanmanız için daha beter olmanız lazım. Hazine garantili KOİ projelerine, makam araçlarına, verilen teşviklere, muaf vergilere, saray harcamalarına, milyar dolarlık şehir hastanelerine ağzını açamazsın tabii. Memurlara, öğretmenlere sövmek kolay, hiçbir riski yok.



    Alıntıları Göster

    Onlarada bol bol giydiriyoruz.Sizinki suçlu psikolojisi. Ben söylediklerimde haklımıyım haksızmıyız bana bunun cevabını ver ?





  • Türkiyede açlık falan olmaz elhamdülillah her yer araba dolu avmlerde park edecek yer bulamıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

    Sadece sosyalist ülkelerde devlet işletme kurar nerde demişim. Arkadaş birikim yapılmasın dedi bende birikim yapılmazsa bakkal - fırın dahi olmaz dedim sonra birikim olsun ama çok olmasın dedi bende bunun sınırını sordum... Arkadaş bütün fabrikaların işletmelerin devlet tarafından kurulup işletilmesini istiyor bende bunun sonuçlarını tarihte örneklerle gösterdim https://forum.donanimhaber.com/memduh-bayraktaroglu-memur-ve-emekli-cok-mu-masum--145735257-5

    Cumhuriyet dönemiyle birçok işletme devlet eliyle kurulmuştur zaten. Ailem bunlardan birinde çalıştı çocukken lojmanlarında kaldım. Başkasına diğer konudan alıntı yaptım başını bilmeden alakasız şeyler yazmışsınız

    Alıntıları Göster

    Demek ki devlet de fabrika kurabiliyormuş. Asgari ücreti 5000 lira yaptım dersin, bu parayı vermek istemeyen ya da veremeyecek işletmeleri kamulaştıracağım dersin, gör o zaman geçim sıkıntısı çeken işçi kalıyor mu?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Onlarada bol bol giydiriyoruz.Sizinki suçlu psikolojisi. Ben söylediklerimde haklımıyım haksızmıyız bana bunun cevabını ver ?



    Alıntıları Göster

    Yahu benim memurlukla alakam yok, neyin suçlu psikolojisi olacak, ülkenin bu halinin memur, öğretmenlerden yüzünden bu hale geldiğini düşünen birine ne diyeyim? Türkiye'deki memur oranının dünya ortalamasının altında olduğu açıkça gözüküyor rakamlarda, yaptığınız temelsiz argümanı temellendirmeyeceğince hemen demagoji yapıyorsunuz.





  • Bu işler temenni ile olmuyor ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furandor kullanıcısına yanıt
    Birkaç sene önce dolar 8 lira olacak diyenlere de aynı şeyi söylüyor muydunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AE08F0836

    Zaten açız amk. Bir düşün bakalım, haftada kaç porsiyon meyve tüketebiliyorsunuz, ayda kaç kilo et kaç kilo balık yiyebiliyorsunuz? Kuru ekmek, bakliyat ve çorbadan başka sofrada ne var? Biz zaten açız!

    Bunlar iyi günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt

    O kadar kötü değil de baya büyük sorunlar var tarım politikasında.


    Belli başlı bir kaç üründe dünya üretiminde ya da işlenmesinde tepeye oynayan ama ithalata dayalı bir politika güdülüyor. Maalesef Türkiye gibi bir ülke toprakları bomboş yatıyor. Bunun en büyük sebebi toprakla alakası olmayan adamların tarımı yönetmesi.


    Yine de henüz o kadar kötü değil durum. Şu anda Türkiye ithalat ihracat olarak kafa kafaya. Ama asılnda potansiyelinin % 20'si belki kullanılıyor. İthal etmek kolaylarına geliyor.


    AKP kendi yandaşına para kazandırmadan çivi çakmaz. Bunu her zaman göz önünde bulundurursak tüm olayların nedenini de daha kolay anlarız.


    Ha çiftçi, köylü yine halinden memnun. Zira bir şekilde yardım ya da hibe ile ceplerine para giriyor çünkü.

  • Açlık görmemişsiniz bakın dünya liderimiz galaksi hükümdarınız son 1000 yılın en iyi insanı ne demiş zamanında açlık varsa sorumlusu mevcut hükümettir!!! ibretlik bir video izliyoruz..
    https://twitter.com/ay_moon_ay/status/1314298824949719042?s=20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 12 Ekim 2020; 2:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.