Şimdi Ara

KEMAL DERVİŞ'İN 15 KANUNU VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1-Uluslararası Tahkim Yasası: “Yabancılık unsurunun bulunduğu kamu hizmetleriyle ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkların” uluslararası mahkemelerde taşınabilmesini sağlıyor. Ulusal irade emperyalist merkezlere devrediliyor. Türk-İş’in önderliğinde yüz binlerin protesto eylemleri oldu.
    2-Telekom Yasası: Telgraf ve Telefon Kanunu değiştirildi. Telekom yabancılara satıldı. GSM şirketleri yabancıların eline geçti.
    3-Şeker Yasası: Şeker pancarında taban fiyatı kaldırıldı, fiyat belirleme fabrikaların keyfine bırakıldı. Pancar üretimine kota dönemi başladı. Köylü pancar ekemez hale getirildi. Fabrikaların bir kısmı satıldı, diğerlerinin satılması gündemde. Şeker ithalatının önü açıldı. Türkiye, Cargill’in ve kaçak şekerin işgaline uğradı.
    4-Tütün Yasası: Tütün üretimine kota başladı. İthal tütünün önü açıldı. Sigara fabrikalarının tamamı satıldı. Biri hariç diğerleri kapatıldı. Tütün depoları ve işleme merkezleri kapatıldı. Tütün piyasası yüzde 95 oranında yabancıların eline geçti.
    5-Tuz Yasası: Tuz işletmelerinde devlet tekeli kaldırıldı. İşletmelerin tamamı satıldı.
    6-Doğalgaz Piyasası Yasası: Doğalgazda devlet tekeli kaldırıldı. Emperyalist tekellerin bu alana girebilmesi sağlandı. Elektrik piyasasının da satılması ve yabancılara açılması ile enerji sektörü yabancıların eline geçmeye başladı.
    7-Merkez Bankası Yasası: Merkez Bankasının görev ve yetkileri kısıtlandı. Emperyalist merkezlerin bankacılığına bağlandı.
    8-Bankacılık Yasası: Bankacılıkta devletin tasfiyesi başladı. Satılmalar ve yabancılaşma hızlandı. Bankacılık piyasası yüzde 60 oranında yabancıların eline geçti.
    9-Sivil Havacılık Kanunu: Havayollarının yer hizmetleri olan HAVAŞ ve USAŞ’ın satılmasından sonra THY’nin hisseleri satılmaya, özel havayolu şirketleri kamunun aleyhine teşvik edilmeye başlandı.
    10- Kamulaştırma Yasası: Yasa ile kamulaştırma işleminin yeni esaslara bağlanması ve ödeneksiz kamulaştırma yapılamayacağı hükmünü getirildi.
    11-Bütçe Değişikliği Yasası: Batırılan ve içi boşaltılarak yağmalanan bankaların sorumlulukları üstlenildi.
    12-Görev zararları ve bazı fonların tasfiyesini öngören yasa: 15’i bütçe içi, 2’si bütçe dışı fonun kapatılması ve gaspı sağlandı. Bunlar arasında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu (DFİF), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF), Savunma Sanayiini Destekleme Fonu (SSDF), Tanıtma Fonu, işçilerin parasıyla oluşturulan Tasarrufu Teşvik Fonu da vardı.
    13-Ek Bütçe Yasası: Krizden sonra çıkarılan ek bütçenin 130 trilyon lirasının otoyol yatırımlarına gitmesine karar verildi.
    14-İhale Yasası: Yasa ile kamu ihalelerine yabancılar için konulan sınırlamalar kaldırıldı. Ardından defalarca değiştirilen ihale yasalarıyla devlet delik deşik edildi. İhaleye verilmeyen devlet işi bırakılmadı.
    15-Ekonomik ve Sosyal Konsey Yasası: Bunca azgınca talan ve kamunun satılması planına işçi sınıfının tepki göstereceği düşünülmüş olmalı ki, sendikaları kontrol edecek merkez oluşturuldu. Kamunun, işçi, işveren örgütlerinin buluştuğu örgüte, Ekonomik ve Sosyal Konsey adı verildi
    https://www.aydinlik.com.tr/kemal-dervisin-15-kanunu-neydi







  • Devlet ekonomiden anlamaz,bizim gibi iş ahlâkı nedir bilmeyen insanların olduğu ülkede "devlet işi,rahat iş" derler. Özel sektör rekabettir,ülke son 20 senede sırf serbest piyasa ekonomisinin geliştirilmesi ile ilerledi. Çin'in dışarı açılınca yükselmesi gibi.



    Tabi liberal politikaların tamamını uygulamadılar. Keşke bireysel özgürlüklere,vergilerin düşürülmesine,güçlü kurumlar için yeni reformlar da getirseler ülke şuan 2 kat daha zengindi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuc? Yok yine savunuyorlar, kim bu ulkenin icine edip gelecegini cope atan?

    Nasil savuna biliriz birileri gelsin ornek versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 maddenin yorumları çok abartılı

    çoğunluğu ülkenin yararına olmuştur. Zaten IMF dayattığı için verdiği parayı ve faizini alabilecek bir Türkiye olması gerekiyordu

    Devlet bankalarının soyulması önlenip Merkez bankası özerk yapıya kavuşturulmuştur... özelleştirilecek yerlerdeki memurlar emekli edilmiştir kamuda gereksiz şişkinlik azaltılmıştır böylece

    tabii fındık gibi şeyler italyan nutellanın eline geçmiştir ama sen satamıyorsun ki zaten iyi fiyata adamlar ihracaat yapıp döviz kazandırıyorlar

    http://forumagir.com/viewtopic.php?f=61&t=11847

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.