Şimdi Ara

Kelebek boğazı ve hava filtresi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımın çok yaktığını sezerek kelebek boğazının temizlenmesini talep ettim. Temizlenirken bizzat kendimde başındaydım. Bildiğiniz kömür gibi olmuştu kelebek boğazının içi. Sprey ile temizledi derken hava filtresinide değiştirelim dedim. Aracın ilk gidişinden itibaren belli ediyordu farkı.

Daha önce full depo ile ibre 220km sonra atmaya başlıyordu. Şimdi 250km oldu ibre yeni yeni kımıldadı şehir içinde.

Bence araç sahipleri kelebek boğazı temizliği yaptırmasalar bile hava filtrelerini 6 ay'da bir değiştirmeli. Kelebek boğazının işlevini burada bir çok tecrübeli kişilerden az çok öğrenmiştim. Fakat daha çok temizlenmesi üstüne tavsiyelerde bulunuyorlardı. Tam anlamı ile işlevinide burada yazarlar umarım :)

Bunun dışında benzin sarfiyatını etkileyen başka etkenler varmıdır parça olarak?

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• Dün Ankara'da kime gittiysem tek bir karbüratörcü ismi söylediler reklam olmasın diye yazmıyorum belki yasaktır.Kelebek boğazından memelere kadar temizlik ve bakımı yapıldı.Ardından buji kabloarının ölçümü yapıldı.Buji temizliği yapıldı.Eksozdan çıkan çiğ gaza bakılıp ona göre avans ve rolanti ayarı yapıldı.Benim düşüncem tek kelebek boğazı bakımıyla kalmamak gerekir.Hava filtresinin idare edeceği söylenip hava tutuldu.Ankarada geçen hafta başka bir karbürötürcüye gittiğimde bu kadar detaylı bakım yapılmadı hatta ayarlar iyice kaçmıştı.Herkese karbüratörcümü tavsiye ederim.İstyene özel mesajdan adını ve yerini söyleyebilirim.UStalığının en çok sevdğim kısmı her marka modele göre bilgileri tutması.Benim araç swift 1,0gl 1,3 ve 1,6 bakımını yapıp bilgilerini almış ama 1,0 almamış karbüratörün tüm bilgilerini alıyor kelebek genişliği jontaların kalıbı vs vs .

• Elektronik gaz kelebeklerinde, yani gaz pedalı halatlı değil de DBW(drive by wire) olanlarda dikkat edin, temizlerken adaptasyonu, kalibrasyonu ve TP(throotle position) sensörünü bozmayın. Bir de temizlerken kelebek yüzeyini silmeyin, kazımayın. Sadece sprey sıkın ve spreyin akmasına müsaade edin. Kelebek yüzeyinde özel bir katman vardır. O katmanı soyarak kaldırmayın.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Bildiğim kadarıyla o plakayı bir sıvı içinde 1-2 saat bekleterek temizliyorlar. LPG'de çok farkeder mi bu temizlik?

Gaz kelebeği elektronik ise, yani üzerinde motor ve sensör varsa sıvı içine koymayın.

LPG'de olsun benzinde olsun aynı etkiyi gösterir. Emişle alakalı kelebek, yakıt daha sonra ekleniyor. Yani etkide fark olmaz.

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Bildiğim kadarıyla o plakayı bir sıvı içinde 1-2 saat bekleterek temizliyorlar. LPG'de çok farkeder mi bu temizlik?

Gaz kelebeği elektronik ise, yani üzerinde motor ve sensör varsa sıvı içine koymayın.

LPG'de olsun benzinde olsun aynı etkiyi gösterir. Emişle alakalı kelebek, yakıt daha sonra ekleniyor. Yani etkide fark olmaz.

Bildiğim kadarıyla elektronik değil. Otomatik jigle var sadece bildiğim kadarıyla. Gaz teli var yani elektronik bir ayar söz konusu olduğunu sanmıyorum.
    Araç Mazda 323F 98 İnjeksiyonlu.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...
  • quote:

quote:

Genelde modern araçlarda tps sensörü çok yakın bir konumda bulunuyor kelebeğe, bu iş için özel yağ içermeyen spreyler var onu tavsiye ederim deneyecek olan arkadaşlara, bir de eğer yapısı gereği uygun yerdeyse tam sökmeden iki tarafını da temizleyebiliyorsanız sökmeyin ki gaz ayarını tekrardan yapmak durumunda kalmayın. Ben 6-7 ayda bir söker temizlerim ama önerilen nedir bilmiyorum tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Açık Hava Filtresi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar benim araca kelebek temizlettikten sonra araçta rolanti düzensizliği ortaya çıktı her zaman olmuyor mesela sabahları araç soğukken devir yükselip düşüyor bazen de motor sıcakken uzun yol yaptığımda aracı durdurmaya yakın bir bakıyorum devir 2000-2500 de takılı kalmış kelebek potansiyometresinin kablosunun fişini çekip tekrar taktığımda düzeliyor fakat aynı sorunu yine tekrarlıyor kelebek kablosu gevşek diye sıkılaştırdım yine aynı geçen gün cihaza bağlattım ateşleme bobini arızalı çıktı kontak açıkken mp3 dinlemek bobine zarar verirmiş herhalde ben de çoğu zaman kontak açık çakmaklıktan müzik dinlerim.Şimdi arkadaşlar benim bu problemimimin kaynağı ne olabilir acaba

Elektronik gaz kelebeklerinde, yani gaz pedalı halatlı değil de DBW(drive by wire) olanlarda dikkat edin, temizlerken adaptasyonu, kalibrasyonu ve TP(throotle position) sensörünü bozmayın. Bir de temizlerken kelebek yüzeyini silmeyin, kazımayın. Sadece sprey sıkın ve spreyin akmasına müsaade edin. Kelebek yüzeyinde özel bir katman vardır. O katmanı soyarak kaldırmayın.

Bunu bilmiyordum. Neden içini bezle yada fırça yardımı ile temizlemiyorlar diye düşünmedim değil. Aslında servis bana ipucuyu vermişte ben düşünmemişim. Mesela spreyden bahsederken Vw onaylı diyorlardı. Altı üstü temizleyici sprey ne onayı yahu dedim kendi kendime. Adamlar bizimde işi bildiğimizi düşünerekten açıklamasını yapıyorlarmış meğer Boğaz kelebeğinin kenarına bezle müdahalede bulunduğunu gördüm gerçi ama bilemiyorum.

Araç 32 kuruş yakıyordu km'de. Boğaz kelebeği temizliği ve hava filtresini değiştirttim, 28 kuruş yakmaya başladı tekrardan. Depo full idi şehir içi 352 km yapıp tekrar fullettirdim depoyu 98 lira tuttu.. Gerçi daha çok hava filtresinin payı yüksek diyorum tasarruf işinde. Periyodik bakımına 3-4 ay var daha ancak hava filtresi çok tozlu yollarda kullanılırsa 6 ay'da bir değişim iyidir diye düşünüyorum. Bilgileriniz için teşekkürler O.B.K.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.