Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20.091
Cevap
358
Favori
815.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xfox kullanıcısına yanıt

    Bir deneyin, çünkü benzer durum ben ve bir arkadaşım da yaşadı. Bir süre sonra disk takılı değilkende cihaz kendini yeniden başlatmaya geçmişti. Kutudan çıktığı gün 3 saat kadar deneyimlemiştim.

  • blackmet B kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun güle güle kullanın. İmzamdaki adreslerden gruplarımıza da bekleriz.


    1- Bağlanan cihazın aygıt listesinde hangi frekans ve sinyal şiddeti ile ne kadar bağlantı hızı bağlandığına göre bu değer değişecektir. Tahminim 2.4ghz'de bağlanmış bir cihazınız 65-72mbps gibi bir değer aldı ise ki bu mobil cihazlar için normal durumdur; 17-20mbit hız testi almanız normaldir. İlk kurulum sihirbazından sonra varsayılan ayarlara ek olarak 2.4Ghz ve / 5Ghz için ülke,kanal,teknoloji ayarlarını yapabilirsiniz.


    2- Aygıt listesinden hangi cihaz ne ile bağlanmış, detaylı olarak görebilirsiniz. Tek SSID ile 2.4 ghz ve 5 ghz arası geçişleri neredeyse kesintisiz olarak gerçekleştirebileceğiniz teknolojilere sahiptir. Varsayılan olarak açık gelmektedir.

  • Merhaba arkadaşlar, eve kişisel bir nas sunucu arayışından sonra böyle özellikli modemler olduğunu keşfettim, superonline 25 Mbps Limitsiz Fiber İnternet kullanıyorum, keenetic router alıp Access Point modunda kullanmak istiyorum, asıl amacım keenetic e 3-4 tb disk bağlayıp, samsung smart tv den bu diskin içindeki filmleri dizileri izleyebilmek. Hangi modeli alacağımı bilmiyorum, 20-30 gb 4k filmler dahil, uzaktan iş yerinden evdeki modemdeki diske ulaşıp iş yerinde indirdiğim filmleri bu diske kopyalayıp akşam eve gelince TV de izleyebileceğim. Hangi model işimi görür veya böyle bi fantezi mümkün mü ? Çok teşekkürler.

  • farukakgun kullanıcısına yanıt

    Beklentilerinizi karşılayak ürünler muhakkak vardır. Düşüncelerinizi uygularsınız. Yazılımsal ve donanımsal sınırlar ile karşılaşabilirsiniz.


    Deneyimlediğim şeyler hakkında size yardımcı olmak isterim.


    Mevcut bağlantı, bağlantı için kullndığınız cihaz, ev yapınız(büyüklük ve şekli) hakkında bilgiler de verebilir misiniz? Almayı düşündüğünüz cihaz kablo ile mi yoksa kablosuz olarak mı bir cihaza bağlanacak mesela?

  • 5 g de 2,4 de aynı hız gözüküyor ama cozemedım sımdı daha büyük bir sorunum var kablolu baglangımda internet yok

    ıp yapılanması yok ınternet yok gıbı hatalar alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ethernetten baglantı işini çözemedim ethernette ışıklar var ama ıp yapılandırma sorunu dıyor bilgidayar ve baglanmıyor ne playstatin ne bilgisayar ne tv hep aynı sıkıntı :) bu işler için fazla cahilim

    ama kopma ve kesintiler gitti en azından bu iyi gündüz sizden aldıgım cevapları aksam uyguluyorum ama yine de anlamadım 35 hız nasıl 20 ye düsüyor 5 g ve 2,4 de aynı hız telde bilde her yerde aynı bunu yukseltemedim


    yinede desteklerınız için teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmet -- 19 Ekim 2021; 22:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackmet B kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz "kablolu" menüsü altında ve ana sayfa ekranda "ethernet bağlantısı" kısmındaki ise orası WAN bağlantısını belirtir ve gösterir. "Kablolu" menüsü altında "mavi" butonu kapatabilirsiniz. (En üstte) Çünkü siz DSL olarak kullanıyorsunuz.

  • KeeneticOS 3.6.12 Kararlı Sürümü Yayınlandı. 21.10.2021


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
  • arkadaşlar cok anlamıyorum bu işlerden bidiklerimi yazıcam.


    bulundugum yerde fiber yok.(sanırım adsl2-vsdl2 baglantım)

    50 mbit baglant paketim var superonline,ama 20mbit ancak alıyorum.

    arka odadan bazen cekiyor bzen cekmiyor.( ev 110m2)

    max 1000tl modem tasiyesi istiyrum tesekkurler.

  • Bu bilgilere istinaden Hero DSL'e yönelebilirsiniz.

    110m2 ev de modemin konumlanacağı nokta ile diğer odaların mesafesi ve özellikle duvar engelleri başta olmak üzere engellere nazaran bağlantı hızının düşmesi kaçınılmazdır. Bu durumlar için 2. bir cihaz kullanmanız sağlıklı bir internet deneyimi yaşamıza olanak sağlayacaktır.

  • Hero DSL kullanıcısıyım. 3.6.12 kararlı sürüm yayınlanmış. Güncelleme yapan oldu mu arkadaşlar. blogda sürüm notları yayınlanmamış henüz.


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
  • xander__ X kullanıcısına yanıt

    2 üst mesaj.

  • 3.7 b3 den 3.6.12 kararlı sürüme geçmeye gerek var mı? yoksa 3.7 b3, 3.6.12 olarak mı yayınlandı?

  • celikbasm kullanıcısına yanıt

    Ayrı sürümlerdir. 3.7.b.3 ileri sürümdür.

  • Bu değerlere sahip bu m2 de olan bir kullanıcı için hero tavsiye etmeniz çok ilginç. Gigabit ethernet talebi özellikle yok ise, bu kullanıcı için 1ad extra dsl ve 1 ad extra router alınıp güzel bir mesh kurulur. Böylelikle hem kör nokta kalmaz hem de 2,4 ve 5ghz kullanımını deneyimler. Bütçe de 1000 tl yi bulmaz.

    Hatta 5ghz wifi bu hat değerlerinde gereksiz görülür ise omni dsl ve start router alınıp mesh edilir. Çok daha ekonomik olur.

    Benim tavsiyem extra dsl mesh olur. Hali hazırda kullanıyorum. Evimin her noktasın 95mbit interneti kullanabiliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanalexpress kullanıcısına yanıt

    Hero DSL'i 175 metrekarede kullanıyorum ve sınırlarını az çok biliyorum diyelim. ama her ev birbirinden farklıdır. O yüzden de uyarı nitelikli ileriye dönük tavsiyede bulundum.


    125 metrekare evde konumlandırmadan ve ev dizaynından ötürü Peak DSL ile de kör nokta yaşayan tecrübeler mevcut.


    Extra DSL ile bir City/Air/Extra ile mesh yapabilir.


    Ama daha güzeli de var. Mevcut bir modemi var zaten. Giga+City yapabilir. Köprü moduna alır Giga'da sonlandırır.


    Alternatif çok ama kullanıcıların en rahat ve kolay uyguladığı durumları tavsiye etmek lazım.

  • Kneetic extra dsl modem dün elime ulaştı, 100mbit vdsl net kullanıyorum, normalde air 5650TT ve xiaomi ac2350 router kullanıyorum, bu cihazı takıp kalabalığı kaldırmak istedim, küçük el kadar bir cihaz, yani ergonomi olrk antenleri dışında fena sayılmaz.


    Neyse bu cihazın 5ghz performansından hiç memnun kalmadım ama konu çekimgücü değil.


    5ghz de dfs dahil tüm kanallarını, tek tek denedim ve modemin dibinde dâhi max dsl hızımı veremiyor.


    Yazılım sürümünü kendi ilk kurumunda güncelledi 3.6.10 kurdu, cihaz 5ghz de ax201 li laptop, ax200 lü masaüstüm, evdeki oppo, iphone markalı 5 farklı telefonlarda fix olrk routerımdan aldığım hızlara erişemiyor, yakınına (93mbit e) eriştiğinde ise felaket dalgalanıyor.


    Router ile 5ghz de, mevcut sistemimde (5650+router ile 96mbit sabit ''dümdüz ilerleyen'' hız alıyorum) milim kıpırdamıyor hızlar, ancak bu cihazda en fazla 93 e çıkıp 1-2 saniye içinde 68-73-78-65-85 gibi hızlarda dalgalanıp duruyor, bu haraketi dediğim gibi evdeki tüm cihazlarda yapıyor.


    Mevcut sisteme göre hız sorunu dışında iyi bir yanı da var, netteki tepki süresi; bu cihaz nette tepki süresine olumlu etki etti.


    Tüm gereksiz bileşenleri kaldırıp 2.4ghz ve 5ghz i ayırıp ve 2.4 ü devredışı bırakıp, üstüne 2 band ile âlâkalı tüm geçiş ayarlarını da devre dışı bırakıp, yani resimdeki gibi, kısaca 2.4 ile ilgili ne varsa devredışı bırakıp denedim, bu hız dalgalanmasını çözemedim.


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

    Çevremde 2 kişi 5ghz bandını kullanıyor, hâtta bende routerım da onlarla aynı kanalıda kullanıyorum (36) beni zerre etkilemiyorlar, çünkü sinyalleri bana oldukça uzak ( rssi 85 ve 93, ) başta bu cihazın etkileniyor olduğunu düşünerek kanal değiştirip denemelere başladım, akabinde gördüğüm şey, en stabil kanalı 44 (dediğim gibi tüm kanallarını tek, tek denedim,) ve stabilite için buda yetmiyor, sinyal gücünü %50 ye çekmek gerekiyor, araştırmalarıma göre, maksimum iletimi açmak genelde herkeste sorunlara sebep olabiliyorken (ben hiç açmadım) normal wifi iletim gücünü 50 altına yada üzerine çıkarttığım anda cihaz hız konusunda kendini kaybediyor.

    50 de tutarsam da 89~93 arasında fazla oynamadan tutunuyor.


    Şimdi merak ettiğim şey bu cihazı 75 üzeri hızda kullanan ve bu tip sorun yaşayan varmı ?


    Çünkü yaşağıdım sorun, bu cihazda fiziksel olrk bir arıza olduğunumu gösteriyor, bunn derdimdeyim.


    Yazılımı değiştirerek 3.7 beta 3 kurdum, bunda intel ax chipsetli alıcılar için 80+80 eklendi fln denilmiş fakat ben yaşadığım sorun ile ilgili çok bir fark göremedim.



    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

    Sonra 2.4ghz de ne yapıyor bu cihaz diyerek, 2.4ghz i aktif ettim.


    Cihaz 2.4ghz de, kanal 13 - 20/40 ta masaüstü ve laptoplarda direk 91mbit hızlara çıkarak, stabil bir şekilde tutunuyor (ilginç.)

    Telefonlar 2.4 te, tabi tek antenli 1x1 cihazlar oldıuğundan 43-45mbitlerde kalıyorlar.


    5ghz de kendini kaybetme sebebi olrk şu an düşündüğüm şey bu cihazın fiziksel sorunu olduğu yönnde, yani bana arızalısı denk gelmiş olmalı diye düşünüyorum ama dediğim gibi yine de burada bu cihazı 100 ile kullanann ve şu ayar veya şu bileşen yüzünden bu sıkıntı yaşanıyor onu kaldır diyecek birisi olabilir diye kullanıcılara sormak istedim, şunu da ekleyim ; cihazı router a bağladığımda 0 sıkıntı, böyle olacağını bilsem extra dsl yerine omni dsl alır wifisini kapatır router ile kullanırdım (şuı an öyle yapıyorum,) fiziksel bir sıkıntısı varsa değişim yapmayı düşünüyorum, yoksa tabi iade etmek en mantıklısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 21 Ekim 2021; 23:14:21 >




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Çok karışmış ortalık.



    Antenler dik ve birbirilerine paralel. Cihaz 90cm masa yüksekliğinde stand üstünde.

    Yazılım 3.7.3

    NTCE açık / Laptop QoS profili Varsayılan

    Hwnat kapalı.


    Hero DSL

    2.4 ghz ayarlarım. (wısp bağlantısı olduğu için kanal gözükmüyor. Oto - 6-12 saat tavsiye ederim.)

    Evde bir de Extra 1710 ile mesh olduğu için 2.4ghz'yi %50 - %50 sinyal seviyesinde kullanıyorum.

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    5ghz ayarlarım.( Extra ile mesh %100 Hero DSL'de sinyal gücü - Extra 'da %50)

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

    Roaming ayarları.


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları

    5ghz ax200 çipli laptopum - 2 iptv yayını aktif. torrent seed aktif, youtube arka planda müzik.


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları




  • Snn bahsettiğin ve resimlediğin ayarları bu cihazda malesef göremiyorum, herhalde extra dsl ile hero dsl arasındaki farklardır bunlar.


    Ama düşündüğüm gibi çıkarsa, yani bendeki cihazda fiziksel olrk bir sorun varsa, bnm içinde iyi olur, değişim yaparım.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Wave2 wifi teknolojileri onlar.


    Yazdığım notlardaki bazı şeyleri kendinize de uyarlayın. Dik antenler, konumlandırma gibi... 3.7.3 te güncel wifi sürücüleri var bu arada.

  • 
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.