Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
19.842
Cevap
350
Favori
805.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0quz28 0 kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı sorunu bu gece yaşadım ve çıldırdım diyebilirim. Modem saat başı internet ışığı kırmızıya dönüp tekrar geliyordu.


    Netflix vs izlerken TV'den bu problemi yaşadım ve ardından PC'ye geçerek torrent başlattım ve bingo başlattıktan 3dk sonra internet ışığı kırmızı oldu.


    Bu şunu gösteriyor ki işlemci veya ram şişiyor ve net gidiyor. Tamamen FW kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama donanımsal ise de cihaz değişimi isteyeceğim. 3.5.2 ve 3.6 da denedim sonuç bu şekilde.

  • Keenetic forumda bir arkadaş benim problemin aynısından bahsetmiş. Düzgünce çalışırken 3.5.2 sürümüne geçtik ve ardından 3.6 derken stabilite çöp oldu.


    Arkadaşın sorunu direk benimkiyle aynı.


    Omni DSL modem 3.5 ve üstü versiyonlar'da (3.6 Alpha 2) ağa bağlı bir cihazdan torrent açınca birkaç dakika sonra modem üzerindeki internet simgesi turuncu olup yanıp sönmeye başlıyor CPU kullanımı %100 oluyor ve DNS gidiyor 1.1.1.1 şeklinde internet bağlanabiliyorum fakat domainler çalışmıyor hemen ardından birkaç dakika sonra modem arayüzü girilemiyor ve modem kitleniyor. Telnet, SSH, FTP SFTP vb... gibi servislerin hepsi kapanıyor sorunu çözmek için tek çare modemi kapatıp açmak oluyor.

    Sorun nereden kaynaklı diye birsürü test yaptım. (3.5, 3.6 stabil ve alfa versiyonları yükleyip test etmek), (Birsürü ek uygulamaları kapatmak vpn, torrent istemcisi gibi), (DNS olarak normal 1.1.1.1, 8.8.8.8 veya DoT DoH Cloudflare, Google denedim hepsinde'de sonuç aynı oldu), (Modem ayarlarını sıfırlamak), vb...

    Normal bir dosya upload edince sorun olmuyor fakat bir torrent açınca tahminimce çok fazla bağlantı sayısından dolayı biryerde bir sorun oluşuyor. 

    ve modem log dosyası baştan aşağı bu hata mesajıyla dolu. Birkaç gündür modemi 10-15 kere fişinden çıkar tak yapmışımdır bu sorun yüzünden lütfen en kısa sürede sorun nereden kaynaklanıyorsa düzeltin. 

    Kod

    Yığını:
    [I] Oct 24 17:32:18 kernel: br0: port 4(ra4.1) received tcn bpdu [I] Oct 24 17:32:18 kernel: br0: topology change detected, propagating
  • Arkadaslar keenetic extra dsl modem ile araniza katildim bir sorunum var, cekim kalitesi zaten yerlerde onu fark ettim iki duvardan sonra hiz ucte bir dortte birlere dusuyor ancak bazen hiz 1-3 mbitlere dusuyor ve telefonu dibine sokmama ragmen hiz yerlerde bu durum servis saglayicisi ile alakali mi modemle mi bilmiyorum fikir verebilirseniz sevinirim.

  • Orion578 kullanıcısına yanıt

    Önce cihaz listesinden modeme kaç mbit ile bağlandığını kontrol et. Eğer modemin yakınlarında bile orada 1mbit 2mbit ile bağlanıyorsa problem var demektir. Fakat orada yüksek ve sen speedtest den düşük hız alıyorsan genel de sorun servis sağlayıcıdan kaynaklı oluyor. Eğer hızlı limiti koymadıysan.



    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 30 Ekim 2020; 19:41:22 >
  • zhee kullanıcısına yanıt

    Ben sorunu modemin güçünü keserek, cihazın soğumasını sağlayıp tekrar çalıştırmak ile çözdüm. Daha sonrada 1 saat geçti tekrar 1 kere gitti tekrar çıkart tak yaptım düzeldi. Şuan 1.5 gündür problem yok düzgün stabil çalışıyor sanırım modemin bazı ayarlarında bug vs var bundan dolayı şişiyor ve kafayı yiyor ama dediğiniz gibi eski sürümde yoktu. Çözmeden önce keenetice mesaj atmıştım. Modemi kendilerine göndermemi istediler bende şuanlık halletiğimi ve yedek modemim olmadığı için gönderemeyeceğimi söyledim. Eğer ilerde devam ederse yedek modemde bulursam fw ile düzelmezse göndereceğim.

  • 0quz28 0 kullanıcısına yanıt

    Sorunu 3.4.12'ye dönerek hallettim. Bir çok kişi forumlarda bundan şikayetçi olmuş bu sebeple ben de FW düşürdüm ve şu an gayet stabil.


    Açıkçası böyle bir hatayı nasıl görmezden geliyorlar anlamıyorum. Birden çok istemci açık olduğu an özellikle Torrent hemen 35-40Sn içinde gidiyor ve torrenti durdurunca anında net geliyor.

  • 3.4.12 fw sini nereden temin edebiliriz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KEENETİC Teknik Servis Hizmeti Hakkında Bilgi Notu


    Birkaç ay önce aldığım Keenetic Extra DSL modemim arızalandı. İstanbul'daki teknik servise kargo ile yolladım. Modemi inceledikten sonra beni arayıp "Modeminizi yaptık. Son kontorllerini de yaptıktan sonra size göndereceğiz." dediler. Modemi teslim aldım, içinden çıkan servis fişinde yapılan işlemler yazıyordu. "DSL portu kontrol edildi" de yazıyordu. Modemi hattıma taktım ama DSL ışığı hiç yanmadı. Her türlü seçeneği denediğim halde DSL ışığı yanmadı. ISS'ye arıza kaydı bıraktım. Telekom ekibi gelip hattımı kontrol etti ve hattımın çalıştığını söyledi.


    Keenetic modemim tamir edilecek diye kargo süreciyle beraber yaklaşık on gün internetsiz kaldım ama bana yine de bozuk modemi göndermişler.


    Bilginize sunarım.



    NOT: Bu bilgi notunu haftada bir paylaşacağım.

  • zhee kullanıcısına yanıt
    bendeki sürüm de şuan 3.4.12 sürüm ,3.5.2 çıkmış acaba güncelleme yapsam mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • annaX kullanıcısına yanıt

    3.5.2 sürümünde Torrent sorunu var düzelmedi. Torrent indirmesi yaparken modem kendisini kilitliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novaz -- 31 Ekim 2020; 13:24:15 >
  • annaX kullanıcısına yanıt

    Geçmenizi asla önermem hocam 3.4.12 muazzam stabil bir sürüm. Sorunsuz şekilde kullanmaya devam edin.

  • Bilen Biri kullanıcısına yanıt

    Açıkçası yaşanılan mağduriyetin günümüz teknolojisinde kabul edilebilir olmadığını söyleyebilirim. 10 Gün internetsiz kalmak şu an iş, eğitim her anlamda yaşamın durması demektir. (belki bağımlılık olarak anlamlandırılabilir fakat asla öyle değil)


    İnşallah en kısa sürede Keenetic yetkilileri sorununuzu çözerler. Tabi böyle durumlar için sizin de ucuz bir yedek modem bulundurmanızın da fayda var.

  • Wifi güçlendirici bir cihaz arıyorsanız F/P ürünü Tenda A9 öneririm. Videoda cihazın detaylı anlatımı var.

    https://www.youtube.com/watch?v=D4qsW39NTyc&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin cihaz kesinlikle çok şişiriliyor, stabil çalışıp istediğim hızı verdikten sonra güncelleme olmasa ne olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar selam,


    Extra DSL ve AIR kullaniyorum. Son stabil surum 3.5.2 deyim ve sorunlar bitmiyor. Evdeki alarm sistemi internet kopup geldigi icin uyari atiyor cep telefonuna ikide bir, playstation kopup duruyor vs vs...

    Suan son surumde olmama ragmen guncelleme var diyor modem ve surumu " 3.4.12 " yani onceki surum. Yapsam mi karar veremedim. Acaba bir hata mi var ? Aslinda downgrade yapmakta istiyordum ama bir alt surumu guncelleme var diyerek onermesi garip geldi.


    Onerileriniz varsa cok sevinirim.

    +

  • 2Berk kullanıcısına yanıt

    Bazı DSL şikayetler nedeniyle 3.4.12 resmi sürüm ve ön izlemede 3.5.beta6 geri gelmiş. Bence 3.5. beta6 yı yükleyebilirsin, en son DSL geliştirmeler ondaydı. Bende 3.5.beta6 var ve gayet iyi.


    VDSL çok karmaşık bir konu her güncelleme herkeste aynı avantaj yapmıyor. eski santrallerde özellikle sorun oluşabilir. Bu durumda geri sürüsem geçmek gerekir.

  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt

    Selam, yanit icin tesekkurler +


    DSL'i onceki surume gecirebilirsin diyorsunuz, bunu anliyorum. Peki AIR 3.5.2 son surumde, onun icin bir geri guncelleme yok. Bu durum ikisi acisindan bir uyumsuzluk olusturmu dersiniz.

  • zhee kullanıcısına yanıt

    Dert etme arkadaşım sorununu çözerler. santralden santraleve hat kalitesine göre dsl davranış farklılıkları olabilir. sende memnun olduğun 3.4.12 geri gelmiş. onu da kurabilirsin. Ama 3.5.beta 6 yı öneririm. 3.5 lerde çok yenilik geldi.


    Son sürüm 3.6 alpha3 ü istanbuldaki evimde kullanıyorum sorun yok. diğer evimde 3.5.beta6. Ben genelde geliştirme sürümleri kullanıyorum 3.4.12 kullanmadım.KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları 

  • 2Berk kullanıcısına yanıt

    Keenetic de kullanılan tüm ürünlerin yazılımlarının aynı olması gerekmiyor. 3.5.2 zaten en son 3.5 serisinin betası olan 3.5.beta6 nın üzerine geldi, en güncel modem kodu eklenmiş. değişim temelde modem koduyla ilgili görünüyor, üzerine varsa ek ufak tamirler olmuıştur kararlı sürüm için. . 3.4.12 de çok eski bir sürüm değil. böyle kullananlar olmuştur. 3.4.12 de sorun yaşarsan modeme 3.5. beta6 yi yüklersin airdeki 3.5.2 ile uyumlu çalışır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 1 Kasım 2020; 0:43:18 >
  • 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.