Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bekir3548 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
20.011
Cevap
357
Favori
812.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Cihazı resetlemek yerine yüklü değilse Alpha13 yazılımını yükle öyle test et. Sonrasında Vodafon biraz baskı kurmanı tavsiye ederim fiber hat olduğu için muhtemelen ISP tarafında yapılan hız düşürmeden kaynaklı bir durum oluşmuş olabilir.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Önce running config dosyasını bilgisayarına kaydet sonra startup config bölümünden kaydettiğin dosyayı geri atarsan aldığın yedeği geri dönmüş olursun.

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları
  • BlackRooster B kullanıcısına yanıt
    Bazı dediklerine katılıyorum modem Haşa İlahlaştırmak nasıl doğru değilse Tu Kaka demekte o kadar yanlış bence. Ben forumda şunu gördüm genellikle hat değerleri kötü olduğu için eski modemini değiştiren arkadaşlar Keenetic ile de aynı sorunu yaşayınca biraz hayal kırıklığına uğruyolar fakat gerçekten hattın kalitesi bir çok önemli bir sürü arkadaş modem kaynaklı düşündüğü hat kopma sorununu burada yapılan tavsiyeler üzerinde iç tesisatı değiştirerek yada hizmet aldığı servis sağlayıcı ile cebelleşerek çözüme kavuşturuyorlar. Bu internet kesilmesi çok ayaklı bir durum biraz bilgi biraz sabır ve birazda özveri gerektiriyor bu durumdan kurtulmak için.

    Uzun lafın kısası internetin stabil olması hepimiz için çok önemli fakat kopma durumlarında kusuru yalnızca modem de aramak yerine isp, iç tesisat, doğru kablolama, bağlanan client cihazların arızalı olması yada yazılımlarının eski olması gibi bir çok nedenden dolayı yaşandığını da unutmayalım.




  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım. Fakat buradan duyurayım gerekmediği sürece adaptör moduna geçmeyin. Çünkü wifi devre dışı kalıyor ve ethernet ile arayüze ulaşım sorunlu. İP atamadığı için 192.168.1.1 yazıp ulaşamıyorsunuz ve aygıt ile bağlantınız kesiliyor. Ben tekrar modem moduna geçebilmek için arkasındaki düğmeden sıfırlamak zorunda kaldım.
  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Eskiden 6mbit kullanamadığım yerde Keenetic sayesinde 10mbit alıyorum. Santrale uzaklığım 4km. Eğer bu modem ile bile bağlantı sorunu yaşıyorlarsa, hatları cidden çok kötüdür.
  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi, bazen gerçekten hat sorunu da olabiliyor. Benim anladığım kadarıyla Keenetic'in bazı yazılımları kusurlu ve eminim düzeltmeye çalışıyorlar. İnternette 3.4.6 sürümlü yazılım konusunda sorun yaşayana fazla rastladım. Şans bu ya, bana da o yazılımlı modem denk geldi ve sorunlarından biri de iki cihaza otomatik IP verememesiydi, sadece modemden elle IP verirsem bağlantı sağlanabiliyordu. Neyse ki şu anda gayet güzel çalışıyor. Zaten özellikleri çok hoşuma gittiği için iade etmek yerine sorunların üzerine gittim ve artık modemden memnunum.

    Bu arada Keenetic'ten ricam, lütfen tüm sürümleri web sitenize yükleyin. Bizim gibi deneme yapacak kadar bilgi sahibi olan ya da bu işlere meraklı olan kullanıcılara fırsat sunmuş olun. Rusça sayfada birçok eski yazılıma ulaşılıyor ama Türkçe ve İngilizce sayfalarda eski sürümler yok.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bu konuda ben de güzel değerler gördüm. Modemi aldığımda (yaklaşık iki hafta önce) ADSL2+ kullanıyordum ve Airties 5453 vardı. Paket 16 Mbps idi ama 12 Mbps'nin üstünü görmüyordum. PUBG'de ise ping değerim 52 ms'nin altına asla inmiyordu. Keenetic ile 13 Mbps değeri ara ara da olsa görmeye başlamıştım ve PUBG ping değerim 48 ms görür olmuştu. Sonradan alt yapımızın VDSL2+'yi desteklediğini fark ettim ve hemen VDSL2+ 50 Mbps pakete geçtim. Bu arada D-Smart modüllü TV + internet kullanıcısıyım. Şu anda Türkiye içi 47 Mbps'ye kadar test sonucu görebiliyorum, yurtdışı (fast.com üzerinden Netflix sunucuları) testi 35 Mbps'yi pek geçmiyor. Tabiki VDSL'nin fiber kadar kararlı bir bağlantı hızına sahip olmasını bekleyemeyiz. PUBG'de ping değerim ise 44 ms'ye kadar düşebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackRooster -- 15 Temmuz 2020; 12:42:56 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hocam Adaptör modu zaten bu işe yarar wifi özelliği olmayan bir cihazı ethernet ile iternete bağlar cihaz adaptör- Ap ve Extender moduna geçti mi ip dağıtmaz bu ilgili modların çalışma kuralıdır cihazlara erişmek için elle ip vermen gerekir ve ip adresi artık 192.168.1.3 olur bunula ilgili makaleler keenetic web sayfasında mevcut.
  • BlackRooster B kullanıcısına yanıt
    Alpha yazıımlarda hatalar ile karşılaşılabilinir adı züzerinde geliştirilen bir yazılım ve hata bildirimleri geldikçe düzeltmeler yapılır sonra kararklı sürüm yayınlanır 2.4.6 kararlı bir sürümdür bu yazılımda hata payı çok az olmalı cihazının şuan sorunsuz çalışıyor olması sevindirici benim FW ilgili tavsiyem genel sistem ayarlarında Firmware yi bilgisayarına indirmen ve bir FW arşivi yapman ben genellikle öyle yapıyorum geriye dönük bir fw kullanacaksam firmaya sormak yerine kendi indirdiğim fw arşivimi kullanıyorum


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları




  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bu bilgiyi sizinle paylaşmak istedim dün 3.4.11 fw yazılımını yükledim bir sorun yoktu başka bir nedenden ötürü modemi resetleme istedim ve resetledim fabrika ayarlarına aldıktan sonra modem arayüz ekranına erişemedim beyaz bir ekranla karşılaştım sonra keenetic servisi aradım saolsun çıkan arkadaş uzaktan bağlanıp telnet ile komut girerek arayüze tekrar erişmemi sağladı bu durum ile ilgili 3.4.11 yazılımda geri dönüşler almışlar ve hemen çalışma başlatmışlar kısa sürede yeni bir ön izlemli yazılım gelecek dediler bu sorun ile karşılaşan olursa diye komutları aşaığıda paylaşıyorum. Yeni yazılım gelene kadar Alpha 13 ile devam edebilirsiniz yada 3.4.11 yazılımı yüklüysse resetlememenizi öneririm.


    Cihaza telnet ile bağlanmak için mutlaka Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Programlar ve Özellikler gelip telnet client yüklemelisiniz Resim 1. Sonra CMD dos ekranına düşüp telnet 192.168.1.1 yazın benim modem ip adresi 192.168.3.1 olduğu için ben 192.168.3.1 ip girdim Resim 2. Sonra modemin kullanıcı adını girin admin modeme web arayüz erişmek için verdiğiniz şifreyi girin.

    Cihaza telnet ile erişmiş olacaksınız sonra aşağıdaki komutları sırası ile girin. (Komutları copy past yapmanızı öneririm.


    eula accept
    easyconfig disable
    system configuration save



    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhterem Bey -- 15 Temmuz 2020; 21:9:39 >




  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    192.168.1.3 adresinden bir sefer erişim sağladım ama daha sonra erişimim komple kesildi. İp atasam bile hiçbir şekilde arayüze tekrar erişemedim. Bu yüzden cihazı sıfırlamak zorunda kaldım.
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki maklede anlatımış. Faydalı bilgi yerinde anlatıyor cihaza erişimi.


    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000592459-Adapt%C3%B6r-%C4%B0stemci-modu




    Faydalı bilgi: Ana router’de (veya erişim noktasında) WPS işlevselliği yok ise, ağ bağlantısını manüel olarak ayarlayabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızı Ethernet kablosu ile ‘Adaptör’ modunda çalışan Keenetic cihaza bağlamanız ve IP adresini 255.255.255.0 maske ile 192.168.1.4 ~ 192.168.1.254 aralığında ayarlamanız gerekecektir. Web arayüzü, 192.168.1.3 IP adresinde (cihazın servis statik IP adresi) kullanıma uygun olacaktır, ‘Bağlantı’ sayfasından ‘Adaptör (İstemci) modu’ kısmından Wi-Fi ağına bağlantıyı manüel olarak konfigüre edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 'Keenetic web arayüzüne ek çalıştırma modlarından birinde erişim' başlıklı yazıya bakın.




  • Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Buradakileri yaptım. Ama bağlantı sağlayamadım. O zaman yazılımda bir problem var sanırım.
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bu wifi mesh sistemi Range extender mantısı ile çalışıyor anladığım kadarıyla yani ana modem/router ın wifi sinyali diğer cihaza ulaşmalı. Misal benim modem salonda arka tarafta çocukların odasına wifi sinyali gitmiyor(evim eski duvarlar çift pres tuğla) extra dsl salonda ve air mesh router arka odada olsa iş görür mü yoksa wifi sinyali alamadığı için çalışmaz mı?
  • Mesh cihazların birbiri ile bağlantı kurması gerekmekte. 5diş wifiın en azından 2 dişinin çektiği bir noktaya koyun. Az çektiği veya hiç çekmediği yerde sıkıntı çıkarabilir.
  • cihazlar mutlaka birbirini görmeli ne kadar iy görürse de o kadar kaliteli bir mesh sisteme sahip olursun.
  • merhaba

    MESH sistemi için en az 2-3 diş çekilen yere routeri konumlandırmanız yeterli olacaktır...

    yanlız antenlerin de pozisyonunu en iyi sinyal aldığını şekilde ayarlamak da gerekebilir...

    iligili makaleyi buradan okuyabilirsiniz ;
    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/213968789-Anten-y%C3%B6nleri-do%C4%9Fru-%C5%9Fekilde-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r-

    https://blog.keenetic.com.tr/kablosuz-iletisimde-keenetic-ile-fark-yaratan-kapsama-alani-ve-performans/




  • Anten pozisyon ayarları çekim gücünü epey etkiliyor...

    Yatay wifi yaymak için antenleri kutudan çıktığı pozisyonda kullanmak en iyisi oluyor...

    üst ve alt katlara yayın yapmak için antenleri 45C gibi bir açı ile kullanmak gerekiyor...
    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/213968789-Anten-y%C3%B6nleri-do%C4%9Fru-%C5%9Fekilde-nas%C4%B1l-ayarlan%C4%B1r-

    bendeki Extra DSL duvar monte edilmiş durumda ve anten kullanımı aynen şu şekilde ;

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları




  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    SNR değerini ayarlama Asus'un tüm modellerinde var.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz özellik beamforming teknolojisi diye geçiyor ve galiba Keenetic extra dsl modemde bu özellik yok.
  • 
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.