Şimdi Ara

Kediyi kısırlaştıralımmı ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
4.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kısırlaştırsan bile o davranıslarının gecmedigini okudum bi yerde. Benim de kedim var kızgınlık döneminde bağırması haricinde daha uysal oluyo onun haricinde zıpır çok, ısırıyo oraya buraya atlayıp giriyo oyunlar yapıo ama bi sorun teşkil etmiyo bizim için kokoşların kıçını yerden zor kaldıran biblo kedilerinden daha iyidir :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar yaklaşık iki yıldır bizde yaşamakta olan bir insanımız var. Normal zamanda ısırıyor bizi ama birşey yapmıyoruz dün aile fertlerinden bir üyenin boğazına durup duruken atlayıp çok kötü hale getirdi o sinirle sokağa atacaktık ama kıyamadık. Şimdi zaten insan yaklaşık 2 aydır evin iç tarafına giremiyor sebebi ise yataklara,kıyafetlere işiyor şuanda sadece oturma odası ve mutfak arasında dolaşıyor. Kısırlaştırsak mı diye düşünüyoruz ama bir yandan vicdan azabı çekiyoruz sonuçta empati yapınca anlıyorsunuz. Sokağa yolladık diyelim maksimum 1 ay yaşayabilir keşke hayvanın dili olsa da bize ne istediğini söyleyebilse.

    Her neyse birde aşılarını hiç yaptırmadık ama sağlıklı aşıları yaptırmadığımız için mi böyle ? Bu arada cinsi erkek. Teşekkürler


    Edit : BİLGİSİ OLMAYAN KEDİCİKLER LÜTFEN YAZMASIN
  • Bende de erkek teki var, kısırlaştırdım, koku sorunu tamamen geçiyor, zaten odaya almıyormuşsunuz, kokku geçince almaya başlarsınız, hayvanda kısıtlı bir alanda kalıyor diye strese girmez, tırnaklarını da kesebilirsiniz arada, ama kilo alıyor haberiniz olsun, bir de kısırlaştırdığınız gün yatak gibi bir yere koymayın, çişini tutamıyor, eski bir şilte benzeri bir şeye yatırın, zaten 2-3 güne düzeliyor, 1 haftaya da yarası geçiyor, ama o ilk kısırlaştırdığınızda yatakta baygın gözler açık ve yaşlı yatarken insanlığınızdan utanıyorsunuz o ayrı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin kisirlastirin yoksa o idrar puskurtme durumu hic gecmez.bizimki de 7-8. ayinda falan basladi koku birakmaya hemen kisirlastirmak zorunda kaldik.ayrica gece cok bagiriyordu falan bunlarin hepsi gecti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısırlaştır. Bir gün dayanamaz dışarı atarsanız hayvana yazık olur.

    Dışarıya salma riskine girme kısır olmayan erkek kediler uzaklaşıyor genelde. Kaybolması riskine girmezdim ben.



    İlla "doğası bu, sal dışarıya işini görsün" mantığınıda bırakın. O bir kedi, insan değil. Yani 1 kere baba olmasının pek umrunda olacağını düşünmüyorum çünkü bakmayacak bile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sağa sola işeme olayı, doğada kendi alanını belli edip düşmanların bunu bilip o bölgeye girmemesini sağlamak için.



    Her hayvanın farklı karakteri oluyormuş demek ki bunun karakteri sıkıntılı. Ayrıca kediler evdekileri büyük kedi olarak görüyormuş yani belki de sizinkinde bir isyankârlık var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence dişi istior
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

    Dostum 3 sayfa yorum var, okuyamadim ama ben sana sunlari soyleyebilirim:



    Hayvani kisirlastirirsan iseme sorunu gider. Kisirlastiramazsan mart ayina dogru bu isler iyice artar, kisacasi kediye es bulmak zorunda kalirsiniz. En iyisi kisirlastirmak. 150-200 TL ucreti olur ama belediye veterine sorun bi belki yardimci olurlar.



    Ayrica kediye kesinlikle aşı yaptirmayin. Asi lazim diyen veterinerler para kazanmak, asi lazim diyen uyeler ise para kazanmak isteyen veterinerler tarafindan kandirilmistir. Suan sana kaynaklari atamiycagim ama bircok prof veteriner soyluyor bunu: Kedinin dogasi mukemmel, asiya ihtiyaci yok. Asilarla hem hayvanin dengesini bozabilir, bazi asilarla karacigerine zarar verebilir hatta bazi asilari yaptirinca bu asinin soyle bi yan etkisi var deyip bir asi daha yaptirmaniz istenebilir. Inanmayin, uzak durun.



    Uzun zamandir kedilerle ilgilenirim, merak ettiginiz seyleri sorabilirsiniz.



    Mama olarak da yerli olan Spectrum veya temizmama.com (BonaCibo) tercih edebilirsiniz. Veterinerlerin onerdigi ithal urunlere hic ihtiyaci yok. Taze mama her zaman daha iyidir. Temizmama.com ucretsiz olarak 2 tane 100gramlik numune gonderiyor, denemek isterseniz.

    Bu mesajin buyuk kismini ciddiye alma. Gerci butun yorumlari okudum konu sahibi ise yarar mesajlari gormezden gelip cuvala koy diyenlere cevap vermis. Neyse belki okurda dogru karari verir.





    Veterine hekimim. Evet kisirlastirmak hem davranislarini duzenler hemde ilerde kanser riskini azaltir. Eger hayvan ciftlesmeyecekse kisirlastirmamak asil iskencedir. Kesinlikle kisirlastirmani oneriyorum.





    Yanlis olan konu ise asi meselesi. Her turlu canli organizmanin kendi savunma sistemi vardir. Ve dogrudur bir cok hastalikla bas edebilir. Ama parazitler ve viral hastaliklari atlatmasi cok daha zordur. Spesifik asilar spesifik hastaliklarin onlenmesi icin gerekli. Bunun para ile alakasi yok. Madem para harcamaktan cekiniyorsun evde hayvan beslemeyeceksin. Bir suru hayvan gordum viral hastaliklardan olen. Tedavi etmek cok zor ama korunmak bir asi kadar kolay.



    Mama konusunda da katiliyorum. Spektrum guzeldir oyle proplan falan ugrasmayin. Whiskas ise cok dandik reklamlarina aldanip kaliteli sanip almayin. İnternetten satislar biraz riskli ama. Sahte mama satislari cok oluyor arkadasin verdigi siteyi bilmiyorum ama genede elden almak daha guvenli



    Konu sahibi okurda mesajimi ciddiye alirsa baska sorulari icin pmi kullanabilir. Diger uyeler icin de gecerli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bender B. Rodriquez -- 9 Şubat 2017; 11:58:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız


    quote:

    Orijinalden alıntı: muratcimen98

    Ben pek anlamıyorumda kısırlaşınca saldırganlığı geçecekmi?

    Yani şuan kızgınlık döneminde olduğu için böyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten ortalığa işemeside dişilere koku bırakmasından dolayı.

    Kısırlaştırma için geç kalmışsınız. 1 yıl bitmeden kısırlaştırsaydınız daha iyi olurdu.

    Kediniz 7-8 aylık olduktan sonra özellikle battaniyelere taarruza geçmeye başladıktan sonra kısırlaştırmak gerekiyor. Evde besleyecekseniz bu şart ayrıca aşılarını yaptırmıyorum demişsiniz belki kedinizde parazit var ve bu onu rahatsız ediyor.

    Evine kedi alacak arkadaşların hepsine yazayım. Alacağınız hayvan bir can ve onunda ilgiye, sevgiye ve doktora ihtiyacı var. Maddi imkanınız yoksa, aşılarını zamanında yaptıramayacaksanız, beslenmesine dikkat edemeyecekseniz, ilgi gösterip sevemeyecekseniz lütfen eve kedi almayın.

    Ayrıca kediler her gün 20-30 dakika ev ahalisi ile oyun oynamak isterler. Bu oyun sayesinde enerjilerini atarlar. Bir ipin ucuna yumaktan top yapıp bağlayın ve evin içerisinde bu ipi gezdirin, kediniz yakalamak istedikçe siz kaçın kedinizde sizi kovalasın. Bir süre bunu yapınca hem spor yapmış olur hem stresini atar.

    Uzun yıllardır kedi bakan bir insanım, sadece evdekilere değil sokaktakilere de bakıyorum. Oturduğum siteye kedi evleri yaptırdım ve mahallenin kedileri bu evlerde yaşıyor. Bugüne kadar bırakın evdekini sokaktaki kediler bile 1 tane site sakinine saldırmadı. İlk başta birçok insan karşı çıksa da sonra herkes alıştı, şimdi birçok kişi her gün kedilerin evlerine su götürüyor, kimisi evde akşamdan kalma yemeğini götürüyor kimisi mama alıp götürüyor. 20 civarında kedi var ve hepsi sitede oturan insanları tanıyor, kapıdan çıkarken insanların yanına gelip sevdiriyor, sürtünüyor.

    Sokaktaki kediler bile saldırmazken eğer evdeki kediniz saldırıyorsa suçu kedide aramak yerine maalesef önce kendinizde aramanız gerekiyor. Üstünüze düşen sorumlulukları yerine getirirseniz kediniz asla saldırmaz. Onunda Allah tarafından yaratılmış bir can olduğunu, sizden ilgi ve şevkat beklediğini unutmadan hareket edin.

    Kedi bakarak da Hz. Peygamberimizin yolundan gittiğinizi aklınızdan çıkartmayın. Kimsesiz bir cana bakmanın sevabını ancak vefat ettiğinizde anlayabilirsiniz.

    http://www.suatsaygin.net/hz-peygamberimizs-ve-kediler/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peder '

    2 ayagini kirsin o zaman knk


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende aynı konuyu araştırıyorum. Eğer İstanbul'da isen Dişi kedi için en uygun bulduklarım;



    - Fatih Hayvan hastanesi 166 TL verdi. Ama tarih olarak 1-1,5 ay sonraya randevu veriyorlar.



    - Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği 250 TL fiyat verdi. Yine randevulu ama daha yakın zamana verdi.



    - Özel bir veteriner 750 TL fiyat verdi :( Hemen yaparız dediler. Beşiktaş'ta başka bir veteriner 450 TL fiyat verdi.

    Edit= Fiyat güncellemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qmandan -- 9 Şubat 2017; 13:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selman159 kullanıcısına yanıt
    Kediler oynamayı sever ve aç olmadığı için sadece avlanır, yemeyebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veterinere götürün bunun için gerekli ilaçlar var mamasının arasına ekliyorsunuz sakinleştirici bikaç ay kullandıktan sonra yavaş yavaş kesiyorsunuz nasıl ki insanların psikolojik sorunları olabiliyorsa hayvanlarında aynı şekilde var fakat çözüm kapıya atmak değil belli ki kedinin derdi cinsellikde değil öyle olsa bağırır sadece saldırmaz acayip acayip sesler çıkartır gecenin bi vakti :)
  • Kısırlaştırma iğneyle mi oluyor yoksa ameliyatla mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • choyrn kullanıcısına yanıt
    ameliyatla oluyor, yumurtalıkları ve rahimi alıyorlar. Ben bugün kedimi kısırlaştırdım, bir saat oldu olmadı uyandı ama salak bi haldeydi, eve bıraktım işe gittim geldim uyudu biraz ameliyattan 5 saat sonra su verdim, kuru mama kesinllikle vermeyin demişti veteriner o yüzden yaş mamanın %80 jöle %20 mama tarafından yedirdim biraz. iştahsız olabilir bir iki gün dedi ama benimki yedikçe daha fazlasını istedi, öğününün 5'te 1'i kadar falan verin. ertesi günlerde de günde 4-5 öğünde azar azar tüketsin günlük tüketeceği miktarı. İnternette hep yakalık taktıklarını okudum kedilere dikişleriyle oynamasınlar diye. veterinerim dışarıda sadece 3 tane göstermelik dikiş 1 haftaya falan kendisi söker, içindeki dikişleri sökemez onlar zamanla atar ama yine de bi 10 güne falan tekrar bakayım dedi. ama şu hali gerçekten içimi sızlatıyo. Kendini sevdirmeyen, yanına yaklaşınca "geldi yine tipini s.ktiğim" der gibi bakıp başka yere giden feminist kedim, yaşlı teyze gibi ağır ağır tuvalete gidip geri yatmaya gidiyo, kısık gözlerle ağlar gibi bana bakıyo, dokunuyorum hiç tepki vermiyo falan. Bi kaç gün ilgi manyağı yapıcaz eski hırçın halini özledim şimdiden :)




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.