Şimdi Ara

Kedimin mantarı geçmiyor:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kedimde mantar var baya sert kabuklu bir türlü geçiremiyorum ne yapacağımı şaşırdım. Veteriner travogen krem verdi yara üste doğru yayılmaya başlamış. İştahında keyfinde bir problem yok yarayı kaşıma durumu da yok ama oğlumun sırtında kocaman bir delik var.

    Kedimin mantarı geçmiyor:(
    Kedimin mantarı geçmiyor:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertbas52 -- 7 Kasım 2019; 21:23:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Deride ciddi bir açılma var , bence başka bir veterinerden daha bilgi alın. Muhtemelen bir operasyonla orası dikilip daha sonra krem uygulanması daha uygun olur.
    Mantar hastalığı uygun şartları bulduğu sürece sürekli nüks eder.
  • Kolay kolay geçecek bir şeye benzemiyor, epey yayılmış gibi duruyor. Fazla geciktirmeden başka bir veterinere göstermen daha iyi olur.
  • Scottish fold cinsi kedim 3 aydır mantar. Tam düzeldi derken yeniden nüksediyor sürekli farklı yerlerine yayılıyor. 3 ayın sonunda en çok işimize yarayan yöntemi burada paylaşmak istedim. Öncelikle mantar aşısı vurdurmayın arkadaşlar. Bizde hep aşıdan sonra iyice kötü oldu. 4 doz aşı yapıldı hayvana, zaten iç organları için zararlı, bir de hastalığı ilerletti. Ecosin de yaptırdık. Veteriner yaptı hatta ve garanti vermişti ama o da işe yaramadı. Mantarın asıl savaş alanı bağışıklık. İmmunex şurup kullandık. Her gün 2 ml şırıngayla çekip içirdim. Aynı zamanda dıştan tedavi için medikallerde bulabileceğiniz FARMİSOL antiseptik solüsyon kullandık. Bu solüsyon cerrahların ameliyat öncesi ve sonrası deride oluşan tüm bakteri ve mantarlardan kurtulmak için kullandıkları bir tür dezenfektan. %99 etkili ve göz, ağız, burun için de güvenle kullanılabiliyor. Biz de kedimiz için bunu denedik ve gerçekten en çok faydasını gördüğümüz ürün bu oldu. İmmunexle beraber kullandığımızda mucizevi şekilde hızlı etki etti. Tüm tüyleri yeniden çıktı. Şu an sadece ağzında ve kulaklarında pembelikler kaldı. Ama tüy dökülmesi falan yok oralarda da. Kullanmaya devam ediyoruz. Bir de iyileşme görünce hemen tedaviyi bırakmayın. Tamamen düzelmiş olsa dahi en az 2-3 hafta daha devam edin. Çok lanet bişeymiş bu mantar. Kökünü kurutana kadar bırakmamak gerek. Ben çok çektim, aşılar, kremler, ecosin derken hayvancağızım da perişan oldu. Bu yüzden herkesle paylaşmak istedim bu yöntemi. Umarım işinize yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üstünden uzun zaman geçti. Bizede hiç bir işlem yaramadı. Fakat kedimizin mantarı o kadar kabuk olmuştuki veteriner bir yara kabuğu gibi söküp almak zorunda kaldı. Sonrasında açık yara tedavisi yaparak yarayı iyileştirdik. Şimdi hiçbir şeyi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecesahin E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, benzer durumdayız. Üç aydır ne ecosin ne tablet ne krem... ve yaralar artmaya devam ediyor. Önerinizi okuduk, farmisolu nasıl uyguladınız başka bir öneriniz var mıdır? Yardımcı olur musunuz

  • Burası mantar değil enjeksiyon yarası boşuna uğraşıyorsunuz. Nekroze olmuş doku zamanla iyileşebilir yada küçük bir operasyon ile nekrozitan doku alınıp dikilir ise 10 gün sonra iyileşecektir.

    Geçmiş olsun.

  • veterinarians kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim kedimde mantar oldu mantar aşısı olduk ecosin kullandik kremler vs hic bir etki yok simdi probiyotik d3 damla ve purina probiyotik veriyoruz yeni veterinerimizin tedavisi yanliz bir igne duydum zylexis 3 doz yapilacak gercekten işe yariyormu bilginiz var ise yardimci olurmusunuz 2000 tl maliyeti var bu tedavinin tamamen bu mantar illetinden kurtulabilirmiyiz yeterki gecsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.