Şimdi Ara

Kedimin mama ve dışkı sorunu lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sokaktan yeni sahiplendiğim veterinerde iç dış parazit aşısını yaptırdığım kesimde son zamanlarda değişiklikler var. Kedim 2.5 aylık dişi

    1.si kendi mamasını yiyor ama ardından 5 dk sonra ben kahvaltı ederken yada bişey yerken yemeğimizden yemek istiyor, kahvaltı da ise tuzsuz peynir ve yumurta sarısı yiyor. Normal yemekte ise küçük köfte parçası yiyor. Sizce maması onu doyurmuyor mu bu durum normal mi? Vede verdiğim yemekler sıkıntı yaratır mı?

    2.si kedim tuvaletini yapıyor ama poposunu tam temizlemiyor hafif pislik kalıyor ve bize de temizletmiyor kaçıyor. Bu bir sorunun belirtisi olabilir mi

    Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam mümkün olduğunca kendi yediğiniz yemeklerden vermeyin.Sindirim sistemleri bizimkiyle aynı olmadığından sorun yaratabiliyor.Maması onu doyurur ama sürekli aynı şeyi yemektense ona da tabi ki sizin yediğiniz yemekler daha cazip gelmekte.Aynı durumu muhtemelen çoğu kedi köpek sahibi yaşıyordur.

    Temizlik konusunda bizimkisi de benzer özelliklere sahip.Her kedi maalesef devamlı yalanmıyor ama sorun yaratacağını sanmıyorum bu durumun.
  • ŞURADA BİR GÖZ ATIN VETERİNERLER röportaj yapılmışhttp://www.kedihakkinda.com/kedi-mamasi-seciminde-veteriner-hekim-gorusleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mamanız düşük kalite mamaysa kedinizi tatmin etmeyebilir yada kediniz obur bi kedidir ama Kedilere tahıl içerikli yiyecekler süt ve süt içerikli yiyecekler vermemek gerekir ki sizin verdikleriniz sindirimine zarar verecek şeyler fakat salça ve tux olmamak şartı ile kuzu balık tavuk eti ve etinin suyunu verebilirsiniz ama bunlarda beslenmesi için yeterli olmayacaktır. En güzel beslenme şekli yavru kedi maması ve haftafa 1 2 öğün yaş mama.

    Yalanma5 meselesine gelince nasilki mamayı biri çok yer biri az yer temizlikte biri yapar biri sallar. Tıpkı insanlar gibiler her biri ayrı karakterde. Genel olarak temizleniyorsa sıkıntı yok demektir. Benió bi kedim var wc yı yapar kumunu örtmez oda bi çeşit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 22 Ekim 2017; 20:20:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev yemeği vermemeye dikkat edin, haftada bir kez yumurta sarısı verebilirsiniz (en iyisi bıldırcın yumurtası), sokakta yaşamış kediler genelde doyumsuz olurlar ve her yemek kokusuna yönelim gösterebilirler. Olabildiğince yemek masanızdan uzak durmayı öğretin (pek sallamazlar gerçi :), verdiğiniz mamayı iyi seçin mümkünse N&D, Orijen, Acana, Petcurean, Naturea gibi mamalar verin biraz fiyatları yüksektir ama kediniz çabuk doyar ve az tüketir. Ayrıca İç parazit varsa yedikleri boşa gider, aşılarını imal etmeyin ( Lökemi aşısını yaptırmasanızda olur ben yaptırmıyorum)

    eğer kediniz 1-12 ay aralığındaysa ve yeterli anne eğitimi almamışsa temizliğini aksatabilir, bazen bir an evvel kakalarını yapıp oyun oynamaya devam ederler bunlar normal şeyler, sabırlı bir şekilde ıslak bir pamukla popsunu silmeye devam edin, kirli değilken bile yapın arada bir ıslak yerleri yalama refleksleri var kedilerin.

    Sormak istediğin soru olursa sor çekinmeden bu konuda deneyimliyim severek cevaplarım.




  • Feratabi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam sorunları bir bir aştık gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.