Şimdi Ara

kedim öldü bu hastalığı bilen varmı dikkat edin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşar 1.5 yaşıda kedimiz vardı 3 kardeşlerdi annesi ve 3 kardeşine bakıyorduk genelde evimizin alt katında kalıyorlar akşamları falan eve alıyoruz özgürce takılıylar gece olnca alt kata atıyoruz orada kalıyorlar yerimiz müsayit 3 kardeşten en küçük olanı(1 gün arayla) 5gün önce öldü durumu biraz ağırdı bu hastalığı anlatayım kedi önce normalsi son zamanlarda zayıflayama başladı açıkcası fark edemedik hastalığını fark ettiğmzde herşey için çok geçti kedinin kuyruk bölgesindeki bacak kemikleri ele batıyordu baya zayıfladı daha önce vücudu yerindeydi kemikler ele batmaya başladı ama karnı şişti çok şiş değil ama o vücuda göre karnı şişti birşey yememeye başladı durumu anlayıp hemen vererinere götrdük veteriner durumunun kötü olduğunu herşey olabileceğini akciğer hastalığına yakalndığını söyledi üşütmüş olabilir dedi 1-2 iğne ve vitamin yaptı eve geldiğinde durumu kötüydü galiba kemikleri falanda ağrıyordu yürümeye takati yoktu gece eve geldiğimde durumu daha kötü olmuş annemgil kapının oraya yatrmışlardı beni göründe bağrmaya başladı sanki ölemiyor gibi o halini görünce can keşiştiğini anladım yani kurtulamayacağını anladım sabah kalktığımda yanına gidemedim zaten annem baktı ağzndan kan falan gelmiş can çekişiyor derin derin nefes alıyordu gece karnı yere bakıyor kafası yana yani kedi yan yatmamış karın üstü yatıyordu gece beni görünce bağrdı ama kalkamıyor ve derin derin hızlı hızlı nefes alıyordu dediğim gibi sabah olnca yanına inemedim annem baktı durumu kötü veterinere gittik ve ötanazi yapmk zornda kaldı zehrlnmiş yada fiv diye bi hastalık varmış galiba o hastalığa bulşmş olabilir dedi fiv hastalığını araştrdığımda bulaşan kediler 1 -2 yıl yaşadkları söylniyr ama kedimiz 3 günde öldü 3 gün önce iyiydi ama hastalığın aşamalarına baktığımda kedimizde burun akıntısı yani burnu hep ıslaktı ve tüyleri döklmüyrdu ama döklmeye başlamıştı aşırı ve tüyleri çatal çatal olmuştu rengi biraz solmuştu kedinin malesef başımızda farklı bir olay olduğu için o ara tam ilgilenemedik zaten öyle birşey olbileceğinide tahmin etmedik aklımızdan bile geçrmedik fark etiğimizdede iş işten çoktan geçmiş şimdi 2 kardeşi ve 1 de annesi kaldı onlarada bulşmış olabilir ama onların durumu iyi tüyleri falan acaba bu hastalığı daha önce gören duyan oldumu yada benim yazdığım belirtiler fiv hastalığı belirtilerimi burnu ıslaktı sürekli rengi hafif soldu tüyler çok döklmeye bşladı ve tüyleri çatal çataldı aşırı zayıflık ve karın şişliği vardı.

    iş yerinde baktığımız bi sokak kedisi vardı hamile sanmıştık onunda karnı çok şişmşti hamile sandık ama karnı davul gibi oldu zaten kendisi küçüktü dedik bu doğurursa baya bi doğuracak galiba sonra artık hamile olmadığından şüphelendik ve o kedide hareket kabiliyeti fallan zayflamıştı baya hep yatıyordu hamilelik süresi geçti sonra oda ölmüş dükkn komusunn bodrumunda klıyrdu hamile olduğu için yada hamile olduğunu sandığımız için orda güvende olsun istiyrduk ama sabh bktığımızda ölmüş ve sertlşmişti karnı aşırı şişti onunda hamile olmadığını anladık artık acaba bu karın şişliği falan neyden oluyor? bunu daha önce yaşayan oldumu?







  • Veterinerin tahlil yapıp söyleyemediği bir hastalığı burada söyleyebilecek kimse olduğunu sanmıyorum açıkçası.Aşılarını yaptırmış mıydınız? Parazit tedavilerini? Karın şişliği genelde parazit belirtisizidir ama bilemiyorum.Umarım diğerlerine bulaşmamıştır hastalık.Üzüldüm :(.
  • parazit gibi belli başlı aşıları vardı
  • Bir şey diyemeyeceğim o zaman.
  • konuyu açmamdaki amacım kedi severler besleyenler dikkat etsin fazla tüy döklmesinde tüylerinde çatallaşma meydana geldiğinde ve burnu sık sık ıslak olduğunda normalden farklı, iştahı kapanınca, zayıflamaya başlayınca dikkat edin bunlardan 2si 3ü varsa hemen veterinere gidin durumdan bahsedin gerekirse kal alsın ve bağışıklık ve vitamin iğnesi yaptırın
  • YA BU GERZEKÇE CEVAPLARI MAHSUS MU YAZIYORSUNUZ İŞ OLDUN DİYE.

    GEÇERLİ BİLGİN YOKSA CEVAP YAZMA HEVESİ BU KADAR NERDEN GELİYOR. BURALARDA ZIRVALACAĞINA SEN VE SENİN GİBİLER KEŞKE İKİ SATIR "GOOGLE" DA BİR ARAŞTIRSA BARİ.

    BU HASTALIK BARİZ ISLAK FİP! YANİ FELİNE İNFECTİOUS PERİTONİTİS!

    VETERİNER DE NE KADAR YUVARLAK VE İLGİSİZ KONUŞMUŞ. EN AZINDAN DİĞER KEDİLER İÇİN UYARICI AÇIKLAMALAR YAPABİLİRDİ!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sharq32 S kullanıcısına yanıt

    CANIM YILLAAAR GEÇMİŞ ARADAN AMA YİNE DE ACISI GEÇMİYOR BUNLARIN.

    O HAYVANCIK BÜYÜK İHTİMALLE ISLAK FİP'Tİ VE DAHA BEBEK NASIL DAYANSIN.

    FİP HASTALIĞI ÇOK ÖLDÜRÜCÜ BİR HASTALIK. TEDAVİSİ 2-3 YILDIR YAYGINLAŞTI AMA O DA TAM KESİN DEĞİL. HER KEDİDE AYNI BAŞARI ORANI OLMUYOR YANİ.

    BU İLAÇ ASLINDA SARS VİRÜSÜ ZAMANINDA İNSANLAR İÇİN GELİŞTİRİLEN BİR AŞI. BU VİRÜSTE DE ETKİLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKINCA KORE VB ÜLKELERDEN SÜREKLİ HASTA KEDİ SAHİPLERİ TEDARİK ETMEYE ÇALIŞIR OLDU. TABİİ Kİ DOLARLA SATILIYOR VE ÇOK PAHALI. ŞİMDİ DOLAR YÜKSELİŞİYLE DAHA DA ARTTI. BU İLACIN FORMÜL SAHİBİ İLAÇTA BAZI AKSAKLIKLAR OLDUĞU İÇİN ÜRETİM İZNİ VERMİYOR. ÇOK ÇETREFİLLİ KONULAR.

    AYRICA KEDİNİN KİLOSUNA GÖRE DOZ AYARI YAPILIYOR. 48 GÜN SÜRMESİ GEREKEN BİR TEDAVİ. HAYVAN HER GÜN ENJEKSİYON OLMALI. İĞNE YAKIYOR. ÇOK İYİ BESLENMELİ. VE HERGÜN O İLACI TEMİN ETME DERDİ. KAMPANYA BAŞLATIP PARA TOPLAMA DERDİ. İLACIN BİRDE KARGO SÜRECİ VAR TABİİ Kİ. GELDİ Mİ GELMEFİ Mİ, KIRILDI MI ŞİSE VS. ÇOK ZOR BİR SÜREÇ.

    ALLAHIM TÜM HASTA MASUMLARA VE ONLARA BAKAN MELEK KALPLİLERE YARDIMCI OLSUN.

    BÖYLE BİR HAYVANLA KARŞILAŞIRSANIZ ARKANIZI DÖNMEYİN.

    İNSTAGRAM'DA FACEBOOK VB SİTELERDE KAMPANYA BAŞLATIN KENDİNİZİ VE OLAYI ANLATIP. HEMEN TEDAVİYE BAŞLAMA ÖNEMLİ. TABİİ Kİ ÖNCE VETERİNER TEŞHİSİ NET KOYMALI. İKİ ÜÇ ŞİŞE İLAÇ PARASI DENKLEYİP ONLARI ALIP ÖNCE SONRA YARDIM KAMPANYASINA DEVAM ETMEKTE FAYDA VAR.

    AKMASA DA İYİ KÖTÜ YARDIM GELİYOR. TABİİ SAYFADA VETERİNER RAPORU, ALINAN İLAÇ DEKONTU, İĞNE YAPILIRKEN GÖRÜNTÜ PAYLAŞMA NETLİK VE DÜRÜSTLÜK ADINA ÖNEM TAŞIYOR ÇÜNKÜ MAALESEF DOLANDIRICI DA ÇOK BU MASUMLARI BAHANE EDEREK BİLE.

    TÜM BUNLARI ANLATTIM ÇÜNKÜ BELKİ LAZIM OLUR.

    TABİİ ARADAN GEÇEN YILLARDA SİZ DAHA ÇOK BİLİNÇLENMİŞ DE OLABİLİRSİNİZ.

    HAYVANLARI SEVİP, DEĞER VERDİĞİNİZ BELLİ.UMARIM AYNI DUYGULARLA DEVAM EDİYORSUNUZDUR.

    HOŞÇAKALIN SEVGİLER


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben bildiğimi yazayım konuyu görmüşken;

    Fip, ıslak, kuru ve ocular tipleri var.

    Ben ıslak fip için bildiklerimi yazayım.
    Tek bir test ile kesin tanı konamıyor.
    Göğüs ya da karında sıvı toplanması gözlenebilir(su toplanması fip demek değildir, daha başka birçok sebepten vücutta su toplanabilir).
    En bilinen test ıslak fip için rivalta testi. Sirkeli bir karışımın içine vücuttan alınan sıvı damlatılır ve deniz anası gibi dibe doğru süzülme beklenir.
    Diğer bilinen test ise albümin/globulin oranı testi, bu oran 0.6 nın altında ise fip şüphesi denilir.

    Son 2-3 senedir tedavisi var. Ilaçlar lisanssız çünkü insanlarda kullanımına başlanan bir ilaç ile neredeyse aynı, ilacı bulan firma insan versiyonu onaylandıktan sonra kedi versiyonu için başvuracak diyorlar.
    Çin'de bunu üreten firmalar var.
    Her firmanın ilacı içerik olarak farklı, mesela ph oranları farklı.
    Bazıları hayvanlarda deride yara yapabiliyor.
    Tedavi 84 gün sürüyor ama semptomlar geçmedi ise yine uzayabiliyor.
    Hayvanın kilosuna göre doz uygulanıyor, eğer geç kalınmış ve bazı semptomlar ilerlemiş ise doz biraz daha yüksek başlanıyor.
    Belli dönemlerde testler tekrar yapılıyor ve kiloya göre doz güncelleniyor.

    Neredeyse her kedide corona virüs vardır. Bağışıklık düşünce meydanı boş bulan virüs mutasyona geçer ve ölümcül bir hale gelir.
    Ilk yapılması gereken bağışıklığın düşme sebebini bulmak olmalıdır.
    Mesela böbrekleri çökmeye başlayan bir kedi son ana kadar böbrek sorunlarını belli etmeyebilir ama bağışıklık etkilenmeye başlamıştır.

    Umarım kimsenin başına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 13 Haziran 2022; 23:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.