Şimdi Ara

Kedim İdrarını Evin İçine Yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hayvanseverler. 2 Yaşındaki kedimin kısır olmasına rağmen hâlâ belirtilerini göstermesi gibi bir sorunu var. Veteriner ise bu sorunu farklı yollardan çözebileceğimizi söyledi fakat çok net konuşmadı. Bu yollardan birisi de mama değişmi ile. Ayrıca eklemem gerek ki yavruyken tuvaletinin yerini bilmesine rağmen artık (bu hastalıktan kaynaklandığını düsünüyorum) idrarını (çok keskin kokuyor) her yere yapabiliyor. Bu sorunu yaşayan veya tecrübe sahibi olan birisi varsa fikir verebilir mi? Şuan mama olarak Pro Plan Sterilized kullanıyor. Mama önerilerinize de açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Etrafta başka kedi var mı? Kumu temiz mi? Kumunu seviyor mu? Yerini seviyor mu? İlk etapta bu soruları yanıtlamak lazım. Kızgınlık döneminde tuhaf hareketleri oluyor bizimki de kısır. Bu saydığım nedenlerden dolayı işiyor bazen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dopplereffect kullanıcısına yanıt
    Kumu tertemiz ve doğduğu günden itibaren aynı kumu kullanıyoruz. Etrafta başka kediler yok. Bizimkiler evde istemiyor çünkü her gün en az 2 farklı yere çok keskin kokulu idrarını yapıyor ve kokusu da çok zor çıkıyor. Çare bulamazsam evden malesef gitmek zorunda kalacak ve bunu hiç istemiyorum. Zaten ben evde kalmıyorum kendim için değil kendisi dışarıda hayatta kalamayacağı için çare aramaya başladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 15 Ocak 2020; 22:11:59 >
  • Evet o koku malesef çıkmıyor. Bizimkisi bize tepki vermek için yapıyor. Evde birileri olmasına rağmen biz bir hafta olmayalım başlıyor oraya buraya işemeye. Kumunu değiştirdiğimizde biraz daha iyiydi. Hep işediği bir paspas vardı onu feda ettik böyle durumlarda direkt ona işiyor. Veteriner bir şey yapamdığı için böyle bir çözüm bulduk. İşeyebileceği şeyleri kaldırdık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dopplereffect kullanıcısına yanıt
    Bizimkinin işediği belirli bir yer yok. 1 haftada işemediği obje kalmadı; halı, çanta, koltuk, yastık, dergi...
  • Hatalı kısırlaştırma veya fark edilmeyen inmemiş yumurtalık sebebiyle benzer durum yaşayanlar vardı. Farklı bir vet'e gösterip belki bir çözüm bulabilirsiniz.
  • mahtant kullanıcısına yanıt
    Ben de bundan süphelenip farklı veterinere sordum. Anlaşmışlar gibi tamamen aynı şeyleri söyledi. Işte üriner sistem hastalıkları vs. Antibiyotik ile tedavi yöntemi varmış fakat geçirmiyormuş sadece periyodu uzatıyormuş. Bir veteriner de çıkıp şunun tedavisi budur yarın gelin işlemlere baslayalım tarzı bir şey demiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyselak -- 16 Ocak 2020; 15:47:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vet. fakültesi varsa (özellikle İstanbul, Ankara tavsiye edilenler) oraya gösterseniz.

    Sosyal medya kedi, evcil hayv. sayfa, grupları oldukça aktif, bulunduğunuz yer için çok tavsiye edilen vet. bulma şansınız daha fazla.

    Sirke, temizlik, koku giderme için deterjana göre daha etkili.

    Zor, sıkıntılı bir durum, umarım bir çözüm bulunabilir.
  • Sanırım kediniz erkek, idrarının bu kadar kötü kokulu olmasına bakarak.

    O halde kısırlaştırılmasında bir sorun olabilir ve düzeltilmesi de imkansız olabilir ya da imkanınız varsa bir veterinerlik fak. götürmeniz gerekebilir, yukarıda bir kedi sever arkadaşın önerisinde olduğu gibi.
    Çünkü gelişmeler olabilir bu alanlarda.

    Ya da kediniz sizden intikam alıyordur o yaşadığı kısırlaştırma ameliyatından dolayı, evet: kediler şımarık varlıklardır ve aslında bizim anladığımız anlamda intikamcı değil, yiyecek-yatacak ve işeyecekleri yer konusunda seçicilerdir.
    Ama ev kedileri kolay kolay gizli yerlere s.çmazlar.

    Bir resmini de ekleyebilir misin kedinin?
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Diğer veteriner de erkek tahmininde bulundu fakat kedim dişi. Sadece idrarını evin içini yapıyor.
    Kedim İdrarını Evin İçine Yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimki durmadan işiyor evin her yerine. Yarın kısırlaştıracağım bakalım devam edecek mi
  • Dopplereffect kullanıcısına yanıt
    erkeklerde dişilerdeki gibi ''kızgınlık dönemi'' diye bir şey olmuyor ki? diğer bir deyişle, kısırlaştırılmamış erkek kediler sürekli olarak kızgınlık halinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.