Şimdi Ara

Kedim geceleri dışarıya çıkmak için miyavlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kedim haftalardır gece saat 11-12 civarında başlayarak sabah ezanına kadar evimin camlarının önünde miyavlıyor. Bu davranışını annem onu tasmasıyla apartman bahçesine çıkarttıktan sonra yapmaya başladı normalde hava alması için sadece kutusunda çıkartıp dışarıda onunla oturuyorduk ve sıkıntı olmuyordu ama ne zaman annem gitse peşine kutuyla çıkmak için dış kapıda miyavlıyordu. Kendisi 1 yaşında kısır bir oğlan 5 kilo'ya yakın ağırlığı var. 3 gün önce sinekliğe rağmen evden kaçmayı başardı ve 3 gün boyunca dışarıda kaldı zor olsa da bulmayı başardım. Bulduğumda kötü durumdaydı eve getirdim yıkadım mama su verdim sonunda uyudu vazgeçti derken tekrar haftalar önce yaptığı gibi dışarıda o kadar kayıp kalmasına rağmen camın önüne çıkıp miyavlamaya başladı. Geçen gece sabah 6'ya kadar onu kutusunda camın önüne (evimiz bahçe katında) koydum ve onunla camın önünde oturdum kutudan çıkmak için miyavladı ama çok sürmeden uykusu geldi camın önünde onunla oturup saatlerce yanında uyudum.


    Çözüm olarak veterinerim Kot Bayoun adlı bir tablet önerdi fakat her kedide işe yaramıyormuş. Muayene için veterinerine götürmeyi gerekirse veterinerde 1-2 gün gözetim altında bırakmayı planlıyorum ama onun için iyi olur mu bir fikrim yok tecrübesizliğimden. İnternette de İngilizce ve Türkçe o kadar araştırma yaptım fakat çıkarmamam yada ona camın önüne bir alan hazırlamam gerektiği dışında başka bir sonuca varamadım. Camlarımın birinin demirlerinden tel ile kapatıp ona çıkması için alan yaptırmayı düşünüyorum fakat onun da çözüm olacağından emin olamıyorum. Öğlen saat 12'de uyuyor akşam 5-6 gibi uyanıp evde takılıyor sonra geç saatlerde tekrar başa dönüyoruz miyavlamasının sesi gece uyku uyutmuyor ve öyle acı içinde bir miyavlama da değil. Oyun da oynatmama rağmen bu davranışından bir türlü vazgeçiremedim hatta bir gün zorla oyun oynatıp uyutmamaya da çalıştım çaresizlikten fakat yaramadı. Daha önce yaşamış olanlardan acil yardım bekliyorum.








  • Bahçe katında olduğunuz içn şanslısınız. Kedi kapıları var, iki yönde açılabiliyor, olan camlara veya balkon kapılarına monte edilebiliyor. Alışana kadar zor olur belki ama zamanla bir rutine oturur bence.


    Bazıları dışarıya düşkün oluyor, bazıları da tersine dışarı adım atmak istemiyor. İkinci bir ihtimal, eğer evde çok kısıtlıyorsanız, çok fazla yasak bölge varsa, onun için de dışarı çıkmak istiyor olabilir.


    Norveç'te kedinin kendi kendine dışarı çıkabileceği bir imkan yoksa evde bakılmasına izin verilmiyor. Bu hayvanların böyle bir ihtiyacı var demek ki yasalaştırmışlar diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.