Şimdi Ara

Kedim doğurdu sormak istediklerim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar bu konuda tecrübesizim kedi önceden doğum yaptı fakat o zamanlar bende değildi

    Normalde bahçede bakıyorduk fakat doğum yapınca eve aldık mecburen çünkü diğer kediler 2 yavrusunu öldürmüş biz yokken

    Bahçedeyken kuru mama veriyorduk fakat doğumdan sonra eve alınca kuru mamaya ağzını sürmüyor sadece ciğer tavuk balık sosis yiyor, bunları mamayla karıştırıp vermeyi denedim fakat aralarından seçip yiyor birşey farketmedi. Ciğer, sosis, yumurta varsa tavuk veriyorum bunların yanında bazı yemek artıklarını koyuyorum onlarıda yemiyor fakat bu yeterli bir beslenme gibi gelmedi bana. Kuru mama yemesi için başka ne gibi çözümler deneyebilirim ?

    İkinci olarak önceki yavrusu yaklaşık 8-9 aylık gelip sütünü içmeye başladı bunu engellemeli miyim ? Ayrıca bu 8-9 aylık yavru annesi doğum yaptıktan sonra çok sakin sürekli yatıyor, sevdirmiyor

    Son olarak yavrulara annesi çok fazla süt içirmiyor tam yavrular memeyi buluyor 1dk sonra annesi kalkıyor gidiyor en azından benim gördüklerim öyle acaba az yediği için sütü mü olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windmark -- 1 Mayıs 2017; 18:45:40 >







  • kuru mama ne alıyorsun marka ne...imkan kısıtlıysa micho al..varsa proplan al kilo 20 tl olandan açıkta..kuru mama koy..acıkınca mecbur yiyecek,çiğ et verme sakın salamda çiğ verme..soğanlı yemek sakın verme...yemez diye birşey yok acıkınca mecbur yiyecek..yada azaltarak kuru mamayı arttır..mama dandiksede yemek istemez..
    8-9 aylık artık yavru sayılmaz,annesinin memesindenmi süt içiyor,içiyorsada elleme..annesi nasıl içiriyor cok tuhaf..hayvanların doğasına karışma nasıl davranmak istiyorsa oyle olsun..her kedinin huyu farklıdır,bendede var hayatta elletmez kendine..
    annesi aç bırakmaz onları,yeterlidir demekki gidiyor,zamanla anne kedi daha az emzirmeye başlar,2 aylık civarı olduklarında emzirmek istemez,canı yanar çünkü vede rahat bırakmazlar anneyi üstüne anlar zıplar..3. ay gibi yanında hiç istemez,yaklaşırsa tıslar tokadı yapıştırır artık kendi basınasın der..yavrular kaç aylık..
  • Ben Aslında Yokum kullanıcısına yanıt
    Mama olarak whiskas alıyorum bütçe ona yetiyor 14kg lık olanı baya ucuza geliyor. Bir gün denedim hiç bişey vermedim ama yine sürmedi ağzına kuru mamayı dayanamadım verdim tavuk,ciğer. Doğurmadan önce dediğim gibi bahçede bakıyordum mamasını bırakıyordum yiyordu kaç aydır fakat doğumdan sonra yememeye başladı. Yavrular daha 11 günlük
  • hocam banada versen bende yerim hergün ciğerle tavuk..yiyecek mecbur aç kalınca,ciğer varken hiçbir kedi yemez zaten sadece o değil,kötü alıştırmışsın..neyse yavrular büyüyene kadar kuruda koyun yanına yada karıştırın verin..sürekli ciğer yemeside sağlıklı değilmiş..pernir verin arada,yoğurt verin birkaç günde bir,arada ev yemekleri tatırın soğan olmayacak öldürür ve tatlı yedirmeyin oda zararlı..süt vermeyin ...
    ben10 tane kediye bakıyorum ortalama,kaç kere veterinere ve avcılara gittim hastlandılar vs...yaşatmak cok zor hepsini,sadece mama vermekle bitmiyor malesef..hergun ağızlarına sırıngayla vitamin veriyorum vs..biri nezle olmus yeni ilaç aldım zor yani..
  • Ben Aslında Yokum kullanıcısına yanıt
    Tekrardan selam

    Yukarda önceki yavrusu 8-9 aylık dediğim kedi bugün doğurdu. 4 gün önce hamile olduğunu anladım karnı şişti fakat kilo aldı sanıyordum. Dediğim gibi sokak kedisiydi bahçede bakıyordum hamile olduğunu anlayınca eve aldım. 3 adet doğurdu hepsi ölüydü.. Yavrular parmak kadar tüysüz bildiğin cenin olarak doğdu. Neden böyle olmuş olabilir?
  • nedenini bilemem de belki sağlıksız beslendiğinden fln olabilir,herşey olabilir..benim de bahcede baktıgım kedi 3 tane doğurdu 2 si ölü doğdu,biride birkaç gün sonra oldu..dükkanda baktıgım kedide ölü yavrusunu yemiş...yavruları gömmüşsünüzdür umarım..imkan varsa kısırlaştırın hayvanı..imkan zaman varsa veterinerde kısırlaştırın..yoksa arayın belediyeyi kısırlaştırsın..çünkü 6 ayda bir doğuracak,yazık hayvana sürekli hamile olacak,en sonundada ölebilir..veteriner 400 civarı,fatih belediye vet. 160 tl ama hemen veriyorlar,bakımını yapmanız lazım,belediyede ücretsiz ama sonuc ne olur belirsiz,geride almanız zor olabilir,tembihlemeniz lazım sahipleneceğim fln demeniz lazım,sokağa salarlar yoksa..
  • kardeş whiskas felan vermeyin.

    whiskas ve goody kuru mamalar leş..

    git bonachibo, micho felan al bari çıtayı daha yükselt en azından.

    temizmamadotcom buradan alabilirsin yerli mama da ucuz ve güzel.

    ben düşünüyorum da bundan 5 yıl önce pro plan kilosu 13 liraydı şimdi 27 lira.
  • 14 kg lik ne kadar whiskasın. hepsiburada 15 kg 67 tl mi ne 50 tlye de var iyi marka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.